Periodične dejavnosti, razpisi

Razstava fotografij: Hišni ljubljenčki

dvorana Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice

Vabljeni na ogled razstave fotografij »Hišni ljubljenčki«, ki prikazuje podobe malih živalic, ki nam prinašajo veselje v prostorih našega doma. Razstavo si je mogoče ogledati od ponedeljka do petka, od 10. do 14. ure v času delovanja dnevnega kluba.

Interaktivno učenje diatonične harmonike - praktično

vsak ponedeljek, od 17.00 ure dalje:

Učenje diatonične harmonike z veliko prakse. Info: Martin 070 773 381.

Medgeneracijsko sodelovanje - humanitarna akcija

od januarja do decembra 2024, Mladinski center Jesenice v sodelovanju z Društvom upokojencev Javornik-Koroška Bela - sekcijo ročnih del

Nadaljujemo s projektom »medgeneracijsko sodelovanje« kjer smo k vzajemnem sodelovanju povabili Društvo upokojencev Javornik-Koroška Bela, sekcijo ročnih del in mlade. V prostorih društva člani krožka ročnih del in mladi že pridno pletejo, štrikajo in ustvarjajo, da bo 100 parov volnenih nogavic t.i. »grelčki za noge«, do predaje pripravljenih. Na dan Svetega Miklavža v mesecu decembru, jih bomo z največjim veseljem podarili nepokretnim oskrbovancem Doma Dr. Franceta Bergelja. Še vedno se nam lahko pridružiš tudi ti! Info.: mcj-info@siol.net

Joga za gušt

vsak ponedeljek ob 18:00 in vsak petek ob 8:30, dvorana Mladinskega centra Jesenice, Kejžarjeva 22

Hejla! Moje je ime je Nadica in sem učiteljica joge. Vabim te da se mi pridružiš na jogi za gušt, vsak ponedeljek, ob 18.uri, in ob petkih, ob 8.30 uri, v Mladinskem centru Jesenice.

Joga je celovit sistem. Ko vadimo jogo, delamo hkrati na telesnem, mentalnem, čustvenem in energijskem sistemu. Tečaj je primeren za vsakogar, ne glede na starost, spol, gibljivost, moč. Joga ni tekmovanje, je spoznavanje samega sebe in umirjanje miselnih procesov. Korak za korakom boste spoznali različne jogijske položaje (asane), gradili samoopazovanje, opazovali in poglabljali svoj dih ter se spoznali z osnovami meditacije, znanji, ki jih lahko potem uporabite pri razvoju svoje lastne prakse. Joga je zame nekaj čarobnega. Povezuje fizično z duhovnim, gibanje z mirovanjem, zavedno z nezavednim. V bistvu jo spoznavam sproti, spoznavam jo skozi sebe.
Več informacij »

Magic: The Gathering - PETEK & SOBOTA

vsak petek in soboto ob 17. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Vsak vikend igramo družabno igro s kartami Magic the Gathering (format Commander in Modern), igramo tudi druge kartne igre kot so: Pokémon, One Piece in Lorcana. Vabljeni vsi stari in novi igralci. Nove igralce bomo z veseljem naučili in priskrbeli vse potrebno za igranje. Imamo tudi svoj Discord server (povezava za povabilo), kjer lahko zveste vse o tem kdaj in kaj bomo igrali, vprašanja pa so tudi dobrodošla. Za več informacij lahko pišete na e-mail: slohero@hotmail.com.

Dnevni klub MCJ

vsak delavnik od 11. do 15. ure, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Ne veš kaj bi počel med odmorom ali pa do naslednjega avtobusa? Pridi na namizni tenis, namizni nogomet, pikado, prstomet, enko, badminton in še kaj. Zraven pa lahko izveš kaj na Jesenicah dogaja za mlade v organizaciji MCJ: dogodki, delavnice, tečaji, druženja, informacije za mlade (študij v tujini, delo med počitnicami, ipd.) Najrajši pa imamo TVOJO IDEJO, ki ti jo z veseljem pomagamo razviti in uresničiti.

Projekt MLADiMLAD

Ustvarjamo priložnosti MLADiMLAD. Iščemo študente in ustvarjalce, ki bi bili pripravljeni sodelovati z nami, ustvarjati delavnice iz področji, ki jih študirate ali pa vas zelo zanimajo in bi radi te navdušili, predstavili tudi med mlajše od vas. Dobrodošli ste z idejami, ki bi jih radi uresničili, mi pa vam bomo pomagali najti pot, da se povežete z mladimi.
MLADiMLAD je projekt povezovanja mladih z namenom širjenja idej, znanja, druženja, izkušenj, ki lahko odpirajo vrata novim idejam ali celo karieri.

Priložnost zamujena, ne vrne se nobena - ujemi jo in se pridruži naši ekipi. Pošlji nam želje za sodelovanje, za delavnice in mi vam bomo poskusili prisluhniti, vam pomagali pri izvedbi in vaš projekt tudi finančno podprli. Vaše prijave sprejemamo na naslov mcj@siol.net.
Sodelujete lahko mladi do 29. leta starosti, brez pogoja da prihajate iz jeseniške občine.

MCJ KREATIVA

MCJ KREATIVA je projekt Mladinskega centra Jesenice za vse mlade umetnike in ljubitelje ustvarjanja. Je prostor kjer domišljiji in ustvarjalnim idejam puščamo prosto pot.

Vsi mladi ustvarjalci se nam lahko pridružite tako, da nam sporočite področje kreative, ki vas zanima. Od ustvarjanja z glino, tekstilom, slikanjem, kiparjenjem, grafitarstvom ali raznovrstnimi ročnimi deli in še, in še,.... V svojih željah bodite pogumni, saj je MCJ KREATIVA odprta za vse predloge. Prav tako umetniška nadarjenost posameznika ni pogoj, vabljeni vsi z željo po ustvarjanju.

Tiste, ki se nam boste pridružili, bomo poskusili povezati s strokovnjaki iz želenega področja in vam nudili potreben material za čimbolj sproščeno ustvarjanje.

Prijavite se lahko na mcj@siol.net. Ob prijavi napišite tudi katero ustvarjalno področje vas zanima. Mi pa vas bomo obvestili o terminih ustvarjalnih srečanj.

Projekt je namenjen mladim od 15. do 29. leta starosti in je brezplačen.

Viva kreativa!

MCJ MEDIA LAB

Video, fotografija, pisanje, vloganje, bloganje, dizajn ali še kaj drugega....?
Te zanima ustvarjanje s tem, pa nimaš opreme ali znanja in ne veš kje in kako začeti?

PRIDI V MCJ MEDIA LAB!!!

Mladinski center Jesenice odpira MEDIA LAB, prostor za mlade medijske in virtualne ustvarjalce, ki želite razvijati svoje talente, dobiti podporo mentorjev na delavnicah, se naučiti kaj koristnega, zabavnega in zraven še uresničevati želje po ustvarjanju na svoj način.

V Media Labu boste dobili:

  • možnost izposoje opreme,
  • mentorstvo izkušenih strokovnjakov,
  • možnost delavnic in izobraževanj.

Število mest je omejeno zato so potrebne prijave na mcj@siol.net z zadevo MCJ MEDIA LAB. Ob prijavi pa nam NUJNO sporoči katero področje tebe mika najbolj.

MCJ Media Lab je namenjen mladim do 29. leta in se dijakom šteje med »obšolske dejavnosti«.