Naj dogodki

Rezultati mladinskega fotografskega natečaja PORTRET 2022

V sklopu projekta »KULTURNI KOLAŽ - kolaž mladinskega ustvarjanja« smo izvedli 3. mladinski fotografski natečaj PORTRET 2022, v soorganizaciji Mladinskega centra Jesenice, JSKD OI Jesenice in Fotografskega društva Jesenice ter pod pokroviteljstvom Fotografske zveze Slovenija. Razstava spada pod drugo stopnjo s FZS številko pokroviteljstva 04/2022.

Rok za oddajo fotografij je bil 21. 4. 2022. Po tem datumu so si žirantje doma fotografije ogledali in jim dodelili ocene. V petek 6. 5. 2022 ob 16.30 se je žirija sestala virtualno preko aplikacije Zoom in si najbolje ocenjene fotografije ponovno ogledala in jim do delila nagrade. Na natečaj je prispelo 309 fotografij, ki jih je poslalo 83 različnih avtorjev.

Rezultate za obe starostni kategoriji si lahko ogledate TUKAJ.

Razstava »Portret 2022«
Odprtje razstave in podelitev nagrad bosta potekali v petek 27. maja, ob 18:00, v dvorani Mladinskega centra Jesenice - VABILO. Razstava bo na ogled od 30. maja 2022 dalje v času uradnih ur. Vabljeni na ogled koščkov kolaža mladinskega kulturnega ustvarjanja na fotografskem področju. Več v fotoarhivu »

Zasaditev rož na podest igrišča s plastično podlago na trgu Toneta Čufarja

16. maj 2022, igrišče s plastično podlago na trgu Toneta Čufarja

V ponedeljek, 16. maja 2022 smo v Mladinskem Centru Jesenice v sodelovanju s Srednjo šolo Jesenice in pod budnim očesom cvetličarjev iz Cvetličarne Zvonček - S, na podestu igrišča s plastično podlago na trgu Toneta Čufarja zasadili kar štirideset korit najlepših rožic in s tem olepšali podobo podesta ter se naučili vse skrivnosti o zasajanju rož v korita. V sredo, 18.5. od 16h naprej vabljeni, da se nam pridružite na Športno zabavnem popoldnevu in si jih pogledate tudi od blizu.

Fotogalerija dogodka »
Foto: Nik Bertoncelj

Razstava fotografij: Punčke iz cunj

dvorana Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice

Vabljeni na ogled razstave fotografij »PUNČKE IZ CUNJ« Lare Blažič, ki razstavlja fotografije ročno narejenih punčk iz cunj. Razstavo si je mogoče ogledati od ponedeljka do petka, od 10. do 14. ure v času delovanja dnevnega kluba.

Zvok mladosti

petek, 27.5.2022, Križanke, Ljubljana

Urad RS za mladino pripravlja osrednji dogodek v okviru evropskega leta mladih - Zvok mladosti.
Namen dogodka je, da mladim iz celotne Slovenije približajo možnosti vključevanja v družbo in oblikovanje evropskih in nacionalnih politik. Prizadevajo si za ohranjanje zelenega okolja, trajnostne cilje, za mobilnost, duševno zdravje mladih ter kakovostno zaposlitev z možnostmi za izobraževanje in usposabljanje za Evropo prihodnosti.
Prireditev bo potekala v petek, 27. maja, med 10. in 18. uro, v Ljubljani, v Križankah.
Več informacij: https://www.mlad.si/...

MCJ NA ULCI

vsako sredo od 13h do 15h*, igrišče s plastično podlago na trgu Toneta Čufarja

MCJ prihaja na ULCO, in sicer na igrišče s plastično podlago na trgu Toneta Čufarja, ki ga je konec aprila postavil Zavod za šport Jesenice na mesto zimskega drsališča. Vabimo te na druženje, obujanje starih iger (ristanc, gumitvist, zemljo krast, frnikole, ipd.), namizne igre, ustvarjalne aktivnosti in še kaj. Na igrišču bomo vsako sredo od 13h do 15h, ker pa so vse aktivnosti odvisne od vremena, * v primeru slabega vremena odpadejo oziroma se prestavijo na drug termin. En krat mesečno pa bomo pripravili tudi Športno zabavno popoldne z razširjenim programom (npr.: napihljiva igrala, zorbing, poslikave telesa, ipd.), ki bo potekalo v popoldanskem času. Obeta pa se še kar nekaj posebnih presenečenj, zato pozorno spremljaj naš IG ali FB profil, kjer bomo sproti objavljali kaj se bo dogajalo. Prvo takšno presenečenje bo že v mesecu maju, ko bomo v sodelovanju s cvetličarno Zvonček pripravili zasaditev lončnic na podest. Preženi dolgčas in #pridvmcj tud na ulco :)

