Foto arhiv

Arhiv najav - junij 2014

Poletni večeri na Čufarjevem trgu

sobota, 28. junij, od 20. ure dalje, Cafe Teater

Preživite prijeten večer na Trgu Toneta Čufarja, na terasi Cafe Teatra, kjer bosta z zvoki kitar poletni večer ogrela Staš Hrenič in Peter Bulovec.

Na popestritev poletnih večerov vas vabijo Zavod za šport Jesenice, Mladinski center Jesenice in Cafe Teater!

Snemanje bobnov – s Stašem Hreničem, v gosteh bobnar Matjaž Horvat

sobota, 28. junij, ob 11h, dvorana Mladinskega centra Jesenice, Kejžarjeva 22,

Staš Hrenič in Mladinski center Jesenice vabita vse bobnarje in snemalce, da se nam pridružijo na delavnici snemanja bobnov. Pričnemo ob 11.00 uri do 19.00 ure. Preizkusili bomo najbolj priljubljene tehnike postavitev mikrofonov in jih primerjali med seboj. Lahko se boste naučili, kateri zvok ustreza vaši skupini oz. glasbi in nato sami snemali bobne. Na voljo bomo imeli široko izbiro dinamičnih in kondenzatorskih mikrofonov, odlične bobne in činele. Gost bo bobnar Matjaž Horvat.

Velik poudarek bo na kritičnem poslušanju posnetkov, odpravi tehničnih napak (šumi, donenje, fazni problemi, akustične omejitve). Bobnarji boste lahko na delavnici tudi snemali, zato se dobro pripravite, da bodo posnetki odlični. Bobni bodo tam, s seboj lahko prinesete svoj snare, stopalko in činele, če želite.

Produkcijo in snemanje bo vodil Staš Hrenič, Studio Bla bla.

Ogled snemanja bo odprt za vse zainteresirane. Vabljeni!

Delovni vikend za mladinske aktiviste

Pozdravljeni mladi!

Mladinski svet Jesenice, Klub jeseniških študentov in Mladinski center Jesenice organiziramo delovni vikend za mladinske aktiviste. Delovni vikend je namenjen vsem mladim od 15. do 29. leta, ki želite izpopolniti mehke in praktične veščine, ki so predpogoj za delovanje v mladinskem sektorju. Program je sledeč: 

  • predstavitev mladinskega organiziranja v UE Jesenice,
  • možnosti sodelovanja z javnimi zavodi (partnerstvo, sponzorstvo, pridobivanje denarja iz proračuna),
  • pridobivanje članstva,
  • pridobivanje mlajših sekcij,
  • CGP in oblikovanje internih dokumentov društva (dopis, naročilnica, potni nalogi, sponzorska prošnja),
  • IT za potrebe društev (google docs, youtube prenos v živo ...),
  • pereče problematike mladinskih organizacij…

Prvič se dobimo v soboto, 21. junija ob 10.uri, v mladinskih prostorih na Kejžarjevi 22 na Jesenicah, kjer bomo 'previharili' možgane in sestavili seznam problematik lokalnih mladinskih organizacij in internih pomanjkljivosti le teh.

Teden kasneje, 28. in 29. junija, se dobimo v Domu Trilobit (ob 10. uri), kjer bomo skupaj reševali probleme s katerimi se srečujemo v mladinskem sektorju in pilili mehke veščine. 

Vsi stroški so pokriti, število mest pa je omejeno. Prijavite se na info@kjs-klub.si in dmcj@siol.net!
Se vidimo!

Športno zabavno popoldne za otroke in mladino

ponedeljek, 23. junij od 17h do 19h, Koroška Bela, igrišče za osnovno šolo

Le še dan nas loči od poletnih počitnic. Po uspešnih gostovanjih na različnih lokacijah v občini Jesenice, bomo tokrat skupaj z vami izvedli še zadnjo športno zabavno popoldne v tem šolskem letu. Zabavali se bomo ob različnih športnih igrah kot so 10 podaj, med dvema ognjema, zabavne štafete s prevezanimi očmi in v parih. Spoznali bomo tudi zanimive stare železarske igre kot so metanje podkvic, kotaljenje kolesa in tlakovanje poti z opeko. Izvedli bomo tudi tekmovanje v prostih metih iz različnih razdalj. Mirnejši kotiček bo namenjen vašim možgančkom, kjer se boste lahko preizkusili tudi pri različnih zavozlankah in družabnih namiznih igrah.

Vabljeni!

Tudi Mladinski center Jesenice na Hruščanskem vikendu zabave in športa z animacijskim programom za otroke in mladino

sobota, 21. junij od 16.00 ure dalje, Hrušica, Na Placu

Nadaljujemo z pred počitniškimi aktivnimi druženji. Tokrat bomo na Hrušici na t.i. »Placu« za otroke in mladino izvajali zanimive športne igre, zabavne štafetne igre in v mirnejšem kotičku pod šotorom izvedli tudi ustvarjalne delavnice različnih tehnik. Spoznali bomo še zanimive stare železarske igre kot so metanje podkvic, kotaljenje kolesa in tlakovanje poti z opeko.

