Foto arhiv

Arhiv najav - september 2016

Mednarodni dan miru

ponedeljek, 19. september 2016, od 10. do 12. ure, MCJ info točka na Srednji šoli Jesenice
sreda, 21. september 2016, od 10. do 12. ure, MCJ info točka na Gimnaziji Jesenice

21. septembra obeležujemo Mednarodni dan miru. To je dan svetovnega premirja in nenasilja. To je dan, ko naj bi povsod vladal mir, oboroženi in drugi spopadi pa naj bi se prekinili. Cilj mednarodnega dneva miru je, da se med ljudmi razširi vest o tem, da obstaja alternativa vojnemu stanju in da je možen tudi svet, v katerem vlada mir.

Ob obeleženju dneva bomo z dijaki na Srednji šoli Jesenice in Gimnaziji Jesenice izdelali ptice prijateljstva, ki nas spomnijo, da smo si sicer med seboj različni, da pripadamo različnim kulturam, a da hkrati cenimo in spoštujemo to bogastvo naše različnosti. Skupaj z dijaki bomo oblikovali tudi drevo miru, katerega bomo okrasili z listi, ki bodo nosile lepe misli o miru, prijateljstvu in spoštovanju.

Dijakinje in dijaki, se vidimo na INFO točki na vaši šoli!

O vzgoji otrok - Klepeti staršev z Zinko Ručigaj tudi v šolskem letu 2016/2017

ponedeljek, 19. september 2016, ob 17. uri, Soseska Center II na Jesenicah – MCJ Mladinska točka na Titovi 41 (pri A banki)

Poslanstvo staršev je, da brezpogojno ljubijo otroka in ga vzgajajo. A enačiti ljubezen s popuščanjem in vzgojo s prijateljskim odnosom NI prava pot.

Ker je vzgoja otroka kompleksna, vas ponovno vabimo v družbo Zinke Ručigaj – na njene ponedeljkove klepete o vzgoji otrok, v okviru katerih se boste sprehodili po različnih področjih t.i. VZPODBUDNE VZGOJE - več o poteku letošnjih klepetov, o temah in o drugih možnostih svetovanja preberite tukaj!

Na septembrskem srečanju bomo spregovorili na temo MOJ OTROK ME NIČ NE SLIŠI. Se tudi vam dogaja, da vas otroci ne slišijo, vi pa postajate vse glasnejši?

Potem vabljeni na klepet, kjer bomo skupaj iskali rešitve. Poiskali jih bomo v vzpodbudni vzgoji. Dobrodošli!

Tudi Mladinski center Jesenice sodeluje ob evropskem Tednu mobilnosti

torek, 20. september 2016

V torek, 20. septembra, bomo otroke do osnovnih šol peljali s "Pešbusom". Vozni red bo objavljen na spletni strani Občine Jesenice. Ravno tako svetujemo vsem ostalim občanom, da v tem tednu vsakodnevne poti opravijo na trajnostni način.

Vsebine za Evropski teden mobilnosti 2016, ter program dogodkov so dostopni tudi preko spletne strani Občine Jesenice www.jesenice.si, kjer bodo objavljene tudi morebitne spremembe programa in druge informacije. Več o projektu na povezavi:
http://www.jesenice.si/cps/item/15661-evropski-teden-mobilnosti-2016-program-dogodkov

Športno zabavno popoldne za otroke in mlade

sreda, 14. september 2016, od 16. do 18. ure, Soseska Center II - pred Mladinsko točko na Titovi 41, Jesenice

Le kdo si ne želi malce zabave, sprostitve in druženja, pa čeprav so brezskrbne počitnice že minile!

Zato vabljeni na sredino popoldne v sosesko Center II na Jesenicah, kjer čakajo nate:

 • plezalna stena, ki te vabi, da osvojiš njen vrh - za varno plezanje bodo skrbeli člani Športno plezalnega odseka PD Jesenice
 • tekmovanja v strelih na gol in metih na koš s praktičnimi nagradami
 • delavnica smutijev - slastnih sadnih in zelenjavnih napitkov
 • s čopičem in barvami neverjetno spretna Alenka Peternel
 • železarske, delavske in stare otroške igre: metanje podkvic, vožnja s starodavnim skirojem, kotaljenje koles, podiranje korcev, gnilo jajce
 • Knjižnica na obisku s pravljicami, pravljičnimi liki…
 • gledališki kotiček
 • glasba, ples, karaoke

Vabijo: Zavod za šport Jesenice, Mladinski center Jesenice, Gornjesavski muzej Jesenice, Občinska knjižnica Jesenice in Gledališče Toneta Čufarja Jesenice

V primeru slabega vremena bo prireditev prestavljena na sredo, 21. septembra ob 16. uri.