Izzivi mladih na Jesenicah

V soboto, 19. marca 2022, je na pobudo Mladinskega centra Jesenice potekala delavnica z aktivnimi mladimi iz različnih področij oziroma organizacij, kot so: KJŠ (Klub jeseniških študentov), Mladinski svet Jesenice, Fakulteta za zdravstvo Angele Boškin, Srednja šola Jesenice ipd. in sestavljajo Delovno skupino za mladinska vprašanja v Občini Jesenice. S skupnimi močmi smo prevetrili izzive s katerimi se mladi soočajo na Jesenicah in razmišljali o možnih rešitvah za izboljšanje položaja mladih v občini.

Si tudi ti star_a med 15. in 29. let in imaš idejo kaj bi mladi pri nas potrebovali? Pošlji nam sporočilo na Facebook stran, Instagram profil ali piši na mail: mcj@siol.net. Veseli bomo tvojega prispevka, saj smo na delavnici ugotovili, da smo skupaj močnejši in iznajdljivejši. Na takšen način lahko vplivaš na mladinsko dogajanje v naši skupnosti.

Kolaž mladinskega kulturnega ustvarjanja

KOLAŽ MLADINSKEGA KULTURNEGA USTVARJANJA je projekt Mladinskega centra Jesenice in Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD) območne izpostave Jesenice, ki želita povezati mlade skozi različne načine ustvarjanja in kulturnega udejstvovanja v sklopu Evropskega leta mladih 2022.

Mladi do 29. leta imate priložnost svoje talente predstaviti širši skupnosti in se udeležiti različnih delavnic, natečajev in srečanj namenjenih razvijanju svojih sposobnosti in povezovanju. Vključeni pa boste v proces organiziranja in izvajanja dejavnosti. Ponujamo vam možnost, da dogodek ali projekt, ki si ga zamislite tudi sami izpeljete.
Več informacij »

EKO FREND-ly

V MCJ začenjamo z novim projektom ali še bolje iniciativo, ki bo poskušala pod svojo streho združiti karseda široko paleto EKO FREND-ly aktivnosti. EKO FREND-I bomo ozaveščali o aktualnih okoljskih temah, šli na očiščevalno akcijo, govorili pa bomo tudi o tem, kaj je dobro za naše zdravje.
Vse to in še več lahko pričakuješ pod EKO FREND-ly objavami in akcijami. Za začetek bomo združili moči s simpatično Instagram influencerko Biologinjo, ki bo vsak teden pripravljala zanimive objave na naših socialnih omrežjih o našem planetu, človeškem telesu, zdravilnih rastlinah in ekologiji.

FOTOGRAFSKE OSNOVE - regijska fotografska šola za mladino v sodelovanju z JSKD Jesenice

vsak ponedeljek od septembra 2021 do junija 2022, različne lokacije po Jesenicah

Jesen je pred vrati in mi se že veselimo novega sodelovanja z JSKD OI Jesenice in priložnosti za vse vas - mlade fotografe, ki bi želeli svoje znanje razširiti. Delavnice so namenjene tako začetnikom kot tudi tistim, ki digitalne (kompaktne in zrcalno-refleksne) in mobilne fotoaparate že uporabljate. Pod budnim očesom mentorja se boste v praksi naučili uporabljati osnovne in nekatere napredne funkcije, ki jih omogočajo digitalni fotoaparati (ostrenje, uporaba časa osvetlitve, zaslonke, občutljivosti tipala ISO, bliskavice) in kamere na telefonih. Seznanili se boste tudi s kompozicijo fotografije in tehnikami fotografiranja posameznih motivov (portreti, pokrajina, panorama, gibajoči objekti, nočna fotografija). Na koncu boste prenesli fotografije tudi na računalnik in se naučili osnovne obdelave fotografije. Program bo mentor prilagajal potrebam, (pred)znanju in željam udeležencev. Koncu izobraževanja bo sledila tudi razstava izbranih delu udeležencev.

