Foto arhiv

Arhiv najav za 2021

Dedek Mraz na Jesenicah 2021

Spoštovani občani, Dedek Mraz nas je tudi letos obiskal. Nekaj utrinkov z jeseniških ulic, drugo leto pa se ponovno vidimo. https://www.youtube.com/watch?v=y5ATmR8NR6g

MCJ novoletna jelka dobrih želja ZA MLADE

od ponedeljka do petka (20.12. do 31.12.2021) od 11h do 14h, dnevna soba, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

V času od 20.12.2021 do 31.12.2021 bomo v dnevni sobi MCJ na naši novoletni smrečici zbirali dobre želje ZA MLADE za prihajajoče leto. Si na primer želiš, da bi se na Jesenicah v letu 2022 mladi lahko spet družili na koncertih? Potem to svojo željo lahko pošlješ v svet na dva načina:
1. virtualno - POD FB/IG OBJAVO pusti KOMENTAR ali nam pošlji DM in poskrbeli bomo, da se tvoja želja zapiše na smrečico ali
2. v živo - v času dnevnega kluba MCJ - VSAK DAN od 11. do 14. URE prid v MCJ in svojo željo sam_a zapiši na kreativen način (za obisk velja pogoj PCT).
Toda pozor! Dobri možje so v tem času na pohodu po Jesenicah in kaj veš, morda pa se prav tvoja želja uresniči…

Obisk Dedka Mraza na Jesenicah

V četrtek, 30. decembra prihaja Dedek Mraz na Jesenice pozdravit vse pridne otroke in občane Jesenic.

Od 16:00 dalje vas bo iz svoje kočije pozdravil na poti po Jesenicah.

Pot ga bo vodila od Trga Toneta Čufarja po Cesti Maršala Tita mimo »Murke«. Pri sodišču bo zavil na stransko cesto med stolpnice mimo knjigarne, Kosove graščine skozi križišče na Cesto Cirila Tavčarja proti Slaščičarni Metuljček. Od tam na Ulico Staneta Bokala in nazaj proti Zdravstvenemu domu Jesenice. Od zdravstvenega doma po glavni cesti proti železniški postaji in nazaj na Trg Toneta Čufarja.

več informacij »

Medkulturno kulinarično druženje v MCJ

21.12.2021, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

V torek, 21.12.2021 so nas v MCJ obiskali prav posebni gostje. Mladi priseljenci, ki obiskujejo Srednjo šolo Jesenice, so prišli na ogled prostorov in programov, njihovi vrstniki pa so jim pripravili praznične dobrote, od domačih piškotov do sveže pečenih flancatov. Dobri možje MCJ pa so jih obdarili s skromnim darilom in jim zaželeli vse dobro v novem letu. Želje pa se pišejo tudi na našo MCJ novoletno jelko dobrih želja, ki tudi na vas že čaka v naši dnevni sobi. Več o jelki si lahko preberete v objavi zgoraj.

Praznični video

Prižig lučk na Jesenicah - obisk Miklavža - otvoritev drsališča na Trgu Toneta Čufarja - dobrodelni Curling turnir. https://www.youtube.com/watch?v=dqFoxcgWMEI

LGBT+ podporna srečanja

četrtek, 23.12.2021 ob 18:00, soba 2, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

DIC Legebitra v sodelovanju z MC Jesenice vabi na LGBT+ podporna srečanja, namenjena vsem mladim LGBT+ osebam.
Na srečanjih je zagotovljeno varno okolje, kjer je prostor za iskrene pogovore in razmišljanja, posebna pozornost pa bo posvečena temam, povezanim s spolno usmerjenostjo, spolno identiteto in spolnostjo. Vsebina in oblika srečanj se bo oblikovala sproti glede na želje in potrebe udeleženih. Zadnje podporno srečanje v decembru bo v četrtek, 23. 12. 2021.
Vabljene_i!

Aktivnost omogoča Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, v okviru programa Svetovanje in samopomoč za istospolno usmerjene. Delovanje ter programe in projekte Društva informacijski center Legebitra sofinancira Fundacija financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v Republiki Sloveniji - FIHO. Stališča organizacije ne izražajo stališč FIHO.

Razstava risb: V DOMIŠLJIJI

razstava

dvorana Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice

Vabljeni na ogled razstave risb »V DOMIŠLJIJI« mlade umetnice Nine Šlibar.

