Foto arhiv

Arhiv najav za 2020

Razstava fotografij: Oldies Goldies

Tokratna tema razstave so avtomobili starejših generacij. Fotografije so sicer nastale v letu 2019 na dogodkih Cars’n’coffee v Piranu in Burning rubber v Komendi, avtomobili pa so nastali že veliko pred rojstvom avtorja. Opazni so predvsem detajli legendarnih vozil, kot so Chevrolet Corvette Stingray, Ford Mustang, Porsche 911, Rolls Royce Silver Cloud in 2 različici avta Cadillac Deville. Porsche Carerra pa je predstavljen kot celota.

Virtualna razstava - Oldies Goldies - Matjaž Vidmar

UNICEF-ove varne točke v času, ko smo doma

Dragi otroci in mladi,

ob ponovnem pričetku šolanja na daljavo, se bodo spremenile tudi vaše dnevne rutine, kar lahko pri vas povzroči več negotovosti. V teh okoliščinah vam želimo sporočiti, da se lahko v primeru kakršne koli stiske, občutka žalosti ali zaskrbljenosti na nas obrnete po pomoč.

Časi, v katerih živimo, lahko povečajo stiske, tako vas otrok in mladih, kot tudi odraslih, kar je povsem normalno in pričakovano. Pomembno pa je, da o težavah čim prej spregovorimo in poiščemo pomoč. Ta pomoč je lahko pogovor, podpora ali pa varen prostor, kamor se lahko umaknemo. Želimo vas spodbuditi, da o stiskah spregovorite z odraslimi, ki jim zaupate, kadar pa to ni mogoče, pa se lahko oprete na mnoge organizacije, ki nudimo pomoč.
Več informacij »

Čarodej Jan

google drive

Čarodej Jan, čarovnije za sprostitev…

Mladinski fotografski natečaj »PORTRET 2021«

Mladinski center Jesenice v sodelovanju s Fotografskim društvom Jesenice in pod pokroviteljstvom Fotografske zveze Slovenije razpisuje že 2. mladinski fotografski natečaj »PORTRET 2021«.

Vabljeni, da svoje najboljše portrete pošljete vsi mladi fotografi do 29. let. Sodelujete lahko v starostni kategoriji do 15 let ali od 15 do 29 let.

Več o natečaju v razpisu »

Fotografije je potrebno poslati do 10.1.2021.

Razstava fotografij: Utrip Maribora - Žan Osim

dvorana Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice

Vabljeni na ogled razstave fotografij »Utrip Maribora« mladega fotografa Žana Osima.

»Razstava ponazarja moj pogled na naše drugo največje mesto in moj domači kraj. Sam pogosto iščem sožitje urbanega okolja in narave, kar je tudi rdeča nit skozi ta nabor fotografij. Iskal sem prizore, ki bi nekomu, ki še Maribora ni obiskal, le-tega prikazali v najlepši luči in ga kar se da dobro predstavili. V zbirki fotografij lahko najdete nekaj arhitekture, narave, kulture, živalskega sveta in ulic skozi vse letne čase – od daleč in od blizu.«

Razstava bo na ogled od 1. septembra 2020 dalje v času uradnih ur.
Več informacij o razstavi »

Dedek Mraz obdaruje Jesenice

Dedek Mraz prihaja na Jesenice. Vse od Hrušice do Koroške Bele nas bo spremljal in pozdravljal iz njegove čarobne kočije, 29. decembra od 16. ure dalje. Sprejemal pa bo tudi vaše risbe. Če mu boste do 23.12.2020 narisali risbo in jo poslali po pošti na naslov Zavod za šport Jesenice, Ledarska ulica 4, 4270 Jesenice ali jo oddali v nabiralnik dedka Mraza pred blagajno Gledališča Toneta Čufarja, boste dobili darilo. 

Več informacij »

Božičkovo pismo

Vabimo Vas, da v krogu družine in skupaj z nami preživite božični večer, 24. decembra ob 18.00 uri. V Vaše domove se bo javil Božiček, ki bo odprl posebno Božičkovo pismo in nas povezal družinsko, pa tudi v skupnosti mesta Jesenic. 24. decembra vabljeni na skupno druženje, v video prenosu na youtube strani Gledališča Toneta Čufarja Jesenice. Povežimo se praznično, družinsko, skupaj. Srečen božič.

Virtualni prižig lučk z Miklavžem

Vabimo Vas, da v krogu Vaše družine praznično okrasite svoje balkone, okenske police, novoletne smrečice in 5. decembra, na Miklavžev večer, točno ob 18.00 uri skupaj prižgemo praznične luči ali vsaj kakšno svečko. Da se lahko tudi na takšen način povežemo. Iz enega doma, ene družine do druge, vse do praznične ulične razsvetljave naših Jesenic, ki jo bo osvetlil, oziroma prižgal dobri mož Miklavž. Za spodbudo in povezanost skupnosti bomo trenutek prižiga lučk v našem mestu tudi virtualno predvajali.

Video prenos v živo bomo predvajali na youtube strani Gledališča Toneta Čufarja Jesenice in v televizijskem prenosu na programu ATM TV Kranjska Gora. Več informacij »

Povezava do prenosa v živo:
https://youtu.be/4yjffhpeEpo

Brezplačni predavanji preko spleta - Andrej Pešec

»Iznajdljivost, motivacija, samozavest in skrivnosti mladih genijev« - (za otroke in mlade)
- sreda, 9.12. ob 19:00
Povezava do dogodka

»Motivirani, samostojni in odgovorni otroci - skrivnosti  izjemnih staršev« - (za strokovne delavce in starše)
- torek, 8.12. ob 19:00
Povezava do dogodka

Slikarska šola Brine Torkar - poteka nemoteno on-line

ob torkih, 15:30 - 19:00, v dvorani MCJ na Kejžarjevi 22

V letošnjem šolskem letu našo MCJ dvorano enkrat na teden spreminjamo v slikarski atelje SLIKARSKE ŠOLE BRINE TORKAR, ki je namenjena vsem, ki vas zanima slikarstvo, risanje, modno oblikovanje, grafično oblikovanje, strip ali kaj podobno ustvarjalnega. Na delavnicah se lahko pod mentorstvom Brine pripravljate tudi na sprejemni izpit za srednješolsko izobraževanje na umetniških srednjih šolah ali gimnazijah.

Nekaj ustvarjalno vedoželjnih prostih mest za obiskovanje Brinine šole je še na voljo, zato vljudno vabljeni, da se pridružite torkovi mešani skupini.

Več informacij bo z vami delila Brina na spletni strani: slikarska-sola.si ali pa v kontaktu: novazorainfo@gmail.com

Brina in MCJ se že veseli novih ustvarjalnih dni na Kejžarjevih 22. 

