Foto arhiv

Arhiv najav - marec 2016

Marčevske priložnosti za ure OIV

Dijakinje in dijaki!

Ure OIV (obveznih izbirnih vsebin) lahko opravite na različne načine: potrdilo za opravljeno delo vam izdajo v društvih, v okviru katerih ste aktivni; nekatere šole priznavajo obiskovanje glasbene šole, aktivno ukvarjanje s športnimi dejavnostmi, udeležbo na različnih tekmovanjih…

Potrdilo pa lahko pridobite tudi s sodelovanjem v različnih aktivnostih našega centra. V mesecu marcu lahko izkoristite naslednje priložnosti:

brez prijav

 • sodelovanje na sredinih ustvarjalnih delavnicah
  2. marec: kazala za knjige
  9. marec: mandale
  16. marec: obesek iz gline
  23. marec: čestitke za materinski dan
  vsakič od 13. ure dalje

obvezne predhodne prijave oz dogovori (04 5884 680/681)

 • TA PRAV ŽIV ŽAV v okviru prireditve Pomladni tek
  pomoč pri animaciji otrok v soboto, 19. marca, med 10. in 13. uro, na Stari Savi (prijava do 16.3.)
 • kuharska delavnici PEKA MAFINOV
  sodelovanje na delavnici v četrtek, 24. marca, od 14. do 17. ure (prijava do 21.3.)
 • prireditev FESTIVAL OM - plesno pevska pravljica na materinski dan
  pomoč na prireditvi v petek, 25. marca, med 15. in 19. uro , dvorana Kolpern (prijava do 21.3.)

ČAROBNI ČETRTKI, brezplačne vodene dejavnosti za osnovnošolce

ob četrtkih, od 16. do 18. ure, Mladinska točka Center II, Titova 41, Jesenice

Vabimo vse mlade na naša periodična srečanja, ki smo jih poimenovali kot ČAROBNI ČETRTKI, kjer se lahko sprostite od vsakdanjih šolskih obveznosti, si razmigate telo in domišljijo ter popestrite svoje popoldneve.

Aktualni program ČAROBNIH ČETRTKOV v mesecu marcu:

 • 03.03.2016 - Rožice iz filca
 • 10.03.2016 - Ptički v kletki
 • 17.03.2016 - Čebelice
 • 31.03.2016 - Spomladansko drevo

Periodični program četrtkovih dejavnosti: razvedrilne igre na prostem, družabne namizne igre, ustvarjalne delavnice, igre za bistre možgane, pogovori na aktualne in tudi čisto vsakdanje teme… Pričakujemo tudi tvoje predloge!

Poziv staršem, da izpolnite izjavo!
Starše osnovnošolcev, ki bodo obiskovali četrtkove vodene dejavnosti, pozivamo, da izpolnijo izjavo, ki njihovemu otroku omogoča udeležbo na brezplačnih vodenih dejavnostih. Obrazce z »IZJAVO STARŠEV« lahko dobite vsak četrtek med 16. in 18. uro na Mladinski točki Center II, lahko pa jo natisnete tudi sami… Izjava staršev

Festival Om - plesno pevska pravljica na materinski dan

petek, 25. marec 2016, ob 18. uri, dvorana Kolpern Jesenice

Festival Om je sklop kulturnih dogodkov, ki so se in se še bodo odvijali v različnih krajih Slovenije - organizator, Klub Devayani, je z velikim uspehom začel 'turnejo' v Idriji in Kranjski Gori.

25. marca, na materinski dan, pripravljajo atraktiven dogodek na Jesenicah, pri katerem sodelujemo različne organizacije in posamezniki. Umetniško in jogijsko zasnovana prireditev bo posvečena še posebej ženskam, vsekakor pa boste v programu lahko uživali tudi moški in otroci - zatorej vabljeni vsi skupaj!

Med drugim bodo bogatili program posebni gostje, plesalci, pevci in umetniki:
- F&B Acrobatics - FIlip in Blaž,
- Denis Chorchyp,
- Aljaž Ravnjak,
- jogistka Maša,
- plesna skupina pod vodstvom Mojce Svetine…

Voditeljica in povezovalka programa bo pisateljica, plesalka in mednarodno priznana jogistka Ana Kersnik Žvab.

Preživite prijetno petkovo popoldne, razveselite sebe in svoje bližnje z obiskom Festivala Om na Jesenicah!

Vstopnina 6€, vstopnice bodo na voljo eno uro pred dogodkom.

