Foto arhiv

Arhiv najav - julij 2016

Na Kopališču Ukova in Balinišču Baza bo v soboto, 30. julija živahno

V počastitev Spominskega dneva Občine Jesenice, ki ga praznujemo v ponedeljek, 1. avgusta se bodo na Jesenicah dogajale različne aktivnosti. V soboto, 30. julija bo živahno na kopališču Ukova in balinišču Baza. Balinarski klub Jesenice organizira že 54. balinarski turnir. Tekmovanje se na balinišču Baza prične ob 8:00 in bo potekalo celi dan.

Dogajanje na kopališču Ukova se prične ob 16:00. Program prireditve:

  • 16:00 Izdelava mandal - ustvarjalne delavnice za otroke z Niko in Majo, Tekmovanje v metu na koš, Uradni trening skokov v vodo
  • 16:30 Turnir v prstometu
  • 17:00 Tekmovanje v skokih v vodo za pokal mesta Jesenic
  • 18:00 Hitropotezni šahovski turnir za pokal mesta Jesenic, Koncert skupine BINE DUO, Akvatlon za otroke
  • 18:30 Start 22. jeseniškega akvatlona
  • 19:00 Tekmovanje v plavanju na 50 m za občane
  • 20:00 Start 6. plavalnega maratona - 12 urni nočni plavalni maraton med 20:00 - 8:00, vsak plavalec dobi spominsko majico in malico

Vabljeni, da se nam na aktivnostih pridružite! Od 16:00 dalje je vstop na Kopališče Ukova brezplačen. V času prireditve se zbirajo prostovoljni prispevki za letovanje otrok v otroškem letovišču ZDPM Novigrad.

Športno popoldne v soseski Center II

sreda, 6. julij in 24. avgust 2016, ob 16. uri, pred Mladinsko točko Center II
(v primeru dežja dogodek odpade)

Vabimo vse mlade na športno popoldne, kjer bomo plezali, migali in tekmovali.

Pridruži se tudi ti na naslednjih aktivnostih:
- plezalna stena z inštruktorjem,
- tekmovanje v strelu na gol,
- tekmovanje v metanju prostih metov,
- hoja po vrvi.

Potopis INDONEZIJA

petek, 1. julij 2016, ob 20. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22, Jesenice
organizator: Klub jeseniških študentov

Ema Zupan in Žiga Koselj sta v mesecu juniju nabirala zgodbe in nore dogodivščine na potovanju po Indoneziji (Java, Bali, Gili in Lombok). Ta petek jih bosta delila z vami!

Lahko boste izvedeli kaj več o vulkanih otoka Jave, o najslabši noči njunega življenja, o 'snorkljanju' med prečudovitimi koralami, opazovanju delfinov in opic, neskončnih riževih poljih, o obiskih templjev in meditaciji, belih in črnih zapuščenih plažah, neverjetnih slapovih, neodkritih lepotah Lomboka, živahnem otoku Gili Trawangan, "Bali belly"…

Vabljeni na potopisno predavanje, na katerem se boste "sladkali" z dobrotami, ki jih ponuja Indonezija. Kaj bi lahko bilo boljšega?! :)

Kaj vse bosta prinesla s seboj, pa naj zaenkrat ostane skrivnost. Prav lepo vabljeni!

Projekt je podprt s strani Občine Jesenice in Mladinskega centra Jesenice.

Mladinska izmenjava na Jesenicah - Craft your own success!

Zavod Voluntariat išče 4 udeležence za mladinsko izmenjavo Craft Your Own Success, ki se bo odvijala v Javorniškem Rovtu nad Jesenicami od petka, 5., do sobote, 13. avgusta 2016. Izmenjava je namenjena vsem mladim med 18. in 26. letom, ki jih zanimajo tradicije in obrti, ter se želijo naučiti novih veščin, s pomočjo katerih bodo postali bolj zaposljivi. Druženje bo v naravi, obiskalo se bo nekaj okoliških znamenitosti, izmenjevalo mnenja in skupaj se bo pripravili zaključni sejem o tradicijah in obrteh. Rok za prijavo: 3.7.2016.
Več informacij »

Mladinska izmenjava Madžarska

Pridruži se mladinski izmenjavi na projektu Migratology (tema migracije), ki se bo odvijala na Madžarskem v mestu Gardony med 21. in 27. avgustom. Starost udeležencev je med 17 in 25 letom. Na izmenjavi bodo sodelovali mladi iz različnih držav (Turčija, Estonija, Italija, Nemčija in Madžarska) z različnim kulturnim ozadjem. Cilj mladinske izmenjave je pridobiti nove načine razmišljanja o migracijah in vsem, kar je s tem povezano.
Vsi stroški projekta so pokriti, na Madžarsko potujemo z vlakom. Za prijavo in informacije pokliči na 041 920 002 (Ana, vodja projekta), 040 823 003 (Jasmina) ali piši na mail anndobnikar@hotmail.com. Prijave zbiramo do 10. julija.

Filmski tabor za mlade

Filmsko društvo Film Factory vabi mlade, da se prijavijo na FILM SMOOTHIE, filmski tabor za mlade, ki bo potekal med 27.6. in 2.7. v urbanem okolju hostla Pekarna v Mariboru.
Film smoothie je mix filma, zabave in poletja, obenem pa mix različnih pristopov filmskega opismenjevanja mladih. V prvi vrsti je potrebno izpostaviti produkcijsko delavnico igranega filma, kjer bodo mladi udeleženci sodelovali pri zanimivih predavanjih, obenem pa bodo razvili lastne kratke filme od ideje do premiere in tako teoretično znanje nadgradili s praktičnim. Mentorja produkcijske delavnice bosta Mitja Mlakar in Miha Šubic. Premiera filmov, ki bodo nastali na delavnici bo 2.7.2016.
Ob večerih bodo mladi filmski profesionalci udeležencem kreativno predstavili področja svojega dela in jim razširili filmska obzorja.

Prijave so že odprte, in sicer na naslednji povezavi: http://goo.gl/forms/cHqBfiPrO95Bdp1A3 ali preko spletne strani http://www.filmsmoothie.si/.

Fulbright štipendije za študijsko leto 2017/2018

Veleposlaništvo ZDA je objavilo razpis za Fulbright štipendijo za študijsko leto 2017/2018. Na voljo je 5 štipendij za doktorske študente in 4 štipendije za podoktorske raziskovalce. Veleposlaništvo ZDA je objavilo razpis za Fulbright štipendijo za študijsko leto 2017/2018. Na voljo je 5 štipendij za doktorske študente in 4 štipendije za podoktorske raziskovalce. Rok za prijavo je 1. 8. 2016. Več informacij »