Foto arhiv

Arhiv najav - december 2015

Novoletni program

MCJ DNEVNI KLUB +15: Namizne športne in družabne igre

26., 27., 28., 29. december ter 2. in 3. januar, od 17. do 20. ure, Mladinski center Jesenice

Vabimo vas na prijetno druženje ob igranju namiznega nogometa, namiznega tenisa in pikada. Zraven teh iger bo možno odigrati partijo Monopolija, Taroka, Enke, Človek ne jezi se...

KITARISTI IN GLASBENIKI POZOR! Prednovoletna kitarska zabava, vodi kitarist in producent Staš Hrenič

sreda, 30. december, od 17. do 20. ure, Mladinski center Jesenice

Vabljeni na zanimivo glasbeno "ON THE AIR" delavnico, kjer si bomo dali duška in do konca odprli kitare in eksperimentirali z zvokom ter preigravali znane rock komade.
S seboj prinesite kitare, ojačevalce, bas kitare, bobne, tolkala ali katerikoli inštrument, ki ga radi igrate. Skupaj bomo 'zarajali' proti novem letu.

DJ VEČER Z DJ-jem ALYCEA

sobota, 2. januar, od 17. do 20 ure, Mladinski center Jesenice

V soboto boste prišli na račun vsi ljubitelji visokih ritmov. Premierno vas bo zazibal DJ ALYCEA, kateri pogumno vstopa na samostojno dj sceno.
Vabljeni tudi ostali dj-ji, da se pridružite in zazibate udeležence v nepozabnih ritmih. Reserved samo za frekvence psy trance, hard techno ter druge skrivnosti rolanja...

Magic the Gatering – igranje kart

sobota, 26. december in 2. januar, ob 18. uri, Mladinski center Jesenice

Spoznaj zanimivo, miselno družabno igro kart Magic the Gatering. Osnove igre vam bo v živo predstavil vodja druženja Žiga Rožič, v nadaljevanju pa si boste lahko ogledali prave mojstre, ki igrajo tako imenovane Friday Night Magic turnirje v formatih (Modern, Commander in Sealed).

TURNIR FIFA 2016 na velikem platnu - Igralna konzola PS3

ponedeljek, 28. december, ob 17. uri, dvorana Kulturnega in Gasilskega doma na Blejski Dobravi

Liga prvakov se nagiba v zanimive izločilne boje. Da si pričaramo kanček šampionskih nogometnih užitkov v virtualnem svetu tudi mi, smo skupaj z mladimi iz Blejske Dobrave in okolice za mlade nad 15 let pripravili turnir v igranju na PS3 konzolo, FIFA 2016. Bo tokratni zmagovalec Ronaldo, Messi, Ibrahimovič, Mandžukič ali Oblak? Pridi in s svojim favoritom osvoji najmočnejšo ligo na svetu "The champions"!
Igralo se bo preko projektorja na velikem platnu in sicer po sistemu 'vsak z vsakim' na izpadanje vse do zmagovalca v velikem finalu. Vsak igralec naj seboj prinese svoj 'joystik'.

MCJ DNEVNI KLUB +15: Turnir v namiznem nogometu

torek, 29. december, ob 18. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Vabimo vse amaterske navdušence igranja namiznega nogometa, da se nam pridružite na novoletnem "MCJ" turnirju.
Turnir bo vodil Marko Mlakar, ki za enkrat še vedno ostaja prvak MCJ turnirjev. Bo tudi tokrat ostal nepremagljiv?
Za vse zainteresirane vam bo Marko pokazal tudi par mojstrskih trikov, ki vam bodo pomagali izboljšati vašo formo! Možnost prijave je do 17.45 ure!

Pred-praznični decembrski DNEVNI KLUB MCJ

od ponedeljka do srede, 21. do 23. decembra 2015, od 12. do 16. ure

Dijakinje in dijaki!

