Foto arhiv

Arhiv najav za 2023

Obisk Dedka Mraza 2023

sreda, 27. december 2023, ob 17. uri, trg Toneta Čufarja, Jesenice

Mladinski center Jesenice in Zveza društev prijateljev mladine Jesenice vas vabita, da se nam v sredo, 27. decembra 2023, ob 17. uri pridružite na trgu Toneta Čufarja, kjer bomo pričakali obisk zadnjega od decembrskih dobrih mož – Dedka Mraza. Veselo pričakovanje bo s svojimi spretnimi čarovnijami ogrel Čarodej Toni, potem pa bomo skupaj opazovali, s katere strani se bo Dedek Mraz pripeljal s svojo vprego in obdaril otroke.

Veselimo se vašega obiska! Vstopnine ni.

Prireditev organizirajo: ZŠJ - Mladinski center Jesenice, Zavod za šport Jesenice, Zveza društev prijateljev mladine Jesenice. Prireditev omogoča: Občina Jesenice in Urad RS za mladino.

Razstava fotografij: Katakombe

dvorana Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice

Vabljeni na ogled razstave fotografij »Katakombe« Lare Blažič, ki razstavlja fotografije raziskovanja katakomb na jugu Cipra. Razstavo si je mogoče ogledati od ponedeljka do petka, od 10. do 14. ure v času delovanja dnevnega kluba.

Razstava fotografij: Ciper

dvorana Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice

Vabljeni na ogled razstave fotografij »Ciper« Lare Blažič, ki razstavlja utrinke popotovanja po tem zanimivem otoku. Razstavo si je mogoče ogledati od ponedeljka do petka, od 10. do 14. ure v času delovanja dnevnega kluba.

Veselo Miklavževanje 2023 s prižigom lučk

torek, 5. december 2023, ob 17. uri, dvorana Kina Železar Jesenice

ZŠJ - Mladinski center Jesenice in Gledališče Toneta Čufarja Jesenice vas vabita, da si polepšate začetek prazničnega decembra in se nam pridružite v dvorani Kina Železar, kjer si bomo ogledali predstavo Čarodeja Jana. On nam bo pomagal priklicati Svetega Miklavža, ki bo s seboj pripeljal angele in morda tudi kakšnega parklja. Ker dvorana sprejme okrog 400 obiskovalcev, vse tiste ki ne boste med njimi lepo vabimo, da počakate na Trgu Toneta Čufarja, kamor bo Miklavž prišel prižgat lučke okoli 18. ure in se sprehodil s svojim spremstvom med vami.

Veselimo se vašega obiska! Vstopnine ni.

Prireditev organizirajo: ZŠJ - Mladinski center Jesenice, Zavod za šport Jesenice, Gledališče Toneta Čufarja Jesenice. Prireditev omogoča: Občina Jesenice in Urad RS za mladino.

Magic: The Gathering

vsak petek in soboto ob 17. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Vsak vikend igramo družabno igro s kartami Magic the Gathering, igramo predvsem formate Modern in Commander. Vabljeni vsi stari in novi igralci. Nove igralce bomo z veseljem naučili in priskrbeli vse potrebno za igranje. Imamo tudi svojo Facebook skupino, kjer so informacije kaj bomo igrali naslednji teden in tudi vprašanja so dobrodošla.

Za več informacij lahko pokličete 040 912 618 (Žiga Rožič) ali pa preko maila: slohero@hotmail.com

Tradicionalni slovenski zajtrk za dijakinje in dijake Srednje šole Jesenice 2023

petek, 17. november 2023, Info točka na Srednji šoli Jesenice

Mladinski center Jesenice v sodelovanju s Srednjo šolo Jesenice v petek, 17. novembra 2023, organizira za vse dijakinje in dijake SŠJ tradicionalni slovenski zajtrk - kruh, maslo, med in jabolko. Zajtrk je najpomembnejši obrok dneva in na ta dan se pridružujemo vse-slovenski akciji informiranja o prednostih lokalno pridelanih živil in pomenu zdravih in ustrezno razporejenih obrokov. Poišči nas na Info točki in pozajtrkuj z nami na tradicionalen način.

