Foto arhiv

Arhiv najav - september 2014

Dnevi evropske kulturne dediščine: Odprtje fotografske razstave Kulturna mavrica Jesenic 2014

torek, 30. september 2014, ob 19.uri, dvorana Kolpern, Jesenice

V letu 2007 smo skupaj s petimi kulturnimi društvi (KUD Triglav Slovenski Javornik – Jesenice, KŠD Bošnjakov BISER Jesenice, Makedonsko KD ILINDEN Jesenice, KPHŠD Vuk Karadžić Radovljica in KŠD Hrušica) prvič pričarali mavrično pisanost kultur različnih narodnosti naše bivše skupne države, ki jih je življenje združilo na Jesenicah. Namen Kulturne mavrice Jesenic vseh osem let ostaja isti: spoznavati se, presegati predsodke, družiti se, sodelovati in skupaj ustvarjati prihodnost Jesenic. Postala je odmeven dogodek, ki tudi drugim daje iztočnico za različne zamisli in dogajanja, povezana z več-kulturnostjo mesta.

Kulturna mavrica Jesenic temelji in raste skupaj z ustvarjalnim delom vseh sodelujočih društev, ki uspešno ohranjajo tradicijo svojega naroda in jo prenašajo na mlajše generacije. Zato letošnjo prireditev na povabilo Gornjesavskega muzeja Jesenice uvrščamo med dneve evropske kulturne dediščine in sicer s postavitvijo fotografske razstave. Kulturno mavrico Jesenic 2014 sta v svoj objektiv ujela fotografa Jelka Mihajlovska in Stane Vidmar, člana Fotografskega društva Jesenice.

Vsi skupaj vas vljudno vabimo na ogled razstave in seveda na otvoritveni dogodek!

Rezultati žrebanja nagradne igre »Napovedujemo svetovnega prvaka«

V soboto, 20. septembra, smo na FeSteelValu na Stari Savi v okviru akcije »Napovedujemo svetovnega prvaka« izmed vseh prispelih pravilnih odgovorov izžrebali tri srečneže. Nagrade za pravilno napoved, da je letošnji svetovni prvak v košarki reprezentanca Združenih držav Amerike prejmejo:

Anja Jeraj, Martin Ravnik in Aljaž Iskra.

Srečni nagrajenci lahko nagrade prejmejo, vsak delavnik od ponedeljka, do petka, v Mladinskem centru Jesenice, na Kejžarjevi 22, med 12. in 15.00 uro, najkasneje do 1. oktobra 2014.

Vsem nagrajencem iskrene čestitke! V primeru, da nagrade ne prevzamete do 1. oktobra, 2014, si organizator pridružuje pravico, da nagrade uporabi v druge programske namene.

Predvolilno soočenje MSJ

petek, 26. september 2014, ob 19. uri, dvorana Kolpern, Jesenice

Mladinski svet Jesenice organizira predvolilno soočenje s kandidati za župana občine Jesenice. Izkoristite priložnost, da »iz prve roke« izveste več!

»Kdo podpira mlade? Kam bo tekla Juliana? Mladinska infrastruktura? Vzpostavitev mestnega središča. Kako spodbuditi gospodarstvo? Kdo nas je zadolžil? Kako vključiti mlade v družbo? Co-working in start-upi. Kdo bo vlagal v prostovoljce? Kakšnega turizma si želimo? Kaj storiti s tržnico? PRIDI IN VPRAŠAJ!«

Športno zabavno popoldne za mlade na Hrušici


četrtek, 25. september 2014, ob 16.30 uri, igrišče na »PLACU«

Vabimo vse mlade s Hrušice in širše okolice, da se nam pridružite in skupaj z nami okrepite svojo telesno kondicijo.

Sodelovali boste lahko v naslednjih aktivnostih:

 • košarkarske trojke v dveh starostnih kategorijah (1. starostna kategorija: do 15 let, 2. starostna kategorija: nad 15 let)
 • body zorb
 • slackline – hoja po traku
 • spretnostne gibalne igre: žoganje in druge spretnosti na ravnotežnih palačinkah, kolebnice, obroči, gumitwist…
 • za bolj gibčne možgane pa miselne igre od 10 do 99 let

Najmlajšim obiskovalcem in njihovim staršem bodo na voljo pobarvanke, krede za risanje po asfaltu in spretnosti poligon.

V primeru slabega vremena dogodek odpade!

Klepeti staršev z Zinko Ručigaj o vzgoji: Kakšne so koristi vzpodbudne vzgoje?

ponedeljek, 15. september 2014, ob 17. uri, Mladinska točka Center II, Titova 41, Jesenice (pri A banki)

Spoštovani starši!