Podrobnosti o šoli lahko prebereš v RAZPISU.

Prijavnica: e-prijavnica

LIKOVNA ŠOLA ZA OTROKE IN MLADOSTNIKE v sodelovanju z JSKD Jesenice

Dve sredi v mesecu od oktobra 2021 do junija 2022, soba 2 Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice

Oktobra se v sodelovanju z JSKD OI Jesenice pričenja LIKOVNA ŠOLA pod mentorstvom akademskih slikark in likovnih pedagoginj Agate Pavlovec in Anje Fabiani. Ob pomoči in nasvetih mentoric se bodo udeleženci spoznavali z različnimi likovnimi tehnikami in hkrati razvijali svoje ustvarjalne potenciale. Delavnice so namenjene tako začetnikom kot tudi tistim, ki bi želeli svoje že pridobljeno znanje nadgraditi in izpopolniti. Program bosta mentorici prilagajali potrebam in željam udeležencev. Po koncu junijske delavnice bomo organizirali tudi razstavo, na kateri bodo udeleženci svoja dela lahko postavili tudi na ogled. Rok za prijavo je: 20. september 2021.

Podrobnosti o šoli lahko prebereš v RAZPISU.

Prijavnica: e-prijavnica

Periodične dejavnosti, razpisi

Joga za gušt

vsak ponedeljek ob 18:00, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Hejla! Moje je ime je Nadica in sem učiteljica joge. Vabim te da se mi pridružiš na jogi za gušt, vsak ponedeljek, ob 18.uri, v Mladinskem centru Jesenice.
Joga je celovit sistem. Ko vadimo jogo, delamo hkrati na telesnem, mentalnem, čustvenem in energijskem sistemu. Tečaj je primeren za vsakogar, ne glede na starost, spol, gibljivost, moč. Joga ni tekmovanje, je spoznavanje samega sebe in umirjanje miselnih procesov. Korak za korakom boste spoznali različne jogijske položaje (asane), gradili samoopazovanje, opazovali in poglabljali svoj dih ter se spoznali z osnovami meditacije, znanji, ki jih lahko potem uporabite pri razvoju svoje lastne prakse. Joga je zame nekaj čarobnega. Povezuje fizično z duhovnim, gibanje z mirovanjem, zavedno z nezavednim. V bistvu jo spoznavam sproti, spoznavam jo skozi sebe. V njej ne vidim ne tekmovalnosti, ne požrtvovalnosti. Veselim se guštanja s teboj. Velik objem, Nadica.

Zaradi omejenega števila mest, je obvezna prijava. Za vse informacije sem dosegljiva na: nadica.petrova4@gmail.com ali 040 971 835.

Nedeljska Yoga

vsako nedeljo ob 18:00, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Joga je umetnost popolnega ravnovesja. Ko se telo razgiba in sprosti, se um umiri. Z jogo lahko preprečimo številna neravnovesja, tako fizična kot mentalna. Skozi različne telesne položaje (asane), dihalne tehnike (pranajame), različne tehnike umirjanja, meditacijo, se boste povezali s svojim resničnim jazom in našli svoj notranji mir. Kot učiteljica hatha joge želim svoje znanje, izkušnje in svoje lastno raziskovanje deliti z drugimi. Skozi občutenje telesa ter diha želim, da se ljudje ponovno najdejo, povežejo s seboj, s svojo izvorno naravo in predvsem, da poglobijo notranje zavedanje. Skozi prakso joge se bomo postopoma učili jogijskih položajev, sekvenc položajev, pravilnega dihanja in umirjanja. Zahtevnost je prilagojena začetniški stopnji, saj jogo želim približati širokemu krogu ljudi. Med prakso bomo uporabljali različne pripomočke s katerimi bomo prilagodili težavnost vadbe glede na gibljivost in telesno pripravljenost posameznika. Jogo lahko prakticira vsak, ne glede na starost, spol in fizično pripravljenost. Naj bo nedeljska praksa joge odličen zaključek vikenda in nežna priprava na umirjen prehod v nov teden.

Prijave na e-mail: tanja.pristov@gmail.com ali 041 860 989 (Tanja Pristov).

Magic: The Gathering

vsak petek in soboto ob 17. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Vsak vikend igramo družabno igro s kartami Magic the Gathering, igramo predvsem formate Modern in Commander. Vabljeni vsi stari in novi igralci. Nove igralce bomo z veseljem naučili in priskrbeli vse potrebno za igranje. Imamo tudi svojo Facebook skupino, kjer so informacije kaj bomo igrali naslednji teden in tudi vprašanja so dobrodošla.

