Foto arhiv

Arhiv najav - januar 2016

ZAPOSLITVENI KLUB ZA MLADE tudi na JESENICAH – čas za prijavo do 29. januarja!

Zavod Nefiks je v preteklih sezonah ob podpori znamke ORTO izvajal projekt Zaposlitveni klubi za mlade, s katerimi mladim pomaga pri povečanju njihove zaposljivosti. S sodelovanjem v zaposlitvenih klubih v Ljubljani, Šentjurju in Zagorju ob Savi, je delo dobilo 120 mladih, ki so bili vključeni v projekt v prvih treh sezonah.

V četrti sezoni klubi potekajo v Ljubljani, Šentjurju in Zagorju ob Savi, trenutno zbirajo prijave za Zaposlitvene klube v Novem mestu, Kopru in na Jesenicah.

Udeleženci se srečujejo enkrat tedensko in v treh mesecih intenzivno spoznavajo in širijo svoje zaposlitvene možnosti. V prvem mesecu začrtajo agendo kluba, pripravijo svoj CV in zastavijo svoj karierni plan, kjer opredelijo zaposlitvene načrte, hkrati pa so deležni različnih predavanj, delavnic in izobraževanj. Sledi načrtovanje in izvedba podjetne aktivnosti, kjer se naučijo osnovnih zakonitosti projektnega vodenja. Zadnji mesec se osredotočajo na spoznavanje svojih potencialnih delodajalcev na dogodkih različnih formatov, ki jih sami organizirajo.

Več o projektu... . Prijaviš se lahko TUKAJ.

Januarski DNEVNI KLUB MCJ, od 12. do 16. ure

 • Januarsko glasbeno druženje ob igranju različnih instrumentov, tudi za OIV!
  od ponedeljka do petka, po pouku oz med 13. in 15.30 uro
  Dijakinje in dijaki Srednje šole Jesenice in Gimnazije Jesenice!
  Vabljeni na glasbena druženja ob zvokih instrumentov na katere doma pridno vadite. Delavnice so namenjene vsem mladim, ki igrajo kateri koli instrument, da skupaj z ostalimi na različne instrumente ustvarijo zanimive zvoke in ritme, ter mogoče ustanovijo celo svojo glsbeno skupino. Zabavna druženja se vam štejejo tudi kot ure OIV!
 • Info pisarna
  Informiranje mladih o priložnostih, ki jih mladim nudi MCJ ter o MCJ podpori njihovim projektnim idejam!
 • Po OIV v MCJ! Ob zainteresirani skupini bomo izvedli v sklopu zdravega življenskega sloga izdelavo okusnih in osvežilnih smootijev, ki v zimskih mesecih še kako pridejo prav pri krepitvi odpornosti telesa, zaradi številnih vitaminov.
 • Igranje namiznih športnih in družabnih iger: Za razvedrilo po napornih šolskih dopoldnevih je mladim namenjeno igranje namiznega tenisa, namiznega nogometa, pikada, kartanja, pričakujmo pa tudi pobude mladih za oglede filmov po vašem izboru? Jeah

Povabilo k sooblikovanju programov v letu 2016 za mlade med 15. in 29.letom

Interesov, potreb in želja mladih je v vseh lokalnih skupnostih veliko, prav tako pa tudi dobrih idej in pozitivne energije. Marsikdo med vami vse to že deli s prijatelji, morda v okviru kakšnega društva, mladinske organizacije ali kako drugače formirane interesne skupine.

Marsikdo od mladih je že delil oz še deli vse to tudi z našim mladinskim centrom. Z aktivno vključitvijo v projekte, dogodke, akcije… je vsak od njih doprinesel oz doprinaša k pestrejšim dogajanjem po meri mladih, sprva manjši dogodki pa v sodelovanju preraščajo v vidnejše projekte.