ODPOVED PRIREDITVE

Obveščamo vas da zaradi bolezni v lutkarski skupini današnja prireditev ob Tednu otroka, ki je bila predvidena v Banketni dvorani v Kolpernu ob 16.30 in ob 18.00 žal ODPADE.

O novem terminu prireditve Ta prav' živ žav – Z igro do dediščine vas bomo obvestili.

TA PRAV' ŽIV ŽAV - Otroška prireditev ob Tednu otroka

Torek, 6. oktober 2020, ob 16.30 v Banketni dvorani v Kolpernu, Jesenice

Mladinski center Jesenice in Gornjesavski muzej Jesenice vabita na otroško prireditev ob Tednu otroka Ta prav' živ žav, ki bo v torek, 6. oktobra, ob 16.30 v Banketni dvorani v Kolpernu na Stari Savi.

Letos si boste lahko ogledali lutkovno predstavo Darila za mlečne zobke v izvedbi domače lutkovne skupine Ringo raja, ki deluje pri DPD Sobota France Mencinger Javornik - Koroška Bela.

Starše pa vabimo, da se ustavijo v kotičku za starše z Zinko Ručigaj po nasvet o vzpodbudni vzgoji otrok.

Poskrbeli bomo, da bo prireditev potekala varno.
Ponovitev predstave bo istega dne ob 18. uri.

Vstop prost.

Mladinsko ulično delo

V sodelovanju z občino Jesenice in lokalno skupnostjo smo pričeli z izvajanjem projekta MCJ mladinsko ulično delo. Del poletnega druženja mladi z mladim smo preselili tudi na ulična igrišča mesta Jesenice.

Skupaj z mladimi izvajalci programa, bomo dvakrat na teden obiskovali lokalna ulična igrišča. Z obiskovalci igrišč bomo ob zabavnih, družabnih aktivnostih preživljali poletne popoldneve. Z veseljem bomo na voljo tudi, če bodo mladi potrebovali pomoč, kakšen spodbuden pogovor ali pa le mladinski nasvet.

"Namen projekta je, da mladim v njihovo okolje pripeljemo različne vsebine, da bodo lahko na prijeten, poučen in zabaven način preživljali poletne večere, obenem pa se zavedali pomena lastne odgovornosti za varovanje družbene imovine. Skupaj se bomo trudili, da ustvarimo vzajemnost in prijetno energijo na igrišču, da bo igrišče ohranjeno in še dolgo služilo različnim generacijam."

Trenutno smo prisotni na igrišču Javornik, dvakrat tedensko (torki in četrtki med 17. in 19. uro), urnik pa bomo po potrebi in želji mladih tudi spremenili, kar bo sproti objavljeno na našem Facebooku in Instagramu. Vabljeni v našo družbo.

STIK Jesenice - podporna skupina za lgbt+ osebe

vsaka druga sreda v mesecu ob 18. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Dogodke STIK organiziramo in pripravljamo z ekipo usposobljenih Legebitrinih prostovoljk_cev. Prostovoljke_ci so prisotne_i na vsakem STIK dogodku.
POMEMBNO: na vseh STIK dogodkih velja ničelna toleranca do kakršnega koli nasilja, diskriminacije, sovraštva in sovražnega govora.*kratica LGBT pomeni lezbijke, geje, biseksualne in transspolne osebe, + pa pomeni neizključevanje vseh ostalih identitetnih pozicij, ki niso zajete v kratici.
Čas za STIK izvaja Društvo informacijski center Legebitra v sodelovanju z Mladinskim centrom Jesenice.

Klepet staršev z Zinko Ručigaj kot pomoč pri vzgoji otrok: Spet šola

ponedeljek, 21. september 2020 ob 17. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Šola je vse bolj zahtevna. Otroci potrebujejo vse več pomoči in spodbude za učenje. Kako jim pri tem lahko pomagamo starši?
Ali ste že slišali za zeleni svinčnik? Kaj je to? Kako otrokom pomagamo pridobivati zaupanje v lastne sposobnosti, se boste seznanili na Klepetu.

Skupaj bomo iskali rešitve za te in druge vzgojne težave. Več informacij o klepetih staršev v šol.letu 2020/2021 »

Poskrbeli bomo tudi za aktivno varstvo vaših otrok. Za varstvo so potrebne prijave, potrebna bo tudi prijava za prisotnost staršev, saj bomo zaradi trenutne situacije omejili število prisotnih. Prijavite se do srede, 16. septembra z SMS-om na 041 469 088 ali svetovanje.vzgoja@gmail.com

Vstop prost.

Klepeti staršev z Zinko Ručigaj o vzgoji otrok v šol.letu 2020/2021

Klepeti staršev z Zinko Ručigaj potekajo pod okriljem Zavoda za šport Jesenice, Mladinskega centra Jesenice že od leta 2011. Z obiskom srečanj preko celega šolskega leta boste lahko v vzgojo postopoma vnesli spremembe na celotnem področju vzgoje. Lahko pa se nam pridružite le takrat, ko bo tema za vas zanimiva.

 • klepeti potekajo v prijetnem prostoru MCJ na Kejžarjevi 22,
 • teme so predstavljene tudi s slikovnim gradivom,
 • klepeti potekajo v obliki delavnic: rešujemo probleme, ki se pojavljajo pri vaši vzgoji otrok, starši lahko podelite svoje izkušnje…,
 • če želite, po srečanjih ostanemo v stiku s pomočjo FB skupine ali elektronske pošte.
 • za otroke od 2. do 10. leta starosti, ki jih boste starši pripeljali s seboj, bo potekalo varstvo oz animacija, potrebna bo predhodna prijava za animacijo.
 • potrebna bo tudi prijava za prisotnost staršev, saj bomo zaradi trenutne situacije omejili število prisotnih. Prijava na tel. 041 469 088 ali preko e-pošte svetovanje.vzgoja@gmail.com. Prijava bo potrebna do srede pred Klepetom.

Srečevali se bomo ob 17. uri, vsak tretji ponedeljek v mesecu.
Teme srečanj, več informacij o klepetih staršev v šol.letu 2020/2021 »

POLETJE Z MCJ

aktivnosti v Mladinskem centru Jesenice in na Kopališču Ukova v juliju in avgustu 2020

Letošnje poletje vabljeni, da se nam pridružite na različnih tematskih druženjih v Mladinskem centru ali na Kopališču Ukova.