MBO - Mesec boja proti odvisnosti - Info točka v sodelovanju z Zdravstveno vzgojnim centrom ZD Jesenice

14. in 20. november 2023, Info točka na Srednji šoli Jesenice in Gimnaziji Jesenice

V sodelovanju z Zdravstveno vzgojnim centrom Zdravstvenega doma Jesenice bomo v okviru MBO-Meseca boja proti odvisnosti z dijakinjami in dijaki spregovorili o različnih zasvojenostih, jim predstavili možnosti pomoči, ki so jim na voljo, kadar se znajdejo v stiski in jih spodbujali k zdravemu načinu življenja.

Razstava fotografij: Benetke

dvorana Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice

Vabljeni na ogled razstave fotografij »Benetke« Lare Blažič, ki razstavlja utrinke potepa po kanalih in otokih tega slikovitega mesta. Razstavo si je mogoče ogledati od ponedeljka do petka, od 10. do 14. ure v času delovanja dnevnega kluba.

Teden kulturne dediščine - Spoznavanje čebelarstva

Od ponedeljka, 2. oktobra, do četrtka,5. oktobra 2023, dvorana Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice

Srednja šola Jesenice se je v letošnjem šolskem letu vključila v nacionalni medresorski projekt: Teden kulturne dediščine (TKD) in Dnevi evropske kulturne dediščine (DEKD). Dijaki zdravstvene, predšolske in strojne usmeritve so izvajali različne dejavnosti v obliki delavnic, ki so potekale na šoli in v prostorih Mladinskega centra Jesenice. Izdelovali so svečnike iz čebeljega voska, panjske končnice, satnike in medenjake. Spoznavali so medonosne rastline in zdravilne učinke čebeljih izdelkov. Tretji letniki so v okviru aktivnega državljanstva povezali temo ekologije s čebelarstvom. V okviru tega projekta bodo v prvem tednu oktobra - od ponedeljka, 2. oktobra, do četrtka,5. oktobra 2023 v času uradnih ur v naših prostorih razstavljena tudi dela dijakov, ki so plod sodelovanja Srednje šole Jesenice z Mladinskim centrom Jesenice. Zaključen dogodek pa se bo odvil v dvorani Kolpern v petek, 6. oktobra 2023. Povezava do FB dogodka »»

TA PRAV' ŽIV ŽAV 2023 - Otroška prireditev ob Tednu otroka

ponedeljek, 2. oktober 2023, ob 17. uri, dvorana Kolpern, Jesenice

Mladinski center Jesenice in Gornjesavski muzej Jesenice vabita na otroško prireditev ob Tednu otroka: Ta prav' živ žav 2023, ki bo v ponedeljek, 2. oktobra 2023, s pričetkom ob 17. uri v dvorani Kolpern na Stari Savi.

Vabljeni na ogled lutkovne predstave, ki jo je pripravila lutkovna skupina Ringo Raja pri DPD Svoboda France Mencinger Javornik-Koroška Bela: Drejček in trije marsovčki.

Nekaj besed o predstavi:
Ali je na Marsu življenje sploh ni vprašanje. Seveda je in to popolnoma drugačno kot na Zemlji. Tam otrok nihče ne sili v šolo in spat gredo, ko so zaspani. A kaj ko tam ni živali in rastlin iz katerih bi pridelali hrano. Delati jo morajo iz kamenja! Marsovci tudi ne smejo na Zemljo, ker so pri nas vojne. A je naša marmelada preveč slastna in tako so Miš, Maš in Šaš prekršili prepoved, pristali na Zemlji in spoznali Drejčka.

Po ogledu predstave se nam pridružite še pri ustvarjalnih delavnicah in pri dejavnostih muzeja - Z igro do dediščine.

Vstop na prireditev je prost.

Razstava fotografij: MCJ na Ukovi

dvorana Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice

Vabljeni na ogled razstave fotografij »MCJ na Ukovi« Lare Blažič, ki razstavlja fotografije naših dejavnostih, ki smo jih izvajali na Kopališču Ukova. Razstavo si je mogoče ogledati od ponedeljka do petka, od 10. do 14. ure v času delovanja dnevnega kluba.

