Foto arhiv

Arhiv najav - junij 2016

Javni razpis za sofinanciranje aktivne participacije mladih (mladinsko delo) v društvih in nevladnih organizacijah

Obveščam vas, da Občina Jesenice objavlja Javni razpis za sofinanciranje aktivne participacije mladih (mladinsko delo) v društvih in nevladnih organizacijah.

Gre za prvi tovrstni razpis, s katerim želi Občina Jesenice nagraditi delo tistih mladih, ki aktivno sodelujete v društvih in nevladnih organizacijah, ter hkrati spodbuditi ostale mlade k aktivnejšemu vključevanju v lokalno okolje in za delo v društvih.

Vlagatelji so oz. ste mladi, stari od 15 do 29 let (prijavo oz. vlogo morajo vložiti mladi in ne društvo oz. nevladna organizacija). Razpisna dokumentacija…

Športno zabavno popoldne za mlade – v soseski Center II

ponedeljek, 20. junij 2016, ob 16. uri, pred Mladinsko točko Center II,
v primeru dežja bo dogodek v sredo 22.6. ob 16. uri.

Vabimo vse mlade na športno zabavno popoldne, kjer si bomo v obliki gibanja in plezanja oddahnili od dolgih šolskih dni. Ob miganju bomo poskrbeli za veselje, razvedrilo in dobro telesno kondicijo.

Pridruži se tudi ti na naslednjih aktivnostih:

  • plezalna stena z inštruktorjem
  • košarkarske dvojke v dveh starostnih kategorijah (1. starostna kategorija: od 8 do 12 let, 2. starostna kategorija: nad 12 let)
  • tekmovanje v metanju prostih metov

Najboljši prejmejo praktične nagrade.

Mladinski center Jesenice in mladi na Dnevih športa, Jesenice 2016

petek, 10. junij 2016, ob 16. uri, športni park Podmežakla

Ob pestrem in zanimivem športnem programu bomo za popestritev in poživitev tekmovalnega športnega duha skrbeli tudi mi z mladimi iz mladinskega centra. Tako bo dj Aliceya s pozitivnimi in stimulativnimi ritmi dvigoval utripe udeležencev in tekmovalcev. Na t.i. INFO točki mladinskega centra pa si boste lahko z zanimivimi 3d miselnimi igrami razmigali možgane in preko info materiala pridobili različne informacije o dejavnostih mladinskega centra.

Celoten športni program: http://zsport-jesenice.si/info.php?id=razp&x=2016035. Vabljeni!

MAVRICA PEVSKIH TALENTOV 2016

četrtek, 2. junij 2016, ob 19. uri, Športna dvorana Podmežakla

Več kot trideset mladih, ki se bodo na odru predstavili s popularnimi domačimi in tujimi skladbami, prihaja iz različnih krajev Slovenije: od Radovljice, Mojstrane, Visokega, Ljubljenje, do Metlike, Škofij, Otiškega Vrha, Ajdovščine, Šentjanža pri Dravogradu… Stari so od 7 do 19 let, tekmovali pa bodo v 4 starostnih kategorijah.

Gostja večera bo Eva Boto, zmagovalka Popevke 2016 na Dnevih slovenske zabavne glasbe. Pridružila se ji bo tudi Jeseničanka Anja Baš, ki se je slovenski javnosti predstavila tudi na letošnji Emi.

S projektom Mavrica pevskih talentov 2016 dajemo priložnost mladim, ki se ukvarjajo s petjem, da se javno predstavijo, dobijo nove izkušnje in seveda spodbudo za naprej. Zato vabljeni, da jih s spodbudnim aplavzom nagradimo v kar največjem številu! Vstopnine ni!

Projekt Mavrica pevskih talentov poteka v sodelovanju z Glasbenim studiom Osminka.

10. KULTURNA MAVRICA JESENIC, tradicionalna medkulturna in medgeneracijska prireditev

petek, 3. junij, ob 19. uri, Športna dvorana Podmežakla

Vabljeni na večer atraktivnega kulturnega programa različnih narodov in narodnosti z območja nekdanje skupne države, ki ga deseto leto zapored za vse občane Jesenic in širšo javnost z veliko zavzetostjo pripravljajo v domačih kulturnih društvih: KUD Triglav Slovenski Javornik – Jesenice, KŠD Bošnjakov BISER Jesenice, Makedonsko KD ILINDEN Jesenice, KŠD Hrušica in KPHŠD Vuk Karadžić Radovljica. Predstavili se bodo s folklornimi plesi, petjem, igranjem inštrumentov, deklamacijami… Dogodku se letos z nastopom na odru pridružuje tudi Albanska skupina mladih, ki so se poimenovali 'Shqiponjat'.