Da bo takšnih dogajanj v jeseniški občini v letu 2016 še več in bodo vam mladim potrebna, privlačna, koristna, zanimiva…, se s svojimi željami, predlogi, pobudami oglasite v našem centru!

Vabimo tudi mlade ustvarjalce s kateregakoli področja, ki si želite priložnosti nastopanja oz predstavitve svojega ustvarjalnega dela širši javnosti ali pa želite svoje znanje prenesti na druge mlade.

Pogovorili se bomo o potrebnih aktivnostih za realizacijo vaše ideje oz pobude, o možni podpori s stran našega centra in načinu sodelovanja.

Skratka, mladi med 15. in 29. letom starosti, vabimo vas, da se čim prej oglasite v Mladinskem centru Jesenice na Kejžarjevi 22, vsak delovni dan med 12. in 16. uro oz da pokličete na 04 5884 680/681, da se dogovorimo za srečanje.

Zakaj se to povabilo tiče tudi tebe?
Vsaj iz dveh razlogov:

 • Zato, da se bo dogajalo več tistega, kar pogrešaš ti!
 • Zato, da tudi ti - tako kot že mnogo mladih- z aktivnim sodelovanjem pridobiš in nadgradiš uporabna znanja, raznolike veščine in kompetence, s katerimi se z večjo lahkoto kosaš z vsakodnevnimi izzivi in se krepiš za tiste, ki te še čakajo v življenju

EU in možnosti za mlade - Želite registrirati s.p. ali d.o.o.?

četrtek, 28. januar 2016, od 9. do 12. ure, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Na pobudo mladih med 21. januarjem in 11. februarjem v Mladinskem centru Jesenice organiziramo sklop treh različnih vsebinskih delavnic, ki jih namenjamo brezposelnim mladim s celotne Gorenjske.

V današnjem času, ko je težko dobiti zaposlitev, vsako dodatno znanje pride prav. Poleg tega pa boste na delavnicah spoznali druge mlade, si razširili socialno mrežo in izmenjali izkušnje ter se ob tem tudi prijetno družili. Z veseljem bomo podprli tudi predloge udeležencev za nove vsebine oz delavnice, ki bi jih organizirali v prihodnjih mesecih.

Drugo v nizu treh delavnic pripravljamo v sodelovanju z Razvojno agencijo Zgornje Gorenjske. Na delavnici bo ga. Eldina Čosatović, mag. posl. ved svetovalka na Europe Direct Gorenjska, predstavila možnosti vstopa v podjetniški svet (registracija s.p. ali d.o.o.), pobude za zaposlovanje mladih iz Evropskega socialnega sklada, mrežo EURES ter možnosti iskanja zaposlitve v tujini ter portal Tvoja Evropa, ki nudi nešteto možnosti za mlade. Vabilo in podroben program…

Delavnica je brezplačna, obvezno pa se je predhodno prijaviti z imenom, priimkom in kontaktnimi podatki (e- naslov ali tel. številko). Prijave pošljite do 27.01.2016 na elektronski naslov dina@ragor.si ali po telefonu 04/581-34-19. Prijave sprejemamo do zapolnitve mest.

10 ključnih stvari, ki te jih šola ne nauči: IZNAJDLJIVOST – Kako se (z)najdeš?

četrtek, 21. januar 2016, ob 10. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Na pobudo mladih organiziramo sklop treh različnih vsebinskih delavnic, ki so namenjene brezposelnim mladim do 29. leta starosti s celotne Gorenjske. Z novimi vsebinami in pristopi boste osvojili ali nadgradili različne veščine ter povečali nabor kometenc, po katerih sprašujejo tudi delodajalci.

Po vsaki delavnici do prostor odprt za druženje, izmenjajo izkušenj. Z veseljem bomo podprli predloge udeležencev za nove vsebine oz delavnice, ki bi jih organizirali v prihodnjih mesecih.