 • Igralni ponedeljki, 10h-12h v Mladinskem centru Jesenice
  druženje ob igranju družabnih iger in namiznega tenisa, namiznega nogometa
 • Ustvarjalni torki, 10h-12h v Mladinskem centru Jesenice in od 14h-16h na Kopališču Ukova
  ustvarjanje iz raznovrstnih materialov, spodbujanje kreativnosti
 • Razvedrilne srede, 10h-12h v Mladinskem centru Jesenice in od 14h-16h na Kopališču Ukova
  druženje ob igranju miselnih iger: Enka, Človek ne jezi se, Monopoli…

V primeru slabega vremena aktivnosti na Kopališču Ukova odpadejo. Aktualne informacije lahko spremljate na Facebook profilu: Mladinski center Jesenice.

Foto utrinki iz poletnih aktivnosti

Foto arhiv MCJ - utrinki iz poletnih aktivnosti

Foto utrinki iz poletnih aktivnosti

Foto arhiv MCJ - utrinki iz poletnih aktivnosti

Dnevni klub MCJ

vsak delavnik od 11. do 15. ure, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Ne veš kaj bi počel med odmorom ali pa do naslednjega avtobusa? Pridi na namizni tenis, namizni nogomet, pikado, prstomet, enko, badminton in še kaj. Zraven pa lahko izveš kaj na Jesenicah dogaja za mlade v organizaciji MCJ: dogodki, delavnice, tečaji, druženja, informacije za mlade (študij v tujini, delo med počitnicami, ipd.) Najrajši pa imamo TVOJO IDEJO, ki ti jo z veseljem pomagamo razviti in uresničiti.

Predstavitveni video MCJ

Predstavitveni video Mladinskega centra Jesenice

Prvi predstavitveni video Mladinskega centra Jesenice, ki smo ga ustvarili skupaj z našimi najbolj aktivnimi mladimi, ki delujejo v prostorih Mladinskega centra Jesenice. Vse od ideje, režije, snemanja, montaže in končne verzije videa je delo inovativnih in ustvarjalnih mladih. Ogledate si ga lahko na našem Youtube kanalu ali Facebook profilu.

V objektiv smo ujeli:

Najlepša hvala vsem mladim, ki ste sodelovali pri snemanju videa! Posebna zahvala pa velja snemalcu in montažerju videa, našemu mlademu "hišnemu" fotografu Niku Bertonclju - Nik Bertoncelj Photography in pomočniku Benjaminu Rotu.

Poletna šola ritmične gimnastike na Jesenicah

od ponedeljka 29. 6. do petka 3. 7. 2020 od 8h do 16h, dvorana Mladinskega centra Jesenice, Kejžarjeva 22, Jesenice

Vabljeni na poletno šolo ritmične gimnastike na Jesenicah, ki bo potekala v dvorani Mladinskega centra Jesenice, od ponedeljka 29.6. do petka 3. 7. 2019 od 8h do 16h. Namenjena je deklicam, ki imate rade ritmično gimnastiko od 5. do 15.leta.

KAJ BOMO DELALI?

 • vadba ritmične gimnastike,
 • balet, ples, delavnice dvigov in akrobatike,
 • ustvarjalni in lepotilni kotiček,
 • obisk bazena Ukova,
 • likovne in ustvarjalne delavnice, tečaj tujega jezika italijanščina (osnove),
 • zunanje športne aktivnosti, modna revija,
 • vsakodnevno kosilo v restavraciji kazina,
 • lov na skriti zaklad (darilo), podelitev diplom.

Obvezne prijave in več informacij na telefonski številki: 031 861 223 (od pon. do pet. 9h-12h) ali na email: sd.fleksi@gmail.com.

MCJoga

vsak petek ob 18:00, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Mladinski center Jesenice, v sodelovanju z Ano Pirih tudi v 2020 organizira joga vadbe za mlade – MCJoga, za sprostitev, osvežitev, zaznavanje in odklop.
Vadbe potekajo vsak petek od 18.00 do cca 19.30 ure v dvorani MCJ na Kejžarjevi 22

MCJoga je namenjena mladim do 29. leta starosti. Projekt je podprt iz strani Zavoda za šport Jesenice - Mladinskega centra Jesenice, zato so vadbe za mlade brezplačne. Starejši od starostne meje se lahko vadbi pridružite z doplačilom (prostovoljni prispevek).

Prijave: anapirih@gmail.com

Vadbe bodo primerne za vse stopnje, v kolikor imate kakšne poškodbe, se pred vadbo posvetujte z Ano. Za vse joga pripomočke je poskrbljeno in jih dobite v dvorani na Mladinskem centru Jesenice.

Klepet staršev z Zinko Ručigaj o vzgoji otrok

Spoštovani starši, obiskovalci srečanj Klepet staršev z Zinko Ručigaj!

Zaradi nastale nepredvidljive situacije bomo naša periodična srečanja nadaljevali v mesecu septembru. Do takrat sem za vsa vprašanja dosegljiva preko e-sporočil: svetovanje.vzgoja@gmail.com ali zasebnih sporočil na FB strani.

Aktualne članke lahko prebirate na spletni strani: www.otroskosrcejezaklad.com

Virtualna razstava - Trenutek. Za zmeraj.

Virtualna razstava - Trenutek. Za zmeraj. - Nik Bertoncelj

Virtualna razstava - Od črte do risbe

Virtualna razstava - Od črte do risbe - Janja Pagon

Obvestilo uporabnikom

Obveščamo vas, da od ponedeljka, 18. maja 2020 ponovno odpiramo naše prostore tudi za udeležence.
Delovali bomo v skladu z navodili in priporočili pristojnih inštitucij, ter tako poskrbeli za varnost/zdravje vseh uporabnikov in zaposlenih. Vsi udeleženci morajo biti zdravi in upoštevati varnostna/zdravstvena priporočila.

Kulturna mavrica Jesenic

Kulturna mavrica

https://www.youtube.com/watch?v=conZwaPGbw8

Letos je za vse, tudi za našo Kulturno mavrico Jesenic, precej drugače. Dogodek smo prestavili, a nas to ne ustavi. Našo mavrico peljemo naprej. Virtualno s spomini, na oder v nove skupne zgodbe pa takrat, ko bo to možno izpeljati čimbolj varno za zdravje vseh nas.

Naj med virtualnimi spomini, ki vam jih pošiljamo te dni, zaživi tudi navdih, da gresta lahko kultura s kulturo z roko v roki. In, da se zgodi lahko nekaj prekrasnega, ko človek človeku dopušča prostor, da je to kar je, tudi s tistim kar nosi v sebi.

Želimo vam lepo, zdravo, mirno in medkulturno poletje,
Mladinski center Jesenice

Kulturna mavrica povezuje

Kulturna mavrica

https://youtu.be/uetro4GyMRQ

Takrat, ko smo bili lahko še čisto blizu in skupaj, eden zraven drugega. V kolu, ori, plesu in glasbi.