Več informacij o samem vikendu si lahko pogledaš tukaj: http://ksd-hrusica.si/news.php

Vabljeni, da se nam pridružite.

Razpis za dijake in študente: Naj projekt Zibelka idej 2014

Na Razvojni agenciji Zgornje Gorenjske je odprt javni poziv Naj projekt Zibelka idej 2014. Razpis je namenjen mladim od 18. do 29. leta s statusom dijaka ali študenta. V okviru razpisa je potrebno izdelati projektno nalogo z različnih področij družba, zdravje, izobraževanje, kulturno ustvarjanje,..

Najboljši projekt bo nagrajen s 100 eur. Projekt financira Občina Jesenice. Rok prijave: 20.6.2014.
več informacij »

Društvo Prvi korak: Joga za razstrupljanje

Društvo PRVI KORAK vas vabi, da ob ponedeljkih za svoje zdravje in dobro počutjer poskrbite z jogo za razstrupljanje. Le ta vsebuje dinamične vaje (pumpe), ki iz globokih tkiv in limfe pospešeno čistijo strupe ter med temi kratke vmesne počitke in 10 minutno sprostitev na koncu. Vadba poteka v dveh skupinah:
- 1. skupina: od 18.00 do 19.30
- 2. skupina: od 19.30 do 21.00

Več informacij najdete na spletni strani www.prvikorak.si ali pokličete na telefon 040 888 028, Andreja Koprivec.

Mini klub, +12

ob sredah, od 16. do 18. ure, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Zadnjo triado osnovnošolcev vabimo, da se nam ob sredah pridružijo v t.i. MINI KLUBU. Igrali bomo namizni nogomet, biljard in namizni tenis. Možno je tudi igranje različnih družabnih iger kot so Enka, Črni Peter, Človek ne jezi se, spomin in še kaj.

V MINI KLUB vabljeni vsi mladi od 12. do 15. leta.

Pred prvim obiskom se o tem pogovori s starši. Če soglašajo, da obiskuješ MINI KLUB, starši izpolnijo IZJAVO STARŠEV, katero prineseš potem s seboj.

Se vidimo!

Prava vadba!

3 do 4 x tedensko, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Kar veliko nas je že, ki jesensko depresijo in zimski mraz preganjamo s pomočjo različnih vadb, zato le sporočilo, da so trenutno vsa razpoložljiva mesta zasedena!

Turnir v namiznem nogometu - +15 - posamezno, od 12 do 15 let - pari

sreda, 18. junij, MCJ Klub, Kejžarjeva 22
- ob 12.30 uri, do 15.00 ure - za kategorijo nad 15 let
- ob 16.00 uri, do 18. ure - za kategorijo od 12 do 15 let

Vse zainteresirane mlade vabimo, da se nam v sredo pridružite na zadnjem turnirju v namiznem nogometu v šolskem letu 2013/2014. V starejši kategoriji bomo igrali posamezno, v mlajši kategoriji pa v parih (dvojice) na dve dobljeni zmagi.

Nagrade za najboljše v starejši kategoriji so pice in pijača v lokalnem gostišču, v mlajši kategoriji pa čakajo najboljše sladke in osvežilne nagrade.

Tudi tokrat bo z nami Simon Zorman, državni prvak v namiznem nogometu, ki bo za vse zainteresirane pokazal marsikateri »trik«, povedal vam bo tudi vse informacije v zvezi z delovanjem, igranjem in včlanitvijo v Društvo namiznega nogometa Udarni val.

Prijave zbiramo vsak delavnik v času uradnih ur na MCJ klubu in MCJ Mini klubu, oziroma na dan turnirja, 15 minut pred začetkom posameznih kategorij. Vabljeni!

Športno zabavno popoldne za otroke in mladino

četrtek, 19. junij od 17h do 19h, MT Center II, zraven A banke

Le še nekaj dni nas loči od poletnih počitnic. Za uvod v številna poletna druženja se bomo zabavali ob različnih športnih igrah kot so 10 podaj, med dvema ognjema, zabavne štafete s prevezanimi očmi in v parih. Spoznali bomo tudi zanimive stare železarske igre vaših pradedkov in prababic, vaše možgančke pa boste lahko preizkusili tudi pri različnih zavozlankah.

Pridruži se tudi ti in skupaj si bomo popestrili zadnje šolske dni!

Odmev 2014 - predizbor

petek, 20. junij 2014, ob 19. uri, dvorana Kolpern, Jesenice

Tudi letos bo Klub jeseniških študentov ob podpori Mladinskega sveta Jesenice in tudi našega centra presenetil z večjim koncertom, kajti že 4. leto zapored bomo pripravili ODMEV.

Glavni dogodek se bo zgodil 20. septembra. Da bodo na glavnem odru nastopile res najboljše skupine, kar jih mladi na Gorenjskem premoremo, bomo naredili manjši koncert, kjer se nam bodo mlade skupine predstavile, najboljše 3 pa bodo dobile priložnost nastopiti na septembrskem ODMEVU ob glavni skupini (presenečenje).