Zadnje letošnje šolske dneve zaključite v Mladinskem centru Jesenice!

Po zaključku pouka se oglasite na dnevnem klubu, kjer bodo mladi DJ-ji poskrbeli za pred-praznično vzdušje z obilo udarne glasbe. V torek se nam bo pridružil še Staš s kitaro in Aljaž s harmoniko.

Če imate tudi sami inštrumente (za tiste, ki ste s predšolske vzgoje, vemo da jih v večini imate), prinesite jih s seboj, in postanite del prazničnega MCJ orkestra!

Za 'ta lačne' bodo naše prostovoljke sproti pekle slastne palačinke.

Spotoma lahko odigrate še partijo namiznega tenisa ali namiznega nogometa, ali pa iz različnih materialov naredite svoje praznične voščilnice, s katerimi boste razveselili najdražje.

Pripravite se na praznike skupaj z MCJ. :)

Božičkova pošta na Bledu

od 4. do 24. decembra 2015, Praznična zimska vas na Bledu

Študentje Višje šole za gostinstvo in turizem Bled v prazničnem decembru organizirajo projekt, ki so ga poimenovali Božičkova pošta.

Njihovo sporočilo je: »Želimo vam pričarati najlepše trenutke, ki se vam bodo vtisnili v najlepši spomin. Nudimo vse česar se ne da kupiti z denarjem. Želimo vam predati naše sporočilo in si želimo, da bi ga kar najbolj podoživeli z obiskom pri nas. Popeljali vas bomo skozi čarobne trenutke in vas spomnili, da je čar življenja v najbolj preprostih stvareh…«

Več o pestrem brezplačnem programu Božičkove pošte preberite na letaku in čimprej obiščite Praznično zimsko vas na Bledu!

Decembrski DNEVNI KLUB MCJ, od 12. do 16. ure

 • Decembrsko druženje in ustvarjanje ob TORKIH, tudi za OIV!
  1., 8. in 15. december 2015, po pouku oz med 12.30 in 15.30 uro
  Dijakinje in dijaki Srednje šole Jesenice in Gimnazije Jesenice!
  Vabljeni na torkove ustvarjalne delavnice s Sandro in Meto! V prijetnem vzdušju, z dobro zalogo materialov in opreme, ob poslušanju glasbe po želji z YouTube lahko vsak torek izdelate prikupno lutko iz kuhalnice in obeske za ključe (rokavičke ali pisane cofke) – lahko jih izdelate zase ali pa jih podarite! Za vse, ki jih imate radi, pa lahko izdelate Božično - novoletne voščilnice!
 • Info pisarna
  Informiranje mladih o priložnostih, ki jih mladim nudi MCJ ter o MCJ podpori njihovim projektnim idejam!
 • Po OIV v MCJ!
 • Igranje namiznih športnih in družabnih iger

Pred-praznični TA PRAV' ŽIV ŽAV, prireditev za otroke in starše

torek, 15. december 2015, ob 17. uri, dvorana Kolpern, Jesenice
organizatorji: ZŠJ - Mladinski center Jesenice in Gornjesavski muzej Jesenice

Dragi otroci, spoštovani starši!

Lučke, ki krasijo mesto, nam že prinašajo praznično vzdušje. Delček le tega vam želimo podariti tudi mi, zato vas prav prisrčno vabimo, da skupaj preživite torkovo popoldne v naši družbi na decembrskem Živ žavu!

 • Z obilo dobre volje in glasbe vas pričakujeta Jaka in Nadja.
 • Dijakinje 4. letnika predšolske vzgoje Srednje šole Jesenice vas bodo z igrico popeljale v pravljični svet Palčice Adele.
 • Na glasbeni delavnici boste peli in tudi zaigrali. Z veselimi snežaki, smrečicami iz papirja in okraski za novoletno jelko, ki jih boste izdelali na ustvarjalnih delavnicah, pa si boste lahko okrasili svoj dom!

