Foto arhiv

Arhiv najav - december 2016

Počitniški program

Magic the Gathering - igranje kart

petek, 23. in 30. december, ob 18. uri, Mladinski center Jesenice

Magic The Gathering je družabna igra s kartami za dva ali več igralcev. Vsak igralec igra s svojim kupom kart. Cilj igre je zmaga, ki jo je možno doseči na več načinov. Igra je potezne narave in zato za uspešno igranje zahteva precej taktiziranja. Osnove igre vam bo v živo predstavil vodja druženja Žiga Rožič. V nadaljevanju si boste lahko ogledali kako se igrajo tako imenovani Friday Night Magic turnirji v formatih (Modern, Commander in Sealed).

Praznični Akro Jam

ponedeljek, 26. december 2016, ob 18. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Praznični čas je čas za druženje, tokrat bo druženje gibalno, akrobatsko in meditativno obarvano. Kako bomo to dosegli boste izvedeli na jamu.

Vabljeni v prijetno družbo, ki vas bo uvedla v svet neverjetnih 'akrobacij', za katere niti ne slutite, da jih zmorete!

Več informacij na e-mail sania.despotovic@gmail.com

Kitarska delavnica

torek, 27. december 2016, ob 19.30. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Kitaristi in basisti pozor! Vabimo vas na zadnjo predpraznično kitarsko delavnico v letu 2016, kjer bodo skupaj z vami člani jeseniškega kitarskega orkestra.

Skupaj boste uživali v božično-novoletnih večnih uspešnicah in ostalih legendarnih kitarskih skladbah.

Več informacij na e-mail stas.hrenic@gmail.com

Praznični Joga Flow

četrtek, 29. december 2016, ob 18. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Vabimo vas na še zadnji joga flow v letošnjem letu. Na 75 minutni vadbi boste lahko praznično razgibali telo in odpihnili (beri: predihali) napetosti, ki so se v telesu in mislih nabrale v letu 2016.

Vaša joga učiteljica bo inštruktorica Vinyasa Flow joge Ana Pirih. Vinyasa Flow je bolj dinamična, fizično malo bolj zahtevna vadba, ki pa je primerna za popolne začetnike.

Več informacij na e-mail anapirih@gmail.com ali 031 416 180.

Prednovoletni dnevni klub: igranje namiznih športnih in družabnih iger

torek, sreda, četrtek in petek, 27., 28., 29. in 30. december 2016, od 14. do 18. ure, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Vabimo vas na prijetno praznično druženje ob igranju namiznega nogometa, namiznega tenisa in pikada. Zainteresirani lahko odigrate vedno zanimive družabne igre Monopoli, Tarok, Enka, Človek ne jezi se...

Potopisno predavanje ISLANDIJA, Ema Zupan in Marina Pejič

petek, 9. december 2016, ob 20. uri, mladinski prostori na Kejžarjevi 22, Jesenice
potopisni večeri v organizaciji Kluba jeseniških študentov, november in december 2016

Peto potopisno predavanje bo »čista petka«! Svoje navdušenje nad deželo ledenikov, polnočnega sonca in severnega sija bosta z nami delili Ema Zupan in Marina Pejič, ki vabita na nepozaben petkov potep po Islandiji takole…

Projekt je sofinanciran s strani Občine Jesenice v okviru 'Javnega razpisa za sofinanciranje mladinskih projektov za leto 2016', podpira ga tudi Mladinski center Jesenice.

Veselo Miklavževanje na Jesenicah

Kako veselo je bilo na našem letošnjem Miklavževanju s škratom Lenkom (Marjan – mali Bu), otroci Cirkuške šole Jaka Srpčiča ter s Saro in njeno psičko Đini, vam povedo kar fotke! več v fotoarhivu »

Veselo Miklavževanje na Jesenicah

ponedeljek, 5. december, ob 17. uri, dvorana Kina Železar Jesenice
ZŠJ – Mladinski center Jesenice ob podpori Gledališča Toneta Čufarja

Dragi otroci, spoštovani starši!

Vabljeni, da prvega od dobrih decembrskih mož pričakate v naši družbi.

Z nami bodo animator Marjan – mali BU, spretni in gibčni otroci Cirkuške šole Jaka Srpčiča, vaša srca pa bosta še posebej ogreli Sara in njen štirinožni prijatelj.

In Miklavž tudi že peče dobrote!

Vljudno vabljeni, vstopnine ni!