Razstava fotografij: MCJ na ulci

dvorana Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice

Vabljeni na ogled razstave fotografij »MCJ na ulci« Lare Blažič, ki razstavlja fotografije naših dejavnostih, ki jih izvajamo v okviru mladinskega uličnega dela. Razstavo si je mogoče ogledati od ponedeljka do petka, od 10. do 14. ure v času delovanja dnevnega kluba.

Športno zabavno popoldne za otroke in mlade - trg Toneta Čufarja

ponedeljek, 11.september 2023 od 16h do 18h, trg Toneta Čufarja, Jesenice

Vabljeni na največje Športno - zabavno popoldne v tem letu. Pridružite se nam v ponedeljek, 11. septembra 2023 ob 16h, na trgu Toneta Čufarja. Z nami bodo:

 • zabava z XXL milnimi mehurčki,
 • največji napihljivi tobogan,
 • poslikava obraza,
 • delavnice hoja po vrvi - slackline,
 • cirkuške delavnice,
 • ustvarjalna delavnica.

V primeru slabega vremena dogodek odpade, informacije spremljajte na FB profilu.

Razstava fotografij: Ribiška vas Marsaxlokk

dvorana Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice

Vabljeni na ogled razstave fotografij »Ribiška vas Marsaxlokk« Lare Blažič, ki razstavlja fotografije te slikovite ribiške vasice iz otoka Malta. Razstavo si je mogoče ogledati od ponedeljka do petka, od 10. do 14. ure v času delovanja dnevnega kluba.

Poletje v MCJ

aktivnosti v Mladinskem centru Jesenice od 3.7. - 18.7. in od 14.8. - 29.8.2023

Letošnje poletje vabljeni, da se nam pridružite na različnih tematskih druženjih v prostorih Mladinskega centra in izven njega:

 • Igralni ponedeljki - od 10h do 12h v Mladinskem centru Jesenice - druženje ob igranju družabnih iger in namiznega tenisa, pikada, namiznega nogometa, v popoldanskem terminu od 15h do 16h na Kopališču Ukova: učenje žongliranja, slackline in hoja s hoduljami,
 • Ustvarjalni torki - od 10h do 12h in od 16h do 18h v Mladinskem centru Jesenice, ustvarjanje iz raznovrstnih materialov, spodbujanje kreativnosti v popoldanskem terminu od 16h do 18h na Kopališču Ukova,
 • Sprehodi za gušt - zbor ob 8.30; okolica Jesenic (predvideni termini: 5. in 12.7. ter 9. in 16.8.2023), sprehodi po okoliških sprehajalnih poteh z učenjem elementov joge (dihanje, sprostitvene in raztezne vaje) v sodelovanju z Jogo za gušt - štart izpred Mladinskega centra (primerno za 15. do 29. let), PRIJAVE: mcj@siol.net

V primeru slabega vremena aktivnosti zunaj centra odpadejo. Aktualne informacije lahko spremljate na FB profilu ali IG profilu.

Kulturna mavrica Jesenic 2023 - foto utrinki

sobota, 3. junij 2023, ob 19:00, prizorišče Muzeja na prostem na Stari Savi.

Tradicionalna medkulturna in medgeneracijska prireditev »Kulturna mavrica Jesenic 2023« je s preko dvesto nastopajočimi iz društev: KUD Triglav Slovenski Javornik, KŠD Bošnjakov BISER, Makedonsko KD ILINDEN, KPŠHD Vuk Karadžić Radovljica, KŠD Hrušica - FS Julijana, Pihalni orkester Jesenice - Kranjska Gora in gostov: Folklorne skupine DU Naklo, Otroške folklorne skupine Jab'čki, ki deluje v okviru Vrtca Jesenice in KUD-a Živinice iz Bosne in Hercegovine, poskrbela za pisano mavrico kulturnih in kulinaričnih vtisov.

Zahvala vsem nastopajočim, kot tudi vsem podpornikom prireditve in vsem obiskovalcem za so-ustvarjanje mavričnega vzdušja.

