Foto arhiv

9. maj - dan Evrope - praznik miru in enotnosti: 1. srečanje jeseniških srednješolcev

Športni park Podmežakla, 9. maj 2014, najava

Veseli smo, da sta tako Gimnazija Jesenice kot Srednja šola Jesenice sprejeli našo pobudo za sodelovanje dijakov obeh šol na skupnem dogodku, s katerim smo skupaj z njimi želeli obeležiti dan Evrope - 9. maj, prazniku miru in enotnosti.

Tako je v Športnem parku Podmežakla na petkov sončen in vetrovni dan potekalo 1. srečanje jeseniških srednješolcev. Po 4 ekipe obeh šol so se med seboj pomerile v zabavnih igrah preizkušanja poznavanja držav EU in v športnih igrah: nogometu, košarki, odbojki in namiznem tenisu. Seveda ni manjkalo tudi navijačev.

V nekaterih igrah so bili boljši dijaki Gimnazije, v drugih dijaki Srednje šole. In na koncu… pravzaprav ni bil toliko pomemben rezultat. Bolj je bilo pomembno, da so se dijaki med seboj družili, spoznavali in tudi zabavali. Za to so v veliki meri poskrbeli sami - še sploh zabavno in polno smeha je bilo ob košarkarskem igrišču.

Predstavnikom obeh šol smo ob koncu podelili priznanje v spomin na naše 1. skupno srečanje ob dnevu Evrope z željo, da bi le to postalo tradicionalno. Želimo si, da bi srečanje z aktivno vključitvijo mladih iz leta v leto vsebinsko raslo in da bi druženja povezala čim večje število mladih obeh šol. Kajti medsebojno spoznavanje mladih in krepitev sodelovanja lahko pomeni lažjo pot do uveljavitev skupnih interesov mladih na različnih področjih.

za Zavod za šport Jesenice (športni programi in Mladinski center Jesenice): Lili Tkalec

9. maj - dan Evrope - praznik miru in enotnosti: 1. srečanje jeseniških srednješolcev