Foto arhiv

Mednarodna mladinska izmenjava »Craft Your Own Success«

11.8.2016, najava, povabilo na izmenjavo

Četrtkovo popoldne (11. avgust 2016) so na Trgu Toneta Čufarja polepšali in popestrili mladi iz petih držav, sicer udeleženci 9 dnevnega mednarodnega tabora, ki je med 5. in 13. avgustom potekal v domu Trilobit v Javorniškem Rovtu nad Jesenicami pod naslovom »Craft Your Own Success«. Glavni pobudnici in organizatorici tabora sta bili Anja Krajnik in Meta Zupančič, potekal pa je pod okriljem Zavoda Voluntariat. Za lažjo izpeljavo zaključnega dogodka na Trgu Toneta Čufarja je k organizaciji le tega pristopil še naš mladinski center (MCJ).

Poleg prikaza zanimivosti na stojnicah so udeleženci tabora nastopili tudi na odru. Zvrstilo se je vseh pet skupin in kar težko je presoditi, kaj nam bo dlje ostalo v spominu: ali pesmica mladih iz Slovenije 'Ob bistrem potoku je mlin' z unikatnim 'zvončkom' na sredini, zabaven preizkus obiskovalcev v izgovorjavi zapletenih besed v Poljskem jeziku, morda domiselna predstavitev stereotipov o Italijanih, kot jih doživljajo mladi udeleženci iz Italije, morda najdaljša madžarska beseda, ki so jo napisali na vsaj 3 metre dolg trak, ali morda ples Slovakov…

Koliko enkratnih doživetij in vtisov so nazaj domov, po skupaj preživetih osmih dneh, odnesli šele mladi udeleženci tabora!

Lili Tkalec