Jesenski počitniški program 2018

V času krompirjevih počitnic (od 26.10.2018 do 3.11.2018) bodo v Mladinskem centru Jesenice na Kejžarjevi 22 različne tematske delavnice in druženja za mlade in mlajše.

Sprostitev:

Delavnica: Joga flow 29.10.2018 ob 18h
Na Jesenicah se boste mladi spet lahko počitniško sprostili z jogo. Lepo vabljeni, da si vzamete čas zase, za gibanje, osvežitev, odpiranje, zaznavanje in digitalni "odklop". Vadba je za mlade do 29. leta starosti BREZPLAČNA in se je lahko udeleži kdor želi. Primerna bo za vse stopnje, prav tako dobite tudi vse potrebne pripomočke za ustrezno vadbo. Joga bo v dvorani Mladinskega centra Jesenice in ker je prostor majhen, se je potrebno na vadbo predhodno prijaviti na mail: anapirih@gmail.com
Dogodek organizira Mladinski center Jesenice, v sodelovanju z Ano Pirih. Več o delavnici »

Turnir: Magic the Gathering 26., 27.10.2018 in 2.,3.11.2018 ob 18h
Magic The Gathering je družabna igra s kartami za dva ali več igralcev. Igra je potezne narave in zato za uspešno igranje zahteva precej taktiziranja. Osnove igre vam bo predstavil vodja druženja Žiga Rožič. V nadaljevanju si boste lahko ogledali kako se igrajo tako imenovani Friday Night Magic turnirji v različnih formatih (Modern, Commander in Sealed).

Dnevni klub MCJ 29., 30.10.2018 od 11h do 15h
Prijetno druženje ob igranju namiznega nogometa, namiznega tenisa in pikada. Za navdušence namiznih iger poskrbimo z: Monopoli, Tarok, Enka, Človek ne jezi se...Zraven pa lahko izveš kaj novega o možnostih za mlade, ki jih ponuja MCJ.

Ustvarjanje:

Glasbena delavnica - jamm 2.11.2018 od 10h do 12h
Vsi mladi, ki igrate na kakšen inštrument, pojete ali imate samo radi glasbo vabljeni na BREZPLAČNO glasbeno delavnico pod vodstvom Jureta Rozmana, kjer boste skupaj »zajammali« in se prepustili toku skupnega ustvarjanja glasbe. Če imaš svoj inštrument, ga seveda lahko prineseš sabo.

Zabava:

Bavkasta klet KJŠ 31.10.2018 ob 20h
Pozor! Samo za najbolj pogumne! V kleti Mladinskega centra Jesenice bo strašilo! Klub jeseniških študentov pripravlja že tradicionalno noro zabavo na najbolj temačno noč v letu. Te zanima več? Spremljaj FB profil KJŠ (Klub jeseniških študentov) za podrobnosti.

Glasbena mineštra 31.10.2018 ob 20:20 v Tea-ter Bar-u
Glasbena mineštra pod okriljem Mladinskega centra Jesenice se vrača na oder Tea-tra bara za noč čarovnic, 31.10. Na otvoritvenem odru gostimo tokrat skupinoTake OFF v sestavi: Matic Pokorn (bas, back vokal), Jure Skaza (bobni, back vokal), Alen Kovše (kitara, vokal), Matic Mlakar (klaviature, back vokal). Poleg rock klasik (Queen, Toto, Europe,...) so zdaj na sporedu tudi nekateri 80' pop/funk/disco hiti in tudi nekaj novejših popularnih pesmi. več »

Naj dogodki

Predstavitveni video MCJ

Predstavitveni video Mladinskega centra Jesenice

Prvi predstavitveni video Mladinskega centra Jesenice, ki smo ga ustvarili skupaj z našimi najbolj aktivnimi mladimi, ki delujejo v prostorih Mladinskega centra Jesenice. Vse od ideje, režije, snemanja, montaže in končne verzije videa je delo inovativnih in ustvarjalnih mladih. Ogledate si ga lahko na našem Youtube kanalu ali Facebook profilu.

