Foto arhiv

Arhiv najav za 2022

Obisk Dedka Mraza 2022

sreda, 28. december 2022, ob 17. uri, dvorana Kina Železar Jesenice

Mladinski center Jesenice in Zveza društev prijateljev mladine Jesenice vas vabita, da se nam v sredo, 28. decembra 2022, ob 17. uri pridružite na Trgu Toneta Čufarja, kjer bomo pričakali obisk zadnjega od decembrskih dobrih mož – Dedka Mraza. Veselo pričakovanje bo s svojimi spretnimi čarovnijami ogrel Čarodej Toni, potem pa bomo skupaj opazovali, s katere strani se bo Dedek Mraz pripeljal s svojo vprego in obdaril otroke.

Veselimo se vašega obiska! Vstopnine ni.

Prireditev organizirajo: ZŠJ - Mladinski center Jesenice, Zavod za šport Jesenice, Zveza društev prijateljev mladine Jesenice Gledališče Toneta Čufarja Jesenice. Prireditev omogoča: Občina Jesenice in Urad RS za mladino.

USTVARJALNE DELAVNICE v sodelovanju s Srednjo šolo Jesenice

Od septembra do decembra, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Jesen je v Mladinskem centru Jesenice umetniško obarvana. Na ustvarjalnih delavnicah, ki jih izvajamo v sodelovanju s Srednjo šolo Jesenice, dijaki spoznavajo najrazličnejše tehnike in načine ustvarjanja. Nastajajo posebne vezene in lepljene košare iz papirja in skupinska kreacija pod vodstvom profesorice Marise Monti.
Vse, ki bi se z ustvarjanjem radi ukvarjali preko celega leta vabimo, da se udeležite LIKOVNE ŠOLE pod mentorstvom akademskih slikark in likovnih pedagoginj Agate Pavlovec in Anje Fabiani, ki jo izvajamo v sodelovanju z JSKD OI Jesenice. Letošnjo LIKOVNO ŠOLO sestavlja 7 tematskih sklopov, podrobnosti o šoli pa lahko prebereš v objavi spodaj.

LIKOVNA ŠOLA v sodelovanju z JSKD Jesenice - 2. SKLOP: TIHOŽITJE

Od septembra 2022 do maja 2023, prostori Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice

Septembra se je v prostorih Mladinskega centra Jesenice v sodelovanju z JSKD OI Jesenice pričela LIKOVNA ŠOLA pod mentorstvom akademskih slikark in likovnih pedagoginj Agate Pavlovec in Anje Fabiani. Letošnjo Likovno šolo sestavlja 7 tematskih sklopov. Vsak sklop obsega 3 srečanja oziroma delavnice. Prvo srečanje bo namenjeno teoriji in razlagi o temi in tehniki. Drugo in tretje srečanje pa ustvarjanju.
V novembru prihaja 2. sklop - TIHOŽITJE. Rok za prijavo: nedelja, 30. oktober 2022. Povezava do e-prijavnice »». Podrobnosti o šoli lahko prebereš v RAZPISU »».

Razstava fotografij: PERFECT AUTUMN

dvorana Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice

Vabljeni na ogled razstave fotografij »PERFECT AUTUMN« Lare Blažič, ki razstavlja fotografije tipičnega tihožitja jeseni – buče, barvno listje in vse odtenke gozda. Razstavo si je mogoče ogledati od ponedeljka do petka, od 10. do 14. ure v času delovanja dnevnega kluba.

Veselo Miklavževanje 2022 s prižigom lučk

ponedeljek, 5. december 2022, ob 17. uri, dvorana Kina Železar Jesenice

ZŠJ - Mladinski center Jesenice in Gledališče Toneta Čufarja Jesenice vas vabita, da si polepšate začetek prazničnega decembra in se nam pridružite v dvorani Kina Železar, kjer si bomo ogledali predstavo Skoraj najboljši cirkus v izvedbi Teatra Cizamo. Nato bomo skupaj priklicali Svetega Miklavža, ki bo s seboj pripeljal tudi angele in morda tudi kakšnega parklja. Ker dvorana sprejme okrog 400 obiskovalcev, vse tiste ki ne boste med njimi lepo vabimo, da počakate na Trgu Toneta Čufarja, kamor bo Miklavž prišel prižgat lučke okoli 18. ure in se sprehodil s svojim spremstvom med vami. Po prižigu lučk bo sledila otvoritev zunanjega drsališča.

Veselimo se vašega obiska! Vstopnine ni.

Prireditev organizirajo: ZŠJ - Mladinski center Jesenice, Zavod za šport Jesenice, Gledališče Toneta Čufarja Jesenice. Prireditev omogoča: Občina Jesenice in Urad RS za mladino.

PLETENE IN KVAČKANE OKRASNE BLAZINE - humanitarna akcija medgeneracijskega sodelovanja

Od septembra do novembra, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

V okviru medgeneracijskega sodelovanja smo mladostno energijo in starostno spretnost združili v projekt medgeneracijskega sodelovanja. Skupaj s članicami krožka ročnih del iz Društva upokojencev Javornik-Koroška Bela v prostorih krožka ročnih del na Javorniku že pridno izdelujemo pletene in kvačkane okrasne blazine. Z izdelanimi okrasnimi blazinami bomo v mesecu novembru osrečili oskrbovance Doma Upokojencev Dr. Franceta Bergelja na Jesenicah.

