Foto arhiv

12. KULTURNA MAVRICA JESENIC

8. in 9. junij 2018, Športna dvorana Podmežakla
najava dogodka

V dveh dneh je 250 nastopajočih prikazalo pester program kulturne raznolikosti in predstavilo široko paleto ljudskega izročila: od plesa, petja, glasbe, do predstavitve kulinarike in oblačilne kulture na stojnicah. Pomembno sporočilo povezovanja je še posebno prišlo do izraza ob zadnji skupni točki vseh nastopajočih v petkovem programu, ki so k plesu "Abraham 'ma sedem sinov" povabili tudi obiskovalce.

Petek, 8. junij 2018 - program domačih kulturnih društev

Domača društva: KUD Triglav Slovenski Javornik, KŠD Bošnjakov BISER, MKD ILINDEN, KPŠHD Vuk Karadžić Radovljica, KŠD Hrušica - FS Julijana in KUD Triglav Srednja vas v Bohinju so v petek, 8. junija 2018, poleg atraktivnih točk svojih glasbenih in plesnih skupin pripravila tudi odlično predstavitev kulinarike in oblačilne kulture na stojnicah, ki so jih obiskovalci z veseljem obiskali.

Foto album utrinkov petkovega večera si lahko ogledate na Facebook profilu dogodka:
KulturnaMavricaKulturna mavrica Jesenic 2018

Sobota, 9. junij 2018 – sprevod skupin in program gostujočih kulturnih društev

V soboto so se domače in gostujoče folklorne skupine podale na sprevod po ulicah Jesenic. Od Športnega parka Podmežakla do Trga Toneta Čufarja, kjer so odplesale vsaka svojo kratko točko.

Foto album utrinkov s sprevoda skupin si lahko ogledate na Facebook profilu dogodka:
KulturnaMavricaKulturna mavrica Jesenic 2018 - sprevod skupin

V sobotnem večernem programu so se na odru predstavile gostujoče folklorne skupine: KUD Svoboda Črnuče - FS Črnučan', MKD Kočo Racin iz Kopra, FS KUD Jurij Vodovnik-Skomarje in KUD IZVOR Klagenfurt iz Avstrije. Večerni program je otvoril Pihalni orkester Jesenice - Kranjska Gora in tako izrekel dobrodošlico gostom in obiskovalcem v dvorani.

Foto album utrinkov petkovega večera si lahko ogledate na Facebook profilu dogodka:
KulturnaMavricaKulturna mavrica Jesenic 2018 - gostujoče skupine

Največja zahvala vsem nastopajočim društvom, ki so kar dva večera ustvarjali medkulturni program, ki nosi sporočilo ohranjanja kulturne dediščine in povezovanja - tako v lokalni skupnosti kot tudi širše in vsem obiskovalcem za so-ustvarjane mavričnega vzdušja.

Dogodek omogočata: Občina Jesenice in Urad RS za mladino.