Foto arhiv

Arhiv najav za 2024

KULTURNI KOLAŽ - Rezultati mladinskega fotografskega natečaja PORTRET 2024

V sklopu projekta »KULTURNI KOLAŽ - kolaž mladinskega ustvarjanja« smo izvedli 5. mladinski fotografski natečaj PORTRET 2024, v soorganizaciji Mladinskega centra Jesenice, JSKD OI Jesenice in Fotografskega društva Jesenice ter pod pokroviteljstvom Fotografske zveze Slovenija.

Rezultate za obe starostni kategoriji si lahko ogledate TUKAJ.

Razstava »Portret 2024«
Odprtje razstave bo v petek, 15. marca 2024, ob 17. uri v prostorih Mladinskega centra Jesenice. Ob odprtju razstave bomo podelili nagrade najboljšim fotografinjam in fotografom natečaja ter si ogledali projekcijo sprejetih fotografij. VABILO

Čestitke vsem nagrajencem in hvala vsem, ki ste svoje fotografije poslali in prispevali svoj košček v kolaž mladinskega kulturnega ustvarjanja.

Več v fotoarhivu - Galerija nagrajenih fotografij »

OBVESTILO OBČINE JESENICE - zaprtje parkirišča na dvorišču Mladinskega centra Jesenice

Občina Jesenice obvešča, da bodo parkirišča na dvorišču Mladinskega centra Jesenice zaradi obnove otroškega igrišča zaprta, in sicer od srede, 10. aprila 2024, od 7:00 zjutraj do predvidoma četrtka, 18. aprila 2024. Občane pozivajo, da umaknejo svoje avtomobile s tamkajšnjega parkirišča.
Več o sanaciji: https://www.jesenice.si/...

Mladi@Jesenice - Usposabljanje za mladinsko delo na Jesenicah (organizator: RAGOR)

6. 7., 13. in 14. april 2024, Prostori Razvojne agencije Zgornje Gorenjske (RAGOR), Spodnji plavž 24e, Jesenice

Aprila se bo na Jesenicah izvajalo usposabljanje za mladinske delavce. Usposabljanje je namenjeno vsem, ki mladinsko delo že izvajate, se z njim srečujete, ali pa bi si to želeli, in ste stari 18 let ali več. Usposabljanje bo potekalo 4 dni po 6 oz. 8h.

Sestavljeno bo iz teoretičnega in praktičnega dela. Teoretični del bodo sestavljale teme: mladi, mladostništvo in prosti čas, javni prostor, participacija in prostovoljnost v procesih. Praktični del pa bo usmerjen v iskanje, snovanje in pripravo konkretnih aktivnosti in dogodkov, ki odgovarjajo na potrebe mladih na Jesenicah. V sodelovanju z organizacijami jih bomo poskušali konkretizirati in načrtovali izvedbe.

Izkušnje in predznanje za udeležbo na usposabljanju niso potrebni, seveda pa so zelo dobrodošli. Za vse informacije smo dosegljivi na telefonski številki +386 64 188 214 ali ne e-naslovu neja@zavod-bob.si. Udeležba na usposabljanju je brezplačna. VABILO »»»

KDAJ: 6. 7., 13. in 14. april

KJE: Prostori Razvojne agencije Zgornje Gorenjske (RAGOR), Spodnji plavž 24e, Jesenice

Izvajalci: Zavod Bob, Zavod Jedrce

Usposabljanje organizira Razvojna agencija Zgornje Gorenjske v sklopu projekta Mladi@Jesenice, financira pa ga Občina Jesenice.

Svetovni dan ustnega zdravja - Info točka v sodelovanju z Zdravstveno vzgojnim centrom ZD Jesenice

četrtek, 21. marec 2024, Info točka na Srednji šoli Jesenice in Gimnaziji Jesenice

Tokrat v sodelovanju z Zdravstveno vzgojnim centrom ZD Jesenice med mladimi odpiramo novo temo ob svetovnem dnevu ustnega zdravja, ki ga praznujemo 20. marca. Ustno zdravje je neločljiv del splošnega zdravja in pomemben dejavnik kakovosti življenja. Skrb za ustno zdravje je pomembna v vseh življenjskih obdobjih. Pri ohranjanju in krepitvi ustnega zdravja ima ključno vlogo lastna skrb zanj. Kampanja NIJZ letos poteka pod sloganom: »Pamet v roké - za usta in zobé«.

KVIZ 2024: 150-letnica Pihalnega orkestra Jesenice - Kranjska Gora in 95 let mesta Jesenice - finalno občinsko tekmovanje

ponedeljek, 18. marec 2024, ob 17h, dvorana Kina Železar

Ob občinskem prazniku so se letos, po nekaj letih premora, učenci in učenke, dijaki in dijakinje jeseniških osnovnih in srednjih šol pomerili v znanju zgodovine mesta Jesenic. Letošnje leto je tema: 150-letnica Pihalnega orkestra Jesenice - Kranjska Gora in 95 let mesta Jesenice. Po izvedenih tekmovanjih na OŠ Toneta Čufarja, OŠ Prežihovega Voranca, OŠ Koroška Bela, Gimnaziji Jesenice in Srednji šoli Jesenice se bodo ekipe najboljših učencev in dijakov pomerile na finalnem tekmovanju v treh starostnih skupinah.

Prva nagrada, ki jo poklanja Občina Jesenice, je panoramski polet z avionom. Ostale nagrade so praktične narave in jih prispevajo soorganizatorji kviza.

Pridružite se nam pri navijanju za mlade bistre ume in spodbujanju poznavanja lokalnega okolja.