Takole, kot lahko vidite v video spominu, se je lani plesalo in družilo na prostem ob sprevodu nastopajočih in njihovih društev skozi Jesenice, kultura ob kulturi. Č u d o v i t o.
Od slovenske, srbske, bošnjaške, makedonske,... Upamo, da v prihodnjih mavricah kulture našega mesta zaplešejo, zapojejo, se skupaj podružijo tudi še kakšne kulture, ki se ohranjajo v naši dolini.
V današnjem času je to res pravo bogastvo. Praznovanje različnosti, praznovanje tradicije in kulture drug drugega. Sodelovanje v skupnosti.

Letos smo zaradi preventivnih ukrepov proti širjenju virusa malo bolj narazen, a upamo, da tudi zaradi takšnih trenutkov, kot je Kulturna mavrica - nič manj skupaj.

Uživajte ob spominih in upamo, da jih kmalu lahko spet ustvarjamo, eden zraven drugega - SKUPAJ.

Kulturna mavrica Jesenic

Kulturna mavrica

https://www.youtube.com/watch?v=TzPJXa9laEk

Kot barve mavrice, ki v prepletu različnosti SKUPAJ sestavljajo nekaj unikatnega in čudovitega. Tako je tudi z našo Kulturno mavrico Jesenic, kjer praznujemo različnost kultur in tradicije, ki živi v našem mestu.

Skozi kulturo glasbe, plesa, poezije, zgodb in tudi kulinarike se spominjamo naših in vaših korenin, tistega kar je del nas in vas. Vsako leto praznujemo iz odra dvorane Podmežakla, letos pa izjemoma s spomini iz virtualnega prostora, saj nam je epidemijia prestavila praznovanje in druženje.

Tokrat si lahko ogledate kolaž fotografij vseh tistih skupin, ki so na Kulturni mavrici Jesenic ustvarjali in sodelovali lansko leto. Hvala vam, ker ste.

Nostalgična Kulturna mavrica

Ta čas bi vas že prijetno vabili, da bi se nam v začetku junija pridružili na Kulturni mavrici, prireditvi ki povezuje različne kulture v našem mestu.

Načrti so se nam vsem skupaj malo obrnili. Kulturne mavrice v začetku poletja na odru žal ne bo, jo bomo pa vsaj sprehodili skozi virtualni prostor Mladinskega centra Jesenice. Nostalgično. Da se spomnimo kako super smo se in se še bomo imeli. Kultura s kulturo.
S K U P A J. V prihodnjih dneh vam bomo iz naše strani poslali nekaj krasnih mavričnih spominov. Tudi simbolično, da širimo upanje naprej v naši medkulturni skupnosti.
Vabljeni na ogled, v širjenje in ustvarjanje lepih spominov.

Sestavi rubikovo kocko kot profesionalec Luka

google drive

Luka - Rubikova kocka:
1. Križ začetek
2. Prvi 2 vrstici
3. Križ na vrhnji ploskvi
4. Vogali na vrhnji ploskvi
5. Zadnja vrstica
v celoti

Čarodej Jan

google drive

Čarodej Jan

Obvezne izbirne vsebine (OIV) za šolo

Si želiš narediti OIV na zabaven način? Lahko si animator na naših dogodkih, lahko pomagaš pri informiranju, lahko nastopaš na prireditvah, ki jih organiziramo ali razstaviš svoje izdelke v naših prostorih, vedno pa je dobrodošla pomoč pri izvedbi naših dogodkov. Kontaktiraj nas po telefonu: 04 5884 680/681 ali mailu: mcj@siol.net, mcj-info@siol.net ali pridi v Mladinski center na Kejžarjevo 22 za več informacij.

Pokaži svoj talent

Če imaš med 15 in 29 let in imaš znanje, obvladaš kakšen inštrument ali drugo veščino in se z veseljem ukvarjaš z nečim?
Si želiš priložnosti, da to znanje, veščino ali strast v obliki delavnice, tečaja ali dogodka preneseš še na druge mlade ali mlajše?
Si želiš ob vsem tem prislužiti še nekaj denarja in pridobiti dragocenih izkušenj?
Pokliči na 04 5884 680/681 ali piši na mcj@siol.net, mcj-info@siol.net ali pridi v Mladinski center na Kejžarjevo 22 in postani del naše ekipe.

Mladi za starejše: ČVEKIFON - brezplačni klepetalnik za starejše

ČvekiFON v vsako slovensko vas s skupno pomočjo.

Organizacija Humanitarček je v sodelovanju s Simbioza in A1 Slovenija odprla brezplačni telefonski klepetalnik za starejše, ČvekiFON - 080 38 07 vsak dan med 08:00-20:00.

Ker vemo, da veliko starejših nima dostopa do spleta, smo se na Kejžarjevi 22 - ekipe MSJ, KJŠ in MCJ odločili, da pripravimo solidarnostni projekt s katerim bomo mladi prenesli informacijo o klepetalniku med starejše - Mladi za starejše

Zato vse MLADE pozivamo, da naredite svoj plakat z osnovnimi informacijami o klepetalniku in ga prilepite na vidno mesto (okno hiše, oglasno tablo v stanovanjskem bloku, na stransko avtomobilsko steklo), da se lahko informacija o ČvekiFONU razširi.

Več informacij »

Joga z Ano Pirih

Joga z Ano Pirih

MCJoga malo drugače. Virtualno. Iz doma v dom. Za skupno sproščanje, gibanje in podporo. Skupaj, a narazen.

Na youtube pod "Joga z Ano Pirih" vas čaka še več video vadb, če bi se nam radi pridružili.
https://www.youtube.com/watch?v=yUJzQ0Gp7dk

#ostanidoma in #izrabipriložnost

Zdaj, v času krize, imamo dovolj časa, da lahko razmislimo in tudi ustvarimo pozitivne spremembe na naši osebnosti tako, da obudimo naše bistvo, našo pravo naravo in notranjo moč, kar zaradi sodobnega tempa vseskozi nehote ignoriramo. S pojavom nevidnega in neznanega sovražnika je izginil občutek varnosti. Zdravila ni, strah in panika kapilarno pronicata v našo (pod)zavest in ustvarjata zmedo ter negotovost. Ne vemo, koliko časa bo kriza trajala, zato ohranimo nadzor nad našimi mislimi in čustvi, izboljšajmo imunski sistem in zdravje #izrabipriložnost.
Nadaljevanje članka na zsport-jesenice.si »

