Foto arhiv

Arhiv najav - december 2014

Pobude staršev

Vabimo starše mlajših otrok in osnovnošolcev, da se oglasite pri nas s svojimi pobudami in predlogi za prireditve, ki jih v sodelovanju in ob pomoči mladih namenjamo otrokom. Te prireditve so Veselo pustovanje, Ta prav živ žav, Miklavževanje, ipd

Veseli bomo vaših predlogov, komentarjev, pa tudi pomoči na samih dogodkih, če bi tako želeli! Dobrodošle so pobude za vsebine, ki si jih vaši osnovnošolci želijo za čas počitnic! Prav tako pa so dobrodošle pobude za vsebine, ki bi bile mladim staršem v pomoč pri vzgoji.

Oglasite se lahko vsako sredo med 14. in 18. uro v prostorih Mladinskega centra Jesenice na Kejžarjevi 22, lahko pa pokličite na 04 5884 680 ali 040 666 940, da se dogovorimo za srečanje ob drugem času!

Božično novoletni sejem na Jesenicah

zsj-bozicni-sejem-plakat-kor5--20141215.pdf

od petka, 19. decembra, do nedelje, 21.decembra, Trg Toneta Čufarja, Jesenice

Poleg prodaje na stojnicah v popoldanskem času še: zbiranje športne opreme izdelovanje sneženih skulptur (če bo zadosti pripravljenega snega), animacija za otroke, božično novoletne pesmi in pravljica, nastop Mešane pevske skupine dr. Franceta Prešerna in seveda, obisk Božička.

Vljudno vabljeni na prijetno druženje in nakup Božično – novoletnih darilc!

Koncert glasbene skupine The Stroj

sobota, 20. december, ob 21. uri., prireditveni prostor ob tržnici na Stari Savi,

Jesenice se bodo tokrat tresle pod težko-kategornimi ritmi kolektiva The Stroj! Železo se bo uporabljalo v glasbene namene in na ”strojevski” način. Z elektroniko ter lastnoročno izdelanimi inštrumenti so garant odličnega koncerta sodobne industrial glasbe.

Več o koncertu: http://www.rockthestage.si/2014/12/15/stroj-na-jesenicah-20-12-2014/

'V OKJ je OkeJ!'

petek, 12. december 2014, ob 19.30 uri, Občinska knjižnica Jesenice

Mladi in mladi po srcu, ljubitelji poezije, smeha in glasbe!

Vljudno vas vabimo, da preživite prijeten petkov večer, ki ga bo zaznamovala poezija, popestril stand – up in glasbeno obarval koncert skupine Trinity z Nadico Petrovo.

Se vidimo v knjižnici Jesenice!

Prireditev za otroke in starše: TA PRAV' ŽIV ŽAV

torek, 16. december 2014, ob 17. uri, dvorana Kolpern, Jesenice

Spoštovani otroci in starši!

Da boste laže pričakali božično novoletne praznike, vas vabimo, da se nam pridružite na decembrskem Živ žavu!

Ogledali si bomo igrano predstavo »Sneguljčica« gledališča Makarenko.

S plesom se nam bosta predstavili dve plesni skupini Osnovne šole Koroška Bela pod vodstvom Mojce Svetina.

Seveda pa boste lahko zaplesali tudi vi skupaj z našimi mladimi animatorkami – dijakinjami Srednje šole Jesenice, ki so si nadele navihano ime 'Snežinke pobalinke'.

Tisti, ki radi ustvarjate, se boste v nadaljevanju lahko udeležili različnih, praznično obarvanih delavnic.

Vstop prost! Vljudno vabljeni!

Dve zgodbi Afrike

sobota, 6. december 2014

V soboto, dne 6.12.2014, bo na Jesenicah dobrodelen dan. Klub jeseniških študentov v sodelovanju z Društvom Za Otroke Sveta - Kids are the world in pobudnico in vodjo projekta, Almedino Ramić, organizirajo pester izbor dogodkov.

