Foto arhiv

Arhiv najav - oktober 2016

Povabilo mladim k sodelovanju

Mladinski center Jesenice išče mlade zunanje sodelavce v starosti 19 do 29 let z raznolikimi praktičnimi znanji za organiziranje in izvajanje delavnic, tečajev, tematskih druženj, zabavnih večerov… za mlade.
Lahko gre za področje likovnega ali podobnega ustvarjanja, raznolikih ročnih spretnosti (šivanje, štrikanje, kvačkanje…), plesa, fotografije, petja - glasbe, gledališke dejavnosti, poznavanja filmov različnih žanrov… oz česarkoli, kar zanima in veseli sedanje mlade generacije.

Ponudbe za sodelovanje posredujte na mail mcj@siol.net IN na mail mcj-info@siol.net. Prosimo, da v ponudbi navedete podatke ime, priimek, starost, telefonski kontakt in od kje prihajate, ter na kratko povzamete, s kakšnimi vsebinami bi lahko sodelovali in kakšne izkušnje že imate.

Popestrimo preostanek leta 2016 z novimi priložnostmi za mlade!

Klepet staršev z Zinko Ručigaj: »Moj otrok mi nagaja«

ponedeljek, 17. oktober 2016, ob 17. uri, Soseska Center II na Jesenicah – MCJ Mladinska točka na Titovi 41 (pri A banki)

Ali si včasih zaželite pomoči in nasveta, ko gre za vzgojo otrok? Želite nasvet za čisto konkretno 'težavo', preden vam ta zraste čez glavo?

Zinka Ručigaj, ki na osnovi bogatih izkušenj dela s predšolskimi otroci zagovarja vzgojo po principu pohval, vzpodpude in jasne postavitve mej, v okviru programa Mladinskega centra Jesenice tudi v šolskem letu 2016/2017 pripravlja brezplačna srečanja za starše. Več informacij »

Oktobrsko srečanje bo namenjeno predvsem 'nagajanju': Zakaj otroci nagajajo? Kaj nam želijo sporočiti? Ali lahko kaj spremenimo? Kako?

Poiščimo vzrok, zakaj je tako, ter način, kako to odpraviti. Zinka Ručigaj vas vabi na pogovor, kjer boste skupaj iskali rešitve. Poiskali jih boste v VZPODBUDNI VZGOJI.

DOGODEK RAZLIČNIH UMETNOSTNIH PRAKS GENEZA

webpix-dogodek-b-1609001.pdf

petek, 7. oktober 2016, ob 19. uri, Gledališče Toneta Čufarja na Jesenicah

Kulturno-umetniški klub Artista vas v sodelovanju z Gledališčem Toneta Čufarja Jesenice in Mladinskim centrom Jesenice vabi na edinstven kulturni dogodek, v okviru katerega bo uradno izšla najnovejša pesniška zbirka jeseniškega pesnika Jerneja Kusterla z naslovom Tipkopisi: Geneza.

Umetniški performans bo sestavljen iz avtorjevih interpretacij pesmi, na pesmih temelječega plesa plesne skupine Tribal Bizzare ter tribal fusion plesne skupine Ritualke, ki deluje pod vodstvom Nadie Džamastagić, uglasbitve pesmi vokalno-instrumentalne skupine Kavaret, Katarine Kurtjak ter Staša Hreniča s skupino 30 stopinj v senci.

Vljudno vabljeni na umetniški večer.

Projekt je sofinanciran s strani Občine Jesenice v okviru 'Javnega razpisa za sofinanciranje mladinskih projektov za leto 2016'.

TA PRAV' ŽIV ŽAV, prireditev za otroke in starše ob tednu otroka

torek, 4. oktober 2016, ob 17. uri, dvorana Kolpern, Jesenice

Dragi otroci in starši!

Prav prisrčno vabljeni na ogled prikupne igrice o razigranih kozličkih, skrbni mami kozi in o porednem volkom. Seveda ste uganili – gre za zgodbico Volk in sedem kozličkov, ki jo bodo po istoimenski pravljici bratov Grimm odigrali igralci in velike simpatične lutke Družinskega gledališča Kolenc.

V nadaljevanju prireditve se boste lahko fotografirali z junaki igrice, poskrbeli bomo za zabavno animacijo otrok, Gornjesavski muzej Jesenice pa vas bo povabil na gledališko obarvan program 'Z igro do dediščine gledališča': na ustvarjalne delavnice, na fotografiranje v igralskih kostumih in na ogled razstave Jeseniška Talija.

Veselimo se vašega obiska! Vstopnine ni!