V dvorani si lahko ogledate razstavo zanimivih risb, katere so nastale v domišljiji mlade avtorice, ki predstavlja tako barvno kot tudi črno/belo tehniko. Razstava je nastala tudi s pomočjo dolgoletnega zglednega sodelovanja s Srednjo šolo Jesenice.

Joga za gušt

vsak ponedeljek ob 18:00, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Hej so-kreatorji, veselim se guštanja s teboj!
Vesela sem, da bomo kmalu pričeli z drugo sezono joge za gušt. Prva je bila kratka ampak sladka. :)
Prvič se bomo po poletni jogi srečali v ponedeljek, 13.9.2021, ob 18. uri v dvorani Mladinskega centra Jesenice. Zaradi omejenega števila mest, so prijave obvezne. Lahko pokukate tudi na spletno stran: www.jogazagust.com.
Tečaj je primeren za vsakogar, ne glede na starost, spol, gibljivost moč. Joga ni tekmovanje, je spoznavanje samega sebe in umirjanje miselnih procesov. Korak za korakom boste spoznali različne jogijske položaje (asane), gradili samoopazovanje, opazovali in poglabljali svoj dih ter se spoznali z osnovami meditacije, znanji, ki jih lahko potem uporabite pri razvoju svoje lastne prakse.
Joga je zame nekaj čarobnega. Povezuje fizično z duhovnim, gibanje z mirovanjem, zavedno z nezavednim. V bistvu jo spoznavam sproti, spoznavam jo skozi sebe. V njej ne vidim ne tekmovalnosti, ne požrtvovalnosti.

Prijave: nadica.petrova4@gmail.com

POLETJE Z MCJ

aktivnosti v Mladinskem centru Jesenice in na Kopališču Ukova v juliju in avgustu 2021

Letošnje poletje vabljeni, da se nam pridružite na različnih tematskih druženjih v Mladinskem centru ali na Kopališču Ukova.

  • od ponedeljka do petka na Kejžarjevi 22 med 10:00 in 14:00:
    Druženje ob družabnih igrah ali igranju iger na namiznih rekvizitih.
  • vsak poletni petek - 9.00 - 10.00
    Joga za gušt z Nadico. Prijave in info: 040 971 835
  • vsak torek in sredo - 14.00 - 16.00
    Ustvarjalno druženje na kopališču Ukova.

V primeru slabega vremena aktivnosti na Kopališču Ukova odpadejo. Aktualne informacije lahko spremljate na Facebook profilu: Mladinski center Jesenice in Instagramu.

Kulturna mavrica Jesenic 2021

Foto utrinki iz dogodka »

Mini Kulturna mavrica Jesenic 2021

V soboto, 5. junija pripravljamo Kulturno mavrico Jesenic, ki bo tudi letos povezala naše mesto. Tokrat v manjšem prepletu programa, saj smo ga prilagodili trenutnim razmeram.

S plesi, glasbo in kulturo mesta Jesenic ter okolice bomo popestrili prizorišče MUZEJA NA PROSTEM na Stari Savi. Dogodek se bo pričel ob 19.00 uri, še pred tem pa se bomo od kulturno - mavričnega prizorišča, skupaj z nastopajočimi sprehodili tudi do trga Toneta Čufarja Jesenice in tam pozdravili mimoidoče. Sprevod bo izveden le v primeru lepega vremena.

Toplo vas vabimo, da se nam pridružite. Obisk dogodka je popolnoma brezplačen.

Pogoj za obisk in ogled prireditve je PCT (prebolelost - cepljenje - test) torej, če imate eno izmed teh treh preventivnih dokazil. Za izpolnjevanje omenjenega pogoja je vsak odgovoren sam. Prav tako ob obisku ne pozabite na uporabo maske.
Mi se že zelo veselimo, da nastopimo za vas in vam ustvarimo lep sobotni, kulturni program.
Prebudimo poletje s Kulturno mavrico Jesenice - skupaj.

Vabljeni.

Mladinski center Jesenice, Zavod za šport Jesenice, Občina Jesenice, Zveza kulturnih društev Jesenice.

Razstava fotografij: PORTRET 2021

dvorana Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice

Vabljeni na ogled razstave fotografij »PORTRET 2021« mladih fotografskih navdušencev.

V dvorani si lahko ogledate razstavo čudovitih portretov mladih fotografskih navdušencev, ki so sodelovali na 2. mladinskem fotografskem natečaju Portret 2021, namenjen mladim fotografom do 29. leta. Razstava je na ogled od 9. do 14.ure.