FESTEELVAL 2016

V našem mestu bo spet živahno! Če boš zraven tudi ti, bo še bolj!
Se vidimo vsak dan - od petka do nedelje :)

Rap večer: Hip-Hop tha way of living – Reunion
petek, 9. 9. 2016, Stara Sava / 20.00

Kulturno-umetniški klub Artista in drugi ob deseti obletnici prvega celovečernega rap koncerta na Jesenicah prirejamo rap koncert z naslovom Rap večer: Hip-Hop tha way of living – Reunion. Nastopili bodo: Trkaj, Nipke, N'toko, Mirko, Liil Leah, Chorchyp, La Bagra (Chiro, Xebe, Škrbo, Smirbe, Selvo), Svenson in drugi. Obvezna udeležba za vse ljubitelje hip hopa!

Družinski program: »Kdo je pravi gusar?«
sobota, 10. 9. 2016, Stara Sava / 11.00–17.00

V soboto dopoldne vse otroke vabimo, da se nam pridružijo na Trgu Stara Sava, kjer bomo vstopili v prav poseben gusarski svet. Najprej si bomo dali duška s skupinskimi igrami in gusarskim poligonom, sledilo bo iskanje pravega gusarskega zaklada, na koncu pa bomo ustvarili še svoje gusarske pripomočke. Dejavnosti so primerne za otroke od tretjega leta starosti naprej.

Tržnica piva in društev
sobota, 10. 9. 2016, Stara Sava / 12.00-18.00

Sodelujoči:
- Pivovarne: Brew Revolt, Mammut
- Društva: HDD Jesenice, Klub borilnih veščin Samurai in drugi
- Glasba: Samuel Blues
Obiskovalcem Trga Stara Sava ob spremljavi žive glasbe ponujamo degustacijo izdelkov izbranih pivovarn ter manjših obrokov lokalnih ponudnikov. Za dodatno popestritev bo poskrbel Gornjesavski muzej Jesenice z muzejskimi igrami, pridružila pa se bodo tudi društva ter klubi z Jesenic. Skupaj bomo s programom ter aktivnostmi poskrbeli za še več dobre volje ter aktivno animacijo obiskovalcev.

»Street Art« Arena
sobota, 10. 9. 2016, Stara Sava / 12.00–18.00

- Sodelujejo: Dejan Cvetkov, David Došenović, KRE.AKTIV
- Opis programa:
Prvič na Festeelvalu in prvič sploh se v mestu pripravlja festival ulične umetnosti! V Areni te bomo s pomočjo izkušenih uličnih umetnikov naučili izdelovanja šablon in pravega grafitiranja na panele. Poleg bodo nastopali tudi akrobati iz društva KRE.AKTIV, ravnotežje bomo iskali v hoji po slacklinu, za malo bolj utrujene pa bo na voljo tudi »chill-out« kotiček. Vabljeni, da v spodnjem štuku Stare Save skupaj preživimo sobotno popoldne in naš konec tedna obarvamo po festeelvalovsko!

Odmev 2016
sobota, 10. 9. 2016, Stara Sava / 21.00–01.30

Nastopajoči: Samuel Blues, The Unimogs, 30 stopinj v senci, Hamo & tribute 2 love
Šesti Odmev vam bo postregel s kvalitetno rock in blues glasbo, tokrat na novi, bolj intimni lokaciji (pred Kolpernom). V naše kraje prvič prihaja zasedba Hamo & tribute 2 love, ki bo poskrbela za romantično blues rock vzdušje. Vabljeni, da v prijetni družbi preživite najboljši rock dogodek na Jesenicah.

Gorski tek na Lenčkov špik
nedelja, 11. 9. 2016, Zbor na parkirišču za Gledališčem Toneta Čufarja / 11.00–13.00

Vsi ljubitelje teka s primerno telesno pripravljenostjo vabimo na kratek gorski tek, kjer se strmina stopnjuje z višino. Start pri bazenu na Ukovi, cilj na Lenčkovem špiku. Startnina za tekače, ki se bodo prijavili na e-mail naslov info@msj.si do 10. 9. 2016 znaša pet evrov, za neprijavljene pa deset evrov. Zmagovalca čaka unikaten pokal.