Že četrto šolsko leto zapored začenjamo s »klepeti«, kjer lahko svoja vprašanja in dileme glede vzgoje delite z našo zunanjo sodelavko, Zinko Ručigaj. Klepetov se lahko udeležite vsak 3. ponedeljek v mesecu, lahko pa se dogovorite tudi za osebno srečanje. več informacij »

Na prvem jesenskem klepetu v sezoni 2014/2015 vam bo Zinka Ručigaj predstavila vzpodbudno vzgojo, to je vzgojo s pohvalo, vzpodbudo, iskanjem dobrega v otroku in postavljanjem meja, ter njene koristi.

Pri vzpodbudni vzgoji vzgajamo z ljubeznijo, vzpodbudo, pohvalo, zaupanjem, iskanjem dobrega v otroku in postavljanjem meja. Tak način pa otroku pokaže, da ga imajo starši radi in mu s tem pokažejo njegovo vrednost, ki se je zaveda kot otrok in kasneje kot odrasel človek. Na ta način se zaveda svojih sposobnosti, vidi dobre strani drugih ljudi, zato so tudi njegovi odnosi dobri.

Veselimo se našega srečanja!

Športno zabavno popoldne za mlade na Blejski Dobravi


četrtek, 18. september 2014, ob 16.30 uri, igrišče na Blejski Dobravi

Vabimo vse mlade iz Blejske Dobrave in okolice, da se nam pridružite na športno zabavnem popoldnevu. Sodelovali boste lahko v naslednjih aktivnostih:

 • turnir v malem nogometu v kategoriji (+15 do 18 let in +19 do 29 let)
 • body zorb
 • slackline – hoja po traku
 • igre s padalom
 • gnilo jajce malo drugače
 • spretnostne gibalne igre: žoganje in druge spretnosti na ravnotežnih palačinkah, kolebnice, obroči, spretnostni poligon…
 • za bolj gibčne možgane pa miselne igre od 10 do 99 let

Najmlajšim obiskovalcem in njihovim staršem bodo na voljo pobarvanke in krede za risanje po asfaltu.

V primeru slabega vremena dogodek odpade!

Prvi jeseniški festival - FESTEELVAL

petek, sobota in nedelja, 19. do 21. september 2014, Trg Toneta Čufarja, Jesenice

Vikend med 19. in 21. septembrom bo zaznamovan s prvim jeseniškim festivalom, ki sliši na ime Festeelval. Festival zajema kulturni, športni, otroški in zabavni program, ki vas ne bo pustil ravnodušne.
Več informacij na FB Festeelval: https://www.facebook.com/events/1470246026584777/

Zavod za šport Jesenice in Mladinski center Jesenice se tudi programsko vključujemo v dogajanja in sicer v soboto z dopoldanskim PROGRAMOM ZA OTROKE in popoldanskimi ŠPORTNIMI TURNIRJI, poskrbeli pa bomo tudi za atraktivni led technik šov med večernim koncertom Odmev 2014.

V sobotnem dopoldnevu bomo izvedli tudi žrebanje za našo nagradno igro »Napovedujemo svetovnega prvaka« - v žreb ste se uvrstili seveda tisti, ki ste kot svetovne prvake napovedali reprezentanco Združenih držav Amerike. Tri srečneže čakajo košarkarske žoge!

V soboto se bo dogajalo še marsikaj: od pohoda na Mežaklo, gorskega teka do raznolikih predstavitev na stojnicah in odru, pika na i pa bo večerni koncert Odmev 2014!

Skratka, pridružite se pestremu dogajanju na prvem jeseniškem Festeelval-u!

V primeru dežja se festival prestavi na Staro Savo - spremenjene ure dogajanj bodo objavljene na FB Festeelval!

pred-FESTIVALSKO ogrevanje s kitaristoma Stašem in Petrom

petek, 12. september, od 18. ure dalje, Trg Toneta Čufarja Jesenice - Cafe Teater

Skupaj odštevamo dneve do prvega jeseniškega FeSteelVala!

Vse, ki želite že vnaprej izvedeti kaj več o tridnevnem dogajanju od 19. do 21. septembra, kaj – kdaj – kje in tudi zakaj se bo dogajalo, vabimo na petkov večer, kjer se bomo skupaj predfestivalsko ogrevali s kitaristoma Stašem in Petrom!

Več o FeSteelValu najdeš na: https://www.facebook.com/festeelval

Prvega ne pozabiš nikoli!