Klepet staršev z Zinko Ručigaj kot pomoč pri vzgoji otrok

Tudi na Jesenicah imamo nekaj okuženih z novim koronavirusom. Zato je pomembno, da ostajamo doma.
Otroci nimajo dovolj gibanja, delo za šolo je tudi od doma zahtevno. Starši imajo svoje obveznosti, zato lahko prihaja do raznih stresnih situacij v družinah. Pri otrocih prihaja do čustvenih izbruhov. Starši se odzovete s svojim čustvenim izbruhom in v družini prihaja do težkih trenutkov. Že večkrat sem omenila, da je dobro, da otrokove čustvene izbruhe jemljete kot nekaj normalnega, ob tem umirite sebe in potem tudi otrokov jok sprejmete z razumevanjem.
Priporočam vam, da poiščete dejavnosti, ki jih lahko počnete skupaj z otroki. To so družabne igre, uganke, skupaj berete. Jaz sem znova usposobila Skype, tako se lahko »vidim« s hčerkino družino, vnukinjam preberem knjigo ali se igramo različne besedne igre. Sami poiščite, kako si popestrite skupne trenutke. Tako med otroki in vami ne bo prihajalo do konfliktov. Vsi, ki imate vrt, pojdite na vrt. Tam se otroci lahko igrajo razne igre, ki so morda že malo pozabljene. Spomnite se nanje in se jih igrajte skupaj.

Ker se verjetno tudi v aprilu še ne bomo srečali na Klepetu staršev, vas vabim na mojo FB stran:
https://www.facebook.com/zinkaruc
Tam lahko najdete več nasvetov, kako si pomagati, da bo vaše življenje čim bolj prijetno.
Ostanite doma, da boste ostali zdravi!
Zinka Ručigaj

Več informacij o klepetih staršev »

Za najmlajše

Za najmlajše

https://www.youtube.com/watch?v=vY0xas8cSjM
https://www.youtube.com/watch?v=7VAEIkGmXno

Obvestilo uporabnikom

Zaradi razglašene epidemije do nadaljnjega odpovedujemo vse MCJ aktivnosti. Spremljamo aktualno zdravstveno stanje v državi in izvajamo ukrepe skladne z odredbo in navodili NIJZ.

Sami, doma si popestrimo velikonočne praznike

youtube

Doma - barvanje pirhov z naravnimi barvami - naredimo jih lahko sami doma

youtube

Doma - poslikava pirhov s servetno tehniko

youtube

Doma - igre s pirhi - kdor izgubi - pomije posodo, posesa stanovanje…

KVIZ 2020: Mavričnost kulture in kulinarike Jesenic - finalno občinsko tekmovanje

ponedeljek, 20. april 2020, ob 17h, dvorana Kina Železar
prestavljeno do nadaljnjega

Ob občinskem prazniku se vsako leto učenci in učenke, dijaki in dijakinje jeseniških osnovnih in srednjih šol pomerijo v znanju zgodovine mesta Jesenic. Letošnje leto je tema: Mavričnost kulture in kulinarike Jesenic. Po izvedenih tekmovanjih na OŠ Toneta Čufarja, OŠ Prežihovega Voranca, OŠ Koroška Bela, Gimnaziji Jesenice in Srednji šoli Jesenice se bodo ekipe najboljših učencev in dijakov pomerile na finalnem tekmovanju v treh starostnih skupinah.

Prva nagrada, ki jo poklanja Občina Jesenice, je panoramski polet z avionom. Ostale nagrade so praktične narave in jih prispevajo soorganizatorji kviza. V programu nastopajo dijaki in dijakinje Gimnazije Jesenice in učenci in učenke OŠ Poldeta Stražišarja.

Pridružite se nam pri navijanju za mlade bistre ume in spodbujanju poznavanja lokalnega okolja.

Organizatorji: Občina Jesenice, Gornjesavski muzej Jesenice, Gledališče Toneta Čufarja Jesenice, Zavod za šport Jesenice - Mladinski center Jesenice.

Klepet staršev z Zinko Ručigaj kot pomoč pri vzgoji otrok

ponedeljek, 16. marec 2020, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22
prestavljeno na junij

Otroci pogosto nagajajo. Kaj je lahko vzrok za nagajanje? Kako se starši največkrat odzovemo? Pogosto se odzovemo z vpitjem, zmerjanjem, kaznovanjem.
Otroci pogosto pokažejo, da si želijo naše pozornosti. Ko niso deležni toliko pozornosti, kot jo potrebujejo, si jo priborijo. Priborijo pa si jo z nagajanjem, razmetavanjem igrač, kričanjem. Tako si zagotovo vzamemo čas zanje, pa čeprav na neprijeten način.

Skupaj bomo iskali rešitve za te in druge vzgojne težave. Več informacij »

Vstop prost.

STIK Jesenice - podporna skupina za lgbt+ osebe - Izdelovanje značk

sreda, 15. april 2020 ob 18. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Tokrat bomo na Jesenicah kreativne_i! Imaš slogane, fotografije, ilustracije, ki jih želiš pretvoriti v značke? Potem je prihodnji STIK na Jesenicah pravi kraj zate in za tvojo ustvarjalnost! Vabimo te, da s seboj prineseš ideje ter morebitne materiale (fotografije ipd.), ki jih želiš pretvoriti v značko, za ostalo poskrbimo me_i! Na dogodku bo na voljo tudi tiskalnik.

Dogodke STIK organiziramo in pripravljamo z ekipo usposobljenih Legebitrinih prostovoljk_cev. Prostovoljke_ci so prisotne_i na vsakem STIK dogodku.

POMEMBNO: na vseh STIK dogodkih velja ničelna toleranca do kakršnega koli nasilja, diskriminacije, sovraštva in sovražnega govora.
*kratica LGBT pomeni lezbijke, geje, biseksualne in transspolne osebe, + pa pomeni neizključevanje vseh ostalih identitetnih pozicij, ki niso zajete v kratici.

Čas za STIK izvaja Društvo informacijski center Legebitra v sodelovanju z Mladinskim centrom Jesenice.

Razstava fotografskega natečaja PORTRET

Vabljeni na ogled fotografske razstave mladih fotografov, ki so sodelovali v mladinskem fotografskem natečaju PORTRET.

Razstava je končni rezultat mladinskega fotografskega natečaja in je velika spodbuda mladim vedoželjnim ustvarjalcem, ki bodo zelo veseli tudi Vašega obiska. Njihova ustvarjalna volja je presenetila tudi organizatorja Mladinski center Jesenice in Fotografsko društvo Jesenice.

Razstava bo na ogled do 30. marca 2020, v času uradnih ur Mladinskega centra Jesenice.
več v fotoarhivu »

8. marec - Ulična akcija ob mednarodnem dnevu žensk

Dan žena, ki ga v približno 100 državah po svetu vsako leto praznujemo 8. marca, je mednarodni dan boja za žensko enakopravnost - ekonomsko, politično in socialno. Poleg tega, je to tudi dan, ko svoje mame, žene, sestre, punce, učiteljice in vse ostale ženske, ki v naših življenjih igrajo posebno vlogo, razveselimo z majhno pozornostjo - v obliki lepe misli ali malega darila.