Foto album utrinkov celotnega dogodka si lahko ogledate na Facebook profilu dogodka: Kulturna Mavrica - Kulturna mavrica Jesenic 2023

Foto: Nik Bertoncelj

Dogodek omogočata: Občina Jesenice in Urad RS za mladino.

Razstava fotografij: Modre jame

dvorana Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice

Vabljeni na ogled razstave fotografij »Modre jame« Lare Blažič, ki razstavlja fotografije morskih jam iz otoka Malta. Razstavo si je mogoče ogledati od ponedeljka do petka, od 10. do 14. ure v času delovanja dnevnega kluba.

Razstava fotografij: Mesto Valletta

dvorana Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice

Vabljeni na ogled razstave fotografij »Mesto Valletta« Lare Blažič, ki razstavlja fotografije glavnega mesta otoka Malta. Razstavo si je mogoče ogledati od ponedeljka do petka, od 10. do 14. ure v času delovanja dnevnega kluba.

MCJ NA ULCI

vsako sredo od 12.30 do 14.30*, trg Toneta Čufarja

MCJ prihaja na ULCO, in sicer na trg Toneta Čufarja. Vabimo te na druženje, hojo po slacklinu, preizkušanje cirkuških veščin, pa tudi na kakšen ristanc in žongliranje. Na trgu in pod krošnjami dreves, ki ga obdajajo, bomo vsako sredo od 12.30 do 14.30, ker pa so vse aktivnosti odvisne od vremena, * v primeru slabega vremena odpadejo oziroma se prestavijo na drug termin. En krat mesečno pa bomo pripravili tudi Športno zabavno popoldne z razširjenim programom (npr.: napihljiva igrala, ustvarjalnice, poslikave telesa, ipd.), ki bo potekalo v popoldanskem času. Preženi dolgčas in #pridvmcj tud na ulco :)

Športno zabavno popoldne za otroke in mlade - trg Toneta Čufarja

torek, 20.junij 2023 od 16h do 18h, trg Toneta Čufarja, Jesenice

Tokrat v sklopu prireditev Jeseniško poletje 2023 pripravljamo Športno - zabavno popoldne z MCJ. Pridružite se nam v torek, 20. junija 2023, na trgu Toneta Čufarja na naslednjih aktivnostih:

 • največji napihljivi tobogan,
 • cirkuške delavnice,
 • poslikava obraza,
 • beneške maske,
 • ustvarjalna delavnica.

V primeru slabega vremena dogodek odpade, informacije spremljajte na FB profilu.

KJE PA TEBE ČEVELJ ŽULI? - svetovalnica za mlade

Od oktobra 2022 naprej, vsako drugo sredo, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Se v svoji trenutni situaciji počutiš nelagodno? Se soočaš z novimi občutki? Bi se rad_a pogovarjal_a? V Mladinskem centru Jesenice ti je na voljo BREZPLAČNA svetovalnica. Mnogi se vsaj enkrat v življenju znajdejo pred težavo ali stisko, ki jo težko rešijo sami. Takrat potrebujejo nekoga, ki se mu lahko zaupajo in ki jih posluša. Svetovanje je zaupno, deluje pa kot podpora v stiski, osebi nudi razbremenitev in možnost vpogleda v težave z drugačnega vidika.
Svetovalnica deluje v prostorih Mladinskega centra Jesenice, vsako drugo sredo med 13:15 in 14:15. Namenjena je mladim do 29. leta in je brezplačna. Potrebna je le rezervacija termina po predhodnem dogovoru. Piši nam na: mcj@siol.net. Svetovalnico vodi nekdanja šolska svetovalka na OŠ Toneta Čufarja. Pokliči nas ali nam piši na mail tudi, če se želiš samo z nekom pogovoriti. V stiski nisi sam.