V objektiv smo ujeli:

Najlepša hvala vsem mladim, ki ste sodelovali pri snemanju videa! Posebna zahvala pa velja snemalcu in montažerju videa, našemu mlademu "hišnemu" fotografu Niku Bertonclju - Nik Bertoncelj Photography in pomočniku Benjaminu Rotu.

Anketa o zadovoljstvu uporabnikov Zavoda za šport Jesenice

Namen ankete je pridobiti podatke o uporabi in zadovoljstvu storitev javnega zavoda. Zavod za šport Jesenice upravlja in vzdržuje naslednjo infrastrukturo v Občini Jesenice: Športni park Podmežakla, Kopališče Ukova, Balinišče Baza, Športno igrišče Blejska Dobrava, Mladinski center Jesenice, trim steza Žerjavec, tržnica "Stara Sava" in sistem javnih koles »JeseNICE bikes«. Ob zagotavljanju infrastrukturnih pogojev za šport in prosti čas zavod izvaja tudi določene programske vsebine (Mini cicibanova olimpijada...), prireditve (Jožefov sejem, novoletno praznovanje) ter izvaja in skrbi za mladinsko dejavnost v Mladinskem centru Jesenice.

Vabimo vas, da odgovorite na naslednja vprašanja, ki so dostopna na spletnem naslovu:

https://www.1ka.si/a/185536

Potopisno predavanje: Vietnam in Kambodža ter degustacija

petek, 26. oktober 2018 ob 19:00, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22, Jesenice

KAJ? ---> potopisno predavanje Vietnam in Kambodža ter degustacija
KDAJ? ---> petek, 26.10.2018 ob 19.00
KDO? ---> Nastja Stare
KJE? ---> Kejžarjeva 22, Jesenice
KOLIKO? ---> vstopnine ni! :)

Za mau dnarja, velik muske!
Vabljeni na popotovanje po dveh južno-azijskih državah - Vietnamu in Kambodži. Ob skodelici prave vietnamske kavice se bomo sprehodili skozi pettedenska doživetja po poti, kjer so dobre pogajalske spretnosti še kako zaželene in je prečkanje ceste prava adrenalinska izkušnja. Okusna hrana, osvežilni smootiji, kokos, ogromne tržnice s poceni artikli, čudovite plaže, plantaže riža in kave, zeleni gozdovi s slapovi, prečudoviti otoki, …in na drugi strani smog, kaotični promet, grabežljivost trgovcev in do konca navite klime v avtobusih. Pričakuj nepričakovano, bi lahko povzela, saj sta mi dve izkušnji v tem času dali vetra. Te zanima kateri? Se vidimo! ;)

1. Glasbena mineštra

četrtek, 31. oktober 2018, ob 20.20 uri, Tea-ter Bar, Jesenice

Glasbena mineštra se pod okriljem Mladinskega centra Jesenice vrača na oder Tea-tra bara za noč čarovnic, 31.10. Na otvoritvenem odru gostimo tokrat : Take OFF!!!

Take OFF je skupina mladih glasbenih entuziastov ter predvsem prijateljev, ki uživajo v preigravanju kvalitetne glasbe.

Matic Pokorn (bas, back vokal)
Jure Skaza (bobni, back vokal)
Alen Kovše (kitara, vokal)
Matic Mlakar (klaviature, back vokal)

Poleg rock klasik (Queen, Toto, Europe,...) so zdaj na sporedu tudi nekateri 80' pop/funk/disco hiti in tudi nekaj novejših popularnih pesmi.

NE ZAMUDITE! =)
Vstop prost!

Več na: Glasbena mineštra 

Periodične dejavnosti, razpisi

Dnevni klub MCJ

vsak delavnik od 11. do 15. ure, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Ne veš kaj bi počel med odmorom ali pa do naslednjega avtobusa? Pridi na namizni tenis, namizni nogomet, pikado, prstomet, enko, badminton in še kaj. Zraven pa lahko izveš kaj na Jesenicah dogaja za mlade v organizaciji MCJ: dogodki, delavnice, tečaji, druženja, informacije za mlade (študij v tujini, delo med počitnicami, ipd.) Najrajši pa imamo TVOJO IDEJO, ki ti jo z veseljem pomagamo razviti in uresničiti.