Predavanje - Moja pot iz depresije, tesnobe, panike, anksioznosti

torek, 22. november 2022, ob 17. uri, Dvorana Kolpern, na Stari Savi

V okviru Meseca boja proti odvisnosti - MBO 2022, Lokalna Akcijska Skupina (LAS) Občine Jesenice organizira predavanje z naslovom: MOJA POT IZ DEPRESIJE, TESNOBE, PANIKE, ANKSIOZNOSTI. Predavala bo ga. Barbka Špruk. Vstop je prost. Ostale aktivnosti v okviru meseca boja proti odvisnosti v občini Jesenice si lahko pogledate v letaku.

Tradicionalni slovenski zajtrk za dijakinje in dijake Srednje šole Jesenice

petek, 18. november 2022, Info točka na Srednji šoli Jesenice

Mladinski center Jesenice v sodelovanju s Srednjo šolo Jesenice v petek, 18. novembra 202, organizira za vse dijakinje in dijake SŠJ tradicionalni slovenski zajtrk - kruh, maslo, med in jabolko. Zajtrk je najpomembnejši obrok dneva in na ta dan se pridružujemo vse-slovenski akciji informiranja o prednostih lokalno pridelanih živil in pomenu zdravih in ustrezno razporejenih obrokov. Poišči nas na Info točki in pozajtrkuj z nami na tradicionalen način.

V STISKI NISEM SAM - duševno zdravje mladih v sodelovanju z Zdravstveno vzgojnim centrom ZD Jesenice

torek, 15. november 2022, Info točka na Srednji šoli Jesenice
sreda, 16. november 2022, Info točka na Gimnaziji Jesenice

V sodelovanju z Zdravstveno vzgojnim centrom Zdravstvenega doma Jesenice bomo v okviru MBO-Meseca boja proti odvisnosti z dijakinjami in dijaki spregovorili o tem, kako se počutijo, kakšne možnosti so jim na voljo, kadar se znajdejo v stiski in jim predvsem sporočili, da v stiski niso sami. Na voljo bodo materiali, ki jim lahko služijo kot prva pomoč in informacije o naši svetovalnici za mlade - Kje pa tebe čevelj žuli? Skupaj bomo razbijali stigme duševnega zdravja.

Razstava fotografij: PISANA JESEN

dvorana Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice

Vabljeni na ogled razstave fotografij »PISANA JESEN« Lare Blažič, ki razstavlja fotografije izsekov barv v naravi, ki nam jih ponuja jesen. Razstavo si je mogoče ogledati od ponedeljka do petka, od 10. do 14. ure v času delovanja dnevnega kluba.

LIKOVNA ŠOLA v sodelovanju z JSKD Jesenice

Od septembra 2022 do maja 2023, prostori Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice

Septembra se v prostorih Mladinskega centra Jesenice v sodelovanju z JSKD OI Jesenice pričenja LIKOVNA ŠOLA pod mentorstvom akademskih slikark in likovnih pedagoginj Agate Pavlovec in Anje Fabiani. Letošnjo Likovno šolo sestavlja 7 tematskih sklopov. Vsak sklop obsega 3 srečanja oziroma delavnice. Prvo srečanje bo namenjeno teoriji in razlagi o temi in tehniki. Drugo in tretje srečanje pa ustvarjanju.
Ker je Likovna šola zasnovana po sklopih, se bo na vsakega izmed njih potrebno predhodno prijaviti.
Za vsak sklop bo organizator pripravil e-prijavnico. 1. sklop - PORTRET, AVTOPORTRET, SELFI, se pričenja konec septembra.
Rok za prijavo: 18. september 2022. Povezava do e-prijavnice »».
Podrobnosti o šoli lahko prebereš v RAZPISU »».

TA PRAV' ŽIV ŽAV - Otroška prireditev ob Tednu otroka

torek, 11. oktober 2022, ob 17. uri, dvorana Kolpern, Jesenice

Mladinski center Jesenice in Gornjesavski muzej Jesenice vabita na otroško prireditev ob Tednu otroka: Ta prav' živ žav, ki bo v torek, 11. oktobra 2022, s pričetkom ob 17. uri v dvorani Kolpern na Stari Savi.

Pridružite se nam pri:

 • ogledu predstave Skoraj najboljši cirkus v izvedbi Teatra Cizamo,
 • ustvarjalnih delavnicah,
 • etnoloških delavnicah - Z igro do dediščine: Železarske igre,

in v naši družbi preživite prijetno popoldne posvečeno vsem otrokom - malim in velikim.

Vstop prost.

Informator o športnih programih

V katero športno društvo vpisati vašega otroka? Informator »Športam uživam 2022/23«
Programi športnih društev v občini Jesenice v šolskem letu 2022/2023 »

Razstava fotografij ob Evropskem letu mladih - Kulturni kolaž mladinskega ustvarjanja - Nagrajenci natečaja Portret 2022

dvorana Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice

Ob dogodku ob praznovanju Evropskega leta mladih 2022 na Jesenicah - Kulturni kolaž mladinskega ustvarjanja, ki bo potekal v naših prostorih 15. septembra 2022 smo ponovno na ogled postavili fotografsko razstavo mladih fotografov, ki so sodelovali na 3. mladinskem fotografskem natečaju PORTRET 2022. Na razstavi so izmed 309 prejetih fotografij predstavljeni najboljši izbrani izdelki avtorjev. Razstavo si je mogoče ogledati od ponedeljka do petka, od 10. do 14. ure v času delovanja dnevnega kluba.