ANKETA - Mladi vplivamo na razvoj lokalnega okolja

Mladinski center Jesenice skupaj z Občino Jesenice pripravlja STRATEGIJO ZA MLADE V OBČINI JESENICE za obdobje 2024 - 2028. V sodelovanju s Klubom jeseniških študentov in Mladinskim svetom Jesenice bomo v ta namen oblikovali KATALOG ŽELJA MLADIH 2023 in potrebujemo tvojo pomoč. Oblikujemo ukrepe za mlade v Jeseniški občini na različnih področjih (izobraževanje, stanovanjska politika, zaposlovanje, mobilnost, preživljanje prostega časa, ipd.) in želimo izvedeti, kaj si ti želiš, da bi mladi na Jesenicah imeli na voljo, česa po tvojem mnenju primanjkuje in za kaj je v občini že dobro poskrbljeno na področju mladih. Izrazi svoje mnenje v anketi in tudi ti sodeluj pri oblikovanju pomembnih usmeritev za mlade v prihodnosti.

Izpolni anketo »»»

Kulturna mavrica Jesenic 2023

sobota, 3. junij 2023, ob 19:00, prizorišče Muzeja na prostem na Stari Savi.

Tradicionalna medkulturna in medgeneracijska prireditev »Kulturna mavrica Jesenic« tudi letos prikazuje bogato kulturno izročilo, ki ga v sebi nosijo prebivalci mesta Jesenic, preko pestrih nastopov sodelujočih društev, sprevoda po ulicah mesta in s predstavitvijo kulinarike in kulture na stojnicah. Vabljeni, da se nam pridružite v soboto, 3. junija 2023.

Program bomo v primeru lepega vremena otvorili ob 17.30 uri s SPREVODOM FOLKLORNIH SKUPIN, ki bodo s postankom na Trgu Toneta Čufarja in kratkimi predstavitvami skupin vabile k ogledu večernih nastopov.
Več informacij, program prireditve »»

LIKOVNA ŠOLA v sodelovanju z JSKD Jesenice - 7. SKLOP: KRAJINARSTVO

Od septembra 2022 do maja 2023, prostori Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice

Septembra se je v prostorih Mladinskega centra Jesenice v sodelovanju z JSKD OI Jesenice pričela LIKOVNA ŠOLA pod mentorstvom akademskih slikark in likovnih pedagoginj Agate Pavlovec in Anje Fabiani. Letošnjo Likovno šolo sestavlja 7 tematskih sklopov. Vsak sklop obsega 3 srečanja oziroma delavnice. Prvo srečanje bo namenjeno teoriji in razlagi o temi in tehniki. Drugo in tretje srečanje pa ustvarjanju.
V maju prihaja zadnji 7. sklop - KRAJINARSTVO. Rok za prijavo: 7. maj 2023.
Povezava do e-prijavnice »». Podrobnosti o šoli lahko prebereš v RAZPISU »».

Parada učenja - Teden vseživljenjskega učenja 2023

sreda, 24. maj 2023, od 14. do 18. ure, Trg na Stari Savi - Muzej na prostem, Jesenice

Ljudska univerza Jesenice vabi na Parado učenja 2023, ki poteka v sklopu tednov vseživljenjskega učenja. Tedni vseživljenjskega učenja so najvidnejša kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. 28. TVU bodo potekali od 15. maja do 18. junija 2023.

Vrednote, katerih pomen zagovarja TVU so:

 • znanje in ključne spretnosti za ustvarjalno vključevanje v družbo in svet dela,
 • naklonjen odnos do učenja in izobraževanja ter osveščenost o njunem pomenu in vseprisotnosti,
 • enake možnosti kakovostnega učenja in izobraževanja za vse ljudi,
 • socialna vključenost in zaposljivost ter
 • dejavno državljanstvo.

Pripravljen je pester program brezplačnih prireditev. Le-te so podrobneje predstavljene v spletnem koledarju TVU - Koledar prireditev TVU 2023 za celotno Slovenijo. Pridružite se prazniku učenja in učečih se in se udeležite številnih aktivnostih za vse generacije.

Na Paradi učenja 2023 poišči našo stojnico, kjer bomo skupaj z mladimi izvajali delavnice, ki bodo malo razgibale vaše možgane in se pogovarjali o priložnostih za mlade, ki jih ponuja MCJ.

Vabljeni, da se nam pridružite.

