Foto arhiv

Zasvojenost z novimi tehnologijami

november 2014, najava

Zasvojenost z novimi tehnologijami – 5 delavnic za dijake v mesecu novembru v okviru Meseca boja proti odvisnosti

Od 10. do 21. novembra se je v našem centru zvrstilo 5 delavnic za več kot 100 dijakinj in dijakov 3. letnika Gimnazije Jesenice. Tematika letošnjih preventivnih delavnic je bila še kako zanimiva, saj je tovrstna zasvojenost opazna na praktično vseh javnih mestih. Seveda je govora o računalnikih, tablicah, o mobilnih telefonih… vključno z aplikacijami, ki jih ta tehnologija uporabnikom omogoča.

V okviru interaktivnih predavanj – delavnic je strokovna sodelavka ekipe Safe.si na zanimiv način mladim predstavila problematiko, znake in posledice tovrstne zasvojenosti in možne ukrepe oz. naslove, kamor se mladi lahko obrnejo po nasvet oz pomoč.

Mladi so z reševanjem ankete lahko tudi zase ugotovili stopnjo zasvojenosti in hkrati spoznavali, koliko je to moteče za njih same, za šolsko delo, za bližnje… Ob gledanju različnih video prispevkov, ki so prikazovali njihove sovrstnike v različnih situacijah in v katerih so prepoznali tudi svoja ravnanja ali ravnanja prijateljev, pa so se razvijale zanimive debate.

Verjamemo, da se bo marsikdo, ko bo v podobnih situacijah, spet spomnil na to delavnico in MCJ.