Magic: The Gathering

vsak petek in soboto ob 18. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Friday Night Magic so sproščeni turnirji, kjer se zabavamo z namizno igro Magic the Gathering. Vsak teden imamo druge formate (Modern, Standard, Draft, Legacy in Tribal Wars). Vabljeni vsi stari in novi igralci. Novi igralci boste dobili vse potrebno za igranje. Imamo tudi svojo Facebook skupino, kjer so informacije kaj bomo igrali naslednji teden in tudi vprašanja so dobrodošla.
Za več informacij lahko pokličete 040 912 618 (Žiga Rožič).

Cirkuška šola Klovna Jaka

vsak torek, od 16. do 17.30 ure, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Dragi starši! Klovn Jaka za vaše otroke ponovna odpira vrata svoje Cirkuške šole!

Zakaj naj bi vaš otrok hodil v Jakovo Cirkuško šolo?

  • ker bo pridobil ročne spretnosti, koordinacijo gibanja in gibčnost celotnega telesa,
  • ker bo razvijal svojo kreativnost,
  • ker se bo nasmejal in zabaval,
  • ker se bo družil s sovrstniki,
  • ker se bo navadil javnega nastopanja,
  • in ker bo zaradi vsega tega postal tudi bolj samozavesten.

Več informacij in prijave na e-mail jaka.srpcic@gmail.com ali na 040 635 549.

Obvezne izbirne vsebine (OIV) za šolo

Si želiš narediti OIV na zabaven način? Lahko si animator na naših dogodkih, lahko pomagaš pri informiranju, lahko nastopaš na prireditvah, ki jih organiziramo ali razstaviš svoje izdelke v naših prostorih, vedno pa je dobrodošla pomoč pri izvedbi naših dogodkov. Kontaktiraj nas po telefonu: 04 5884 680/681 ali mailu: mcj@siol.net, mcj-info@siol.net ali pridi v Mladinski center na Kejžarjevo 22 za več informacij.

Pokaži svoj talent

Če imaš med 15 in 29 let in imaš znanje, obvladaš kakšen inštrument ali drugo veščino in se z veseljem ukvarjaš z nečim?
Si želiš priložnosti, da to znanje, veščino ali strast v obliki delavnice, tečaja ali dogodka preneseš še na druge mlade ali mlajše?
Si želiš ob vsem tem prislužiti še nekaj denarja in pridobiti dragocenih izkušenj?
Pokliči na 04 5884 680/681 ali piši na mcj@siol.net, mcj-info@siol.net ali pridi v Mladinski center na Kejžarjevo 22 in postani del naše ekipe.

Razstava fotografij »Belopeška jezera«

dvorana Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice

Vabljeni na ogled razstave fotografij »Belopeška jezera« fotografa Matjaža Vidmarja. Fotografije prikazujejo vzhod sonca na Belopeških jezerih, prebujanje čudovitega jutra, predvsem pa igro svetlobe v odsevih na jezeru. Vodja galerije v Mladinskem centru je mlad nadarjen fotograf Nik Bertoncelj (Nik Bertoncelj Photography).

Razstava je na ogled od 28. septembra 2018.

Prenovljen portal mlad.si

Za mlade je na voljo prenovljen portal mlad.si. Ta na enem mestu ponuja vse aktualne informacije za mlade na poti v odraslost in je namenjen informiranju in aktiviranju mladih. Na portalu lahko najdete vsebine iz sveta izobraževanja, zaposlovanja, bivanja, kulture, zdravja, športa, prostovoljstva, mobilnosti, vključevanja in še marsičesa.

Kliknite na predstavitveni video in mlad.si ter spoznajte uporabnost in mladostnost portala.