VZGAJAMO SAMOSTOJNE IN ODGOVORNE OTROKE, predavanje o vzgoji otrok

webpix-predavanje-b-1609001.pdf

četrtek, 6. oktober 2016, ob 17. uri, dvorana Kolpern, Jesenice

Naša gostja bo SIMONA LEVC, soavtorica knjige VARUH OTROKOVIH DOLŽNOSTI (M.Juhant, S.Levc), ki vas bo popeljala po izbranih poglavjih le te.

Nihče ni srečen samo zaradi pravic, ki jih ima. Že otrok potrebuje tudi dolžnosti in naloge, ki mu bodo omogočale, da doživi uspeh ob vloženem lastnem trudu.

Skozi primere domače vzgojne prakse in življenjskih situacij boste dobili odgovore na vprašanja kot so:

 • kako privzgajamo delovne učne navade,
 • katere so odgovornosti in dolžnosti otrok šolarjev,
 • kako privzgajati vrednote,
 • čigava odgovornost je domača naloga,
 • kako ravnati v vsakdanjih vzgojnih situacijah,
 • kako ustvarjati dober odnos z otrokom…

Predavanje je namenjeno staršem, babicam in dedkom, učiteljem, vzgojiteljem… Bo živahno, jedrnato in podkrepljeno s praktičnimi primeri. Vstopnine ni!

Zakaj tega srečanja nočete zamuditi?

 • Ker si želite vzgojiti odgovorne, samostojne in zadovoljne otroke.
 • Ker ste tudi vi že naveličani, da otroci kar naprej uveljavljajo pravice, dolžnosti pa nočejo videti.
 • Ker boste dobili odgovore na mnoga vprašanja, ki vas žulijo.
 • Ker boste ugotovili, da zmorete biti dobri starši.
 • Ker ste za uspeh svojih otrok pripravljeni vložiti tudi najdragocenejše – svoj čas!

In ker vzgojnih čudežev ni, pridite!

Pomoč pri informiranju staršev izvajajo oš Toneta Čufarja Jesenice, oš Prežihovega Voranca Jesenice in oš Koroška Bela.

Delavnice za otroke in mladostnike: Iz zvoka v tišino

sreda, 5. oktober 2016, prostori Mladinskega centra Jesenice, Kejžarjeva 22, Jesenice
organizator in izvajalec: Umetniško društvo za sonaraven razvoj Bindu

Na delavnicah se lahko naučiš različnih tehnik in vaj, ki ti pomagajo sprostiti se, izraziti se, povezati z drugimi in s seboj in občutiti mir ter zaupanje. Na rednih tedenskih srečanjih najprej dobro prebudiš svoje telo in tako umiriš tudi svoj klepetavi um. Zvok umirja možgansko valovanje in povezuje levo in desno možgansko polovico, kar ti zna pomagati, da boš bolj pozoren, sproščen, buden in zadovoljen človek!

5. oktobra bo potekala brezplačna predstavitvena delavnica in sicer:
- od 17. do 17.45 ure - mlajša skupina, od 6 do 11 let
- od 18. do 19. ure - starejša skupina, od 12 do 15 let

Delavnice bo vodila Mina Kunstelj, po izobrazbi socialna pedagoginja. Več informacij na 041 315 877, Mina.

Usposabljanje: ANIMATOR od A do Ž - za mlade od 15. do 25. leta

sobota, 1. oktober, od 9. do 15. ure, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22, Jesenice

Ne zamudi enkratne priložnosti!

Udeleži se usposabljanja, ki te bo seznanilo s svetom animacije ter hkrati izboljšalo tvoje veščine tako pri pouku ali študiju, na praksi kot tudi prineslo možnosti sodelovanja na različnih prireditvah za otroke kakor tudi nove možnosti dela preko študentskega servisa (plačilo :) !)

Mladinski center Jesenice ti omogoča brezplačno udeležbo na usposabljanju ter te v prihodnosti povabi k sodelovanju.

Obvezne prijave ČIM PREJ na mail mcj-info@siol.net ali pa se prijaviš osebno v MCJ na Kejžarjevi 22 vsak delovni dan med 12. in 16. uro, lahko tudi na MCJ INFO točki med 10. in 12. uro in sicer
  - na Srednji šoli Jesenice v ponedeljek, 19.9., in v torek, 27.9.2016,
  - na Gimnaziji Jesenice v sredo, 21.9., in v sredo, 28.9.2016!

Veselimo se sodelovanja s tabo :)

Vabilo na mednarodni trening – PartipAction

Zavod Nefiks vabi mladinske delavce in ostale, ki delate z mladimi na mednarodni treningna jug Francije. Trening bo potekal od 28. novembra do 4. decembra 2016.
Prijave s kratkim motivacijskim pismom zbirajo na international@nefiks.si do 5. oktobra 2016.
Več informacij »