Foto arhiv

Arhiv najav - november 2015

Novembrski DNEVNI KLUB MCJ, od 12. do 16. ure

  • Info pisarna
    Mesec boja proti odvisnostim: Z novimi pristopi do novih generacij
    Osveščanje mladih o zmotnih prepričanjih povezanih z uživanjem alkohola, škodljivih posledicah kajenja in seznanjanje z dejstvi o odvisnosti od mobilnih telefonov – posredovanje informacij, izmenjava mnenj in izkušenj,…
  • Po OIV v MCJ!
  • Igranje namiznih športnih in družabnih iger

PEKLENSKE MINUTE BREZ MOBILNEGA TELEFONA - seznanjanje mladih z dejstvi, ki dokazujejo odvisnost od mobilnih telefonov

v okviru MESECA BOJA PROTI ODVISNOSTI
torek, 24. november 2015, od 10. do 12. ure, MCJ INFO točka na Srednji šoli Jesenice
sreda, 25. november 2015, od 10. do 12. ure, MCJ INFO točka na Gimnaziji Jesenice

"Raje lačni kot brez telefona!? Več časa preživiš v virtualnem svetu kot z vrstniki v resničnem življenju!? Zaupaš mobiju bolj in več stvari kot najboljšemu prijatelju?«

Dijakinje in dijaki, tudi tretji teden v novembru nas obiščite na naši INFO točki na vaši šoli! Pogledali bomo, kakšni so znaki pretirane navezanosti na mobilni telefon, ali le ta povzroča težave v vsakdanjem življenju posameznika, ali lahko pretirana uporaba mobilnikov v obdobju odraščanja pusti trajne posledice in kakšne so le te.

P.S. Ne zamujaj pomembnih dogodkov v življenju samo zato, ker moraš biti non-stop preklopljen/a na svoj telefon! Mobi NI tvoj prijatelj!

Mesec boja proti odvisnostim

Moj otrok se tepe, grize, nič ne sliši, zato moram stokrat ponavljati eno in isto…

ponedeljek, 16. november 2015, ob 17. uri, Soseska Center II – MCJ Mladinska točka na Titovi 41, Jesenice (pri A banki)

Tudi na tokratnem klepetu o vzgoji otrok boste skupaj z Zinko Ručigaj, ki je svoje dolgoletne izkušnje pri delu z otroci strnila tudi v knjigi 'Otroško srce je zaklad' in 'Vzgoja kot drevo v zdravi rasti',iskali rešitve. Spoznavali boste, kako postaviti meje, kako reševati takšne in tudi druge težave.

Pridružite se staršem, ki si z nasveti Zinke Ručigaj že dolgo uspešno pomagajo!

Več o preostalih klepetih, ki se bodo še zvrstili v šolskem letu 2015/2016, o temah in o drugih možnostih svetovanja preberite tukaj!

MITI O KAJENJU - "Večina mojih vrstnikov kadi!?"

v okviru MESECA BOJA PROTI ODVISNOSTI
torek, 17. november 2015, od 10. do 12. ure, MCJ INFO točka na Srednji šoli Jesenice
sreda, 18. november 2015, od 10. do 12. ure, MCJ INFO točka na Gimnaziji Jesenice

Drži ali ne drži: 'Cigareta me pomirja, zmanjša občutek stresa!' ali pa tole: 'Saj ni treba, da me že sedaj skrbi. Kajenje škoduje šele po več desetletjih!'…

Dijakinje in dijaki, obiščite našo INFO točko na vaši šoli in se prepričajte, katere trditve so dejansko resnične in katere zgolj slaba tolažba za slabo vest! Tokratna tema INFO točke so namreč Miti o kajenju in škodljivi učinki kajenja na zdravje posameznika!

Vabljeni tudi na novembrski DNEVNI KLUB v prostore MCJ na Kejžarjevi 22 (od 12. do 16. ure), kjer lahko sodelujete oz pomagate pri oblikovanju informativnih gradiv s podobnimi tematikami, ki bodo namenjena mladim.

SOSESKA CENTER II - POVABILO MLADIM NA SREČANJE: O možnostih najema prostora Mladinske točke Center II in podpora mladinskim pobudam

četrtek, 19. november, ob 17. uri, Mladinska točka Center II - Titova 41, Jesenice

Mladi iz soseske Center II in okolice!

Vabimo vas na srečanje, kjer bomo predstavili možnosti najema prostora za druženje mladih (15 do 29 let) in možno podporo vašim pobudam za druge vsebine, ki bi jih vodili vi – torej mladi za druge mlade, na lokaciji MT Center II.

Prostor je prijeten in primeren za popoldanska druženja, za igranje namiznih družabnih iger, ustvarjanje, izvajanje medsebojne učne pomoč, ustvarjanje skupnih šolskih izdelkov…

Torej, če vas starši, sosedi in hišniki 'podijo' iz sob, skupnih prostorov in ulic, je pravi čas, da se oglasite in skupaj se bomo dogovorili o možnostih, ki jih ponujamo.

Povej naprej! Se vidimo!

Miti o alkoholu - "Če je nujno, se lahko hitro streznim!?" - osveščanje mladih

v okviru MESECA BOJA PROTI ODVISNOSTI
torek, 10.11.2015, od 10. do 12. ure, MCJ INFO točka na Srednji šoli Jesenice
sreda, 11.11.2015, od 10. do 12. ure, MCJ INFO točka na Gimnaziji Jesenice

Tudi letos bomo v novembru v okviru Meseca boja proti odvisnosti pod skupnim sloganom »Z novimi pristopi do novih generacij« osveščali mlade … Najprej bomo osvetlili temo o zmotnih prepričanjih, povezanih z uživanjem alkohola, ter o tveganjih opijanja.

Dijakinje in dijaki! Obiščite nas torej na naši INFO točki na vaši šoli, kjer boste izvedeli marsikatero (NE)resnico o alkoholu in učinkih ter posledicah prekomernega opijanja. Zainteresirani boste lahko izpolnili tudi kratko anketo.

Vabljeni tudi na novembrski DNEVNI KLUB MCJ (od 12. do 16. ure), kjer lahko sodelujete oz pomagate pri oblikovanju informativnih gradiv s podobnimi tematikami, ki bodo namenjena mladim.