Razstava fotografij: Punčke iz cunj

razstava

Razstava fotografij humanitarnega projekta Unicef Slovenija »PUNČKE IZ CUNJ« iz delavnic ročnih del, medgeneracijskega sodelovanja krožka ročnih del, Društva upokojencev Javornik-Koroška bela
Virtualna razstava - Punčke iz cunj - Lara Blažič

Music for Relaxation - Rov Beri - Without Control

avtor: Staš Hrenič, glasbeni studio Mladinski center Jesenice.
Youtube - Rov Beri - Without Control - Studio MCJ

Čarodej Jan - čarovnije za kratek čas

Youtube - Čarodej Jan - čarovnije za kratek čas

Razstava fotografij: Happy Easter

razstava

Virtualna razstava - Happy Easter - Tinkara Langus

Razstava fotografij: Pomlad je tu

razstava

Virtualna razstava - Pomlad je tu - Hana Langus

Razstava fotografij: Rokavčki pomagalčki

razstava

Razstava fotografij »Rokavčki pomagalčki« iz delavnic ročnih del, medgeneracijskega sodelovanja krožka ročnih del, Društva upokojencev Javornik-Koroška bela
Virtualna razstava - Rokavčki pomagalčki - Lara Blažič

Čarodej Jan - čarovnije za kratek čas

Youtube - Čarodej Jan - čarovnije za kratek čas

Music for Relaxation - Johhn Giggles - My Sunlight

avtor: Staš Hrenič in Žiga Dermitz, avtor videa: Nadica Petrova, posneto: glasbeni studio Mladinski center Jesenice.
Youtube - Johhny Giggles - My Sunlight - Studio MCJ

Razstava fotografij: Portugalska

razstava

Virtualna razstava - Portugalska - Hana Langus

Razstava fotografij: Greatness of London

razstava

Virtualna razstava - Greatness of London - Tinkara Langus

Razstava fotografij: Mandala Ideas

razstava

Virtualna razstava - Mandala Ideas - Lara Blažič

Kviz o zgodovini mesta Jesenice

Občina Jesenice vsako leto ob občinskem prazniku, ki ga praznuje 20. marca, skupaj z Gornjesavskim muzejem Jesenice, Mladinskim centrom Jesenice in Gledališčem Toneta Čufarja Jesenice pripravi kviz o poznavanju mesta Jesenice za jeseniške osnovne in srednje šole. Letos je izvedba kviza, katerega tema je tokrat mavričnost kulture in kulinarike Jesenic, prilagojena covid razmeram, zato ta ne bo namenjen le osnovnošolcem in dijakom, temveč širši zainteresirani javnosti, dosegljiv pa bo preko spleta.

Povezava do kviza »

8. marec - Ulična akcija ob mednarodnem dnevu žensk

Dan žena, ki ga v približno 100 državah po svetu vsako leto praznujemo 8. marca, je mednarodni dan boja za žensko enakopravnost - ekonomsko, politično in socialno. Poleg tega, je to tudi dan, ko svoje mame, žene, sestre, punce, učiteljice in vse ostale ženske, ki v naših življenjih igrajo posebno vlogo, razveselimo z majhno pozornostjo - v obliki lepe misli ali malega darila.

Mladinski center Jesenice bo tako v okviru medgeneracijskega sodelovanja v ponedeljek, 8. marca 2021 v Domu upokojencev dr. Franceta Bergelja Jesenice, obdaril varovanke in zaposlene dame z majhno pozornostjo.

Drage dame, vse lepo ob dnevu žena vam želi ekipa Mladinskega centra Jesenice!

Music for Relaxation

avtor: Staš Hrenic, glasbena skupina: 30 stopinj v senci, posneto: glasbeni studio Mladinski center Jesenice, scena: Mladinski center Jesenice.
Youtube - 30 Stopinj v senci - Wait - Studio MCJ

