Foto arhiv

MAVRICA PEVSKIH TALENTOV 2016

tekmovanje: četrtek, 2. junij 2016, Športna dvorana Podmežakla, Jesenice

Z organiziranjem javne avdicije (14. maj 2016) in tekmovanja 'Mavrica pevskih talentov 2016' smo razširili jubilejno, 10. Kulturno mavrico Jesenic, z novo priložnostjo za kulturno ustvarjalnost mladih.

Predvsem smo želeli dati priložnost mladim, ki se ukvarjajo z glasbo in petjem, da se javno predstavijo, dobijo nove izkušnje nastopanja na odru, se srečajo s sovrstniki, katerim prav tako kot njim glasba zapolnjuje prosti čas in jim pomeni izziv, in da jim tudi ta priložnost da spodbudo za njihovo nadaljnje delo.

Prav tako smo želeli dati spodbudo tistim mladim, ki radi pojejo in imajo talent, da bi morda ob ogledu avdicije oz tekmovanja dobili tisto zadnjo piko na i odločitvi, da je glasba in petje lahko tudi njim več kot le sprostitev v prostem času.

Tako se je na prvi večer razširjenega dogajanja »KULTURNA MAVRICA JESENIC 2016« na odru zvrstilo 30 odličnih mladih pevskih talentov z vse Slovenije - iz Mojstrane, Spodnje Dobrave, Zgornje Besnice, Zgornjih Gorij, Visokega, Tržiča, Mengša, Ljubljane, Podvelke, Šentjanža pri Dravogradu, Hotize pri Lendavi, Otiškega Vrha, Suhorja, Črnomlja, Metlike, Škofij, Ajdovščine… Tekmovali so v treh osnovnošolskih kategorijah in eni srednješolski.

Žirantje Anja Baš, Eva Boto in Tomaž Krt, so imeli nehvaležno delo, saj so bili prav vsi nastopi mladih resnično dobri. Seštevek njihovega točkovanja ob koncu pa je vseeno določil prve tri v vsaki kategoriji.

Osnovna šola, 1. do 3. razred:
  1. Taja Glavič iz Radovljice (edina udeleženka v tej starostni skupini)

Osnovna šola, 4. do 6. razred:
  1. Flora Krampač iz Ljubljane
  2. Nina Dovžan Perović iz Mojstrane
  3. Lana Milosavljević iz Visokega

Osnovna šola, 7. do 9. razred:
  1. Viviana Kukar iz Suhorja pri Metliki
  2. Maruša Kos iz Ajdovščine
  3. Manca Lovrin iz Črnomlja

Srednja šola:
  1. Nina Pahor Oberman iz Metlike
  2. Ana Skumvač iz Zgornjih Gorij
  3. Maša Marič iz Lendave

Absolutna zmagovalka z najvišjim seštevkom točk je postala Nina Pahor Oberman iz Metlike.

Vsem nastopajočim smo za spomin na njihov nastop na Mavrici pevskih talentov 2016 na Jesenicah pripravili lična priznanja in praktično darilce - USB ključek, prvi trije v vsaki kategoriji in absolutna zmagovalka pa so prejeli tudi pokale.

Nagrade je podelil tudi so-organizator, Glasbeni studio Osminka, ter 'Mednarodni pevski festival Blejski zlati mikrofon 2016', ki je trem tekmovalcem po svoji izbiri podeli tri uradna povabila na omenjeni festival.

Vsem zbranim sta zapeli in jih nagovorili Anja Baš, pevka z Jesenic, ki se je slovenski javnosti predstavila tudi na letošnji Emi, ter Eva Boto, zmagovalka Popevke 2016 na Dnevih slovenske zabavne glasbe.

Celotni večer je več kot uspel tudi zaradi dobre organizacije poteka tekmovanja kakor tudi podelitve številnih nagrad, enkratne scene in kvalitetnega ozvočenja.

Vsekakor upamo, da se v prihodnje na odru pridružite tudi mladi pevski talenti z Jesenic, saj vemo, da vas je kar nekaj!

Lili Tkalec, Zavod za šport Jesenice - Mladinski center Jesenice

Foto Vidmar