Foto arhiv

Arhiv najav - februar 2014

Delavnice kreativnega pisanja - poezija za začetnike

pobuda mladih
prvo srečanje: petek, 14. februar 2014, ob 15. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

K prijavi na delavnice, ki bodo obsegale 36 ur (12 petkov po 3 šolske ure), vljudno vabimo mlade med 15. in 30. letom, ki se že ali pa se še želite ukvarjati s poezijo. Delavnice bo pripravljal in vodil pesnik, glasbenik, esejist in literarni teoretik Jernej Kusterle - Locky.

več o razpisu in vsebini delavnic »

Obvezne predhodne prijave do 10. februarja sporočite na mail dkp.poezija.za.zacetnike@gmail.com (ime in priimek, starost, naslov…). Za več informacij pokličite 04 5884 680 ali pa se osebno oglasite v Mladinskem centru Jesenice.

Javni razpis za sofinanciranje mladinskih projektov v letu 2014

20. januar 2014 – 25. februar 2014

Zavod za šport Jesenice – OE Mladinski center Jesenice objavlja Javni razpis za sofinanciranje mladinskih projektov v občini Jesenice v letu 2014. Na razpis se lahko prijavite v okviru mladinskih organizacij, mladinskih sekcij v okviru društev, neformalnih skupin mladih in drugih neprofitnih organizacij.

Projekti naj s svojimi vsebinami na inovativen način dopolnijo obstoječo ponudbo mladim v jeseniški občini, bodisi na področju pridobivanj neformalnih znanj, možnosti aktivnega državljanstva in participacijeo, možnosti za kulturno izražanje in medkulturni dialog, spodbud za zdrav način življenja ipd

Skupna vrednost razpisa je 8.000 EUR. Rok za oddajo vlog je 25. februar 2014. Razpisna dokumentacija »

Hkrati vas vabimo na INFORMATIVNI DAN v ponedeljek, 3. februarja, ob 18. uri (mladinski prostori na Kejžarjevi 22), na katerem bomo podrobneje predstavili razpisno dokumentacijo in odgovorili na morebitna vprašanja v zvezi z izpolnjevanjem razpisnega obrazca.

dodatne informacije: 04 5884 680, e-mail dmcj@siol.net

Javni razpis za sofinanciranje mladinskih projektov v letu 2014

20. januar 2014 – 25. februar 2014

Zavod za šport Jesenice – OE Mladinski center Jesenice objavlja Javni razpis za sofinanciranje mladinskih projektov v občini Jesenice v letu 2014. Na razpis se lahko prijavite v okviru mladinskih organizacij, mladinskih sekcij v okviru društev, neformalnih skupin mladih in drugih neprofitnih organizacij. več o razpisu »

Klepeti staršev z Zinko Ručigaj o vzgoji: Postavljanje meja

ponedeljek, 17. februar 2014, ob 17. uri, Mladinska točka Center II, Titova 41, Jesenice (pri A banki)

Za otroke je zelo pomembno, da jih starši vodimo. Otroci se namreč odločajo za tisto, kar jim je všeč in kar jih trenutno premami. Ne znajo še presoditi, ali je to za njih tudi dobro ali npr varno.

Otroke vodimo s postavljanjem meja. Tako jim omogočimo, da kmalu tudi sami zase sprejemajo dobre odločitve. Na kakšen način lahko postavljamo meje, da to ni neprijetno ne za otroke in ne za starše, boste spregovorili na tokratnem klepetu. Vljudno vabljeni!

Ratluk stage - glasbeni nastopi mladih

petek, 14. februarja, ob 19h, dvorana Mladinskega centra Jesenice, Kejžarjeva 22,

Nastopili bodo: Tribute to the Doors, Le Serpentine, The Bagatelles, La Perla, Anida Gluhič, Ansambel Trije veseljaki.

Ratluk oz. košček predstavlja niz glasbenih koncertov na Jesenicah z namenom obuditve scene, promocije dejanskega druženja izven socialnih omrežij in promocije aktualne glasbene scene medijsko prezrtih mladih glasbenikov. Za nepozabni užitek ob poslušanju in druženju bomo simbolično obudili že nekoliko pozabljeno sladico ratluk, ki jo bo večina celo prvič poizkusila. Vabljeni, vstopnine ni!

