Naj dogodki

Eventaton

sobota, 7. december 2019 ob 12. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Se rad udeležuješ dogodkov in meniš, da jih na Jesenicah ni dovolj? Bi rad ustvaril svoj dogodek in ga tudi izvedel? Želiš pridobiti znanja in veščine, ki so potrebna za uspešno izpeljavo dogodka?

Če si vsaj na eno vprašanje odgovoril pritrdilno, potem je Eventaton narejen zate.

Kako bo dogodek izgledal?
7. decembra se bomo dobili v Mladinskem centru Jesenice in ustvarili dogodek! Na dogodku boste sodelujoči razporejeni v skupine. Vsaka skupina bo pod vodstvom izkušenega mentorja teoretično oblikovala celoten dogodek – se pravi od zasnove ideje pa do samega načina izvedbe. Vse skupine bodo svoje ideje predstavile, najboljša skupina pa bo svoj dogodek lahko izpeljala pod okriljem Kluba Jeseniških študentov.

Kako sodelovati?
Izpolni » prijavni obrazec «. V primeru, da že imaš ekipo, posreduj obrazec še ostalim članom. Ekipa ima lahko največ 5 članov.

Kakšne dogodke bomo iskali?
Najboljše! Vsebino dogodkov določite vi, edina omejitev, ki obstaja je, da je dogodek možno izpeljati v občini Jesenice.

Kaj pa nagrada?
Glavna nagrada je po našem mnenju druženje, širjenje znanja in povezovanje mladih na Jesenicah. Zmagovalna ekipa bo prejela 2500 €, ki jih podarja KJŠ, za izpeljavo dogodka in honorar, ki ga podarja KJŠ, za organizatorje zmagovalnega projekta.

Če imaš kakšna vprašanja ali predloge, pa nam jih pošlji na info@msj.si.

Uvodna dvodnevna delavnica nenasilne / povezovalne komunikacije

sobota in nedelja, 7. in 8. december 2019, od 9. do 17. ure, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Ustvarjanje skrbnih, spoštljivih in opolnomočenih odnosov v domačem in poslovnem okolju.

Kadar naše potrebe niso izpolnjene, se zaradi nesoglasij ali celo razprtij v odnosih slabo počutimo, doživljamo jezo, nemoč, frustriranost, posledično pa je s tem kakovost našega življenja slabša.
V kolikor vas zanima doseganje boljšega razumevanja, sodelovanja, učinkovitosti in opolnomočenja v komunikaciji, je to najverjetneje pravi dogodek za vas. Na delavnici bo poudarek na razumevanju sebe, vzpostavljanju poglobljenega stika s sabo, sočutnim odnosom do drugih in pristnim izražanjem v skladu s svojo edinstvenostjo, s svojimi potrebami in vrednotami na način, ki ohranja spoštljive, iskrene in sočutne odnose.

Več o delavnici »

STIK Jesenice - podporna skupina za lgbt+ osebe

sreda, 11. december 2019 ob 18. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Maš stvari, o katerih želiš govoriti, pa ne najdeš varnega prostora? Želiš odpreti nekatere teme v družbi tistih, ki mogoče doživljajo ali pa so kdaj doživeli enako in potrebuješ spodbudno besedo, ali pa samo razumevanje? Te obremenjujejo šolske obveznosti, družina, ali pa nekaj popolnoma drugega?

Potem te vabimo, da se oglasiš na STIK podporni skupini, kjer lahko v varnem prostoru vrstnic_kov in strokovne podpore spregovoriš o stvareh, ki te obremenjujejo ali pa z nami deliš svoje uspehe, srečne trenutke in pozitivne stvari v tvojem življenju.

** Dobimo se v sredo, 11. decembra 2019 ob 18.00 uri v Mladinskem centru Jesenice (Ulica Viktorja Kejžarja 22), na Jesenicah **
Se STIKnemo!

Dogodke STIK organiziramo in pripravljamo z ekipo usposobljenih Legebitrinih prostovoljk_cev. Prostovoljke_ci so prisotne_i na vsakem STIK dogodku.

POMEMBNO: na vseh STIK dogodkih velja ničelna toleranca do kakršnega koli nasilja, diskriminacije, sovraštva in sovražnega govora. *kratica LGBT pomeni lezbijke, geje, biseksualne in transspolne osebe, + pa pomeni neizključevanje vseh ostalih identitetnih pozicij, ki niso zajete v kratici.

Čas za STIK izvaja Društvo informacijski center Legebitra v sodelovanju z Mladinskim centrom Jesenice.

MCJ Open House Rock Koncert

petek, 13. december 2019 ob 21. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Na še »zadnji« petek trinajstega v tem letu Mladinski center Jesenice na široko odpira našo hišo vsem VAM, mladim in starim/mladim, da skupaj v naše prostore spustimo svežo energijo tudi z dozo rocka dveh jeseniških bendov. Pred kratkim smo se pri nas, na Kejžarjevi 22 lotili mini osvežitve prostorov, ki jim bomo še dodajali novosti. Na Open House Rock koncertu pa boste lahko videli že naše prve korake k osvežitvi. Vabljeni na decembrsko druženje, na Kejžarjevo 22.

Vstop je prost.

Igrali vam bodo:
KABARET 5 – skupina, ki je na Jesenicah nastala že leta 1982, a je delovala »samo« nekaj mesecev, dokler je Boštjan (vokal in flavta) v novem tisočletju ni spet obudil. Leta 2012 so spet začeli ustvarjati z zasedbo, ki se je od originalne do današnje, kot se v bendih pogosto dogaja, tudi spreminjala.
30 STOPINJ V SENCI – kot pravijo sami, »igrajo vse, kar Micku Jaggerju še ni prišlo na pamet. Naša glasba temelji na popolnoma svobodni kreativi vseh instrumentov, spontanosti in dobri energiji, s katero radi premikamo meje mogočega«. Z vami bodo Staš, Matjaž, Tilen in Matic.