Športno zabavno popoldne za mlade na Koroški Beli


četrtek, 11. september 2014, ob 16.30 uri, igrišče za oš Koroška Bela

Tokrat vabimo mlade s Koroške Bele, Slovenskega Javornika in širše okolice, da se nam pridružite in skupaj z nami okrepite telesno kondicijo, ki vam bo v pomoč tudi pri dolgotrajnejšem sedenju v šolskih klopeh

Sodelovali boste lahko v naslednjih aktivnostih:

 • košarkarske trojke v dveh starostnih kategorijah (1. starostna kategorija: do 15 let, 2. starostna kategorija: nad 15 let) in nagradna igra »Napovedujemo svetovnega prvaka v košarki«
 • body zorb
 • slackline – hoja po traku
 • spretnostne gibalne igre: žoganje in druge spretnosti na ravnotežnih palačinkah, kolebnice, obroči, gumitwist…
 • za bolj gibčne možgane pa miselne igre od 10 do 99 let

Najmlajšim obiskovalcem in njihovim staršem bodo na voljo pobarvanke, krede za risanje po asfaltu in spretnosti poligon.

V primeru slabega vremena se dobimo v telovadnici oš Koroška Bela!

SP v košarki: Španija 2014 - skupni ogled tekem na velikem platnu v MCJ

sreda, 10. september 2014, ob 18. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Tudi to sredo vabimo vse zainteresirane na spremljanje svetovnega prvenstva v košarki. Najboljših 8 reprezentanc, med katerimi je tudi Slovenija, se bo pomerilo za naslov najboljšega na tem planetu. V sredo vas vabimo, da si skupaj ogledamo zanimiv dvoboj med reprezentanco Srbije in Brazilije.

Med polčasom boste lahko možgane prevetrili z navidez enostavnimi 4D miselnimi igrami. Najbolj uspešni si lahko prislužite brezplačno vstopnico za rekreacijsko drsanje v Športni dvorani Podmežakla. Še vedno lahko sodelujete tudi v naši nagradni igri »Napovedujemo svetovnega prvaka!«. Ob koncu prvenstva bomo med pravilnimi napovedmi izžrebali tri prejemnike praktičnih nagrad!

opomba: V primeru sprememb multimedijskega programa RTV SLO za SP 2014 se bomo temu prilagodili in vas preko spleta obvestili.

INFO TOČKA MCJ: Pozdrav dijakom ob začetku šolskega leta

ponedeljek, 1. september 2014
- od 9. do 10.30 ure, na Gimnaziji Jesenice
- od 10.45 do 12.30 ure, na Srednji šoli Jesenice

Tudi MC-jevci bomo na prvi šolski dan »sedli v klopi«! V preddverju vaše šole vam bomo zaželeli »šolsko« uspešno in »mladinsko« priložnosti polno novo šolsko leto, in poskrbeli, da bo prvi šolski dan postal »slajši«.

Z nami bo tudi nekaj (bivših) dijakov, katere boste lahko povprašali o »receptu« za uspešen zaključek učnega programa. Ravno tako boste lahko izvedeli marsikaj zanimivega o mladinskem centru in priložnostih, ki vam jih ponujamo. Pridite in nas »dregnite«!

SP v košarki: Španija 2014 - skupni ogled tekem na velikem platnu v MCJ

sreda, 3. september 2014, ob 17. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Vabimo vas, da sredine popoldanske tekme svetovnega prvenstva v košarki spremljate skupaj s svojimi prijatelji v prijetni dvorani našega centra.
Tako vas prvi tekmovalni teden vabimo, da skupaj navijamo za naše fante, ki se bodo pomerili z reprezentanco Angole.

Zanimivo bo tudi med polčasi, saj boste lahko možgane prevetrili z navidez enostavnimi 4D miselnimi igrami. Najbolj uspešni si lahko prislužite brezplačno vstopnico za rekreacijsko drsanje v Športni dvorani Podmežakla. V času svetovnega prvenstva v košarki lahko sodelujete tudi v naši nagradni igri »Napovedujemo svetovnega prvaka!«. Ob koncu bomo med pravilnimi napovedmi izžrebali tri prejemnike praktičnih nagrad!

opomba: V primeru sprememb multimedijskega programa RTV SLO za SP 2014 se bomo temu prilagodili in vas preko spleta obvestili.

Športno zabavno popoldne za mlade – v soseski Center II

četrtek, 4. september 2014, ob 16.30 uri, pred Mladinsko točko Center II (zraven A banke)

Z začetkom pouka prihajajo ponovno dnevi, ko boste več časa presedeli v šolskih klopeh, tako osnovnošolci kot dijaki. Ravno zato bomo s septembrskimi četrtkovimi športnimi popoldnevi na različnih lokacijah skupaj poskrbeli, da se razmigate in poskrbite za dobro telesno kondicijo.

