Foto arhiv

POLETNI POČITNIŠKI PROGRAM 2014 - aktivnosti na prijave

Spoštovani starši! Naj vaši osnovnošolci preživijo počitniške dni aktivno in v družbi sovrstnikov! Prijavite jih lahko tudi na naslednje aktivnosti:

poletni program 2014 - aktivnosti na prijave (v obliki za tiskanje)
poletni program 2014 - izjava staršev

Delavnica pri Zvončku

ponedeljek, 30. junij, od 11. do 13. ure

Te zanima aranžiranje daril ali izdelava okrasnih pentelj?

V sodelovanju s Cvetličarno Zvonček organiziramo delavnico, kjer se boste omenjeno tudi naučili. Skupaj bomo odšli še v cvetličarno, kjer bomo šopek tudi izdelali.

Zberemo se ob 11 uri pred Mladinskim centrom Jesenice, kjer bo potekal prvi del delavnice. Vse kar potrebujete je samo veliko ustvarjalnega razpoloženja. Delavnice so primerne za starost 10 let in več in so brezplačne, število mest je omejeno.

Obvezne prijave do petka, 27. junija, na mail mcj-info@siol.net ali na telefon 04 5884 680/681. S seboj moraš imeti tudi izpolnjeno izjavo staršev.

Spoznaj delo in opremo poklicnih gasilcev

ponedeljek, 7. julij, od 10. do 12. ure

Te zanima, kako se pogasi požar, kakšno delo poleg tega še opravljajo poklicni gasilci, kako so opremljeni… Bi poskusil/a obleči njihovo obleko in se usesti v gasilski avto? Pridruži se nam na predstavitvi dela in opreme Gasilsko reševalne službe Jesenice.

Zberemo se ob 10. uri pred Mladinskim centrom Jesenice, od koder se bomo peš odpravili do Gasilsko reševalne postaje Jesenice. Bodite udobno oblečeni! Vabljeni vsi, ki vas zanima, kako delajo poklicni gasilci, in ste stari vsaj 8 let.

Obvezne prijave do petka, 4. julija, na mail mcj-info@siol.net ali na telefon 04 5884 680/681. S seboj moraš imeti izpolnjeno izjavo staršev.

Pohod in obisk kmetije Smolej

sreda, 20. avgust, od 11. ure do 15.30

Kmetija Smolej se nahaja v Planini pod Golico, pod smučiščem Španov vrh. Pod njihovim vodstvom si bomo ogledali kmetijo in živali na njej, še posebno pa se bomo ustavili pri konjih.

Dobimo se ob 11. uri pred Zdravstvenim domom Jesenice. Do kmetije Smolej je približno 1 uro hoje.

Udeleženci morate biti stari 8 ali več let in vajeni daljše hoje. Obvezna je primerna obutev in malica iz nahrbtnika. Minimalno število prijavljenih za izvedbo je 5, udeležba je brezplačna.

Obvezne prijave do ponedeljka, 18. avgusta, na mail mcj-info@siol.net ali na telefon 04 5884 680/681. S seboj moraš imeti izpolnjeno izjavo staršev.

Izlet v Javorniške rovte – Pristava – Trilobit

torek, 26. avgust, od 9. do 15. ure

Start in cilj izleta je pred nekdanjim kamnolomom v Trebežu. Med pohodom si bomo na Pristavi ogledali Eko doživljajski Zoisov park z jezerci, voditelji iz Centra Trilobit pa nam bodo pripravili tekmovanje s kanuji na umetnem jezeru smaragdne barve.

Udeleženci morate biti stari 10 let ali več in vajeni daljše hoje. Obvezna je primerna oprema in obutev za pohod in malica iz nahrbtnika. Minimalno število prijavljenih za izvedbo izleta je 5, udeležba je brezplačna.

Obvezne prijave do ponedeljka, 25. avgusta, do 12. ure, na mail mcj-info@siol.net ali telefon 040/666 936. S seboj moraš imeti tudi izpolnjeno izjavo staršev.

Predstavitev dela policijskih psov

sreda, 27. avgust, od 10. do 13. ure
v sodelovanju s Policijsko postajo Jesenice

Službeni psi so skupaj s svojim vodnikom postali nepogrešljivi pri reševanju specifičnih nalog v policiji. Če vas zanima, kako te naloge opravljajo in kako jih vodniki policisti šolajo, se nam pridružite pri predstavitvi njihovega dela. Vodnike boste lahko tudi marsikaj vprašali in tako izvedeli, ali lahko vsak pes postane policijski, ali morajo imeti kakšne posebne lastnosti…

Dobimo se ob 10. uri pred Športno dvorano Podmežakla, od koder se bomo s kolesi odpeljali po kolesarski stezi do Hrušice. Za to pot morate biti stari 10 ali več, s seboj imejte primerno kolesarsko opremo in čelado, ter pijačo v bidonu.

Lahko pa nas ob 10.15 uri počakate na Hrušici, kjer kolesarska steza pride na cesto (pri nadvozu nad avtocesto - na cesti proti smetišču).

Minimalno število prijavljenih za izvedbo je 5, udeležba je brezplačna.

Obvezne prijave do ponedeljka, 25. avgusta, na mail mcj-info@siol.net ali na telefon 04 5884 680/681. S seboj moraš imeti tudi izpolnjeno izjavo staršev.