Se vidimo!

Vstopnine ni.

VESELO MIKLAVŽEVANJE

petek, 4. december, ob 17. uri, dvorana Kina Železar Jesenice
ZŠJ - Mladinski center Jesenice v sodelovanju z Gledališčem Toneta Čufarja Jesenice

Dragi otroci, spoštovani starši!

Vabimo vas, da se nam tudi letos pridružite na prvem decembrskem prazničnem dogodku. Skupaj bomo zaplesali, zapeli in se naučili kaj novega. Nato bomo na ves glas poklicali Miklavža z angelčki in jeznim parkljem. Skupaj bomo prisluhnili njegovim modrim besedam. Bo tudi letos za pridne otroke prinesel kako majceno sladko darilce?

Vljudno vabljeni, vstopnine ni!

INFO točka: O VARNI SPOLNOSTI - preventivna akcija ob 1. decembru

1. december, na Srednji šoli Jesenice, med 10. in 12. uro
2. december, na Gimnaziji Jesenice, med 10. in 12. uro

Ob svetovnem dnevu boja proti AIDSu je priložnost, da si pripnemo rdečo pentljo in s tem javno pokažemo, da se zavedamo prisotnosti aidsa in pokažemo solidarnost z okuženimi. Je tudi priložnost, da (se) informiramo o ostalih spolno prenosljivih boleznih, ki so prisotne pri nas v veliko večji meri kot se o tem javno govori, piše in opozarja.

Seznanite se o možnih tveganjih za prenos virusa HIV in najpogostejših spolno prenosljivih bolezni - pripravili smo tudi letak s kratkimi povzetki.

Eno rdečo pentljo vam bodo podarile dijakinje Srednje šole Jesenice, ki bodo sodelovale v naši akciji, drugo boste izdelali sami z njihovo pomočjo in jo podarili naprej.

Delili bomo tudi brezplačne kondome, kar so nam omogočile Gorenjske Lekarne.

Anketa - lokacija silvestrovanja 2016

Jeseničani, kje bi želeli silvestrovati?

Želimo izbrati pravo lokacijo za novoletno zabavo. Na objavljeni povezavi najdete anketo o lokaciji silvestrovanja 2016 – glasujte in nam pomagajte izbrati lokacijo po vaših željah!
http://www.jesenice.si/sl/obcina-jesenice/obcinska-uprava/oddajte-anketo/

Usposabljanje “Project Lab. How to design your project in Erasmus+: Youth in Action”

Imaš idejo, ko jo želiš prijaviti v program Erasmus+: Mladi v akciji? Prepričaj se, ali tvoja ideja res spada v ta program! Izboljšaj kakovost ideje, da bo bolje ustrezala merilom za dodelitev dotacije, saj se bo tvoj projekt ob prijavi za dotacijo na slovenski NA potegoval skupaj z okoli 150 drugimi projekti! Usposabljanje bo potekalo med 10. in 12. 2. 2016 v Nemčiji. Rok za prijavo je 2. 12. 2015.
Več informacij »

Razpis za štipendije iz skladov Kerže za študente glasbe

Objavljen je razpis za štipendije iz skladov Kerže, namenjene slovenskim študentom glasbe. Sredstva iz skladov so namenjena šolanju na Akademiji za glasbo Thornton na Univerzi Južna Kalifornija v Los Angelesu. Na voljo sta dva sklada, namenjena dodiplomskim, podiplomskim in doktorskim študentom ter študentom specializacije. Rok za prijavo je 1. 12. 2015.
Več informacij »

Štipendije za raziskovalce na Poljskem

Polonez program štipendiranja je namenjen raziskovalcem na Poljskem za obdobje 12 oz. 24. mesecev. Nanj se lahko prijavijo raziskovalci z doktoratom ali vsaj štiri letnimi raziskovalnimi izkušnjami. Rok za prijavo je 15. 12. 2015.
Več informacij »