Aktualno

Reportaža mladinskega fotografskega natečaja PORTRET

Dvorana Mladinskega centra Jesenice je pred kratkim prav prijetno oživela v zgodbah različnih pogledov, oziroma portretov, ki so jih ustvarili mladi fotografi. Prav ti so nam pričarali pestre štiri mesece. V želji, da koga od mladih spodbudimo k ustvarjanju in izražanju sveta skozi fotografske objektive smo se povezali s Fotografskim društvom Jesenice in skupaj zastavili projekt Fotografski natečaj za mlade s preprosto izbrano temo: Portret.

Po prejetih fotografijah pa smo videli, da se jih mnogo tega ni lotilo čisto preprosto, ampak zelo profesionalno. In iskreno - nismo pričakovali tako številčnega odziva mladih. Prijavilo se je kar 108 mladih, z več kot 300 slikami, in prijavili so se posamezniki tudi izven meja naše zgornjesavske doline. Kratko rečeno - mladi so nas presenetili iz vseh možnih kotov in »pogledov«, oziroma portretov.

Člani strokovne žirije, ki so jo sestavljali Sara Ros (Fotografsko društvo Portorož), Barbara Toman (Fotografsko društvo Jesenice) in Matjaž Vidmar (Fotografsko društvo Jesenice) so imeli polno dela in veliko odgovornosti, da so si lahko čimbolj objektivno ogledali vse fotografije. Med poslanimi fotografijami so nato izbrali kar 167 del ustvarjalk in ustvarjalcev. In seveda izbrali tudi najboljše izmed najboljših. Prav njihova dela zdaj krasijo našo dvorano Mladinskega centra Jesenice.

več v fotoarhivu »

Odprtje razstave fotografskega natečaja PORTRET

četrtek, 30. januar 2020 ob 18. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Vabljeni na otvoritev fotografske razstave mladih fotografov, ki so sodelovali v mladinskem fotografskem natečaju PORTRET.

Otvoritev bo v četrtek 30. januarja 2020 ob 18.00 uri v dvorani Mladinskega centra Jesenice.

Razstava je končni rezultat mladinskega fotografskega natečaja in je velika spodbuda mladim vedoželjnim ustvarjalcem, ki bodo zelo veseli tudi Vašega obiska. Njihova ustvarjalna volja je presenetila tudi organizatorja Mladinski center Jesenice in Fotografsko društvo Jesenice.

Na razstavi bodo izmed 337 prejetih fotografij predstavljeni najboljši izbrani izdelki avtorjev. Najboljšim izmed najboljših pa bomo podelili tudi nagrade.

Razstava bo na ogled do 30. marca 2020, v času uradnih ur Mladinskega centra Jesenice.

Fotografski natečaj: PORTRET

! Mladi fotografi pozor !

Mladinski center Jesenice, v sodelovanju z Fotografskim društvom Jesenice, razpisuje mladinski foto natečaj na temo »PORTRET«. Vabljeni, da svoje najboljše portrete pošljete vsi mladi fotografi do 29. let. Glavna nagrada za najboljši portret je stabilizator DJI Osmo Mobile za pametne telefone.

Fotografije je potrebno poslati do 23.12.2019. Odprtje razstave in podelitev nagrad pa bo 30.1.2020 ob 18. uri v prostorih MC Jesenice.

Več o natečaju si lahko preberete v priloženem razpisu »
Prijavnica za natečaj »

Delite novico tudi med svoje prijatelje in fotografe in jih povabite k sodelovanju!