Aktualno

Mesec boja proti odvisnostim

MCJ v okviru Meseca boja proti odvisnostim pod skupnim sloganom »Z novimi pristopi do novih generacij«

Čeprav pogosto pravimo, da se največ naučimo z lastnimi dejanji, delom in preko lastnih izkušenj, pa tokrat tega ne trdimo! Zagotovo tega (sicer dobrega pravila) ne gre posplošiti na izkušnje z alkoholom, drogami, kajenjem, igrami na srečo ali kako drugo obliko tveganega vedenja.

In ker verjamemo, da vsaka informacija lahko prispeva k osveščenosti in preudarnemu ravnanju mladih, bomo tudi v letošnjem novembru dijakinje in dijake jeseniških srednjih šol vključevali v debate, različne igre in kvize, pa tudi predavanja.

Dijakinje in dijaki! Vabljeni na naše novembrske INFO točke na Srednji šoli Jesenice (torki) in na Gimnaziji Jesenice (srede), kjer bomo osvetlili naslednje teme:

  • MITI O ALKOHOLU, o zmotnih prepričanjih, povezanih z uživanjem alkohola, ter o tveganjih opijanja (10. / 11.10.2015)
  • MITI O KAJENJU, o zmotnih prepričanjih glede kajenja ter o zgodnjih škodljivih posledicah (17. / 18.10.2015)
  • PEKLENSKE MINUTE BREZ MOBILNEGA TELEFONA, o dejstvih, ki dokazujejo odvisnost od mobilnih telefonov (24. / 25.10.2015)

Konec novembra bomo v MCJ povabili dijakinje in dijake 3. letnika Gimnazije Jesenice in zanje organizirali interaktivno predavanje na temo OSVEŠČENA UPORABA SPLETA IN DRUŽBENA OMREŽJA v izvedbi Zavoda Varni Internet.