Naj dogodki

Info točka: Higiena rok v sodelovanju z Zdravstveno vzgojnim centrom ZD Jesenice

torek, 3. marec 2020, od 10. do 12. ure, INFO točka na Srednji šoli Jesenice
sreda, 4. marec 2020, od 10. do 12. ure, INFO točka na Gimnaziji Jesenice

Ustrezna higiena rok je ključnega pomena pri preprečevanju prenosa okužb in širjenja nalezljivih bolezni ter je eden izmed najučinkovitejših ukrepov preprečevanja in obvladovanja okužb v boju z odpornostjo bakterij proti antibiotikom. Umivanje rok je povsem osnovni in hkrati najpreprostejši ukrep za preprečevanje prenosa različnih okužb in nalezljivih bolezni v domačem in drugih okoljih. (vir: NIJZ)

Na INFO točki bomo v sodelovanju z Zdravstveno vzgojnim centrom Zdravstvenega doma Jesenice z dijaki preverjali kako čiste so njihove roke s pomočjo UV luči in osveščali o pomenu pravilne higiene rok.

8. marec - Ulična akcija ob mednarodnem dnevu žensk

Dan žena, ki ga v približno 100 državah po svetu vsako leto praznujemo 8. marca, je mednarodni dan boja za žensko enakopravnost - ekonomsko, politično in socialno. Poleg tega, je to tudi dan, ko svoje mame, žene, sestre, punce, učiteljice in vse ostale ženske, ki v naših življenjih igrajo posebno vlogo, razveselimo z majhno pozornostjo - v obliki lepe misli ali malega darila.

Mladinski center Jesenice bo tako s pomočjo dijakinj in dijakov Srednje šole Jesenice v petek, 6. marca 2020 pripravili drobno presenečenje za vse ženske na Jeseniških ulicah.

Drage dame, vse lepo ob dnevu žena vam želi ekipa ZŠJ - Mladinskega centra Jesenice!

Joga z Nadico

vsako nedeljo ob 18:00, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Joga z Nadico #feelsgood
Hej! Sem zelo srečna, da sem našla jogo in da je ona mene, ob pravem času. Joga ima velik vpliv name in mi daje veliko več, kot si lahko predstavljam. Joga ni samo asana. Joga je način življenja, samo si, tukaj in zdaj. To vsak začuti po svoje. Pridruži se nam vsako nedeljo ob 18.uri, kjer bomo v prostorih Mladinskega centra Jesenice spoznavali različne asane, se družili, podpirali, osebnostno rastli, predvsem pa se imeli dobro, tukaj in zdaj. Joga za gušt.

Z ljubeznijo, Nadica.

Prijave: nadica.petrova4@gmail.com

Projekt MLADiMLAD

Ustvarjamo priložnosti MLADiMLAD. Iščemo študente in ustvarjalce, ki bi bili pripravljeni sodelovati z nami, ustvarjati delavnice iz področji, ki jih študirate ali pa vas zelo zanimajo in bi radi te navdušili, predstavili tudi med mlajše od vas. Dobrodošli ste z idejami, ki bi jih radi uresničili, mi pa vam bomo pomagali najti pot, da se povežete z mladimi.
MLADiMLAD je projekt povezovanja mladih z namenom širjenja idej, znanja, druženja, izkušenj, ki lahko odpirajo vrata novim idejam ali celo karieri.

Priložnost zamujena, ne vrne se nobena - ujemi jo in se pridruži naši ekipi. Pošlji nam želje za sodelovanje, za delavnice in mi vam bomo poskusili prisluhniti, vam pomagali pri izvedbi in vaš projekt tudi finančno podprli. Vaše prijave sprejemamo na naslov mcj@siol.net.
Sodelujete lahko mladi do 29. leta starosti, brez pogoja da prihajate iz jeseniške občine.

Reportaža mladinskega fotografskega natečaja PORTRET

Dvorana Mladinskega centra Jesenice je pred kratkim prav prijetno oživela v zgodbah različnih pogledov, oziroma portretov, ki so jih ustvarili mladi fotografi. Prav ti so nam pričarali pestre štiri mesece. V želji, da koga od mladih spodbudimo k ustvarjanju in izražanju sveta skozi fotografske objektive smo se povezali s Fotografskim društvom Jesenice in skupaj zastavili projekt Fotografski natečaj za mlade s preprosto izbrano temo: Portret.

Po prejetih fotografijah pa smo videli, da se jih mnogo tega ni lotilo čisto preprosto, ampak zelo profesionalno. In iskreno - nismo pričakovali tako številčnega odziva mladih. Prijavilo se je kar 108 mladih, z več kot 300 slikami, in prijavili so se posamezniki tudi izven meja naše zgornjesavske doline. Kratko rečeno - mladi so nas presenetili iz vseh možnih kotov in »pogledov«, oziroma portretov.

Člani strokovne žirije, ki so jo sestavljali Sara Ros (Fotografsko društvo Portorož), Barbara Toman (Fotografsko društvo Jesenice) in Matjaž Vidmar (Fotografsko društvo Jesenice) so imeli polno dela in veliko odgovornosti, da so si lahko čimbolj objektivno ogledali vse fotografije. Med poslanimi fotografijami so nato izbrali kar 167 del ustvarjalk in ustvarjalcev. In seveda izbrali tudi najboljše izmed najboljših. Prav njihova dela zdaj krasijo našo dvorano Mladinskega centra Jesenice.

več v fotoarhivu »