Naj dogodki

5. mladinski fotografski natečaj PORTRET 2024

V letošnjem letu v sodelovanju s Fotografskim društvom Jesenice in JSKD OI Jesenice že peto leto zapored pričenjamo s prijavami na 5. MLADINSKI FOTOGRAFSKI NATEČAJ: PORTRET 2024. Nanj ste vabljeni vsi mladi fotografi, ki bi se želeli preizkusiti v portretni fotografiji. Sodelujete lahko v starostni kategoriji do 15 let ali od 15 do 29 let. Glavna nagrada za najboljši portret zaenkrat ostaja skrivnost, podeljene pa bodo tudi medalje Fotografske zveze Slovenije. Odprtje razstave in podelitev nagrad bosta v prostorih Mladinskega centra Jesenice predvidoma 15. marca 2024.

Rok za oddajo fotografij: 11. januar 2024.

Več o natečaju v razpisu: RAZPIS, link do prijavnega obrazca: PRIJAVA.

Vabljeni, da natečaj delite med svoje prijatelje in fotografe ter jih povabite k sodelovanju!

Dodajte svoj košček v kolaž mladinskega ustvarjanja.

LIKOVNA ŠOLA v sodelovanju z JSKD Jesenice 2023

Od septembra 2023 do maja 2024, prostori Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice

V šolskem letu 2023/2024 JSKD OI Jesenice, v sodelovanju z Mladinskim centrom Jesenice, vabi vse, ki si želite likovno ustvarjati, k obisku Likovne šole JSKD, ki jo bo vodila akademska slikarka Agata Pavlovec. Letošnjo Likovno šolo sestavlja 7 tematskih sklopov. Vsak sklop obsega 3 srečanja oziroma delavnice, ki bodo potekale v prostorih Mladinskega centra Jesenice. Ob praktičnem delu boste spoznavali likovne pojme, zakonitosti in primere iz zgodovine umetnosti.
Ker je Likovna šola JSKD zasnovana po sklopih, se bo na vsakega izmed njih potrebno predhodno prijaviti. Prijava je možna preko E-PRIJAVNICE »»». Podrobnosti o šoli lahko prebereš v PROGRAMU.

HUD JOB #MCJInformator

HUD JOB! Ali se najdeš? Iščemo nekoga, ki je inovativen, izviren, ustvarjalen! Bi ustvarjal_a IG vsebine, sodeloval_a pri hudih projektih? Bi vodil_a IG profil? Imaš ideje za Tik-Tok? Bi snemal_a podcaste? Potem je ta HUD JOB zate! Poveš kaj te zanima in to predstaviš svetu. Lahko je kuhanje, ples, nogomet, poezija,.. maš en projekt v mislih? Ne čakaj, povej na glas in gremo v akcijo! Za več informacij nas kontaktiraj na mail: mcj@siol.net ali preko IG profila: @mcjesenice. Postani del naše ekipe :)

Moj mali dom

Sediš v svoji sobi doma ali v študentskem domu in razmišljaš kako bi si jo polepšal_a? Predlagamo, da slediš našemu novemu projektu: Moj mali dom. Zagnana, komunikativna, kreativna, idej polna študentka notranjega oblikovanja - Katja Kobal, bo za Mladinski center Jesenice pripravljala majhne nasvete za velike spremembe v vašem malem domu. Če imaš kakšno konkretno vprašanje glede notranjega oblikovanja, nam lahko pišeš na mcj@siol.net in Katja bo poskušala nanj odgovoriti v eni izmed naslednjih objav.

Kolaž mladinskega kulturnega ustvarjanja

KOLAŽ MLADINSKEGA KULTURNEGA USTVARJANJA je projekt Mladinskega centra Jesenice in Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD) območne izpostave Jesenice, ki želita povezati mlade skozi različne načine ustvarjanja in kulturnega udejstvovanja v sklopu Evropskega leta mladih 2022.

Mladi do 29. leta imate priložnost svoje talente predstaviti širši skupnosti in se udeležiti različnih delavnic, natečajev in srečanj namenjenih razvijanju svojih sposobnosti in povezovanju. Vključeni pa boste v proces organiziranja in izvajanja dejavnosti. Ponujamo vam možnost, da dogodek ali projekt, ki si ga zamislite tudi sami izpeljete.
Več informacij »

EKO FREND-ly

V MCJ začenjamo z novim projektom ali še bolje iniciativo, ki bo poskušala pod svojo streho združiti karseda široko paleto EKO FREND-ly aktivnosti. EKO FREND-I bomo ozaveščali o aktualnih okoljskih temah, šli na očiščevalno akcijo, govorili pa bomo tudi o tem, kaj je dobro za naše zdravje.
Vse to in še več lahko pričakuješ pod EKO FREND-ly objavami in akcijami. Za začetek bomo združili moči s simpatično Instagram influencerko Biologinjo, ki bo vsak teden pripravljala zanimive objave na naših socialnih omrežjih o našem planetu, človeškem telesu, zdravilnih rastlinah in ekologiji.