Naj dogodki

TA PRAV' ŽIV ŽAV - Otroška prireditev ob Tednu otroka

Torek, 6. oktober 2020, ob 16.30 v Banketni dvorani v Kolpernu, Jesenice

Mladinski center Jesenice in Gornjesavski muzej Jesenice vabita na otroško prireditev ob Tednu otroka Ta prav' živ žav, ki bo v torek, 6. oktobra, ob 16.30 v Banketni dvorani v Kolpernu na Stari Savi.

Letos si boste lahko ogledali lutkovno predstavo Darila za mlečne zobke v izvedbi domače lutkovne skupine Ringo raja, ki deluje pri DPD Sobota France Mencinger Javornik - Koroška Bela.

Starše pa vabimo, da se ustavijo v kotičku za starše z Zinko Ručigaj po nasvet o vzpodbudni vzgoji otrok.

Poskrbeli bomo, da bo prireditev potekala varno.
Ponovitev predstave bo istega dne ob 18. uri.

Vstop prost.

Mladinsko ulično delo

V sodelovanju z občino Jesenice in lokalno skupnostjo smo pričeli z izvajanjem projekta MCJ mladinsko ulično delo. Del poletnega druženja mladi z mladim smo preselili tudi na ulična igrišča mesta Jesenice.

Skupaj z mladimi izvajalci programa, bomo dvakrat na teden obiskovali lokalna ulična igrišča. Z obiskovalci igrišč bomo ob zabavnih, družabnih aktivnostih preživljali poletne popoldneve. Z veseljem bomo na voljo tudi, če bodo mladi potrebovali pomoč, kakšen spodbuden pogovor ali pa le mladinski nasvet.

"Namen projekta je, da mladim v njihovo okolje pripeljemo različne vsebine, da bodo lahko na prijeten, poučen in zabaven način preživljali poletne večere, obenem pa se zavedali pomena lastne odgovornosti za varovanje družbene imovine. Skupaj se bomo trudili, da ustvarimo vzajemnost in prijetno energijo na igrišču, da bo igrišče ohranjeno in še dolgo služilo različnim generacijam."

Trenutno smo prisotni na igrišču Javornik, dvakrat tedensko (torki in četrtki med 17. in 19. uro), urnik pa bomo po potrebi in želji mladih tudi spremenili, kar bo sproti objavljeno na našem Facebooku in Instagramu. Vabljeni v našo družbo.

Slikarska šola Brine Torkar

ob torkih, 15:30 - 19:00, v dvorani MCJ na Kejžarjevi 22

V letošnjem šolskem letu našo MCJ dvorano enkrat na teden spreminjamo v slikarski atelje SLIKARSKE ŠOLE BRINE TORKAR, ki je namenjena vsem, ki vas zanima slikarstvo, risanje, modno oblikovanje, grafično oblikovanje, strip ali kaj podobno ustvarjalnega. Na delavnicah se lahko pod mentorstvom Brine pripravljate tudi na sprejemni izpit za srednješolsko izobraževanje na umetniških srednjih šolah ali gimnazijah.

Nekaj ustvarjalno vedoželjnih prostih mest za obiskovanje Brinine šole je še na voljo, zato vljudno vabljeni, da se pridružite torkovi mešani skupini.

Več informacij bo z vami delila Brina na spletni strani: slikarska-sola.si ali pa v kontaktu: novazorainfo@gmail.com

Brina in MCJ se že veseli novih ustvarjalnih dni na Kejžarjevih 22. 

Razstava fotografij: Utrip Maribora - Žan Osim

dvorana Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice

Vabljeni na ogled razstave fotografij »Utrip Maribora« mladega fotografa Žana Osima.

»Razstava ponazarja moj pogled na naše drugo največje mesto in moj domači kraj. Sam pogosto iščem sožitje urbanega okolja in narave, kar je tudi rdeča nit skozi ta nabor fotografij. Iskal sem prizore, ki bi nekomu, ki še Maribora ni obiskal, le-tega prikazali v najlepši luči in ga kar se da dobro predstavili. V zbirki fotografij lahko najdete nekaj arhitekture, narave, kulture, živalskega sveta in ulic skozi vse letne čase – od daleč in od blizu.«

Razstava bo na ogled od 1. septembra 2020 dalje v času uradnih ur.
Več informacij o razstavi »