Mladinski center Jesenice bo tako s pomočjo dijakinj in dijakov Srednje šole Jesenice v petek, 6. marca 2020 pripravili drobno presenečenje za vse ženske na Jeseniških ulicah.

Drage dame, vse lepo ob dnevu žena vam želi ekipa ZŠJ - Mladinskega centra Jesenice!

Reportaža mladinskega fotografskega natečaja PORTRET

Dvorana Mladinskega centra Jesenice je pred kratkim prav prijetno oživela v zgodbah različnih pogledov, oziroma portretov, ki so jih ustvarili mladi fotografi. Prav ti so nam pričarali pestre štiri mesece. V želji, da koga od mladih spodbudimo k ustvarjanju in izražanju sveta skozi fotografske objektive smo se povezali s Fotografskim društvom Jesenice in skupaj zastavili projekt Fotografski natečaj za mlade s preprosto izbrano temo: Portret.

Po prejetih fotografijah pa smo videli, da se jih mnogo tega ni lotilo čisto preprosto, ampak zelo profesionalno. In iskreno - nismo pričakovali tako številčnega odziva mladih. Prijavilo se je kar 108 mladih, z več kot 300 slikami, in prijavili so se posamezniki tudi izven meja naše zgornjesavske doline. Kratko rečeno - mladi so nas presenetili iz vseh možnih kotov in »pogledov«, oziroma portretov.

Člani strokovne žirije, ki so jo sestavljali Sara Ros (Fotografsko društvo Portorož), Barbara Toman (Fotografsko društvo Jesenice) in Matjaž Vidmar (Fotografsko društvo Jesenice) so imeli polno dela in veliko odgovornosti, da so si lahko čimbolj objektivno ogledali vse fotografije. Med poslanimi fotografijami so nato izbrali kar 167 del ustvarjalk in ustvarjalcev. In seveda izbrali tudi najboljše izmed najboljših. Prav njihova dela zdaj krasijo našo dvorano Mladinskega centra Jesenice.

več v fotoarhivu »

Info točka: Higiena rok v sodelovanju z Zdravstveno vzgojnim centrom ZD Jesenice

torek, 3. marec 2020, od 10. do 12. ure, INFO točka na Srednji šoli Jesenice
sreda, 4. marec 2020, od 10. do 12. ure, INFO točka na Gimnaziji Jesenice

Ustrezna higiena rok je ključnega pomena pri preprečevanju prenosa okužb in širjenja nalezljivih bolezni ter je eden izmed najučinkovitejših ukrepov preprečevanja in obvladovanja okužb v boju z odpornostjo bakterij proti antibiotikom. Umivanje rok je povsem osnovni in hkrati najpreprostejši ukrep za preprečevanje prenosa različnih okužb in nalezljivih bolezni v domačem in drugih okoljih. (vir: NIJZ)

Na INFO točki bomo v sodelovanju z Zdravstveno vzgojnim centrom Zdravstvenega doma Jesenice z dijaki preverjali kako čiste so njihove roke s pomočjo UV luči in osveščali o pomenu pravilne higiene rok.

Veselo pustovanje za otroke in starše 2020

sobota, 22. februar 2020, ob 16. uri, dvorana osnovne šole Toneta Čufarja Jesenice

Letos je bila zima resda mila, vendar se bomo vseeno veselili prihoda pomladi z veselim pustnim rajanjem za otroke in starše v soboto, 22. februarja 2020 s pričetkom ob 16. uri v dvorani Osnovne šole Toneta Čufarja Jesenice.

Za dobro vzdušje in animacijo bo poskrbel animator mali BU, ki se mu bodo pridružili dijaki in dijakinje s Srednje šole Jesenice, ki bodo poskrbeli tudi za okrasitev dvorane. Ob veseli glasbi se bomo skupaj zabavali in se na koncu rajanja posladkali s slastnimi pustnimi krofi.

Vstop prost.

Zimski počitniški program 2020

MED POČITNICAMI #pridvmcj >>>

>>> MCJ KREATIVA, torek, 18. 2. 2020 od 10h do 13h

Mladinski center Jesenice je za mlade ustvarjalne duše odprl projekt MCJ KREATIVA. Na tokratnem počitniškem srečanju bomo ustvarjali na platno posebne oblike in se preizkušali v uporabi in mešanju akrilnih barv. Pridite in ustvarjajte z nami.

>>> MCJ JAM SESSION, torek, 18. 2. 2020 od 17h do 19h

Jam session je glasbeni dogodek z naključnimi glasbeniki, ki preigravajo brez predhodnih priprav ali v naprej določenih aranžmajev. Tudi v MCJ se na počitniški torek popoldan dobimo s svojimi inštrumenti in se prepustimo toku skupinskega ustvarjanja glasbe.

>>> Počitniška MCJoga, petek, 21. 2. 2020 ob 18h

Med počitnicami se lahko odklopiš od digitalnega sveta in se priklopiš na gibanje in sproščanje z jogo za mlade, ki jo bo v MCJ prostorih vodila Ana Pirih. Joga bo na urniku v petek ob 18:00 uri in bo za mlade do 29. leta brezplačna. Prijaviš se lahko na email: anapirih@gmail.com in si tako rezerviraš svoje mesto in potrebne joga pripomočke.

>>> Dnevni klub MCJ, od ponedeljka do petka, od 17. do 21. 2. 2020 od 11h do 15h

Prijetno druženje ob igranju namiznega nogometa, namiznega tenisa in pikada. Za navdušence namiznih iger poskrbimo z: Monopoli, Tarok, Enka, Človek ne jezi se... Zraven pa lahko izveš kaj novega o možnostih za mlade, ki jih ponuja MCJ.

Preženi dolgčas in #pridvmcj

Klepet staršev z Zinko Ručigaj: Obnašanje otroka v trgovini

ponedeljek, 17. februar 2020 ob 17. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Kakšne izkušnje imate z otroki v trgovini? Vam njihovo obnašanje ni všeč, pa ne veste, kako jim povedati, da vam to, kar delajo, ni všeč.
Za otroke je zelo pomembno, da jih starši vodimo, saj sami ne vedo, kaj je zanje dobro. Če jim dovolimo odločanje, se odločijo za tisto, kar jim je všeč ne pa za tisto, kar je zanje dobro. Vodimo jih s postavljanjem meja. Pomembno je tudi, da smo starši ob postavljanju meja sposobni sprejemati vse vrste otrokovih čustev.