Več o Festivalu Om tudi na 'Joga za nosečnice'…

V sodelovanju: KŠK Devayani Yoga & Dance Lifestyle, ZŠJ - Mladinski center Jesenice, F&B Acrobatics, Klub Artista, Moj klub, Miki plesna šola, KBV Samurai Chorchyp Team, Osnovna šola Prežihovega Voranca Jesenice, TV oddaja Pr' Francet…

Klepeti staršev z Zinko Ručigaj o vzgoji otrok: Otrok trmari in izsiljuje? - JOK in TRMA

ponedeljek, 21. marec 2016, ob 17. uri, Soseska Center II - MCJ Mladinska točka na Titovi 41, Jesenice (pri A banki)

Ali vas otrok pogosto izsiljuje s trmo? Kako reagirate ob trmi?
Kaj pa, ko je otrok čustveno prizadet?
Kdaj je najbolje, da ga ignorirate in kdaj potrebuje vašo oporo?

Skupaj bomo iskali rešitve. Spoznavali bomo, kaj je vzrok otrokovim izbruhom, kako reševati takšne in tudi druge vzgojne težave.

Tudi vi se lahko pridružite pomladnim sproščenim klepetom z Zinko Ručigaj!

Čarobni četrtek: SPOZNAJMO SVOJE MESTO, MCJ igre za osnovnošolce

četrtek, 17. marec 2016, od 16. do 18. ure, MCJ Mladinska točka v soseski Center II, Titova 41, Jesenice

Osnovnošolke in osnovnošolci, vabljeni na čarobni četrtek v Sosesko Center II, kjer bomo skupaj z dekleti, ki vodijo tamkajšnje dejavnosti, to popoldne dodatno popestrili z igrami poznavanja zanimivosti jeseniških ulic skozi čas.

Ogledali si bomo zanimive fotografije Jesenic iz prvih desetletij 20. stoletja in s pomočjo panoramskih posnetkov sedanjih Jesenic ugotavljali, kako poznamo mesto s t.i. ptičje perspektive. Pridi, zabavno bo!

POMLADNI TEK Jesenice 2016, TA PRAV ŽIV ŽAV za otroke

sobota, 19. marec 2016, od 11. do 12.30 ure, Stara Sava

Ob pomladnem teku bo organizirana animacija za najmlajše. Dekleta pod okriljem Mladinskega centra bodo pripravila različne spretnostne, ravnotežne in zabavne delovne postaje...

sobota, 19. marec 2016, Jesenice, trg na Stari Savi, organizator: Zavod za šport Jesenice
- ob 10:00 - start otroških tekov
- ob 11:00 - start teka na 10 km
- ob 11:05 - start rekreativnega netekmovalnega teka

Mladi in vsi tisti, ki želite pomlad začeti športno - s tekom, vabimo vas, da se nam pridružite na 9. pomladnem teku! več informacij o teku »

kviz PO ULICAH ŽELEZARSKEGA MESTA

rezultati-kviz-2016-jesenice.pdf

Letošnji kviz je postregel z zanimivim razpletom - prav v vseh starostnih kategorijah so bila potrebna dodatna vprašanja, saj so tekmovalci resnično obvladali vse podrobnosti! Avtor gradiva in sestavljavec vprašanj, Aljaž Pogačnik iz Gornjesavskega muzeja Jesenice, je moral kljub že vnaprej pripravljenim dodatnim vprašanjem kar sproti sestavljati nova!

Čestitke prav vsem, tako zmagovalcem kot ostalim finalistom letošnjega tekmovanja poznavanja zgodovine mesta Jesenice, kakor tudi mentoricam za uspešno pripravo tekmovalcev!
rezultati kviza »

Nagrajenci 'slikovne' nagradne igre na Info točkah med dijaki SŠJ in GJ

V torek oz sredo med 10 in 11.30 uro so dijaki Srednje šole Jesenice in Gimnazije Jesenice lahko oddali listič z odgovorom na slikovno vprašanje, ki se je glasilo: Kako danes uradno imenujemo ulico, ki jo vidiš na fotografiji? Je to danes Cesta maršala Tita ali je to že Cesta železarjev?

Med dijake, ki so pravilno odgovorili, smo z žrebom podelili ključke USB. Na Srednji šoli Jesenice (15.3.2016) so bili to Rok Ribnikar, Miha Sodnik in Kristjan Vajde, na Gimnaziji Jesenice (16.3.2016) pa Marko Novak, Patricija Rajković in Matic Markizeti. Čestitamo!