Po zaključku kulturnega programa si boste na stojnicah društev lahko ogledali zanimive predmete kulturne dediščine, z veseljem pa vam bodo v pokušino ponudili tudi svoje kulinarične dobrote.

sobota, 4. junij, jeseniške ulice in Športna dvorana Podmežakla

Med 17.30 in 18.30 uro v primeru lepega vremena spremljajte SPREVOD DOMAČIH IN GOSTUJOČIH FOLKLORNIH SKUPIN od Glasbene šole Jesenice do Trga Toneta Čufarja, od tam pa po Cesti maršala Tita skozi podvoz v Športni park Podmežakla.

Ob 19. uri vabljeni v dvorano na pester program gostujočih folklornih skupin iz Slovenije in Avstrije: FS ISKRAEMECO Kranj, Hrvaško KUD KOMUŠINA Škofja Loka, Makedonska FS KALINA Ljubljana, FD Lancova vas (Videm pri Ptuju) in Srbsko KUD Opanak iz Salzburga.

Sledil bo zabavni večer za vse sodelujoče v programu 10. Kulturne mavrice Jesenic in vse obiskovalce, ki si želite druženja in zabave - za dobro voljo bosta poskrbela tudi Hajni Blagne in Anka Čop.

Vabljeni na novo doživetje čara večkulturnega utripa! Vstopnine ni!

Organizatorji: Zavod za šport Jesenice, Mladinski center Jesenice in ZKD Jesenice
Sponzorji: Gorenjski Glas, Radio Triglav, Damjan Design, Cvetličarna Zvonček, Foto Vidmar, Relief Marko Černe
Projekt Kulturna mavrica Jesenic 2016 omogočata Občina Jesenice in URSM (MIZŠ).

Napovedujemo...

Vabljeni, da sodelujete v nagradni igri za 'posebne kulinarične nagrade' na FB Kulturna mavrica Jesenic in spremljajte - všečkajte - delite objave fotografij Kulturnih mavric 2007 – 2015 na FB Mladinski center Jesenice!

Zadnja avdicija za 3. mednarodno pevsko tekmovanje Blejski zlati mikrofon

nedelja, 19. junij 2016, od 10. ure dalje, Restavraciji Chilli na Bledu

Organizatorji Festivala Blejski zlati mikrofon vabijo mlade pevke in pevce na zadnjo avdicijo za slovenske udeležence. Le ta pomeni vstopnico za udeležbo na 3. mednarodnem pevskem tekmovanju Blejski zlati mikrofon, ki bo potekalo od 19. do 24. julija na Bledu.

Javni avdicija bo potekala v nedeljo, 19. junija 2016, od 10. ure dalje v Restavraciji Chilli na Bledu. Več informacij na http://bled-goldenmic.si/

Vabilo na mladinsko izmenjavo – Grafitiranje in umetnost

Izmenjava se bo odvila v Sevilli med 18. in 27. julijem, namenjena pa je mladim med 18. in 30. letom, ki jih zanimata umetnost in grafiti. Med 10-dnevno izmenjavo se bodo udeleženci udeležili različnih umetniških delavnic, kjer se bodo predvsem učili o osnovah in različnih tehnikah risanja grafitov. To je torej odlična priložnost, da mladi z vrstniki delijo svoje znanje in izkušnje na področju umetnosti in grafitiranja, razširijo svoja obzorja in izvejo kaj več o drugih kulturah.

Več podatkov o izmenjavi najdete tukaj. Razpis je napisan v angleščini, saj bodo sodelujoči med seboj komunicirali ravno v tem jeziku. Zainteresirani naj izpolnijo prijavnico in nam pošljejo svoj življenjepis na info.voluntariat@gmail.com do 29.5.2016.

Poletna šola Academia Aestiva Internationalis

Poletna šola Academia Aestiva Internationalisz naslovom ”Begunci in ‘begunci": Globalen izziv, ne (samo) evropski se bo odvila med 27. 6. in 1. 7. 2016 na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Sodelovanje je brezplačno, prav tako bo poskrbljeno za prigrizke in brezplačni javni prevoz po Ljubljani. Rok za prijavo je 5. 6. 2016. Več informacij »

Želiš postati vodnik/vodnica oziroma animator/animatorka na poletnem taboru?

Klub prijateljev mladine MarindolusKranj išče prostovoljce za delo na poletnem mladinskem taboru Marindol med 4. in 8. julijem ter 15. in 19. avgustom. Potrebujejo mlade ljudi, ki so odgovorni, komunikativni, kreativni, polni energije in ki želijo delati z otroki in mladimi ter so stari 19 let in več. Rok za prijavo je 27. 5. 2016. Več informacij »