Skupaj bomo iskali rešitve za te in druge vzgojne težave. Več informacij »

Ob prijavi bomo poskrbeli tudi za aktivno varstvo otrok. Prijave za varstvo so mogoče do srede, 12. februarja z SMS na 041 469 088 ali svetovanje.vzgoja@gmail.com

Vstop prost.

STIK Jesenice - podporna skupina za lgbt+ osebe - Spol(i) in spolni izraz

sreda, 12. februar 2020 ob 18. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Na tokratni STIK podporni skupini bomo govorile_i o spolih in spolnemu izrazu. V varnem prostoru se bomo pogovarjale_i o naših občutkih do spolov, bodisi tistih, s katerimi se identificiramo same_i, ali pa tistih, pripisanih ob rojstvu. Prav tako bomo spregovorile_i o tem, kaj vsaki_emu od nas pomeni spolni izraz ter kako na spole in spolne izraze gleda družba.

Vabimo te, da se oglasiš na STIK podporni skupini, kjer lahko v varnem prostoru vrstnic_kov in strokovne podpore spregovoriš o stvareh, ki te obremenjujejo ali pa z nami deliš svoje uspehe, srečne trenutke in pozitivne stvari v tvojem življenju.

** Dobimo se v sredo, 12. februarja ob 18.00 uri v Mladinskem centru Jesenice (Ulica Viktorja Kejžarja 22), na Jesenicah **
Se STIKnemo!

Dogodke STIK organiziramo in pripravljamo z ekipo usposobljenih Legebitrinih prostovoljk_cev. Prostovoljke_ci so prisotne_i na vsakem STIK dogodku.

POMEMBNO: na vseh STIK dogodkih velja ničelna toleranca do kakršnega koli nasilja, diskriminacije, sovraštva in sovražnega govora.
*kratica LGBT pomeni lezbijke, geje, biseksualne in transspolne osebe, + pa pomeni neizključevanje vseh ostalih identitetnih pozicij, ki niso zajete v kratici.

Čas za STIK izvaja Društvo informacijski center Legebitra v sodelovanju z Mladinskim centrom Jesenice.

4. februar - Svetovni dan boja proti raku v sodelovanju z Zdravstveno vzgojnim centrom ZD Jesenice

torek, 4. februar 2020, od 10. do 12. ure, INFO točka na Srednji šoli Jesenice
sreda, 5. februar 2020, od 10. do 12. ure, INFO točka na Gimnaziji Jesenice

Ob letošnjem Svetovnem dnevu boja proti raku bomo v sodelovanju z Zdravstveno vzgojnim centrom ZD Jesenice izvedli preventivno akcijo na INFO točkah, kjer bomo skušali mladim približati pomen zdravega življenjskega sloga, s katerim lahko zmanjšamo tveganje za nastanek raka.

Po podatkih Onkološkega inštituta največ prebivalcev Slovenije zboli in umre za raki, ki so predvsem posledica slabega življenjskega sloga, denimo kajenja, prekomernega uživanja alkohola, prekomernega hranjenja in debelosti, premalo gibanja , itd.

Zaradi svojega življenjskega sloga za rakom pogosteje zbolevajo in umirajo moški kot ženske, saj moški v večji meri uživajo alkohol kot ženske, med njimi je več debelih in prekomerno hranjenih, prav tako je med njimi še vedno več kadilcev, poleg tega pa so slabše odzivni v različni preventivnih programih. (vir: NIJZ)

MCJ Open House Rock Koncert

petek, 31. januar 2020 ob 20:30, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Na še zadnji petek v prvem mesecu tega leta Mladinski center Jesenice na široko odpira našo hišo vsem VAM, mladim in starim/mladim, da skupaj v naše prostore spustimo svežo energijo tudi z dozo rocka dveh jeseniških bendov. Pred kratkim smo se pri nas, na Kejžarjevi 22 lotili mini osvežitve prostorov, ki jim bomo še dodajali novosti. Na Open House Rock koncertu pa boste lahko videli že naše prve korake k osvežitvi. Vabljeni na januarsko druženje, na Kejžarjevo 22.

Vstop je prost.

Igrali vam bodo:
KABARET 5 - skupina, ki je na Jesenicah nastala že leta 1982, a je delovala »samo« nekaj mesecev, dokler je Boštjan (vokal in flavta) v novem tisočletju ni spet obudil. Leta 2012 so spet začeli ustvarjati z zasedbo, ki se je od originalne do današnje, kot se v bendih pogosto dogaja, tudi spreminjala.
30 STOPINJ V SENCI - kot pravijo sami, »igrajo vse, kar Micku Jaggerju še ni prišlo na pamet. Naša glasba temelji na popolnoma svobodni kreativi vseh instrumentov, spontanosti in dobri energiji, s katero radi premikamo meje mogočega«. Z vami bodo Staš, Matjaž, Tilen in Matic.

*Dogodek se lahko fotografira in snema. Z udeležbo soglašate, da se vas sme fotografirati ali posneti in posnetek objaviti na spletnih straneh, v drugih tiskovinah in na družabnih omrežjih. Namen snemanja je dokumentiranje aktivnosti in obveščanja javnosti o delu in dogodkih.

Odprtje razstave fotografskega natečaja PORTRET

četrtek, 30. januar 2020 ob 18. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Vabljeni na otvoritev fotografske razstave mladih fotografov, ki so sodelovali v mladinskem fotografskem natečaju PORTRET.

Otvoritev bo v četrtek 30. januarja 2020 ob 18.00 uri v dvorani Mladinskega centra Jesenice.

Razstava je končni rezultat mladinskega fotografskega natečaja in je velika spodbuda mladim vedoželjnim ustvarjalcem, ki bodo zelo veseli tudi Vašega obiska. Njihova ustvarjalna volja je presenetila tudi organizatorja Mladinski center Jesenice in Fotografsko društvo Jesenice.

Na razstavi bodo izmed 337 prejetih fotografij predstavljeni najboljši izbrani izdelki avtorjev. Najboljšim izmed najboljših pa bomo podelili tudi nagrade.

Razstava bo na ogled do 30. marca 2020, v času uradnih ur Mladinskega centra Jesenice.

Razstava fotografij: VIETNAM

dvorana Mladinskega centra Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice

Vietnam je eksotična dežela naravnih lepot, Vietnamci pa narod s tisočletno zgodovino. Apnenčasti osamelci krasijo morske zalive, riževe terase obdajajo zelene gričke, obraze ljudi pa krasijo nasmehi. Vljudno vabljeni na ogled samostojne razstave mladega fotografa Nika Skerbiša (Nik Skerbiš Photography) z utrinki s popotovanja po tej deželi.

Razstava je na ogled od 22. novembra 2019.