Športno zabavno popoldne za otroke in mlade - trg Toneta Čufarja

torek, 23. maj 2023 od 16h do 18h, trg Toneta Čufarja, Jesenice

Optimistično pričakujemo lepše vreme v prihodnjem tednu, zato vas vabimo na prvo letošnje Športno - zabavno popoldne. Pridružite se nam v torek, 23. maja 2023, na trgu Toneta Čufarja na naslednjih aktivnostih:

 • največji napihljivi tobogan,
 • zabava z XXL milnimi mehurčki,
 • hoja s hoduljami,
 • ustvarjalna delavnica.

V primeru slabega vremena dogodek odpade, informacije spremljajte na www.mc-jesenice.si ali FB profilu.

Razstava fotografij: Velikonočne pisanice

dvorana Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice

Vabljeni na ogled razstave fotografij »Velikonočne pisanice« Lare Blažič, ki razstavlja fotografije zanimivih pisanic, ki so nastale v obdobju praznovanja Velike noči. Razstavo si je mogoče ogledati od ponedeljka do petka, od 10. do 14. ure v času delovanja dnevnega kluba.

Joga za gušt

vsak ponedeljek ob 18:00, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Hejla! Moje je ime je Nadica in sem učiteljica joge. Vabim te da se mi pridružiš na jogi za gušt, vsak ponedeljek, ob 18.uri, v Mladinskem centru Jesenice.
Joga je celovit sistem. Ko vadimo jogo, delamo hkrati na telesnem, mentalnem, čustvenem in energijskem sistemu. Tečaj je primeren za vsakogar, ne glede na starost, spol, gibljivost, moč. Joga ni tekmovanje, je spoznavanje samega sebe in umirjanje miselnih procesov. Korak za korakom boste spoznali različne jogijske položaje (asane), gradili samoopazovanje, opazovali in poglabljali svoj dih ter se spoznali z osnovami meditacije, znanji, ki jih lahko potem uporabite pri razvoju svoje lastne prakse. Joga je zame nekaj čarobnega. Povezuje fizično z duhovnim, gibanje z mirovanjem, zavedno z nezavednim. V bistvu jo spoznavam sproti, spoznavam jo skozi sebe. V njej ne vidim ne tekmovalnosti, ne požrtvovalnosti. Veselim se guštanja s teboj. Velik objem, Nadica.

Zaradi omejenega števila mest, je obvezna prijava. Za vse informacije sem dosegljiva na: nadica.petrova4@gmail.com ali 040 971 835.

Četvorka jeseniških maturantov 2023

četrtek, 18. maj 2023, med 11.30 in 12.30 uro, parkirišče za Občino Jesenice

Vabljeni na slavnostni sprevod maturantov Gimnazije Jesenice in Srednje šole Jesenice. Dijaki obeh šol se bodo najprej podali na sprevod po ulicah Jesenic s štartom na Trgu Toneta Čufarja okrog 11. ure in naprej vse do Zdravstvenega doma Jesenice in nazaj do parkirišča za Občino Jesenice, kjer bo zbrane nagovoril tudi župan Občine Jesenice, mag. Peter Bohinec, predvidoma okrog 12. ure. Pod vodstvom Studia Ritem bodo prikazali nekaj slik tradicionalne četvorke in odplesali novim izzivom naproti.

Organizatorji: ZŠJ - Mladinski center Jesenice in Plesna šola STUDIO RITEM v sodelovanju z Gimnazijo Jesenice in Srednjo šolo Jesenice

Dan Evrope - športno srečanje jeseniških srednješolcev

torek, 9.5.2023, Športni park Podmežakla

Ob Dnevu Evrope, ki ga praznujemo 9. maja vabimo obe jeseniški srednji šoli, Gimnazijo Jesenice in Srednjo šolo Jesenice v športni park Podmežakla na športno srečanje jeseniških srednješolcev.

Dijakinje in dijaki - športniki se bodo v torek, 9.5.2023 ,v Športnem parku Podmežakla pomerili v različnih športnih igrah: malem nogometu (dijaki), košarki (dijaki), odbojki (mešana ekipa dijakinj in dijakov), namiznem tenisu (dijakinje) in kegljanju na asfaltu (dijakinje). Ob tej priliki vabimo na ogled tekmovanja tudi ostale dijake in njihove profesorje.