Rezultati žrebanj 'slikovne' nagradne igre ob prazniku občine Jesenice

V preteklem tednu ste osnovnošolci od ponedeljka dalje lahko sodelovali v nagradni igri. Igro in plakat z različnimi fotografijami in komentarji starih Jesenic smo v MCJ pripravili z namenom, da vam približamo marsikatero zanimivost o ulicah, po katerih se vsakodnevno sprehajate. Rezultati nagradne igre »

ULICE JESENIC SKOZI ČAS - MCJ nagradna igra za srednješolce

torek, 15. marec 2016, med 10. in 12. uro, MCJ INFO točka na Srednji šoli Jesenice
sreda, 16. marec 2016, med 10. in 12. uro, MCJ INFO točka na Gimnaziji Jesenice

V okviru praznika Občine Jesenice bomo z nagradno igro med jeseniškimi dijaki ugotavljali, koliko zanimivosti iz zgodovine mesta Jesenic mladi poznajo.

Odgovore bo možno oddati v skrinjico med 10. in 11.30 uro, v odmoru med koncem 6. in začetkom 7. ure pa bomo izvedli tudi žrebanje - v kolikor izžrebani ni prisoten, žrebamo naslednjega! Tri srečneže čakajo USB ključki!

kviz PO ULICAH ŽELEZARSKEGA MESTA

ob prazniku občine Jesenice
ponedeljek, 14. marec 2016, ob 17. uri, dvorana Kina Železar

Ste vedeli, da so ulice Jesenic v letu 1930 zaradi velike količine prahu, katerega so dvigovala motorizirana vozila, začeli škropiti s pomočjo cestne škropilnice, preprostega lesenega voza na konjsko vprego z dvo-tonskim sodom za vodo? Ste vedeli, da je avgusta 1934 po jeseniških ulicah potekala avtomobilistična dirka 'Mednarodna alpska vožnja'?

Še veliko drugih zanimivosti lahko izveste na letošnjem tekmovanju poznavanja zgodovine mesta Jesenic, na finalnem obračunu najboljših šolskih ekip: učenci osnovnih šol Toneta Čufarja Jesenice, Prežihovega Voranca Jesenice in Koroške Bele se bodo pomerili v dveh starostnih stopnjah, na tretji stopnji pa bodo svoje poznavanje zgodovinskih zanimivosti dokazovali dijakinje in dijaki Srednje šole Jesenice in Gimnazije Jesenice.

Vljudno vabljeni! Vstopnine ni.

organizatorji: Občina Jesenice, Gornjesavski muzej Jesenice, Gledališče Toneta Čufarja Jesenice, Zavod za šport Jesenice - Mladinski center Jesenice

Javni razpis za sofinanciranje mladinskih projektov v letu 2016

Občina Jesenice je z dnem 29.2.2016 na svoji spletni strani objavila letošnji Javni razpis za sofinanciranje mladinskih projektov.

Namen razpisa je spodbuditi aktivno participacijo mladih, omogočiti kakovostnejše mladinsko delo in podpreti izvedbo projektov, ki jih izvajajo mladi in zajemajo tiste vsebinske aktivnosti, ki mlade usposabljajo za aktivno družbeno delovanje ter prispevajo k osebnemu razvoju ustvarjalnih posameznikov in celotnega mladinskega dela.

Razpisna dokumentacija je na voljo na spletni strani Občine Jesenice pod rubriko 'Za občana - Javna naročila, razpisi in objave - Javni razpisi'… Skupna vrednost razpisa je 10.000 EUR. Rok za oddajo vlog je 14. marec 2016.

Dodatne informacije lahko vlagatelji dobijo po tel. 04/ 5869 212 pri Barbari Toman in po tel. 04/ 5884 680 oz. 040 666 940 pri Lili Tkalec.

Mladi, ki ste stari med 15 in 29 let, in ste bodisi neformalna interesna skupina bodisi mladinska organizacija oz mladinska sekcija društva - izkoristite priložnost za pridobitev sredstev za uresničitev vaše ideje - vašega projekta!

Ob mednarodnem dnevu žensk - Info točki in ulična akcija v mestu

Info točki:
- torek, 8. marec 2016, med 10. in 12. uro, Srednja šola Jesenice
- sreda, 9. marec 2016, med 10. in 12. uro, Gimnazija Jesenice
Ulice mesta Jesenic:
- torek, 8. marec 2016, med 14.30 in 16. uro

Mednarodni dan žensk je čas za premislek o doseženem napredku, o dejanjih poguma in odločnosti, ki so jo odigrale ženske v zgodovini.
Ob obeleženju mednarodnega dneva žensk smo v mladinskem centru za srednješolska dekleta pripravili prijetna presenečenja, katera bomo v torek in sredo namenjali prav njim. Zato vse dijakinje vabimo, da se nam pridružijo na t.i. Info-točkah na srednjih šolah.

V torek, 8. marca, med 14.30 in 16.00 uro, pa bomo skupaj z mladimi, obiskovalke ulic mesta Jesenice "presenetili" z drobno pozornostjo na Jeseniških ulicah! Vsem ženskam ob tej priložnosti čestitamo!