31. januar - Svetovni dan brez cigarete

v sodelovanju z Zdravstveno vzgojnim centrom ZD Jesenice

torek, 28. januar 2020, od 10. do 12. ure, INFO točka na Srednji šoli Jesenice
sreda, 29. januar 2020, od 10. do 12. ure, INFO točka na Gimnaziji Jesenice

Vse znanstvene raziskave kažejo, da je kajenje škodljivo za zdravje, ne samo za tiste, ki kadijo, pač pa tudi za pasivne kadilce. Kajenje mnogokrat povzroča pljučnega raka in emfizem, pa tudi druge motnje v delovanju organizma.

Zaradi izredne škodljivosti te »razvade«, bomo na INFO točki v sodelovanju z Zdravstveno vzgojnim centrom Zdravstvenega doma Jesenice dijake spodbujali, da vsaj na ta dan ne prižgejo cigarete. Mladim bo na voljo tudi slikovni material, ki bo nazorno pokazal, katere strupene kemične snovi so v njihovih cigaretah, kot na primer amonijak, ki ga vsebuje običajno čistilo za wc školjko.

Klepet staršev z Zinko Ručigaj: Starši in stari starši pri vzgoji otrok

ponedeljek, 20. januar 2020 ob 17. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Včasih mladi starši povzamejo vzgojo otrok, kot so jih vzgajali njihovi starši. Pogosto pa mladi starši sprejmejo popolno nasprotje vzgoje staršev. Če so bili sami vzgajani strogo, potem se pri vzgoji svojih otrok odločijo za zelo popustljivo vzgojo, in obratno. Nobena skrajnost tudi pri vzgoji ni dobra. Do še večjih težav pa pride, če stari starši pomagajo pri vzgoji otrok. Srečata se dva načina vzgoje.
Ali so stari starši sposobni sprejemati nova spoznanja v vzgoji otrok?

Skupaj bomo iskali rešitve za te in druge vzgojne težave.
Več informacij o Klepetih staršev v šolskem letu 2019/2020 »

Ob prijavi bomo poskrbeli tudi za aktivno varstvo otrok. Prijave za varstvo so mogoče do srede, 15. januarja z SMS na 041 469 088 ali svetovanje.vzgoja@gmail.com

Vstop prost.

MCJoga

vsak petek ob 18:00, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

V petek se sprostit,
in v nov vikend zapodit.

Mladinski center Jesenice, v sodelovanju z Ano Pirih v letošnjem šolskem/študijskem obdobju organizira joga vadbe za mlade - MCJoga, za sprostitev, osvežitev, zaznavanje in odklop.
Vadbe potekajo vsak petek od 18.00 do cca 19.30 ure v dvorani MCJ na Kejžarjevi 22.

MCJoga je namenjena mladim do 29. leta starosti. Projekt je podprt iz strani Zavoda za šport Jesenice - Mladinskega centra Jesenice, zato so vadbe za mlade brezplačne. Starejši od starostne meje se lahko vadbi pridružite z doplačilom.

Prijave: anapirih@gmail.com

Vadbe bodo primerne za vse stopnje, v kolikor imate kakšne poškodbe, se pred vadbo posvetujte z Ano. Za vse joga pripomočke je poskrbljeno in jih dobite v dvorani na Mladinskem centru Jesenice.

Tečaj HIP HOP | BREAK DANCE | POPPIN'

vsak torek ob 17:00 in vsak četrtek ob 16:00, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

MCJ skupaj s koreografom in plesalcem ROMANOM UREKOM pripravlja tečaje HIP HOP, BREAK DANCE in POPPIN' plesov za vse mlade, ki ste starejši od 10. leta naprej.

Pridružiš se nam lahko ob:
- TORKIH 17.00 - 19.00 ure
- ČETRTKIH 16.00 - 18.00 ure

Prijave zbiramo na: roman.urek@gmail.com ali 040332668

Cena: 50€/mesec

STIK Jesenice - podporna skupina za lgbt+ osebe

sreda, 8. januar 2020 ob 18. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Pripravite loparje za namizni tenis, ogrejte se za spopad v ročnem nogometu! Tokrat bo STIK na Jesenicah potekal v športnem vzdušju. Ne glede na to, ali ste profesionalke_ci ali začetnice_ki, vabljene_i, da se nam pridružite v turnirju namiznega tenisa in ročnega nogometa!

Dobimo se v sredo, 8. januarja ob 18.00 uri v Mladinskem centru Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, Jesenice.

Se STIKnemo!

Dogodke STIK organiziramo in pripravljamo z ekipo usposobljenih Legebitrinih prostovoljk_cev. Prostovoljke_ci so prisotne_i na vsakem STIK dogodku.

POMEMBNO: na vseh STIK dogodkih velja ničelna toleranca do kakršnega koli nasilja, diskriminacije, sovraštva in sovražnega govora.
*kratica LGBT pomeni lezbijke, geje, biseksualne in transspolne osebe, + pa pomeni neizključevanje vseh ostalih identitetnih pozicij, ki niso zajete v kratici.

Čas za STIK izvaja Društvo informacijski center Legebitra v sodelovanju z Mladinskim centrom Jesenice.

Praznični MCJ

V času božičnih in novoletnih praznikov bomo v MCJ imeli prilagojen program:

Počitniška MCJoga, petek, 27. 12. 2019 in 3. 1. 2020 ob 18h

Med počitnicami se lahko odklopiš od digitalnega sveta in se priklopiš na gibanje in sproščanje z jogo za mlade, ki jo bo v MCJ prostorih vodila Ana Pirih. Joga bo na urniku v petek ob 18:00 uri in bo za mlade do 29. leta brezplačna. Prijaviš se lahko na email: anapirih@gmail.com in si tako rezerviraš svoje mesto in potrebne joga pripomočke.

Turnir: Magic the Gathering, petek in sobota, 27., 28. 12. 2019 in 3., 4. 1. 2020 ob 18h

Magic The Gathering je družabna igra s kartami za dva ali več igralcev. Igra je potezne narave in zato za uspešno igranje zahteva precej taktiziranja. Osnove igre vam bo predstavil vodja druženja Žiga Rožič. V nadaljevanju si boste lahko ogledali kako se igrajo tako imenovani Friday Night Magic turnirji v različnih formatih (Modern, Commander in Sealed).

Dnevni klub MCJ, 23.,24., in 27.12.2019 od 11h do 18h in 30., 31.12.2019 in 3.1.2020 od 11h do 15h

Prijetno druženje ob igranju namiznega nogometa, namiznega tenisa in pikada. Za navdušence namiznih iger poskrbimo z: Monopoli, Tarok, Enka, Človek ne jezi se...Zraven pa lahko izveš kaj novega o možnostih za mlade, ki jih ponuja MCJ.

Preženi dolgčas in #pridvmcj