Nedeljska Yoga

vsako nedeljo ob 18:00, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Joga je umetnost popolnega ravnovesja. Ko se telo razgiba in sprosti, se um umiri. Z jogo lahko preprečimo številna neravnovesja, tako fizična kot mentalna. Skozi različne telesne položaje (asane), dihalne tehnike (pranajame), različne tehnike umirjanja, meditacijo, se boste povezali s svojim resničnim jazom in našli svoj notranji mir. Kot učiteljica hatha joge želim svoje znanje, izkušnje in svoje lastno raziskovanje deliti z drugimi. Skozi občutenje telesa ter diha želim, da se ljudje ponovno najdejo, povežejo s seboj, s svojo izvorno naravo in predvsem, da poglobijo notranje zavedanje. Skozi prakso joge se bomo postopoma učili jogijskih položajev, sekvenc položajev, pravilnega dihanja in umirjanja. Zahtevnost je prilagojena začetniški stopnji, saj jogo želim približati širokemu krogu ljudi. Med prakso bomo uporabljali različne pripomočke s katerimi bomo prilagodili težavnost vadbe glede na gibljivost in telesno pripravljenost posameznika. Jogo lahko prakticira vsak, ne glede na starost, spol in fizično pripravljenost. Naj bo nedeljska praksa joge odličen zaključek vikenda in nežna priprava na umirjen prehod v nov teden.

Prijave na e-mail: tanja.pristov@gmail.com ali 041 860 989 (Tanja Pristov).

EVROPSKO LETO MLADIH NA JESENICAH - Kulturni kolaž mladinskega ustvarjanja

15. september 2022 ob 10:00, prostori Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji in Mladinski center Jesenice vas vabita na EVROPSKO LETO MLADIH NA JESENICAH Kulturni kolaž mladinskega ustvarjanja v četrtek, 15. septembra 2022, med 10.00 in 13.00 uro v Mladinskem centru Jesenice.

Mladi na Jesenicah so se v evropskem letu mladih odločili, da bodo povezali lokalni kulturni in mladinski sektor. Kako? Z uresničevanjem mladinske pobude Kulturni kolaž - Kolaž mladinskega kulturnega ustvarjanja. Zakaj? Da bi povabili mlade k aktivnemu kulturno-umetniškemu udejstvovanju. Si tudi ti želiš ponovno več ustvarjati in potrebuješ nova znanja? Razmišljaš o organizaciji kulturnih dogodkov? Te zanima ustvarjalnost tvojih vrstnikov?

Pridruži se nam v četrtek, 15. septembra, ob 10. uri na dogodku Kulturni kolaž mladinskega ustvarjanja, ko bomo predstavili fotografsko razstavo Portret in druge doslej izvedene projekte v sklopu uresničevanja mladinske pobude. Tudi tebe bomo povabili na kulturno-umetniške delavnice, natečaje ali uprizoritve v lokalnem okolju. Pogledali pa bomo tudi v svet! Predstavili ti bomo evropske programe Erasmus+ Mladina in Evropska solidarnostna enota, ki ti omogočajo izobraževanje, prostovoljno delo, praktično usposabljanje, udejstvovanje na raznih področjih in zajemanje življenja v evropski skupnosti s polno žlico.

Za zabavo pa bo poskrbel kolektiv Kre.Aktiv, ki obvlada žongliranje, vrtenje krožnikov, hojo s hoduljami in druge artistične veščine, v katerih se lahko preizkusiš tudi ti. Se vidimo?

Program dogodka si lahko ogledaš v VABILU »»

Mlad.si Evropska komisija v Sloveniji Mreža MaMa

OSVOBAJANJE DOMIŠLJIJE - delavnice kreativnega pisanja v sodelovanju z JSKD Jesenice

Od septembra 2022 do junija 2023, srečanja potekajo virtualno in v živo v dvorani Kolpern, Jesenice

JSKD OI Jesenice v okviru projekta Kulturni kolaž v septembru pričenja z regijskimi delavnicami kreativnega pisanja z Barbaro Korun, z naslovom OSVOBAJANJE DOMIŠLJIJE. Namen in cilji kreativne delavnice so dvojni: prvič, ob branju pesniških, proznih, dramskih, esejističnih in poetoloških besedil slovenskih in svetovnih avtoric in avtorjev razširiti in poglobiti branje, doživljanje, razumevanje literature in vedenje o njej, spoznati in hkrati eksperimentalno preizkusiti različne stile, pristope in teme; in drugič, na podlagi mentoričinega odziva in odziva skupine na lastno delo uresničevati in razvijati svoje umetniško-izrazne potenciale.
Rok za prijavo: 7. september 2022. Povezava do e-prijavnice »».
Podrobnosti o delavnicah lahko prebereš v RAZPISU »».

Poletje v MCJ

aktivnosti v Mladinskem centru Jesenice od 4. 7. - 12. 8. in od 24. 8. - 31 .8. 2022

Letošnje poletje vabljeni, da se nam pridružite na različnih tematskih druženjih v prostorih Mladinskega centra in izven njega:

 • Igralni ponedeljki - 10h-14h v Mladinskem centru Jesenice
  druženje ob igranju družabnih iger in namiznega tenisa, pikada, namiznega nogometa
 • Ustvarjalni torki - 10h-14h v Mladinskem centru Jesenice
  ustvarjanje iz raznovrstnih materialov, spodbujanje kreativnosti
 • Zmigej se - srede - 8.30 do 11h okolica Jesenic
  tedenski pohod na razgledno točko poti ob pomolih - štart izpred Mladinskega centra (primerno za 15. do 29. let), PRIJAVE: mcj@siol.net
 • Pohajkujmo skupaj - enkrat mesečno, okolica Jesenic
  voden daljši pohodniški izlet, datum bo določen naknadno glede na vremenske razmere, enkrat v juliju in enkrat v avgustu.

V primeru slabega vremena aktivnosti zunaj centra odpadejo. Aktualne informacije lahko spremljate na FB profilu ali IG profilu.