Čarodej Jan

Youtube - Čarodej Jan - čarovnije za kratek čas

Razstava fotografij: Amateur cakes

razstava

Virtualna razstava - Amateur cakes - Tinkara Langus

Razstava risb: Drawing inspiration

razstava

Virtualna razstava - Drawing inspiration - Hana Langus

Razstava fotografij: Winter Fairytale

razstava

Virtualna razstava - Winter Fairytale - Lara Blažič

Joga z Nadico - prestavljeno do nadaljnjega

vsako nedeljo ob 18:00, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Joga z Nadico #feelsgood
Hej! Sem zelo srečna, da sem našla jogo in da je ona mene, ob pravem času. Joga ima velik vpliv name in mi daje veliko več, kot si lahko predstavljam. Joga ni samo asana. Joga je način življenja, samo si, tukaj in zdaj. To vsak začuti po svoje. Pridruži se nam vsako nedeljo ob 18.uri, kjer bomo v prostorih Mladinskega centra Jesenice spoznavali različne asane, se družili, podpirali, osebnostno rastli, predvsem pa se imeli dobro, tukaj in zdaj. Joga za gušt.

Z ljubeznijo, Nadica.

Prijave: nadica.petrova4@gmail.com
Ob nedeljah sta na voljo dva termina. Prvi od 18:00 do 19:30 in drugi od 19:30 do 21:00.

Veselo pustovanje 2021

Pričarajmo si veselo pustovanje doma ob slastnih krofih in s svojimi najbližjimi - umm.

Vsem zaljubljencem - cmok, cmok

Rezultati fotografskega natečaja »PORTRET 2021«

Mladinski center Jesenice, je v sodelovanju s Fotografskim društvom Jesenice in pod pokroviteljstvom Fotografske zveze Slovenije, pripravil 2. mladinski fotografski natečaj »PORTRET 2021«, ki je namenjen mladim do 29. leta.
Rok za oddajo fotografij je bil 10. 1. 2021, po tem datumu so si žirantje, v sestavi Sabina Mišmaš, Matjaž Vidmar in Aleksander Novak, fotografije doma ogledali in jim razdelili točke. Na natečaj je prispelo 676 fotografij, ki jih je poslalo 175 različnih avtorjev.
rezultati in več informacij v fotoarhivu »

Odprtje razstave se letos zaradi epidemiološkega stanja seli na splet. Odprtje bo potekalo preko aplikacije Zoom v petek 5. 2. 2021 ob 17. uri. Udeleženci boste povezavo in navodila prejeli preko e-maila. Vabljeni na odprtje razstave.
Razstava bo na ogled od 5. februarja 2021 dalje v času uradnih ur (po predhodni najavi) v dvorani Mladinskega centra Jesenice.

Vabilo na odprtje razstave »Portret 2021«

Vabimo vas, da se nam pridružite na spletnem odprtju 2. mladinske fotografske razstave Portret 2021. Predstavili vam bomo nagrajene in sprejete fotografije na letošnji izvedbi natečaja.

Odprtje bo potekalo v petek 5.2.2021 ob 17. uri preko aplikacije Zoom.
več informacij »

Mladinski fotografski natečaj »PORTRET 2021«

Mladinski center Jesenice v sodelovanju s Fotografskim društvom Jesenice in pod pokroviteljstvom Fotografske zveze Slovenije razpisuje že 2. mladinski fotografski natečaj »PORTRET 2021«.

Vabljeni, da svoje najboljše portrete pošljete vsi mladi fotografi do 29. let. Sodelujete lahko v starostni kategoriji do 15 let ali od 15 do 29 let.

Več o natečaju v razpisu »

Fotografije je potrebno poslati do 10.1.2021.

Anketa o zadovoljstvu uporabnikov 2020

Namen ankete, ki je pred vami je pridobiti podatke o uporabi in zadovoljstvu s športno infrastrukutro in storitvami Zavoda za šport Jesenice ter o zadovoljstvu z mladinsko dejavnostjo, ki jo izvaja notranja organizacijska enota zavoda - Mladinski Center Jesenice. Zavod upravlja z naslednjo infrastrukturo: Športni park Podmežakla, kopališče Ukova, Balinišče Baza, Športno igrišče Blejska Dobrava, trim steza Žerjavec, tržnica "Stara Sava" in sistem javnih koles »JeseNICE bikes«, ob tem pa tudi izvaja prireditve kot so Jožefov sejem, novoletna prireditev ter sodeluje s športnimi društvi. Mladinski center skrbi za mladinsko dejavnost in izvaja delavnice in prireditve kot sta Kulturna mavrica Jesenic in Teden otroka.

Vabimo vas, da odgovorite na naslednja vprašanja, ki so dostopna na spletnem naslovu:

https://www.1ka.si/a/313798