V OKJ je OK-ej
nedelja, 11. 9. 2016, Občinska knjižnica Jesenice / 18.00–20.00

Nastopajoči: Alja Wolte Sula, Manca Ropret, kitarski orkester, Saša Atanasov, Žiga Dermitz in Nadica Petrova, Laura Drole, Andrej Stancich, Manca Bertoncelj. 
Stand up: Armin Čulić ob spremljavi Samuela.
Na literarno-umetniškem večeru v Gledališču Toneta Čufarja Jesenice boste lahko občudovali umetnost skozi družbeno kritične oči mladega človeka. Kapitalizem, Evropska unija, potrošništvo, ljubezen in begunska kriza bodo teme, ki bodo predstavljene s pomočjo glasbe, poezije in dramske umetnosti. Skozi večer nas bosta tudi tokrat popeljala Anamarija Krajšek in Andraž Pavlič.
Sledila bo še stand up komedija, ki bo poskrbela, da bomo v nedeljski večer stopili nasmejani.

Drive-in kino
nedelja, 11. 9. 2016, Parkirišče za Gledališčem Toneta Čufarja / 20.30–23.00

Za konec vam nudimo posebno razvajanje, namenjeno vsem, ki si želijo posebne kino izkušnje iz udobja avtomobila.
Vabljeni na praznovanje stotega rojstnega dne gospoda Allana Karlssona. Ne bo dolgočasno, saj nas bo navihan starček popeljal na pravo malo dogodivščino. Pokazal nam bo, da leta niso pomembna in da se nam kadarkoli v življenju lahko pripetijo nepredvidljive stvari, s katerimi se moramo spoprijeti. Skupaj z njim se bomo spominjali mladih let in ponovno sprevideli, da je treba uživati življenje do zadnjega. Vabljeni na parkirišče za Gledališčem Toneta Čufarja Jesenice.

8. Lubetov memorial »Ejga,spet bo vroče na parketu!«

petek, 2. septembra 2016 ob 16.30 uri – telovadnica Osnovne šole Koroška Bela

Mladinski center Jesenice v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Javornik – Koroška Bela v okviru praznika Krajevne skupnosti, letos že osmič zapored organizira športno aktivno popoldne. Tako bo na parketu ponovno "vroče" saj se bodo "udarili" večni rivali iz Koroške Bele in Javornika. Da gre za pravi derbi kažejo lanski rezultati, kjer je bil zmagovalec znan šele po izvedbi 7-metrovk. Po nogometni tekmi sledi še preizkus moči v vlečenju vrvi, kjer fantje na parketu pustijo še zadnje atome energije. Celoten dogodek je posvečen v spomin na Lupča Filipova nekdanjega soigralca obeh taborov. Najboljši igralci tekme prejmejo pokale.

Program:

 • ob 16.30h, zbor igralcev in žrebanje ekip,
 • ob 17.00h, nogometna tekma večnih rivalov, Javornik proti Koroški Beli v spomin na Lupča Filipova,
 • ob 19.00h, preizkus moči, vlečenje vrvi Javornik proti Koroški Beli,
 • ob 19.30h, podelitev pokalov najboljšim igralcem in družabni zaključek.

Vabljeni!

Čarobni četrtki, brezplačne vodene dejavnosti za osnovnošolce, stare 8 let in več

ob četrtkih, od 16. do 18. ure, Mladinska točka Center II, Titova 41, Jesenice

Če imaš od 8. do 14. let, rezerviraj četrtkove popoldneve za druženje s prijatelji na MCJ mladinski točki v soseski Center II!

Razmigaj telo in možgančke, daj krila svoji ustvarjalnosti, zabavaj se ob družabnih igrah… nasmej in se sprosti! Okvirni program vodenih dejavnosti: razvedrilne igre na prostem, družabne namizne igre, ustvarjalne delavnice, igre za bistre možgane, pogovori na aktualne in tudi čisto vsakdanje teme…

Hkrati vabimo tako otroke kot starše, da nam zaupate svoje predloge za aktivnosti za osnovnošolce v času tedenskih šolskih počitnic!

Poziv staršem - izpolnite izjavo za svojega otroka!
Starše osnovnošolcev, ki bodo obiskovali vodene dejavnosti v Soseski Center II, pozivamo, da izpolnijo izjavo, ki njihovemu otroku omogoča udeležbo na brezplačnih vodenih dejavnostih. Obrazec lahko natisnete tukaj… Izjava staršev

Štipendije Mehiške vlade 2016

Na voljo so štipendije Mehiške vladeza različne programe štipendij (za gostujoče profesorje, raziskovalce, umetnike …). Rok prijave je 15. september 2016. Več informacij »

Sezona taborov 2016 odprta!

Sezona taborov je končno spet odprta! :)
Na delovne tabore se lahko odpraviš praktično kamorkoli na svetu, zato si za podrobnejše informacije oglej na spletni strani www.zavod-voluntariat.si oz. v iskalniku taborov www.workcamps.info/icamps//