Razstava fotografij: OSVEŽILNO POLETJE

dvorana Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice

Vabljeni na ogled razstave fotografij »OSVEŽILNO POLETJE« Lare Blažič, ki razstavlja fotografije osvežilnih prizorov vročega poletja. Razstavo si je mogoče ogledati od ponedeljka do petka, od 10. do 14. ure v času delovanja dnevnega kluba.

Razstava fotografij: SUMMER VIBE

dvorana Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice

Vabljeni na ogled razstave fotografij »SUMMER VIBE« Lare Blažič, ki razstavlja fotografije utripa vročega poletja. Razstavo si je mogoče ogledati od ponedeljka do petka, od 10. do 14. ure v času delovanja dnevnega kluba.

Poletje v MCJ - Pohajkujmo skupaj: Izlet v Javorniške rovte

četrtek, 28 .7. 2022, Javorniški rovti

Pohajkujmo skupaj - tokrat se odpravljamo na voden daljši pohodniški izlet v Javorniške rovte. Start in cilj izleta je v naselju Koroška Bela - na Kresu. Pot nas bo vodila po »cesti« proti domu Pristava. Pohod je primeren za mlade od 15. do 29. let. Obvezna je primerna oprema in obutev za pohod in malica iz nahrbtnika. Udeležba je brezplačna.
Obvezne prijave najkasneje do 26. julija na mail mcj@siol.net. V primeru slabega vremena izlet odpade.

MCJ NA ULCI

vsako sredo od 13h do 15h*, igrišče s plastično podlago na trgu Toneta Čufarja

MCJ prihaja na ULCO, in sicer na igrišče s plastično podlago na trgu Toneta Čufarja, ki ga je konec aprila postavil Zavod za šport Jesenice na mesto zimskega drsališča. Vabimo te na druženje, obujanje starih iger (ristanc, gumitvist, zemljo krast, frnikole, ipd.), namizne igre, ustvarjalne aktivnosti in še kaj. Na igrišču bomo vsako sredo od 13h do 15h, ker pa so vse aktivnosti odvisne od vremena, * v primeru slabega vremena odpadejo oziroma se prestavijo na drug termin. En krat mesečno pa bomo pripravili tudi Športno zabavno popoldne z razširjenim programom (npr.: napihljiva igrala, zorbing, poslikave telesa, ipd.), ki bo potekalo v popoldanskem času. Obeta pa se še kar nekaj posebnih presenečenj, zato pozorno spremljaj naš IG ali FB profil, kjer bomo sproti objavljali kaj se bo dogajalo. Prvo takšno presenečenje bo že v mesecu maju, ko bomo v sodelovanju s cvetličarno Zvonček pripravili zasaditev lončnic na podest. Preženi dolgčas in #pridvmcj tud na ulco :)

Poletna šola ritmične gimnastike na Jesenicah

od ponedeljka 27. 6. do petka 1. 7. 2022 od 8h do 16h, dvorana Mladinskega centra Jesenice, Kejžarjeva 22, Jesenice

Vabljeni na poletno šolo ritmične gimnastike na Jesenicah, ki bo potekala v dvorani Mladinskega centra Jesenice, od ponedeljka 27.6. do petka 1. 7. 2022 od 8h do 16h. Namenjena je vsem, ki imate radi ritmično gimnastiko od 5. do 15.leta.

KAJ BOMO DELALI?

 • vadba ritmične gimnastike,
 • balet, ples, delavnice dvigov in akrobatike,
 • ustvarjalni in lepotilni kotiček,
 • likovne in ustvarjalne delavnice, tečaj tujega jezika italijanščina (osnove),
 • zunanje športne aktivnosti, modna revija,
 • vsakodnevno kosilo v restavraciji Kazina,
 • lov na skriti zaklad (darilo), podelitev diplom.

Obvezne prijave in več informacij na telefonski številki: 031 861 223 (od pon. do pet. 9h-12h) ali na email: sd.fleksi@gmail.com.

Športno zabavno popoldne za otroke in mlade - Trg Toneta Čufarja

sreda, 15.6.2022 ob 16. uri, igrišče s plastično podlago na trgu Toneta Čufarja, Jesenice

Pridružite se nam na junijskem Športno - zabavnem popoldnevu, ki se bo odvijal v sredo, 15. junija 2022, na trgu Toneta Čufarja od 16. ure dalje na naslednjih aktivnostih:

 • največji napihljivi tobogan
 • poslikava obraza
 • cirkuške delavnice za otroke in mlade
 • ustvarjalna delavnica
 • preizkusiš se lahko tudi v hoji s hoduljami.

V primeru dežja bo dogodek prestavljen, info na www.mc-jesenice.si.

Kulturna mavrica Jesenic 2022

sobota, 4. junij 2022, ob 18:00, prizorišče Muzeja na prostem na Stari Savi.

Tradicionalna medkulturna in medgeneracijska prireditev »Kulturna mavrica Jesenic 2022« je preko dvesto nastopajočih iz društev: KUD Triglav Slovenski Javornik, KŠD Bošnjakov BISER, Makedonsko KD ILINDEN, KPŠHD Vuk Karadžić Radovljica, KŠD Hrušica - FS Julijana, Pihalni orkester Jesenice - Kranjska Gora. KD Dr. France Prešeren Žirovnica Breznica, KPD Lesce in KUD-a Mavrica poskrbela za pisano mavrico kulturnih in kulinaričnih vtisov.

Zahvala vsem nastopajočim, kot tudi vsem podpornikom prireditve in vsem obiskovalcem za so-ustvarjanje mavričnega vzdušja.