Organizatorji: Občina Jesenice, Gornjesavski muzej Jesenice, Gledališče Toneta Čufarja Jesenice, Zavod za šport Jesenice - Mladinski center Jesenice.

Razstava fotografij: France Prešeren

dvorana Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice

Vabljeni na ogled razstave fotografij »France Prešeren«, Lare Blažič, ki razstavlja fotografije najbolj znanih pesniških del avtorja.
Razstavo si je mogoče ogledati od ponedeljka do petka, od 10. do 14. ure v času delovanja dnevnega kluba.

Ulična akcija za 8. marec

Drage dame, v petek vas bo mladinski center skupaj z mladimi na ulicah našega mesta, obdaril z majhno a srčno pozornostjo. Z akcijo se želimo vsako leto spomniti na vse žene in njihovo vlogo v naši družbi.

5. mladinski fotografski natečaj PORTRET 2024

V letošnjem letu v sodelovanju s Fotografskim društvom Jesenice in JSKD OI Jesenice že peto leto zapored pričenjamo s prijavami na 5. MLADINSKI FOTOGRAFSKI NATEČAJ: PORTRET 2024. Nanj ste vabljeni vsi mladi fotografi, ki bi se želeli preizkusiti v portretni fotografiji. Sodelujete lahko v starostni kategoriji do 15 let ali od 15 do 29 let. Glavna nagrada za najboljši portret zaenkrat ostaja skrivnost, podeljene pa bodo tudi medalje Fotografske zveze Slovenije. Odprtje razstave in podelitev nagrad bosta v prostorih Mladinskega centra Jesenice predvidoma 15. marca 2024.

Rok za oddajo fotografij: 11. januar 2024.

Več o natečaju v razpisu: RAZPIS, link do prijavnega obrazca: PRIJAVA.

Vabljeni, da natečaj delite med svoje prijatelje in fotografe ter jih povabite k sodelovanju!

Dodajte svoj košček v kolaž mladinskega ustvarjanja.

Medgeneracijsko sodelovanje - humanitarna akcija

Od januarja do decembra 2024, Mladinski center Jesenice v sodelovanju z Društvom upokojencev Javornik-Koroška Bela

Začeli smo s projektom »medgeneracijsko sodelovanje« in k vzajemnem sodelovanju povabili Društvo upokojencev Javornik-Koroška Bela, sekcijo ročnih del in mlade. V prostorih društva bodo člani krožka ročnih del in zainteresirani mladi spletli 100 parov volnenih nogavic »grelčki za noge«. Na dan Svetega Miklavža v mesecu decembru, pa jih bomo podarili nepokretnim oskrbovancem Doma Dr. Franceta Bergelja. Pridruži se nam tudi ti! Info.: mcj-info@siol.net

Zimske počitnice 2024

od 19. 2. do 23. 2. 2024 v prostorih Mladinskega centra Jesenice, Kejžarjeva 22

Počitniška Joga za gušt, v ponedeljek ob 18.00 in v petek ob 8.30
Med počitnicami se lahko odklopiš od digitalnega sveta in se priklopiš na gibanje in sproščanje z jogo, ki jo bo v prostorih MCJ vodila Nadica Petrova. Prijaviš se lahko na email: nadica.petrova4@gmail.com in si tako rezerviraš svoje mesto.

Magic the Gathering, v petek in soboto ob 17h
Magic The Gathering je družabna igra s kartami za dva ali več igralcev. Igra je potezne narave in zato za uspešno igranje zahteva precej taktiziranja. Osnove igre vam bo predstavil vodja druženja Žiga Rožič. V nadaljevanju si boste lahko ogledali kako se igrajo tako imenovani Friday Night Magic turnirji v različnih formatih (Modern, Commander in Sealed).

Dnevni klub MCJ, vsak dan od ponedeljka do petka od 10h do 13h
Prijetno druženje ob igranju namiznega nogometa, namiznega tenisa in pikada. Za navdušence namiznih iger poskrbimo z: Monopoli, Tarok, Enka, Človek ne jezi se... Zraven pa lahko izveš kaj novega o možnostih za mlade, ki jih ponuja MCJ.

Razstava fotografij: Alpska dolina

dvorana Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice

Vabljeni na ogled razstave fotografij »Alpska dolina«, Lare Blažič, ki razstavlja zimsko idilo, Gorenjske Alpske doline.
Razstavo si je mogoče ogledati od ponedeljka do petka, od 10. do 14. ure v času delovanja dnevnega kluba.

Svetovni dan brez cigarete - Info točka v sodelovanju z Zdravstveno vzgojnim centrom ZD Jesenice

sreda, 24. januar 2024, Info točka na Srednji šoli Jesenice in Gimnaziji Jesenice

Vse znanstvene raziskave kažejo, da je kajenje škodljivo za zdravje, ne samo za tiste, ki kadijo, pač pa tudi za pasivne kadilce. Kajenje mnogokrat povzroča pljučnega raka in emfizem, pa tudi druge motnje v delovanju organizma. Zaradi izredne škodljivosti te »razvade«, bomo na info točki dijake spodbujali, da vsaj na ta dan ne prižgejo cigarete. Mladim bo na voljo tudi slikovni material, ki bo nazorno pokazal, katere strupene kemične snovi so v njihovih cigaretah, kot na primer amonijak, ki ga vsebuje običajno čistilo za wc školjko.

Razstava fotografij: MCJ v decembru

dvorana Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice

Vabljeni na ogled razstave fotografij »MCJ v decembru«, kjer so prikazane izbrane fotografije dogodkov veselega decembra, ki smo jih pripravili v mladinskem centru. Razstavo si je mogoče ogledati od ponedeljka do petka, od 10. do 14. ure v času delovanja dnevnega kluba.