Foto arhiv

8. kulturna mavrica Jesenic

13. junij 2014, najava

Program vseh sedmih predhodnih kulturnih mavric je bi vsako leto nekaj posebnega, vsako leto je bil pestrejši in vsako leto vse bolje obiskan. Kljub temu pa je bila letošnja, 8. Kulturna mavrica Jesenice, spet nekaj povsem posebnega in enkratnega.

V celotnem programu, torej v nastopih na odru in predstavitvah na stojnicah, je sodelovalo okoli 250 članov iz petih kulturnih društev: KUD Triglav Slovenski Javornik – Jesenice, KŠD Hrušica, KŠD Bošnjakov BISER Jesenice, MKD Ilinden Jesenice in KPHŠD Vuk Karadžić Radovljica. V šestnajstih raznolikih in atraktivnih točkah na odru so tako otroci, mladi kot odrasli z zanosom predstavili bogato kulturno izročilo svojega naroda.

Piko na i celotnemu dogajanju je dalo še veliko število obiskovalcev, ki so z vidnim zadovoljstvom spremljali program, več pa se jih je opogumilo in se ob koncu preizkusilo v kolu, oru in polki.

Iz Zavoda za šport Jesenice in Mladinskega centra Jesenice se zahvaljujemo vsem predstavnikom društev in vodjem folklornih skupin za odlično sodelovanje v celotnem času priprav na dogodek, vsem nastopajočim pa iskrena hvala za mavrični prispevek v programu 8. Kulturne mavrice Jesenic.

Lili Tkalec, MCJ

foto: Stane Vidmar, Fotografsko društvo Jesenice

foto: Jelka Mihajlovska, Fotografsko društvo Jesenice