Foto album utrinkov celotnega dogodka si lahko ogledate na Facebook profilu dogodka: Kulturna Mavrica - Kulturna mavrica Jesenic 2022

Foto: Nik Bertoncelj

Dogodek omogočata: Občina Jesenice in Urad RS za mladino.

KULTURNI KOLAŽ - Razstava nagrajenih fotografij 3. mladinskega fotografskega natečaja PORTRET 2022

dvorana Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice

Vabljeni na ogled fotografske razstave mladih fotografov, ki so sodelovali na 3. mladinskem fotografskem natečaju PORTRET 2022. Razstava je končni rezultat mladinskega fotografskega natečaja in je velika spodbuda mladim vedoželjnim ustvarjalcem, ki bodo zelo veseli tudi vašega obiska. Na razstavi so izmed 309 prejetih fotografij predstavljeni najboljši izbrani izdelki avtorjev. Razstavo si je mogoče ogledati od ponedeljka do petka, od 10. do 14. ure v času delovanja dnevnega kluba.

Zasaditev rož na podest igrišča s plastično podlago na trgu Toneta Čufarja

16. maj 2022, igrišče s plastično podlago na trgu Toneta Čufarja

V ponedeljek, 16. maja 2022 smo v Mladinskem Centru Jesenice v sodelovanju s Srednjo šolo Jesenice in pod budnim očesom cvetličarjev iz Cvetličarne Zvonček - S, na podestu igrišča s plastično podlago na trgu Toneta Čufarja zasadili kar štirideset korit najlepših rožic in s tem olepšali podobo podesta ter se naučili vse skrivnosti o zasajanju rož v korita. V sredo, 18.5. od 16h naprej vabljeni, da se nam pridružite na Športno zabavnem popoldnevu in si jih pogledate tudi od blizu.

Fotogalerija dogodka »
Foto: Nik Bertoncelj

Četvorka jeseniških maturantov 2022

petek, 20.maj 2022, parkirišče za Občino Jesenice

V petek, 20. maja 2022 so se jeseniški maturantje Srednje šole Jesenice in Gimnazije Jesenice po dveh letih premora vrnili na ulice Jesenic s sprevodom skozi mesto do Zdravstvenega doma Jesenice in nazaj do parkirišča za Občino Jesenice, kjer je zbrane nagovoril tudi župan Občine Jesenice, g. Blaž Račič. Pod vodstvom Studia Ritem so prikazali nekaj slik tradicionalne četvorke in odplesali novim izzivom naproti.
Fotogalerija dogodka »

Organizatorji: ZŠJ - Mladinski center Jesenice in Plesna šola STUDIO RITEM v sodelovanju z Gimnazijo Jesenice in Srednjo šolo Jesenice

Rezultati mladinskega fotografskega natečaja PORTRET 2022

V sklopu projekta »KULTURNI KOLAŽ - kolaž mladinskega ustvarjanja« smo izvedli 3. mladinski fotografski natečaj PORTRET 2022, v soorganizaciji Mladinskega centra Jesenice, JSKD OI Jesenice in Fotografskega društva Jesenice ter pod pokroviteljstvom Fotografske zveze Slovenija. Razstava spada pod drugo stopnjo s FZS številko pokroviteljstva 04/2022.

Rok za oddajo fotografij je bil 21. 4. 2022. Po tem datumu so si žirantje doma fotografije ogledali in jim dodelili ocene. V petek 6. 5. 2022 ob 16.30 se je žirija sestala virtualno preko aplikacije Zoom in si najbolje ocenjene fotografije ponovno ogledala in jim do delila nagrade. Na natečaj je prispelo 309 fotografij, ki jih je poslalo 83 različnih avtorjev.

Rezultate za obe starostni kategoriji si lahko ogledate TUKAJ.

Razstava »Portret 2022«
Odprtje razstave in podelitev nagrad bosta potekali v petek 27. maja, ob 18:00, v dvorani Mladinskega centra Jesenice - VABILO. Razstava bo na ogled od 30. maja 2022 dalje v času uradnih ur. Vabljeni na ogled koščkov kolaža mladinskega kulturnega ustvarjanja na fotografskem področju. Več v fotoarhivu »

FOTOGRAFSKE OSNOVE - regijska fotografska šola za mladino v sodelovanju z JSKD Jesenice

vsak ponedeljek od septembra 2021 do junija 2022, različne lokacije po Jesenicah

Jesen je pred vrati in mi se že veselimo novega sodelovanja z JSKD OI Jesenice in priložnosti za vse vas - mlade fotografe, ki bi želeli svoje znanje razširiti. Delavnice so namenjene tako začetnikom kot tudi tistim, ki digitalne (kompaktne in zrcalno-refleksne) in mobilne fotoaparate že uporabljate. Pod budnim očesom mentorja se boste v praksi naučili uporabljati osnovne in nekatere napredne funkcije, ki jih omogočajo digitalni fotoaparati (ostrenje, uporaba časa osvetlitve, zaslonke, občutljivosti tipala ISO, bliskavice) in kamere na telefonih. Seznanili se boste tudi s kompozicijo fotografije in tehnikami fotografiranja posameznih motivov (portreti, pokrajina, panorama, gibajoči objekti, nočna fotografija). Na koncu boste prenesli fotografije tudi na računalnik in se naučili osnovne obdelave fotografije. Program bo mentor prilagajal potrebam, (pred)znanju in željam udeležencev. Koncu izobraževanja bo sledila tudi razstava izbranih delu udeležencev.

Podrobnosti o šoli lahko prebereš v RAZPISU.