Pridruži se tudi ti na naslednjih aktivnostih:

 • košarkarske trojke v dveh starostnih kategorijah (1. starostna kategorija: 10 do 15 let, 2. starostna kategorija: nad 15 let) in nagradna igra »Napovedujemo svetovnega prvaka v košarki«
 • vožnja z monocikli
 • slackline – hoja po traku
 • spretnostne gibalne igre (žoganje in druge spretnosti na ravnotežnih palačinkah, kolebnice, obroči, gumitwist…)
 • miselne igre od 10 do 99 let

Najmlajšim obiskovalcem in njihovim staršem pa bodo na voljo pobarvanke, krede za risanje po asfaltu in spretnosti poligon.

6. LUBETOV MEMORIAL »Na Koroški Beli znova večni derbi«!

petek, 5. septembra 2014 ob 17.00 uri – telovadnica Osnovne šole Koroška Bela

Mladinski center Jesenice v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Javornik – Koroška Bela v okviru praznika Krajevne skupnosti, organizira športno aktivno popoldne. Tako bo na Koroški Beli znova atraktivna in zanimiva nogometna tekma, kjer se bodo v spomin na Lupča Filipova pomerili večni rivali iz Javornika in Koroške Bele. Najboljši igralci tekme prejmejo pokale.

Program:

 • ob 16.30h, zbor igralcev in žrebanje,
 • ob 17.30h, nogometna tekma večnih rivalov Javornik proti Koroški Beli v spomin na Lupča Filipova,
 • ob 19h, preizkus moči, vlečenje vrvi Javornik proti Koroški Beli,
 • ob 19.30 podelitev pokalov najboljšim igralcem in družabni zaključek.

Vabljeni!

Erasmus+: Mladi v akciji 2014 – program za izobraževanje, usposabljanje, mladino in šport: 2014-2020(drugi prijavni rok)

Zavod MOVIT NA MLADINA obvešča, da je Evropska komisija je objavila nove prijavne obrazce za prijavo projektov na področju mladine v okviru vseh treh ključnih akcij ter nov obrazec za akreditacijo organizacij za izvajanje projektov EVS. Na rok 1. 10. 2014 lahko prijavite projekte v okviru naslednjih ukrepov:
Ključni ukrep 1: Učna mobilnost posameznikov - Projekti mobilnosti za mlade in mladinske delavce
Ključni ukrep 2: Sodelovanje za inovacije in izmenjava dobrih praks - Strateška partnerstva na področju mladine
Ključni ukrep 3: Podpora za reformo politik - Srečanja mladih in oblikovalcev politik na področju mladine
več informacij »

Filmski EVS festival 2014: Evropski video natečaj

Francoska nacionalna agencija programa Erasmus+ (področje mladine in športa) organizira drugo izdajo EVS filmskega festivala z video natečajem, namenjeni spodbujanju mladih, da pokažejo, kaj njim pomeni državljanstvo. Tema 2014 je znani Gandijev citat “Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu”.

Sodelujete lahko vsi, mlajši od 35 let, in sicer tako, da do 7.9.2014 oddate video posnetek, ki je krajši od 3 minut. Filmi so lahko posneti v kateremkoli žanru (animacija, dokumentarni film, fikcija …) Filmi morajo biti posneti v francoščini ali angleščini, ali biti podnaslovljeni v enem izmed teh dveh jezikov.
Promocijski video in ostale informacije.

Javni razpis za izvajanje programov spodbujanja medkulturnega dialoga z državljani tretjih držav

Predmet javnega razpisa je izvajanje programov spodbujanja medkulturnega dialoga z državljani tretjih držav, ki obsega naslednje sklope:
Sklop 6: Program spodbujanja medkulturnega dialoga na Jesenicah.
Rok prijave: 10.9.2014. več informacij »

Zaposlitev prek javnih del: izvajanje programov za mlade

Če imaš VII.stopnjo izobrazbe in si vsaj 1 leto na Zavodu, se prijavi za delo na mladinskih projektih na Socialni akademiji.
Več na portalu Zaposlitve v NVO.

2. javno povabilo za zbiranje ponudb v okviru programa »Mentorstvo za mlade«

Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije je objavil 2. javno povabilo za izvajanje mentorstva za mlade. Povabilo se delno financira iz Evropskega socialnega sklada v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007–2013. Ciljna skupina javnega povabila so mladi iskalci zaposlitve, stari do 30 let in zaposleni pri delodajalcih, ki bodo izvajali 6 mesečni program mentorstva.

Rok za prijavo je 30. september 2014!
Več: http://www.razpisi.info/index?action=noticeinfo&id=5797