Skupine, ki bi se želele predstaviti, naj se obrnejo na Mateja (matej@steckdoza.net), prijava naj vsebuje ime skupine, predstavitev in sliko.

Spremljajte nas tudi na FB: https://www.facebook.com/predizbor2014

SE VIDIMO! Vstop je prost!

8. kulturna mavrica Jesenic

petek, 13. junij 2014, ob 18. uri, Trg na Stari Savi, Jesenice
(v primeru slabega vremena v Športni dvorani Podmežakla)

V pričakovanju poletnih dni vas vabimo na Kulturno mavrico Jesenic, ki jo osmič zapored soustvarjamo Zavod za šport Jesenice, Mladinski center Jesenice in pet kulturnih društev: KUD Triglav Slovenski Javornik – Jesenice, KŠD Bošnjakov BISER Jesenice, Makedonsko KD ILINDEN Jesenice, KŠD Hrušica in KPHŠD Vuk Karadžić Radovljica.

Prireditveni prostor bodo ponovno obarvale pisane noše in bogato obložene stojnice z zanimivimi predmeti kulturnih dediščin. Večer bo odet v pisane zvoke tradicionalnih glasbil, živahne ritme raznolikih folklornih plesov, v pesmi, deklamacije …

Po skupinskem fotografiranju vseh nastopajočih bodo glasbeniki društev prepletli bošnjaško in srbsko kolo, slovensko polko in makedonski oro. Plesalci bodo »na ples« povabili tudi vas in verjamemo, da se bo marsikdo prvič preizkusil v poskoku polke ali v korakih različnih kol.

Želimo si, da bi večer nadaljevali vsi skupaj, drug z drugim! V družabnem delu prireditve bomo tokrat gostili Amino Majetić in glasbeno skupino Revival Hitmusik Band. Verjamemo, da bo prireditveni prostor še pozno v noč utripal v najrazličnejših ritmih!

Bodite delček jeseniške mavrice tudi vi! Vljudno vabljeni, vstopnine ni!

Pokrovitelj prireditve je Občina Jesenice.

Dnevi športa 2014

6. do 8. junij 2014, Jesenice

Mladi in mladi po srcu! Vabimo vas, da se nam med 6. in 8. junijem pridružite na jeseniških dnevih športa!

V mesecu aprilu in maju je v okviru akcije Pomagajmo si za zdravo življenje potekalo zbiranje rabljene športne opreme. V petek, 6. junija, bo med 16. in 19. uro v Športnem parku Podmežakla potekala tudi zaključna prireditev te akcije.

Sodelujete lahko v turnirjih v nogometu, v odbojki, tekmujete v namiznem tenisu in tečete na dobrodelnih tekih na različne razdalje. Udeležite se lahko testa hoje na 2km in ali pa se pridružite kolesarjem na izletu po okolici Jesenic.

Več koristnih informacij vam bodo posredovali iz društva SVIT in Ozare, potekalo bo merjenje krvnega sladkorja in krvnega tlaka… Dogajanje bodo popestrili člani Judo Kluba Jesenice, iz MCJ pa bomo poskrbeli za delavnice in igre za otroke.

Informirajmo se – razmigajmo se – pomagajmo! Več informacij o Dnevih športa…

Učna pomoč

vsak četrtek, od 16. do 18. ure, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22, Jesenice

Dragi učenci in dijaki!

Vam razumevanje določenih snovi povzroča težave? Šolskega leta še ni konec in imate še dovolj časa, da izboljšate ocene. Zato vam v Mladinskem centru Jesenice ponovno nudimo brezplačno učno pomoč po vnaprejšnjem dogovoru.

Učna pomoč je namenjena osnovnošolcem od 6. razreda dalje, po predhodnem dogovoru s starši, in sicer za slovenščino, matematiko angleščino in fiziko.

Srednješolcem pa nudimo pomoč pri slovenščini, angleščini in fiziki.

Plačano raziskovalno počitniško delo

Vabimo vse dijake in študente nad 18 let, ki so se odločili za študij tehničnih smeri oz. ekonomije, ali se zanj še odločajo, da se nam pridružijo na plačanem raziskovalnem počitniškem delu z možnostjo pridobitve kadrovske štipendije.
Raziskovalno počitniško delo bo potekalo v dvotedenskih sklopih na različnih lokacijah korporacije HIDRIA (Spodnja Idrija, Kranj, Jesenice in Koper) od začetka julija do konca septembra 2014.

Prijave se zbirajo do 6.6.2014. več informacij »

Korak v program, seminar za potencialne prijavitelje v program Erasmus+:

Mladi v akciji 11. junij - 13. junij 2014, Bled
V letošnjem letu je EU program na področju mladine Mladi v akciji zamenjal nov program Erasmus+: Mladi v akciji. Na seminarju Korak v program bodo predstavljeni koncepti in cilji novega programa ter možne projektne aktivnosti, katerih poznavanje je ključno za pripravo kvalitetnih projektov na področju mladinskega dela.

Rok za prijavo je 4. junij 2014!
Več: http://www.mva.si/erasmus-mladi-v-akciji/aktualna-usposabljanja/