Foto arhiv

JESENSKE POČITNICE 2014

Jesenske počitnice - za mlade 15+
Jesenske počitnice - za osnovnošolce
Jesenske počitnice - športni program

Noč čarovnic tudi v športni dvorani Podmežakla!

petek, 31. oktober 2014, dvorana Podmežakla, Jesenice

Čira čara za otroke in starše

od 17. do 19. ure

Vabimo otroke in starše, da se nam pridružite v dvorani Podmežakla, kjer smo za vas pripravili, zabaven, magični in raznolik program.

Ogreli vas bomo s plesno animacijo, začarali s čarovnikom, na različnih ustvarjalnih kotičkih pa si boste sami ob naši podpori lahko izdelali zabavne kostume čarovnic in izrezali različne tematske like za okrasitev vaših sob. Izvedli bomo tudi skupinsko tekmovanje v zavijanju mumij. V kolikor pa boste žejni, se boste lahko okrepčali z »zvarkom«, ki ga bo samo za v as zvaril čarovnik v »kotlu groze«! Za najpogumnejše bo na voljo tudi ogled sobe strahov, kjer boste lahko prisluhnili »strahopravljici« - brrrrr!!

Vabljeni, da se tudi vi v čim večjem številu odenete v kostume »noči čarovnic«! Vstopnine ni!

 • 16:30   odprtje dvorane, otroška čarovniška glasba
 • 17:00   čira-čara za najmlajše, nastop MAGIC BRANE
 • 17:15   plesna animacija vseh čarovnic in čarovnikov
 • 17:30   aktivnosti po delovnih postajah
  Izdelovanje čarovniških klobukov, plaščev, kostkotov, buč, čarovnic in ostalih Halloween motivov iz papirja, risanje pajčevin in pajkov, čarobna postaja poslikave obraza, kuhanje čarobnega napoja in manjši čarovniški triki, tekmovanje skupin v zavijanju mumij. V sobi strahov bo ČAROVNICA prebrala čarovniško stahopravljico
 • 19:00   zaključno skupinsko-plesno rajanje vseh čarovnic in čarovnikov
 • 19:15   zaključek prireditve za najmlajše

Noč čarovnic z glasbeno skupino Luna, DJ-jem in čarovnikom

od 22. do 04. ure

Vabljeni na premierno zabavo na Noč čarovnic, še posebej zaželeno, da zabavo popestrite tudi sami s svojim kostimom »noči čarovnic«.

Zabavala vas bo glasbena skupina Luna, dj Dave Manali in čarovnik Magic Brane. Izbrali bomo tudi najboljšo čarovnico, ki jo čaka nagrada! Vstopnine ni!

 • 21:00   odprtje dvorane
 • 22:00   glasba v dvorani
 • 22:30   Napoved izbora najčarovnica
 • 22:45   MAGIC BRANE
 • 23:10   izbor najčarovnice, nagrade za čarovnice (10 finalistov, nagrade: 1x izlet v božični Salzburg, 1x letna karta za rekreacijsko drsanje, 2x karta za smučanje Španov Vrh, praktične nagrade)
 • 23:30   nastop skupine LUNA
 • 01:30   DJ Dave MANALI
 • 04:00   zaključek prireditve

Jesenske počitnice - za mlade 15+

Predpočitniška poslastica: koncert Reggalution, La Serpentine, Supersunset

petek - 24. oktober, od 20. do 24. ure, dvorana Kolpern

Reggalution je reggae skupina iz Kranja, sestavljena iz 7 članov. Skupina je že kar dodobra uveljavljena in lahko se pohvalijo s koncertom na Szigetu, z uspešnimi turnejami po Balkanu in mnogimi nabito polnimi koncerti po naših klubih. “Changing mentality can see the reality!”

Le serpentine Indie - grunge skupina iz Kranja. Izvirni, razpoznavni ženski vokal, z neposrednimi besedili in ravno prav hrupnimi instrumenti , bodo zadovoljili vse navdušence tega žanra.

Supersunset je glasbena skupina, ki se hitro razvija. Začeli so kot trio, sedaj jih na odru igra že pet. Žanrsko so zelo raznoliki, nekje med alter rockom in popom. Kozmičen glas, kozmičen zvok, sanjsko.

Gostinska ponudba: Klub jeseniških študentov, jeah!