Srednješolci se na športnih tekmovanjih srečujemo od leta 2014. Prvi dve leti so si prehodni pokal zmagovalca lastili gimnazijci, zadnjih pet let pa je »na ogled« v vitrini Srednje šole Jesenice. V letih 2020 in 2021 srečanja zardi korona virusa nismo izvedli.

Mladinski center Jesenice bo za vse prisotne pripravil delavnice na temo praznovanja dneva Evrope.

Rezultati 4. mladinskega fotografskega natečaja PORTRET 2023

V sklopu projekta »KULTURNI KOLAŽ - kolaž mladinskega ustvarjanja« smo izvedli 4. mladinski fotografski natečaj PORTRET 2023, v soorganizaciji Mladinskega centra Jesenice, JSKD OI Jesenice in Fotografskega društva Jesenice ter pod pokroviteljstvom Fotografske zveze Slovenija. Na natečaj je prispela 601 fotografija, ki jih je poslalo 161 različnih avtorjev.

Rezultate za obe starostni kategoriji si lahko ogledate TUKAJ.

Odprtje razstave bo v četrtek, 16. marca 2023, ob 18. uri v prostorih Mladinskega centra Jesenice. Toplo vabljeni na odprtje razstave in podelitev nagrad.

Čestitke vsem nagrajencem in hvala vsem, ki ste svoje fotografije poslali in prispevali svoj košček v kolaž mladinskega kulturnega ustvarjanja.

Več v fotoarhivu - Galerija nagrajenih fotografij »

KULTURNI KOLAŽ - Razstava nagrajenih fotografij 4. mladinskega fotografskega natečaja PORTRET 2023

dvorana Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice

Vabljeni na ogled fotografske razstave mladih fotografov, ki so sodelovali na 4. mladinskem fotografskem natečaju PORTRET 2023. Razstava je končni rezultat mladinskega fotografskega natečaja in je velika spodbuda mladim vedoželjnim ustvarjalcem, ki bodo zelo veseli tudi vašega obiska. Na razstavi so izmed 601 prejete fotografije predstavljeni najboljši izbrani izdelki avtorjev. Razstavo si je mogoče ogledati od ponedeljka do petka, od 10. do 14. ure v času delovanja dnevnega kluba. Slike iz odprtja razstave in podelitve nagrad si lahko pogledate v GALERIJI.

LIKOVNA ŠOLA v sodelovanju z JSKD Jesenice - 5. SKLOP: NAKIT

Od septembra 2022 do maja 2023, prostori Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice

Septembra se je v prostorih Mladinskega centra Jesenice v sodelovanju z JSKD OI Jesenice pričela LIKOVNA ŠOLA pod mentorstvom akademskih slikark in likovnih pedagoginj Agate Pavlovec in Anje Fabiani. Letošnjo Likovno šolo sestavlja 7 tematskih sklopov. Vsak sklop obsega 3 srečanja oziroma delavnice. Prvo srečanje bo namenjeno teoriji in razlagi o temi in tehniki. Drugo in tretje srečanje pa ustvarjanju.
V februarju prihaja 5. sklop - NAKIT. Rok za prijavo: 5. februar 2023. Povezava do e-prijavnice »». Podrobnosti o šoli lahko prebereš v RAZPISU »».

Razstava fotografij: OKUSNO.JE

dvorana Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice

Vabljeni na ogled razstave fotografij »OKUSNO.JE« Lare Blažič, ki razstavlja fotografije slastnih jedi iz področja Zgornje Gorenjske. Razstavo si je mogoče ogledati od ponedeljka do petka, od 10. do 14. ure v času delovanja dnevnega kluba.

Razstava fotografij: ZIMSKA IDILA

dvorana Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice

Vabljeni na ogled razstave fotografij »ZIMSKA IDILA« Lare Blažič, ki razstavlja fotografije čudovite pobeljene zimske pokrajine. Razstavo si je mogoče ogledati od ponedeljka do petka, od 10. do 14. ure v času delovanja dnevnega kluba.

