Naj dogodki

Moj mali dom

Sediš v svoji sobi doma ali v študentskem domu in razmišljaš kako bi si jo polepšal_a? Predlagamo, da slediš našemu novemu projektu: Moj mali dom. Zagnana, komunikativna, kreativna, idej polna študentka notranjega oblikovanja - Katja Kobal, bo za Mladinski center Jesenice pripravljala majhne nasvete za velike spremembe v vašem malem domu. Če imaš kakšno konkretno vprašanje glede notranjega oblikovanja, nam lahko pišeš na mcj@siol.net in Katja bo poskušala nanj odgovoriti v eni izmed naslednjih objav.

Razstava fotografij: SUMMER VIBE

dvorana Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice

Vabljeni na ogled razstave fotografij »SUMMER VIBE« Lare Blažič, ki razstavlja fotografije utripa vročega poletja. Razstavo si je mogoče ogledati od ponedeljka do petka, od 10. do 14. ure v času delovanja dnevnega kluba.

Poletje v MCJ - Pohajkujmo skupaj: Izlet v Javorniške rovte

četrtek, 28 .7. 2022, Javorniški rovti

Pohajkujmo skupaj - tokrat se odpravljamo na voden daljši pohodniški izlet v Javorniške rovte. Start in cilj izleta je v naselju Koroška Bela - na Kresu. Pot nas bo vodila po »cesti« proti domu Pristava. Pohod je primeren za mlade od 15. do 29. let. Obvezna je primerna oprema in obutev za pohod in malica iz nahrbtnika. Udeležba je brezplačna.
Obvezne prijave najkasneje do 26. julija na mail mcj@siol.net. V primeru slabega vremena izlet odpade.

Poletje v MCJ

aktivnosti v Mladinskem centru Jesenice od 4. 7. - 12. 8. in od 24. 8. - 31 .8. 2022

Letošnje poletje vabljeni, da se nam pridružite na različnih tematskih druženjih v prostorih Mladinskega centra in izven njega:

 • Igralni ponedeljki - 10h-14h v Mladinskem centru Jesenice
  druženje ob igranju družabnih iger in namiznega tenisa, pikada, namiznega nogometa
 • Ustvarjalni torki - 10h-14h v Mladinskem centru Jesenice
  ustvarjanje iz raznovrstnih materialov, spodbujanje kreativnosti
 • Zmigej se - srede - 8.30 do 11h okolica Jesenic
  tedenski pohod na razgledno točko poti ob pomolih - štart izpred Mladinskega centra (primerno za 15. do 29. let), PRIJAVE: mcj@siol.net
 • Pohajkujmo skupaj - enkrat mesečno, okolica Jesenic
  voden daljši pohodniški izlet, datum bo določen naknadno glede na vremenske razmere, enkrat v juliju in enkrat v avgustu.

V primeru slabega vremena aktivnosti zunaj centra odpadejo. Aktualne informacije lahko spremljate na FB profilu ali IG profilu.

Kolaž mladinskega kulturnega ustvarjanja

KOLAŽ MLADINSKEGA KULTURNEGA USTVARJANJA je projekt Mladinskega centra Jesenice in Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD) območne izpostave Jesenice, ki želita povezati mlade skozi različne načine ustvarjanja in kulturnega udejstvovanja v sklopu Evropskega leta mladih 2022.

Mladi do 29. leta imate priložnost svoje talente predstaviti širši skupnosti in se udeležiti različnih delavnic, natečajev in srečanj namenjenih razvijanju svojih sposobnosti in povezovanju. Vključeni pa boste v proces organiziranja in izvajanja dejavnosti. Ponujamo vam možnost, da dogodek ali projekt, ki si ga zamislite tudi sami izpeljete.
Več informacij »

EKO FREND-ly

V MCJ začenjamo z novim projektom ali še bolje iniciativo, ki bo poskušala pod svojo streho združiti karseda široko paleto EKO FREND-ly aktivnosti. EKO FREND-I bomo ozaveščali o aktualnih okoljskih temah, šli na očiščevalno akcijo, govorili pa bomo tudi o tem, kaj je dobro za naše zdravje.
Vse to in še več lahko pričakuješ pod EKO FREND-ly objavami in akcijami. Za začetek bomo združili moči s simpatično Instagram influencerko Biologinjo, ki bo vsak teden pripravljala zanimive objave na naših socialnih omrežjih o našem planetu, človeškem telesu, zdravilnih rastlinah in ekologiji.