NEFIKS KARIERNI DAN

sreda, 2. marec 2016, MCJ INFO točka na Gimnaziji Jesenice in na Srednji šoli Jesenice

'Študij je POT, ne CILJ!' je geslo vseslovenskega Kariernega dne Nefiks, ki se bo po srednjih šolah odvijal to sredo.

Številnim sodelujočim se pridružujemo tudi v MCJ: v sredo bomo maturante jeseniške gimnazije in srednje šole, ki se odločajo o svoji nadaljnji študijski poti, poskušali opozoriti na čim več različnih dejavnikov, ki naj jih pri tem upoštevajo.

Treba je gledati širše
V prihodnosti se obeta mnogo poklicev, ki danes sploh še ne obstajajo, po drugi strani pa bodo nekateri izginjali. Prav zato, ker je mnogo področij še nejasnih, pa ne moremo poklicne izbire prepustiti naključju in šele po nekaj letih ugotavljati, ali smo se odločili perspektivno ali ne.

Predstavitev knjige Anje Baš - LAČNA ŽIVLJENJA

sreda, 2. marec 2016, ob 19.30 v Občinski knjižnici Jesenice

Vabljeni na predstavitev knjige LAČNA ŽIVLJENJA - kako sem premagala bulimijo in se začela imeti rada.

Z avtorico Anjo Baš se bo pogovarjala gospa Pavla Klinar.

Več o knjigi: http://anjabas.si/knjiga/

TEAM TAE BO FITNES

TEAM TAE BO FITNES, Cesta maršala Tita 39a, vabi vse ljubitelje moderne vadbe aerobike in borilnih veščin, da se jim pridružite. Vadba bo v manjših skupinah, primerna za vse, ker začenjajo z osnovnimi vajami, počasi stopnjujejo intenzivnost in zahtevnost vaj. 1. obisk je brezplačen... več informacij »

Kam greste pa vi na EVS?

Prostovoljci POZOR!
Tokrat smo za vas pripravili 4 zanimive priložnosti, vi se morate le odločiti, katera vam je najbolj pisana na kožo:
Odpravite se LAHKO na enega izmed 3 EVS programov;
prijavite se na odprti razpis za prostovoljenje v Maleziji;
prek programa GLEN odpotujte v Mjanmar ali Indijo;
ali pa se z njihovo pomočjo naučite plesati kot v Bollywoodu.
Težka izbira, kajne?

Odlična novica je tudi za vse tiste, ki si želite v letošnjem letu nekaj mesecev preživeti v tujini! V okviru programa EVS imajo na Voluntariatu tokrat za vas pripravljene kar tri zanimive razpise.
Če vas zanima dolgoročni EVS (12 mesecev), si oglejte na razpis za delo v dnevnem centru za otroke iz ranljivih skupin v Skopju. Prijavo na ta razpis toplo priporočajo vsem, ki jih veseli delo z otroci in so jim pripravljeni pomagati pri vsakodnevnih opravilih, šolskih obveznostih in aktivnemu vključevanju v družbo.
Rok za prijavo je 4.2.2016.

Tisti, ki vas zanima kratkoročni EVS, se pa lahko letos poleti za 2 meseca odpravite na Poljsko, kjer boste sodelovali pri projektu Village of European Countries. V evropski prestolnici kulture za leto 2016 se bo namreč zbralo 50 mladih umetnikov in obrtnikov iz 33-ih držav, naloga EVS prostovoljca pa bo poskrbeti, da vse aktivnosti potekajo kot po tekočem traku.
Prijavite se lahko neposredno organizatorjem, in sicer do 15.3.2016.
Vse podatke o projektu in prijavi najdete tukaj.

Za piko na i pa vam tokrat ponujajo tudi priložnost, da si sami oblikujete svoj EVS projekt. V primeru, da vam noben od objavljenih razpisov ni pisan na kožo, vendar si vseeno želite nepozabne EVS izkušnje, vam predlagajo, da kontaktirate njihove partnerje iz Francije. Osnovne informacije o organizaciji najdete tukaj, pri oblikovanju projekta pa imate proste roke.
Prijavite se neposredno organizaciji do 18.3.2016. Veselo na delo!

Več informacij: http://www.zavod-voluntariat.si/

Prosto delovno mesto: Eurodesk Brussels Link Director

Eurodesk AISBL išče izkušenega in dinamičnega direktorja z iniciativo in željo po vodenju omrežnega razvoja in informacijskega servisa. Prijavijo se lahko kandidati z relevantnimi izkušnjami in z najmanj tri letnimi izkušnjami s področja menedžmenta. Delo se bo pričelo predvidoma 1. junija in bo potekalo v Bruslju. Rok za prijavo je 15. 3. 2016.
Več informacij »