Za več informacij lahko pokličete 040 912 618 (Žiga Rožič) ali pa preko maila: slohero@hotmail.com

Dnevni klub MCJ

vsak delavnik od 11. do 15. ure, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Ne veš kaj bi počel med odmorom ali pa do naslednjega avtobusa? Pridi na namizni tenis, namizni nogomet, pikado, prstomet, enko, badminton in še kaj. Zraven pa lahko izveš kaj na Jesenicah dogaja za mlade v organizaciji MCJ: dogodki, delavnice, tečaji, druženja, informacije za mlade (študij v tujini, delo med počitnicami, ipd.) Najrajši pa imamo TVOJO IDEJO, ki ti jo z veseljem pomagamo razviti in uresničiti.

Projekt MLADiMLAD

Ustvarjamo priložnosti MLADiMLAD. Iščemo študente in ustvarjalce, ki bi bili pripravljeni sodelovati z nami, ustvarjati delavnice iz področji, ki jih študirate ali pa vas zelo zanimajo in bi radi te navdušili, predstavili tudi med mlajše od vas. Dobrodošli ste z idejami, ki bi jih radi uresničili, mi pa vam bomo pomagali najti pot, da se povežete z mladimi.
MLADiMLAD je projekt povezovanja mladih z namenom širjenja idej, znanja, druženja, izkušenj, ki lahko odpirajo vrata novim idejam ali celo karieri.

Priložnost zamujena, ne vrne se nobena - ujemi jo in se pridruži naši ekipi. Pošlji nam želje za sodelovanje, za delavnice in mi vam bomo poskusili prisluhniti, vam pomagali pri izvedbi in vaš projekt tudi finančno podprli. Vaše prijave sprejemamo na naslov mcj@siol.net.
Sodelujete lahko mladi do 29. leta starosti, brez pogoja da prihajate iz jeseniške občine.

MCJ KREATIVA

MCJ KREATIVA je projekt Mladinskega centra Jesenice za vse mlade umetnike in ljubitelje ustvarjanja. Je prostor kjer domišljiji in ustvarjalnim idejam puščamo prosto pot.

Vsi mladi ustvarjalci se nam lahko pridružite tako, da nam sporočite področje kreative, ki vas zanima. Od ustvarjanja z glino, tekstilom, slikanjem, kiparjenjem, grafitarstvom ali raznovrstnimi ročnimi deli in še, in še,.... V svojih željah bodite pogumni, saj je MCJ KREATIVA odprta za vse predloge. Prav tako umetniška nadarjenost posameznika ni pogoj, vabljeni vsi z željo po ustvarjanju.

Tiste, ki se nam boste pridružili, bomo poskusili povezati s strokovnjaki iz želenega področja in vam nudili potreben material za čimbolj sproščeno ustvarjanje.

Prijavite se lahko na mcj@siol.net. Ob prijavi napišite tudi katero ustvarjalno področje vas zanima. Mi pa vas bomo obvestili o terminih ustvarjalnih srečanj.

Projekt je namenjen mladim od 15. do 29. leta starosti in je brezplačen.

Viva kreativa!

MCJ MEDIA LAB

Video, fotografija, pisanje, vloganje, bloganje, dizajn ali še kaj drugega....?
Te zanima ustvarjanje s tem, pa nimaš opreme ali znanja in ne veš kje in kako začeti?

PRIDI V MCJ MEDIA LAB!!!

Mladinski center Jesenice odpira MEDIA LAB, prostor za mlade medijske in virtualne ustvarjalce, ki želite razvijati svoje talente, dobiti podporo mentorjev na delavnicah, se naučiti kaj koristnega, zabavnega in zraven še uresničevati želje po ustvarjanju na svoj način.

V Media Labu boste dobili:

  • možnost izposoje opreme,
  • mentorstvo izkušenih strokovnjakov,
  • možnost delavnic in izobraževanj.

Število mest je omejeno zato so potrebne prijave na mcj@siol.net z zadevo MCJ MEDIA LAB. Ob prijavi pa nam NUJNO sporoči katero področje tebe mika najbolj.

MCJ Media Lab je namenjen mladim do 29. leta in se dijakom šteje med »obšolske dejavnosti«.