Društvo Za Otroke Sveta - Kids are the world je društvo za pomoč revnim družinam in otrokom. Je nevladna, prostovoljna, neprofitna in humanitarno usmerjena organizacija, katere temeljni cilj je dvig kakovosti življenja otrok, mladostnikov in družin.

Več informacij o pestrem dogajanju: https://www.facebook.com/KlubJeseniskihStudentov

Veselo Miklavževanje

petek, 5. december, ob 17. uri, dvorana Kina Železar Jesenice
ZŠJ - Mladinski center Jesenice v sodelovanju z Gledališčem Toneta Čufarja Jesenice

Spoštovani otroci in starši!

Vabimo vas, da se nam pridružite na prvemu prazničnemu decembrskemu dogodku. V igrani predstavi PICKO IN PACKO boste spoznali dva navihana junaka, ki večkrat zaideta v težave zaradi svojih vragolij. Skupaj z njima se boste naučili pesmico in ob koncu predstave poklicali Miklavža!

Miklavž nam je že obljubil, da tudi letos pride s svojim spremstvom, dobrimi angelčki in jeznim parkljem, s seboj pa bodo prinesli majcena sladka darilca.

Vljudno vabljeni, vstopnine ni!

MCJ INFO točka: O varni spolnosti ob 1. decembru

1. december, med 10. in 12. uro na Gimnaziji Jesenice
2. december, med 10. in 12. uro na Srednji šoli Jesenice

Ob svetovnem dnevu boja proti AIDSu je priložnost, da brez zadržkov opozorimo tudi na vse ostale spolno prenosljive bolezni, ki so del stvarnega življenja tudi pri nas. Spoznanje, da si okužen/okužena, je travmatično, še sploh, če pomisliš, kako malo bi bilo treba, da se to ne bi zgodilo.

Zato, dijaki, vabimo vas, da se na MCJ INFO točki seznanite z različnimi možnostmi prenosa tako virusa HIV kakor z najpogostejšimi spolno prenosljivimi boleznimi.

Rdeča pentlja je svetovni simbol boja proti aidsu, je pa tudi naš simbol varnejše spolnosti - v znak osveščenosti si jo boste lahko izdelali in pripeli tudi vi! Iz Zavoda za zdravstveno varstvo Kranj pa so nam omogočili tudi preventivni info-material in delitev brezplačnih kondomov.

Fotografska razstava »Kulturna mavrica Jesenic 2014»

Vljudno vas vabimo na ogled fotografij, nastalih na letošnji prireditvi, 8. Kulturna mavrici Jesenic, ki je bila 13. junija v Športni dvorani Podmežakla.

Dokumentarna fotografska razstava je na ogled v banketni dvorani Kolpern na Jesenicah v času javnih prireditev v dvorani ter v času uradnih ur muzejskih zbirk na Stari Savi: od ponedeljka do petka od 8. do 16. ure, v sredah do 17. ure, in sicer do 12. decembra 2014. Za ogled pokličite na 04 583 35 00 - Gornjesavski muzej Jesenice.

Vljudno vabljeni!

Razpis programa Erasmus+, Ključni ukrep 3 – Podpora za reformo politik: Sodelovanje s civilno družbo na področjih izobraževanja in usposabljanja ter mladih

Cilj tega razpisa za zbiranje predlogov je zagotoviti strukturno pomoč, imenovano nepovratna sredstva za poslovanje, evropskim nevladnim organizacijam (ENVO) in vseevropskim mrežam, ki delujejo na področjih izobraževanja in usposabljanja.

Več informacij je na voljo na:
http://bit.ly/13yLJjO
Razpis v slovenščini je na voljo na:
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/sl/TXT/PDF/?uri=OJ:JOC_2014_382_R_0001&from=EN
Rok za prijavo je 17. december 2014!