Periodične dejavnosti, razpisi

Lahkih nog naokrog: pridruži se skupini mladih pri spoznavanju in promociji mednarodnega prostovoljstva!

Zavod Voluntariat, Bežigrad 6, 1000 Ljubljana

Zavod Voluntariat predstavlja projekt: Lahkih nog naokrog - Spoznaj mednarodno prostovoljstvo, ki te vabi, da se pridružiš skupini mladih pri spoznavanju in promociji mednarodnega prostovoljstva.

Si že bil/a vključen/a v aktivnosti, ki jih ponuja program Erasmus+ - EVS, ESE, mladinske izmenjave in treningi mladinskih delavcev? Kot veš, so takšne mednarodne aktivnosti odlične priložnosti za medkulturno povezovanje, naslavljanje družbenih izzivov in treniranje mehkih veščin, ki bi jih radi približali čim večjemu številu mladih, zato te vabimo, da nam pomagaš razširiti dober glas vse do devete vasi!
Na izvedbo delavnic te bomo pripravili v štirih korakih:

  1. sedemdnevno usposabljanje na temo mednarodnega prostovoljstva s poudarkom na globalnem učenju, neformalnem izobraževanju in razvijanju mehkih veščin (Ljubljana, 23.4. - 29.4.2019);
  2. tridnevno usposabljanje, kjer se bodo oblikovale trojice za izvedbo delavnic (dva lokalna prostovoljca + en EVS prostovoljec) in zasnovala skupna vsebina delavnice. (izven Ljubljane, 20.5 - 22.5.2019);
  3. razširjanje dobrega glasu o mednarodnem prostovoljstvu in programu Erasmus+ po srednjih šolah ter lokalnih mladinskih centrih in društvih (lokalna okolja prostovoljcev, april 2019 - februar 2020);
  4. evalvacijsko srečanje z namenom pregleda dela in celotne učne izkušnje (enkrat med decembrom 2019 in februarjem 2020).

Po usposabljanju boste izvedli 5 - 7 promocijskih delavnic, stroški prenočišča bodo kriti za udeležence, ki ne živite v Ljubljani, ravno tako bodo kriti stroški prevoza do višine 20€.
Več o posameznih aktivnostih priprav si lahko prebereš tukaj.
Prijavi se do torka, 16.4.2019, do 12h, prijavnica je dostopna na tej povezavi.
V kolikor imaš dodatna vprašanja, nam lahko pišeš na programi@zavod-voluntariat.si. Verjamemo, da je to enkratna učna priložnost za mlade in se že veselimo tvoje prijave.

Predstavitveni video MCJ

Predstavitveni video Mladinskega centra Jesenice

Prvi predstavitveni video Mladinskega centra Jesenice, ki smo ga ustvarili skupaj z našimi najbolj aktivnimi mladimi, ki delujejo v prostorih Mladinskega centra Jesenice. Vse od ideje, režije, snemanja, montaže in končne verzije videa je delo inovativnih in ustvarjalnih mladih. Ogledate si ga lahko na našem Youtube kanalu ali Facebook profilu.

V objektiv smo ujeli:

Najlepša hvala vsem mladim, ki ste sodelovali pri snemanju videa! Posebna zahvala pa velja snemalcu in montažerju videa, našemu mlademu "hišnemu" fotografu Niku Bertonclju - Nik Bertoncelj Photography in pomočniku Benjaminu Rotu.

Dnevni klub MCJ

vsak delavnik od 11. do 15. ure, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Ne veš kaj bi počel med odmorom ali pa do naslednjega avtobusa? Pridi na namizni tenis, namizni nogomet, pikado, prstomet, enko, badminton in še kaj. Zraven pa lahko izveš kaj na Jesenicah dogaja za mlade v organizaciji MCJ: dogodki, delavnice, tečaji, druženja, informacije za mlade (študij v tujini, delo med počitnicami, ipd.) Najrajši pa imamo TVOJO IDEJO, ki ti jo z veseljem pomagamo razviti in uresničiti.

Magic: The Gathering

vsak petek in soboto ob 18. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Friday Night Magic so sproščeni turnirji, kjer se zabavamo z namizno igro Magic the Gathering. Vsak teden imamo druge formate (Modern, Standard, Draft, Legacy in Tribal Wars). Vabljeni vsi stari in novi igralci. Novi igralci boste dobili vse potrebno za igranje. Imamo tudi svojo Facebook skupino, kjer so informacije kaj bomo igrali naslednji teden in tudi vprašanja so dobrodošla.
Za več informacij lahko pokličete 040 912 618 (Žiga Rožič).

Obvezne izbirne vsebine (OIV) za šolo

Si želiš narediti OIV na zabaven način? Lahko si animator na naših dogodkih, lahko pomagaš pri informiranju, lahko nastopaš na prireditvah, ki jih organiziramo ali razstaviš svoje izdelke v naših prostorih, vedno pa je dobrodošla pomoč pri izvedbi naših dogodkov. Kontaktiraj nas po telefonu: 04 5884 680/681 ali mailu: mcj@siol.net, mcj-info@siol.net ali pridi v Mladinski center na Kejžarjevo 22 za več informacij.

Pokaži svoj talent

Če imaš med 15 in 29 let in imaš znanje, obvladaš kakšen inštrument ali drugo veščino in se z veseljem ukvarjaš z nečim?
Si želiš priložnosti, da to znanje, veščino ali strast v obliki delavnice, tečaja ali dogodka preneseš še na druge mlade ali mlajše?
Si želiš ob vsem tem prislužiti še nekaj denarja in pridobiti dragocenih izkušenj?
Pokliči na 04 5884 680/681 ali piši na mcj@siol.net, mcj-info@siol.net ali pridi v Mladinski center na Kejžarjevo 22 in postani del naše ekipe.

Razstava fotografij »Islandija in Škotska«

dvorana Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice.

Vabljeni na ogled razstave fotografij »Islandija in Škotska« fotografa Nika Bertonclja (Nik Bertoncelj Photography). Fotografije prikazujejo pot in dogodivščine po zimski Islandiji in Škotskem višavju.

Razstava je na ogled od 3. aprila 2019.