Potopisno predavanje - Čudovita Patagonija, Matej Košir

petek, 2. december 2016, ob 20. uri, mladinski prostori na Kejžarjevi 22, Jesenice
potopisni večeri v organizaciji Kluba jeseniških študentov, november in december 2016

Vabljeni na nepozabno potovanje z Matejem Koširjem, ki vam bo razkril nepopisne lepote Patagonije – vse od njenih naravnih lepot, prijaznih in temperamentnih ljudi, prijetne glasbe in okusne hrane, do naravnih rezervatov… Spoznajte Ognjeno zemljo – Ushuaia (Fin del Mundo), oglejte si slapove Iguazu, obiščite Buenos Aires…

Še več iz vsebine večera, ki ga zagotovo ne boste pozabili…

Projekt je sofinanciran s strani Občine Jesenice v okviru 'Javnega razpisa za sofinanciranje mladinskih projektov za leto 2016', podpira ga tudi Mladinski center Jesenice.

Štipendije za študijske obiske dijakov in študentov v tujini za leto 2015 – sredstva so še na voljo!

Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije sporoča, da so sredstva za štipendiranje študijskih obiskov dijakov in študentov v tujino za namen izobraževanja ali praktičnega usposabljanja, še na voljo. Sredstva so namenjena štipendiranju vsaj 3-tedenskih študijskih obiskov študentov ter vsaj 2-tedenskih študijskih obiskov dijakov v obdobju od 1. 10. 2015 dalje, pri čemer se mora študijski obisk pričeti najkasneje 31. 3. 2017. Sredstva se dodelijo za pokritje neposrednih stroškov študijskega obiska.

Več informacij o razpisu. Dodatne informacije je možno dobiti v času uradnih ur tudi osebno na naslovu sklada, telefonsko pri Minki Glinšek na tel. št. 01 434 58 93 ali e-naslovu: minka.glinsek@sklad-kadri.si. Zadnji rok za prijavo je 15.12.2016

Razpis za raziskovalca na področju azila in migracij

Robert Schuman Centre for Advanced Studies (Migration Policy Centre) je objavil razpis za raziskovalca na področju azila in migracij. Iščejo kandidate z doktoratom iz ekonomije, ki delujejo na področju migracij ali sorodnih tematik. Projekt z ekonomskega vidika naslavlja vse faze migracijskega procesa. Ponujajo zaposlitev za polni delovni čas, za obdobje enega leta, z možnostjo podaljšanja do skupno 5 let.

Rok prijave je 30. november 2016. Več informacij »

Mednarodno usposabljanje: Mentor Plus – Improving mentorship in EVS

Mednarodno usposabljanje Mentor Plus – Improving mentorship in EVS vabi k udeležbi vse aktivne EVS mentorje, ki čutijo potrebo po razvoju kompetenc in dvigu kvalitete njihovega mentorstva. Potekalo bo med 20. in 24. februarjem v Španiji. Rok prijave je 11. 12. 2016. Več informacij »

Program STEP za umetnike in kulturne delavce

Program STEP Evropske kulturne fundacije zagotavlja finančna sredstva za obetavne umetnike in kulturne delavce in jim omogoča izmenjavo izkušenj, znanja in navdiha v Evropi in sosednjih državah. Prijavijo se lahko umetniki in kulturni delavci, stari manj kot 35 let, iz evropske ali sosednje države.
Zadnji rok za prijavo v letošnjem letu je 30. 11.! Več informacij »

Podaljšan rok za oddajo vlog na razpis Štipendije za študijske obiske dijakov in študentov v tujini

Sredstva so namenjena štipendiranju vsaj 3-tedenskih študijskih obiskov študentov ter vsaj 2-tedenskih študijskih obiskov dijakov v obdobju od 1. 10. 2015 dalje, pri čemer se mora študijski obisk pričeti najkasneje 31. 3. 2017. Sredstva se dodelijo za pokritje neposrednih stroškov študijskega obiska. Novi rok za oddajo vlog je 15. 12. 2016.
Več informacij »

Nefiks priznanje

Mladi in kompetentni svoje neformalno pridobljeno znanje vpisujejo v eNefiks. Zakaj? Ker se splača!

Podelitev priznanj za posameznike in organizacije bo 10. januarja 2017 v Ljubljani. Kot že nekaj let do sedaj tudi letos podeljujejo priznanja vsem, ki pridno vpisujejo v knjižico Nefiks ali preko spleta v eNefiks, na katerega so še posebej ponosni, saj so ga temeljito prenovili in izpopolnili.

Prijave zbirajo do vključno 31. decembra 2016

  • preko pošte, tako da na naslov (Ob dolenjski železnici 12, 1000 Ljubljana) pošljete fotokopije vaših vpisov v Nefiksu ali eNefiksu
  • preko sistema eNefiks, si v zavihku 'NEFIKS PRIZNANJE' izberete vpise s katerimi sodelujete in klik na gumb 'prijavi se' – www.nefiks.si

Več informacij »