Zimska šola ritmične gimnastike

v ponedeljek 6. 2. in torek 7. 2. 2023 od 8h do 16h, dvorana Mladinskega centra Jesenice, Kejžarjeva 22, Jesenice

Vabljeni na zimsko šolo ritmične gimnastike na Jesenicah, ki bo potekala v dvorani Mladinskega centra Jesenice, v ponedeljek 6. 2. in torek 7. 2. 2023 od 8h do 16h. Namenjena je vsem, ki imate radi ritmično gimnastiko od 5. do 15. leta. Program zimske šole bo pester. Poleg vadbe ritmične gimnastike se boste lahko preizkusili tudi v baletu, plesu, delavnicah dvigov in akrobatiki, čas bo tudi za ustvarjalne delavnice.
Obvezne prijave in več informacij na telefonski številki: 031 861 223 (od pon. do pet. 9h-12h) ali na email: sd.fleksi@gmail.com.

Svetovni dan brez cigarete - Info točka v sodelovanju z Zdravstveno vzgojnim centrom ZD Jesenice

torek, 24. januar 2023, Info točka na Srednji šoli Jesenice
sreda, 25. januar 2023, Info točka na Gimnaziji Jesenice

Vse znanstvene raziskave kažejo, da je kajenje škodljivo za zdravje, ne samo za tiste, ki kadijo, pač pa tudi za pasivne kadilce. Kajenje mnogokrat povzroča pljučnega raka in emfizem, pa tudi druge motnje v delovanju organizma. Zaradi izredne škodljivosti te »razvade«, bomo na info točki dijake spodbujali, da vsaj na ta dan ne prižgejo cigarete. Mladim bo na voljo tudi slikovni material, ki bo nazorno pokazal, katere strupene kemične snovi so v njihovih cigaretah, kot na primer amonijak, ki ga vsebuje običajno čistilo za wc školjko.

Razstava likovnih del dijakov Srednje šole Jesenice: PALETA ROMANTIČNIH ČUSTEV

dvorana Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice

Razstavo likovnih del so pripravili dijaki tretjih in četrtih letnikov Srednje šole Jesenice, ki obiskujejo program predšolske vzgoje. Z barvami in različnimi slikarskimi nanosi so upodobili spekter romantičnih občutij – od nežnih meglic do dramatičnih svetlo–temnih viharjev.

Obdobje romantike so dijaki obravnavali tudi pri pouku slovenščine. Medpredmetno sodelovanje na jezikovnem in likovnem področju je potekalo na pobudo profesorice slovenščine Urše Gluščič. Likovna dela so nastala pod mentorskim vodstvom prof. Marise Monti. Razstavo si je mogoče ogledati od ponedeljka do petka, od 10. do 14. ure v času delovanja dnevnega kluba.

4. mladinski fotografski natečaj PORTRET 2023

Na 4. MLADINSKI FOTOGRAFSKI NATEČAJ: PORTRET 2023 ste vabljeni vsi mladi fotografi, ki bi se želeli preizkusiti v portretni fotografiji. Sodelujete lahko v starostni kategoriji do 15 let ali od 15 do 29 let. Glavna nagrada za najboljši portret v obeh kategorijah je zunanji trdi disk, podeljene bodo tudi medalje Fotografske zveze Slovenije. Odprtje razstave in podelitev nagrad bosta v prostorih Mladinskega centra Jesenice predvidoma 16. marca 2023.

Rok za oddajo fotografij: 12. januar 2023.

Več o natečaju v razpisu: RAZPIS, link do prijavnega obrazca: PRIJAVA.

Vabljeni, da natečaj delite med svoje prijatelje in fotografe ter jih povabite k sodelovanju!

Dodajte svoj košček v kolaž mladinskega ustvarjanja.

Anketa o zadovoljstvu uporabnikov

Spoštovani,
leto 2022 je za nami, kljub vsemu pa nas zanima Vaše mnenje glede našega opravljenega dela.

Na spodnji povezavi smo za vas pripravili anketo o zadovoljstvu uporabnikov Zavoda za šport Jesenice v letu 2022. Anketa vam ne bo vzela veliko časa. Na voljo je 14 dni, svoje mnenje pa lahko izrazite do 17.01.2023.

Anketa je dostopna na povezavi: https://www.1ka.si/a/0143b64f