Prva v nizu treh delavnic je delavnica o iznajdljivosti, ki udeležencem pokaže možnosti razmišljanja 'izven škatle', kar lahko pride prav pri iskanju zaposlitve, pa tudi na drugih področjih življenja.

Delavnica je brezplačna, izvajajo jo trenerji Socialne akademije iz Ljubljane. Sodi v sklop delavnic s skupnim naslovom 10 ključnih stvari.

Obvezne prijave do torka, 19. januarja 2016, na tel: 031 212 768, Nika.

Klepeti staršev z Zinko Ručigaj o vzgoji otrok: MOJ OTROK MI STALNO ODGOVARJA!

ponedeljek,18. januar 2016, ob 17. uri, Soseska Center II – MCJ Mladinska točka na Titovi 41, Jesenice (pri A banki)

Verjetno ni otroka, ki ne bi kdaj pa kdaj odgovarjal. Sodi v odraščanje, kajne!

Če pa odgovarjanje otroku pride v vsakodnevno navado ter mu postane način komuniciranja z nami in morda celo z drugimi, zagotovo obstajajo razlogi, katerim botrujemo tudi sami. Kaj lahko storimo, da komunikacija za vse postane prijetnejša?

Skupaj bomo iskali rešitve. Spoznavali bomo, zakaj otrok odgovarja in kako reševati takšne in tudi druge težave

Pridružite se staršem, ki si z nasveti Zinke Ručigaj že dolgo uspešno pomagajo!
Več o temah od februarja do maja in o drugih možnostih svetovanja preberite tukaj!

KARAVANA ROCKA - ULTIMATE EDITION

KARAVANA ROCKA - ULTIMATE EDITION

petek, 15. januarja 2016, ob 20h, dvorana Kulturnega in Gasilskega doma Blejska Dobrava

Se še spomnite Karavan rocka izpred let? Peščica nadobudnih, mladih rockerjev je tresla odre širom Jesenic. Preigravali so vse od punka, metala, hip-hopa ter funka. Skupni imenovalec, rock, rock in še enkrat rock. Nora zabava, kjer so problemi postavljeni na stranski tir… Hmm, stari, dobri časi!
In ti časi se bodo ponovili. Karavana rocka se vrača, jeah!

V originalnih zasedbah so se samo za vas ponovno zbrale sedaj že malo bolj uveljavljene skupine:
Arthem, Na Off, Epic Fail in ChillOut.

Vstopnine ni! Zato pridite v čim večjem številu!

RAZSTAVA FOTOGRAFIJ - LJUDJE POLETJA 2015 - Nik Bertoncelj

Od petka, 20. novembra, so v mali dvorani Mladinskega centra Jesenice na ogled fotografije, katerih avtor je Nik Bertoncelj.

Veseli smo, da se je Nik s pobudo po postavitvi svoje druge fotografske razstave, obrnil na nas!

Nik je dijak 1. letnika Srednje šole Jesenice, s fotografijo pa ukvarja skoraj dve leti, najprej kot samouk, potem pa se je aktivno vključil v delo fotografskega krožka na Osnovni šoli Koroška Bela. Sedaj je član Fotografskega društva Jesenice. Svoje fotografsko znanje vedno nadgrajuje in dopolnjuje s pomočjo mentorja Sandija Novaka.

Idejo za temo LJUDJE POLETJA je Nik dobil v poletnih mesecih, ko je veliko fotografiral tako doma kot na poti proti morju in seveda tudi na morju. S fotografijami želi pri obiskovalcu vzbuditi kanček pozitivnih in toplih poletnih misli in občutkov tudi v hladnih zimskih dneh.

Razstava bo na ogled do 20. januarja 2016, med tednom od 12. do 16. ure ali po dogovoru. Vljudno vabljeni!

Naj ob tej priliki povabimo vse mlade ustvarjalce, da se ob naši podpori predstavijo širši javnosti, pa naj si gre za fotografijo, likovno ustvarjanje, glasbeno ustvarjanje…