Prijavnica: e-prijavnica

LIKOVNA ŠOLA ZA OTROKE IN MLADOSTNIKE v sodelovanju z JSKD Jesenice

Dve sredi v mesecu od oktobra 2021 do junija 2022, soba 2 Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice

Oktobra se v sodelovanju z JSKD OI Jesenice pričenja LIKOVNA ŠOLA pod mentorstvom akademskih slikark in likovnih pedagoginj Agate Pavlovec in Anje Fabiani. Ob pomoči in nasvetih mentoric se bodo udeleženci spoznavali z različnimi likovnimi tehnikami in hkrati razvijali svoje ustvarjalne potenciale. Delavnice so namenjene tako začetnikom kot tudi tistim, ki bi želeli svoje že pridobljeno znanje nadgraditi in izpopolniti. Program bosta mentorici prilagajali potrebam in željam udeležencev. Po koncu junijske delavnice bomo organizirali tudi razstavo, na kateri bodo udeleženci svoja dela lahko postavili tudi na ogled. Rok za prijavo je: 20. september 2021.

Podrobnosti o šoli lahko prebereš v RAZPISU.

Prijavnica: e-prijavnica

Kulturna mavrica Jesenic 2022

sobota, 4. junij 2022, ob 18:00, prizorišče Muzeja na prostem na Stari Savi.

Tradicionalna medkulturna in medgeneracijska prireditev »Kulturna mavrica Jesenic« se po dveh letih premora vrača v svojo prvotno obliko.
Obujali bomo tradicijo, kulturno dediščino kultur, ki se prepletajo na Jesenicah. Plese, glasbo, kostume in kulinariko nam bodo predstavila lokalna kulturna društva in gostje. Po uradnem delu dogodka bo sledila degustacija tradicionalnih kulinaričnih dobrot, ki jih bodo pripravili članice in člani kulturnih društev. Za zabavo in ples pa bo zvečer poskrbela jugo rock skupina NOVA DOBA. Vabljeni, da se nam pridružite v soboto, 4. junija 2022 na prizorišču Muzeja na prostem na Stari Savi.
Več informacij, program prireditve »

Izzivi mladih na Jesenicah

V soboto, 19. marca 2022, je na pobudo Mladinskega centra Jesenice potekala delavnica z aktivnimi mladimi iz različnih področij oziroma organizacij, kot so: KJŠ (Klub jeseniških študentov), Mladinski svet Jesenice, Fakulteta za zdravstvo Angele Boškin, Srednja šola Jesenice ipd. in sestavljajo Delovno skupino za mladinska vprašanja v Občini Jesenice. S skupnimi močmi smo prevetrili izzive s katerimi se mladi soočajo na Jesenicah in razmišljali o možnih rešitvah za izboljšanje položaja mladih v občini.

Si tudi ti star_a med 15. in 29. let in imaš idejo kaj bi mladi pri nas potrebovali? Pošlji nam sporočilo na Facebook stran, Instagram profil ali piši na mail: mcj@siol.net. Veseli bomo tvojega prispevka, saj smo na delavnici ugotovili, da smo skupaj močnejši in iznajdljivejši. Na takšen način lahko vplivaš na mladinsko dogajanje v naši skupnosti.

Razstava fotografij: Punčke iz cunj

dvorana Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice

Vabljeni na ogled razstave fotografij »PUNČKE IZ CUNJ« Lare Blažič, ki razstavlja fotografije ročno narejenih punčk iz cunj. Razstavo si je mogoče ogledati od ponedeljka do petka, od 10. do 14. ure v času delovanja dnevnega kluba.

Zvok mladosti

petek, 27.5.2022, Križanke, Ljubljana

Urad RS za mladino pripravlja osrednji dogodek v okviru evropskega leta mladih - Zvok mladosti.
Namen dogodka je, da mladim iz celotne Slovenije približajo možnosti vključevanja v družbo in oblikovanje evropskih in nacionalnih politik. Prizadevajo si za ohranjanje zelenega okolja, trajnostne cilje, za mobilnost, duševno zdravje mladih ter kakovostno zaposlitev z možnostmi za izobraževanje in usposabljanje za Evropo prihodnosti.
Prireditev bo potekala v petek, 27. maja, med 10. in 18. uro, v Ljubljani, v Križankah.
Več informacij: https://www.mlad.si/...

Športno zabavno popoldne za otroke in mlade - Trg Toneta Čufarja

sreda, 18.5.2022 ob 14. uri, igrišče s plastično podlago na trgu Toneta Čufarja, Jesenice

Po dveh letih premora ponovno pričenjamo s Športno - zabavnimi popoldnevi. Pridruži se nam v sredo, 18. maja 2022, na na trgu Toneta Čufarja na naslednjih aktivnostih:

 • največji napihljivi tobogan
 • poslikava obraza
 • zabava z XXL milnimi mehurčki
 • hoja s hoduljami
 • ustvarjalna delavnica

V primeru dežja bo dogodek prestavljen, info na www.mc-jesenice.si.

Dan Evrope - športno srečanje jeseniških srednješolcev

četrtek, 12.5.2022, Športni park Podmežakla

Po dveh letih premora Vas ob Dnevu Evrope, ki ga praznujemo 9. maja, ponovno vabimo na športno srečanje jeseniških srednjih šol Gimnazije Jesenice in Srednje šole Jesenice.

Dijakinje in dijaki - športniki se bodo v četrtek, 12.5.2022 v Športnem parku Podmežakla pomerili v različnih športnih igrah: malem nogometu (dijaki), košarki (dijaki), odbojki (mešana ekipa dijakinj in dijakov), namiznem tenisu (dijakinje) in kegljanju na asfaltu (dijakinje). Ob tej priliki vabimo na ogled tekmovanja tudi ostale dijake in njihove profesorje.

