Aktualno

PODJETNIŠKI IZZIV

ŽELIŠ POSTATI GOSPODAR SVOJEGA ČASA?

NE MARAŠ ŠEFOV?

USTANOVI LASTNO PODJETJE!

Seveda pa navedeni osebnostni lastnosti nista dovolj za ustanovitev podjetja, še manj za preživetje. Najprej je treba imeti podjetniško idejo, jo znati oceniti in nato tudi formalno registrirati podjetje. Dostop do omenjenih znanj je Občina Jesenice zainteresiranim mladim sklenila omogočiti s financiranjem izvedbe podjetniških krožkov v MCJ.

Idejo krožkov bo predstavil direktor Razvojne agencije Zgornje Gorenjske, Stevo Ščavničar. Po uvodni razlagi bo odgovarjal na vaša vprašanja; cilj predstavitve pa je ugotoviti interes za udeležbo v podjetniških krožkih in se dogovoriti za začetek izvajanja.

Cilji:

  • da udeleženci spoznavajo različne tehnike generiranja podjetniških idej,
  • da se naučijo preveriti kakovost in izvedljivost svoje podjetniške ideje,
  • da spoznajo strukturo, vsebino in namen poslovnega načrta,
  • da se naučijo izdelati poslovni načrt za lastno (lahko tudi hipotetično) podjetje,
  • ter, da spoznajo programska orodja, s katerimi si lahko pomagajo pri pripravi podjetniškega načrta ter vodenju projekta.
    V kolikor se bo pojavila zares dobra ideja, bomo na Razvojni agenciji Zgornje Gorenjske vaše podjetje registrirali in vam pomagali realizirati vašo poslovno idejo.

Potek:
Podjetniški krožki so celoletna aktivnost, v skupnem trajanju 40 šolskih ur. Delo bo potekalo ob podpori računalniškega programa za izdelavo poslovnega načrta (e-poslovni načrt, pri izdelavi je sodeloval tudi RAGOR; programsko opremo sedaj vzdržuje podjetje B2B) ter orodja za vodenje projektov (MS-PROJECT).

Rezultat:
V poslovnem načrtu obdelana podjetniška ideja; v primeru zelo dobre ideje ustanovitev podjetja.

Stevo Ščavničar, RAGOR