Snemanje avtorske glasbe s Stašem Hreničem, skupina Supersunset

ponedeljek in torek - 27., 28. oktober, od 11. do 19. ure, Mladinski center Jesenice

Snemalnice, ki potekajo periodično že vse leto, se odvijajo s poudarkom na podpori ustvarjanja avtorskih del lokalnih mladinskih skupin in izvajalcev. Vabimo vse navdušene glasbenike in ljubitelje glasbe, da se nam pridružijo na delavnici snemanja s skupino Supersunset. Snemali bomo nov single skupine z naslovom Lep dan. Na voljo bomo imeli odlične instrumente in sodobno snemalno opremo. Podpiramo avtorsko glasbo. Produkcijo in snemanje bo vodil Staš Hrenič, Studio Bla bla. Ogled snemanja bo odprt za vse zainteresirane.

Namizne športne igre

od ponedeljka do četrtka – 27., 28., 29., 30. oktober, od 14. do 16. ure, Mladinski center Jesenice

Vabimo vas na igranje namiznih športnih iger, namizni tenis, biljard in namizni nogomet. To bo odličen trening za predbožično-novoletni turnir.

Turnir Fifa 2015 na velikem platnu, igralne konzole PS3 in Wii Nintendo

sreda, 29. oktober, od 17. do 21. ure, dvorana Kulturnega in Gasilskega doma Blejska Dobrava

Igranje računalniških iger je še vedno najbolj zabavno za vse mlade. Tokrat smo za vas pripravili nadgradnjo v tej panogi. Pripravili smo turnir v igranju na PS3 konzolo, FIFA 2015. Igralo se bo preko projektorja na velikem platnu. Vsak igralec naj seboj prinese svoj »joystik«. Igralo se bo po sistemu vsak z vsakim. Ob igranju nogometa si bomo nervozo lajšali s slastnimi pizzami. Med polčasi pa bo za sprostitev na voljo tudi igranje razvedrilnih športno zabavnih iger preko Wii – nintendo konzole. Pridi, vidi, zmagaj!

Filmski večer, za mlade »Halloween night«

četrtek - 30. oktober, ob 19. uri, Mladinski center Jesenice

Vabimo vse mlade, da si na velikem platnu v naših prostorih ogledajo strah vzbujajoče grozljivke. Ob grozi se bomo za »korajžo« posladkali s slastnimi palačinkami. Pridi, če si upaš!?

Jesenske počitnice - za osnovnošolce

Ne veš, kaj početi med "krompirjevimi" počitnicami? Pridruži se nam in ustvarjaj ter se zabavaj skupaj z nami!

Počitniške "ustvarjalnice" na MT Center II

od ponedeljka do srede, 27., 28. in 29. oktober, od 11. do 13. ure, Mladinska točka Center II na Titovi 41, Jesenice (pri A banki)

Za popestritev "krompirjevih" počitnic se nam pridruži pri naših ustvarjalnicah:

 • v ponedeljek: izdelovanje prikupnih mišk s pisanimi repki, ki se zibajo, če jih postavite na mizo,
 • v torek: izdelovanje navihanih medvedkov iz tršega barvnega papirja,
 • v sredo: izrezovanje buč, čarovnic, netopirje in duhcev.

Počitniške "ustvarjalnice" in "gibalnice" na Hrušici

od ponedeljka do srede, 27., 28. in 29. oktober, od 16. do 18. ure, prostori Krajevne skupnosti Hrušica, Hrušica 55a

Če še ne veš, kaj početi med počitnicami, se nam pridruži pri naših "ustvarjalnicah" in "gibalnicah" na Hrušici:

 • v ponedeljek: izdelovanje prikupnih mišk s pisanimi repki, ki se zibajo, če jih postavite na mizo, po zaključku ustvarjalnice imamo zunaj športne ekipne igre - igra 10 podaj,
 • v torek: izdelovanje navihanih medvedkov iz tršega barvnega papirja, po zaključku ustvarjalnice izvedemo zunaj štafetne igre,
 • v sredo: izrezovanje buč, čarovnic, netopirjev in duhcev, po končani "ustvarjalnici" se nam pridruži pri skakanju čez gumitwist.

Filmski večer: ogled filma na platnu, za mlade starejše od 12 let

četrtek, 30. oktober, od 18. do 20. ure, prostori Krajevne skupnosti Hrušica, Hrušica 55a

Na predvečer noči čarovnic si bomo ogledali film na velikem platnu, primeren je samo za starejše od 12 let,.... BUUUUU! :)