Jeseniški srednješolci se na športnih tekmovanjih srečujemo od leta 2014. Prvi dve leti so si prehodni pokal zmagovalca lastili gimnazijci, nato je bil štiri leta spravljen v vitrini Srednje šole Jesenice, zadnji dve leti pa srečanja zaradi korona virusa nismo izvedli.

Več informacij, program prireditve »

Kulturni kolaž: PORTRET 2022

3. mladinski fotografski natečaj Portret 2022 letos nadgrajujemo in vključujemo v projekt, ki ga Mladinski center Jesenice, JSKD Jesenice in Fotografsko društvo Jesenice posvečamo povezovanju mladinske kulturne ustvarjalnosti v duhu Evropskega leta mladih 2022. Poimenovali smo ga KULTURNI KOLAŽ - kolaž mladinskega kulturnega ustvarjanja in je namenjen mladim do 29. leta.

PORTRET 2022 sestavljata: SPLETNA DELAVNICA: OSNOVE PORTRETNE FOTOGRAFIJE in 3. MLADINSKI FOTOGRAFSKI NATEČAJ: PORTRET 2022. Glavne informacije letošnjega projekta smo strnili na LETAKU.

Na 3. MLADINSKI FOTOGRAFSKI NATEČAJ: PORTRET 2022 ste vabljeni vsi mladi fotografi, ki bi se želeli preizkusiti v portretni fotografiji. Sodelujete lahko v starostni kategoriji do 15 let ali od 15 do 29 let. Glavna nagrada za najboljši portret v obeh kategorijah je LED tuba "NanLite Pavotube II 6C". Rok za oddajo fotografij: 21. april 2022. Več o natečaju v razpisu: RAZPIS, link do prijavnega obrazca: PRIJAVA.

SPLETNA DELAVNICA: OSNOVE PORTRETNE FOTOGRAFIJE se bo odvijala v marcu, več o delavnici si preberite v PROGRAMU, link do prijavnega obrazca: PRIJAVA.

Dodajte svoj košček v kolaž mladinskega ustvarjanja.

Razstava risb: KOŠČEK USTVARJALNOSTI

dvorana Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice

Vabljeni na ogled razstave risb »KOŠČEK USTVARJALNOSTI« mlade umetnice Tie Ladan, ki prvič javno razstavlja svoje umetnije na papirju. Razstavo si je mogoče ogledati od ponedeljka do petka, od 10. do 14. ure v času delovanja dnevnega kluba.

Mladi@Jesenice: VIDEO DELAVNICA - Zavod Jedrce

Sobota, 16. april 2022 ob 9:30,dvorana Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice

ZAVOD JEDRCE pripravlja v sodelovanju s KATJO LENART (@LenArtProduction) delavnico o USTVARJANJU VIDEO VSEBIN S PAMETNIM TELEFONOM. Katja vas bo naučila osnov snemanja, kadriranja in montiranja videa s pametnim telefonom. Delavnica bo 16. aprila (9.30 - 16.00), je brezplačna, namenjena pa je Jeseničanom/kam starim 15. - 19. let. Prijave zbirajo do 13. aprila 2022 na zavodjedrce@gmail.com. Pohiti, število mest je omejeno!
Se vidimo! Škljoc, škljoc!

MLADI@JESENICE
Video delavnica poteka v sklopu projekta Mladi@Jesenice, katerega namen je socialno vključevanje mladih v lokalno skupnost.
CILJ PROJEKTA:
Kratek film, ki prikazuje Jesenice skozi oči mladih. Film bodo v celoti izdelali mladi pod mentorstvom mladinskih delavcev. Projekt financira agencija Ragor (@razvojnaagencijazgornjegorenjske & @EuropeDirectGorenjska).

KATJA LENART
Katja Lenart že več kot 10 let ustvarja vizualne vsebine za slovenska in tuja podjetja. Njeno poslanstvo je čim več uporabnikov pametnih telefonov naučiti, kako samo s pametnim telefonom in brezplačnimi aplikacijami sam ustvariti profesionalne vizualne vsebine (tudi za potrebe spletnega marketinga).

6. FESTIVAL METEORITA - Snemanje podcasta O.B.O.D.

Sobota, 9. april 2022 ob 9:00,dvorana Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice

Na dan glavnega dogodka festivala Meteorita, v soboto 9. aprila 2022 bo v prostorih Mladinskega centra Jesenice Društvo Meteorita organiziralo ogled zakulisja snemanja podcasta O.B.O.D. Po snemanju podcasta bo sledil pogovor z Jako Tomcem (slovenski pisatelj, pesnik in ustanovitelj založbe Proksima), kjer bo govora o vsem znanstveno fantastičnem in povezavi z literaturo. VSTOP JE PROST. Dobrodošli ste vsi, ki vas ki vas zanima zakulisje snemanja podcastov ali bi želeli v živo prisluhniti ekipi podcasta O.B.O.D.

Razstava fotografij: ZNANILCI POMLADI

dvorana Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice

Vabljeni na ogled razstave fotografij »ZNANILCI POMLADI« Lare Blažič, ki razstavlja fotografije prvih pomladnih cvetlic iz območja Jesenic. Razstavo si je mogoče ogledati od ponedeljka do petka, od 10. do 14. ure v času delovanja dnevnega kluba.

Obvestilo uporabnikom

Spremljamo aktualne zdravstvene informacije v zvezi preprečevanja širjenja virusa covid in izvajamo ukrepe skladne z odredbo in navodili NIJZ.

