Naj dogodki

Klepet staršev z Zinko Ručigaj: Ali znam prisluhniti otroku

ponedeljek, 21. oktober 2019 ob 17. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Ali znamo prisluhniti otroku?
Ali znamo pogovor z otrokom speljati tako, da otrok prisluhne nam?
Za dober odnos je pomembno, da znamo drug drugemu prisluhniti, da so naša druženja prijetna.
Vzgajajmo otroke z ljubeznijo pohvalo, vzpodbudo, iskanjem dobrega v otroku in postavljanjem meja.
Na ta način pomagamo otroku k napredku, dejavnosti in samostojnosti. Pokažemo mu njegovo vrednost, ki se je zaveda kot otrok in kasneje kot odrasel človek. Pri sebi spoznava svoje dobre lastnosti.
Otrok, vzgojen z vzpodbudno vzgojo, odraste v človeka, ki ve, kaj dela dobro. Zna ceniti sebe in svoje dobre strani. Pomembne so mu vrednote, katere so mu privzgojili starši in jih spoštuje.
Tudi takrat, ko mu ne teče vse gladko, je sposoben samega sebe opogumiti in tako iskati uspešne rešitve tudi v manj prijetnih situacijah. Na ta način se zaveda svojih sposobnosti, vidi dobre lastnosti drugih ljudi. Ljudi spoštuje, zato so tudi njegovi odnosi dobri. Sposoben je pravih odločitev, ki mu omogočajo zadovoljno življenje.
Več informacij o Klepetih staršev v šolskem letu 2019/2020 »

Ob prijavi bomo poskrbeli tudi za aktivno varstvo otrok. Prijave za varstvo so mogoče do srede, 16. oktobra z SMS na 041 469 088 ali svetovanje.vzgoja@gmail.com

Vstop prost.

MCJ KREATIVA

torek, 29. oktober 2019 ob 10. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

MCJ KREATIVA je projekt Mladinskega centra Jesenice za vse mlade umetnike in ljubitelje ustvarjanja.

Je prostor kjer domišljiji in ustvarjalnim idejam puščamo prosto pot.

Vsi mladi ustvarjalci se nam lahko pridružite tako, da nam sporočite področje kreative, ki vas zanima. Od ustvarjanja z glino, tekstilom, slikanjem, kiparjenjem, grafitarstvom ali raznovrstnimi ročnimi deli in še, in še,.... V svojih željah bodite pogumni, saj je MCJ KREATIVA odprta za vse predloge. Prav tako umetniška nadarjenost posameznika ni pogoj, vabljeni vsi z željo po ustvarjanju.

Tiste, ki se nam boste pridružili, bomo poskusili povezati s strokovnjaki iz želenega področja in vam nudili potreben material za čimbolj sproščeno ustvarjanje.

Prijavite se lahko na mcj@siol.net. Ob prijavi napišite tudi katero ustvarjalno področje vas zanima. Mi pa vas bomo obvestili o terminih ustvarjalnih srečanj.

Prvič se dobimo – med jesenskimi počitnicami v TOREK, 29. oktobra 2019 ob 10h

Projekt je namenjen mladim od 15. do 29. leta starosti in je brezplačen.

Viva kreativa!

Jesenski počitniški program 2019

MED POČITNICAMI #pridvmcj »»»

»»»Počitniška MCJoga, ponedeljek, 28. 10. 2019 ob 18h

Med počitnicami se lahko odklopiš od digitalnega sveta in se priklopiš na gibanje in sproščanje z jogo za mlade, ki jo bo v MCJ prostorih vodila Ana Pirih. Joga bo na urniku v ponedeljek ob 18:00 uri in bo za mlade do 29. leta brezplačna. Prijaviš se lahko na email: anapirih@gmail.com in si tako rezerviraš svoje mesto in potrebne joga pripomočke.

