Aktualno

RAZSTAVA 4. MEDNARODNEGA NATEČAJA
»IGRAJ SE Z MANO«
NA OBISKU NA JESENICAH

petek, 15. april 2011, Mladinski center Jesenice

  • med 10. in 12. uro: Druženje otrok in mladih skozi likovno in plesno - glasbeno ustvarjanje
  • ob 12. uri: Slavnostna otvoritev razstave del mednarodnega natečaja »Igraj se z mano«

Mednarodno festivalsko leto »Igraj se z mano« poteka v okviru Zavoda za usposabljanje Janeza Levca iz Ljubljane in Društva za kulturo inkluzije.

Na mednarodni likovni natečaj »IGRAJ SE Z MANO«, ki je v letu 2010 potekal že četrtič, se je prijavilo skupno 209 šol in zavodov iz Slovenije in tujine.
Prispelo je več kot 3500 likovnih del na papirju v različnih tehnikah. Te slike in risbe so sad številnih popotovanj otrok in mladostnikov skozi leta odkritij s pomočjo igre. V lanskem letu je razstava potovala po 24 različnih lokacijah, po šolah, knjižnicah, vrtcih, mladinskih centrih in galerijah. Eden od letošnjih krajev bodo tudi Jesenice.

V MCJ smo se odzvali pobudi Zavoda Janeza Levca in prevzeli nalogo organizatorja razstave na Jesenicah, ki pa bo potekala na več lokacijah hkrati - skupno si bo moč ogledati kar 200 likovnih del. K sodelovanju so pristopile: oš Poldeta Stražišarja, Srednja šola Jesenice, oš Prežihovega Voranca, oš Koroška Bela, oš Toneta Čufarja, Gimnazija Jesenice, TIC Jesenice, Občinska Knjižnica Jesenice in Teater bar. Razstave bodo na ogled od 20. aprila pa do sredine maja.

Kot osrednji otvoritveni dogodek v razstave na omenjenih lokacijah pa v Mladinskem centru Jesenice v sodelovanju z oš Poldeta Stražišarja in Srednjo šolo Jesenice pripravljamo druženje otrok in mladih s posebnimi potrebami in mladih s Srednje šole Jesenice – dijakinj 3AV razreda, smer predšolska vzgoja. Druženje bo potekalo v okviru likovnega in glasbeno plesnega ustvarjanja med 10. in 12. uro.

Ob 12. uri pa bomo s skupnimi močmi postavili razstavo v dvorani MCJ.

Prav prisrčno vabimo vse, ki bi želeli pri tem pomagati ali pa nas s prisotnostjo spodbujati, da se nam pridružite torej v petek, 15. aprila, ob 12. uri, v Mladinskem centru Jesenice na Kejžarjevi 22!