Javni razpis za sofinanciranje mladinskih projektov v letu 2022

Občina Jesenice je objavila Javni razpis za sofinanciranje mladinskih projektov v letu 2022, za katerega je namenjenih 8.000 € finančnih sredstev. Če imate od 15 do 29 let in ste povezani v mladinsko organizacijo (društvo, klub) ALI delujete kot mladinska sekcija društva ALI pa vas kot neformalno skupino druži nek skupen interes - izkoristite priložnost za pridobitev finančnih sredstev za uresničitev vaše ideje ali projekta. Namen razpisa je spodbuditi aktivno participacijo mladih, omogočiti kakovostnejše mladinsko delo in podpreti izvedbo projektov, ki jih izvajajo mladi in zajemajo tiste vsebinske aktivnosti, ki mlade usposabljajo za aktivno družbeno delovanje ter prispevajo k osebnemu razvoju ustvarjalnih posameznikov in celotnega mladinskega dela. Vse druge razpisne pogoje, navodila in obrazce najdete TUKAJ.

Rok za oddajo vlog je petek, 25. marec 2022.

Razstava likovnih del dijakov 4.letnika SŠJ izbirnega predmeta LIKOVNO IZRAŽANJE

dvorana Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice

V dvorani Mladinskega centra Jesenice gostimo razstavo likovnih del dijakov 4. letnika Srednje šole Jesenice, ki so nastala pri izbirnem predmetu Likovno izražanje pod mentorstvom profesorice Marise Monti. Dela so barvita in raznolika, dijaki so ustvarjali na platno in se preizkušali tudi v tehniki risanja na svilo. Razstavo si je mogoče ogledati od ponedeljka do petka, od 10. do 14. ure v času delovanja dnevnega kluba.

Kviz o zgodovini mesta Jesenice: Voda in vodni pogoni

Občina Jesenice ob občinskem prazniku, ki ga praznuje 20. marca, skupaj z Gornjesavskim muzejem Jesenice, Mladinskim centrom Jesenice in Gledališčem Toneta Čufarja Jesenice pripravi kviz o poznavanju mesta Jesenice za jeseniške osnovne in srednje šole. Kviz se je pričel leta 2001 z namenom, da bi mladim občanom predstavili različne vsebine o zgodovini mesta Jesenice ter na ta način vzbudili pri mlajših generacijah večjo pripadnost do okolja, v katerem živimo, lani pa smo ga prvič organizirali za širšo zainteresirano javnost in ta način ohranjamo naprej.

Tako tudi letos vse, ki bi se radi preizkusili v znanju o temi letošnjega kviza, tj. voda in vodni pogoni, vljudno vabimo, da rešite kviz na objavljeni povezavi. Dostopen bo do nedelje, 20. marca 2022. Občina Jesenice bo med sodelujočimi, ki bodo pravilno odgovorili na vsa vprašanja in podali soglasje ter podatke za sodelovanje v žrebanju, izžrebala tudi prejemnike več kot 50 nagrad.

Organizatorja letošnjega kviza sta Občina Jesenice in Gornjesavski muzej Jesenice.

Povezava do kviza in prispevka pod katerim lahko najdete tudi gradivo, ki vam bo v pomoč pri reševanju.

Vir: Občina Jesenice, marec 2022

Ulična akcija za 8. marec: DAN ŽENA

Ulice mesta Jesenic

Naša tradicionalna ulična akcija ob 8. marcu, s katero se želimo spomniti na vse žene in njihove vloge v naši družbi in jih obdariti z majhno pozornostjo, nas je peljala po ulicah Jesenic na lep sončni torek. Na koncu naše poti pa smo obiskali tudi Dom upokojencev Dr. Franceta Bergelja in se tokrat spomnili na zaposlene v domu. Foto utrinke z ulične akcije, ki jih je ujel Nik Bertoncelj, si lahko ogledate na našem FB profilu, IG profilu ali v albumu. Vesel dan žena vam želi ekipa MCJ.
Fotoarhiv - Ulična akcija za 8. marec: Dan žena »

Razstava fotografij: SAMO MANDALE

dvorana Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice

Vabljeni na ogled razstave fotografij »SAMO MANDALE« Lare Blažič, ki razstavlja zanimive fotografije pisanih mandal. Razstavo si je mogoče ogledati od ponedeljka do petka, od 10. do 14. ure v času delovanja dnevnega kluba.

Razstava fotografij: VROČA ZIMA

dvorana Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice

Vabljeni na ogled razstave fotografij »VROČA ZIMA« Lare Blažič, ki razstavlja zanimive fotografije zimske idile. Razstavo si je mogoče ogledati od ponedeljka do petka, od 10. do 14. ure v času delovanja dnevnega kluba.

USTVARJALNE DELAVNICE v sodelovanju s Srednjo šolo Jesenice

Od septembra do decembra, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Jesen je v Mladinskem centru Jesenice umetniško obarvana. Na ustvarjalnih delavnicah, ki jih izvajamo v sodelovanju s Srednjo šolo Jesenice, dijaki spoznavajo najrazličnejše tehnike in načine ustvarjanja. Tako bodo nastali mozaiki z motivom jeseniških narcis, lutke, ki jih bodo uporabili pri izvajanju iger, najbolj poseben projekt to jesen pa je skupinska slika drevesa z različnimi detaljliranimi vrstami ptic.
Vse, ki bi se z ustvarjanjem radi ukvarjali preko celega leta vabimo, da se udeležite LIKOVNE ŠOLE pod mentorstvom akademskih slikark in likovnih pedagoginj Agate Pavlovec in Anje Fabiani, ki jo izvajamo v sodelovanju z JSKD OI Jesenice. Ob pomoči in nasvetih mentoric se bodo udeleženci spoznavali z različnimi likovnimi tehnikami in hkrati razvijali svoje ustvarjalne potenciale.

Podrobnosti o šoli lahko prebereš v objavi spodaj.