»»»MCJ KREATIVA*, torek, 29. 10. 2019 od 10h do 12h

Mladinski center Jesenice za mlade ustvarjalne duše odpira projekt MCJ KREATIVA. Sporočite nam področje ustvarjanja, ki vas zanima, bi ga radi raziskali, nahranili svojo »kreativo« in se nam pridružite. V svojih željah po ustvarjanju bodite pogumni - MCJ kreativa je namreč odprta za vse predloge - od ustvarjanja z glino, s tekstilom, slikanjem, kiparjenjem, grafitarstvom ali raznovrstnimi ročnimi deli in še, in še,...

Prijavite se lahko na mcj@siol.net. Ob prijavi napišite tudi katero ustvarjalno področje vas zanima.

Prvič se dobimo - med jesenskimi počitnicami v TOREK, 29. oktobra 2019 ob 10h. Pridite in ustvarjajte z nami.

»»»MCJ MEDIA LAB MEET UP*, torek, 29. 10. 2019 od 10h do 12h

V našem Media Lab-u se nam bo na prvem srečanju pridružila tudi Ana Pirih, včasih radijska in TV voditeljica na TV Slovenija, kjer se je ob svojem delu srečevala tudi z ustvarjalnim delom "v ozadju" radijskega mikrofona in kamere, od pripravljanja scenarijev in montažo radio in video vsebin. Svoje izkušnje in koristne nasvete bo delila tudi nam, še posebej tistim, ki se zanimate za pisanje scenarijev. Preizkusili bomo tudi uporabo stabilizatorja za pametne telefone. Meet us up :)

»»»HIP HOP | BREAK DANCE | POPPIN' OPEN SESSION, torek, 29. 10. 2019 od 17h do 19h

29. oktobra se lahko pridružiš koreografu, plesalcu in trenerju ROMANU UREKU na ODPRTI URI ali »OPEN SESSION«-u, kjer se lahko preizkusiš v HIP HOP-u, POPPIN'u ali pa se obrneš »na glavo« in zavrtiš na BREAK DANCEu. Delavnica je za mlade od 15. do 29. leta starosti BREZPLAČNA. Prijave zbiramo na roman.urek@gmail.com ali 040332668. Svoje mesto dobi tisti, ki se prej prijavi.

Dnevni klub MCJ, od ponedeljka do srede, od 28. do 30. 10. 2019 od 11h do 18h

Prijetno druženje ob igranju namiznega nogometa, namiznega tenisa in pikada. Za navdušence namiznih iger poskrbimo z: Monopoli, Tarok, Enka, Človek ne jezi se... Zraven pa lahko izveš kaj novega o možnostih za mlade, ki jih ponuja MCJ.

Preženi dolgčas in #pridvmcj

* Dogodek se lahko fotografira in snema. Z udeležbo soglašate, da se vas sme fotografirati ali posneti in posnetek objaviti na spletnih straneh, v drugih tiskovinah in na družabnih omrežjih. Namen snemanja je dokumentiranje aktivnosti in obveščanja javnosti o delu in dogodkih.

MCJ MEDIA LAB

torek, 29. oktober 2019 ob 10. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Video, fotografija, pisanje, vloganje, bloganje, dizajn ali še kaj drugega....?
Te zanima ustvarjanje s tem, pa nimaš opreme ali znanja in ne veš kje in kako začeti?

PRIDI V MCJ MEDIA LAB!!!

Mladinski center Jesenice odpira MEDIA LAB, prostor za mlade medijske in virtualne ustvarjalce, ki želite razvijati svoje talente, dobiti podporo mentorjev na delavnicah, se naučiti kaj koristnega, zabavnega in zraven še uresničevati želje po ustvarjanju na svoj način.

V Media Labu boste dobili:

  • možnost izposoje opreme,
  • mentorstvo izkušenih strokovnjakov,
  • možnost delavnic in izobraževanj.

Število mest je omejeno zato so potrebne prijave na mcj@siol.net z zadevo MCJ MEDIA LAB
Ob prijavi pa nam NUJNO sporoči katero področje tebe mika najbolj.

Prvič se dobimo - med jesenskimi počitnicami v TOREK, 29. oktobra 2019 ob 10h.

MCJ Media Lab je namenjen mladim do 29. leta in se dijakom šteje med »obšolske dejavnosti«.