Tematska fotografska delavnica: Živali so del urbanega okolja

sreda, 12. februar 2014, ob 15. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22, Jesenice

V sodelovanju z Društvom za zaščito živali Ljubljana vabimo vse, ki želite izpopolniti svoje fotografsko znanje, na brezplačno tematsko delavnico s priznano fotografinjo Ano Gregorič. Izvedeli boste nekaj več o živalih v in okoli našega doma ter se spoznali z osnovnimi tehnikami fotografiranja.

Hkrati boste izvedeli več tudi o nagradnem fotografskem natečaju ‘Živali so del urbanega okolja”, ki je namenjen mladim do 30 let. Fotografski izziv, ki traja do 31. marca, omogoča mladim, da skozi umetniško ustvarjanje izrazijo svoj pogled na odnos med človekom in živaljo v urbanih naseljih. Najboljše fotografije bodo razstavljene, tri zmagovalne pa tudi bogato nagrajene. Vljudno vabljeni!

Vabilo: Ratluk Stage - glasbeni nastopi mladih glasbenikov različnih žanrov

prijave do srede, 5. februarja 2014

Mladinski center Jesenice vabi vse mlade glasbenike, ki pridno vadite v svojih »kleteh, garažah, sobah«, da se prijavite na glasbeni dogodek, ki bo v petek, 14.2.2014, v prostorih Mladinskega centra Jesenice, in se z nastopom (mogoče celo prvič) predstavite občinstvu.

Namen je omogočiti vsem glasbenikom ne glede na predznanje, da se preizkusite v svojem nastopu pred občinstvom, povezati mlade talente v kasnejše glasbene skupine, ter omogočiti prepoznavnost mladih glasbenikov na lokalnem in kasneje tudi na regionalnem območju.

Prijavite se lahko vsi: instrumentalisti, akustične zasedbe, glasbene skupine, pevci, raperji-open mic, DJ-ji... Udeležence čaka tudi nagrada: profesionalno snemanje v studiu Bla Bla Staša Hrenič.

Za nastop (14.2.) in za obvezno udeležbo predhodnega srečanja (6.2.) se obvezno prijavite najkasneje do srede, 5. februarja 2014, do 14. ure na mail mcj-info@siol.net ali na telefonsko številko 040 848-262 (Staš Hrenič).

več informacij »

Skupaj spremljajmo zimske olimpijske igre 2014!

ponedeljek, 3. in 10.2., INFO točka na Srednji šoli Jesenice
torek, 4. in 11.2., INFO točka na Gimnaziji Jesenice

Na zimskih olimpijskih igrah v Sočiju, ki bodo potekale od 7. do 24. februarja, bo barve Slovenije zastopalo 66 športnikov, nastopili pa bodo v 8 športnih panogah. Kot vsa Slovenija bomo tudi mi spremljali športna dogajanja in seveda navijali za naše!

Tako lahko dijaki na obeh srednjih šolah v okviru naših dodatnih INFO točk izveste več o tem, kdo vse zastopa Slovenijo in v katerih disciplinah. Obveščali vas bomo o njihovih vidnejših rezultatih, hkrati pripravili različne igre poznavanja slovenskih udeležencev ZOI po posameznih panogah, tekmovali pa boste lahko tudi v hitrostnem sestavljanju puzzle maskot ZOI. Skupaj 'navijajmo' za naše :)

Ročne delavnice: Vezene čestitke

sobota, 8. februar 2014, ob 10. uri, mladinski prostori na Kejžarjevi 22

V sodelovanju s Klubom jeseniških študentov nadaljujemo niz ročnih delavnic. Tokrat vabimo na izdelovanje vezenih čestitk pod mentorstvom Špele Milonik. Delavnica bo trajala največ štiri ure.

Delavnica je brezplačna, prijave pa obvezne (tudi za vse, ki so katero od delavnic že obiskali!) na tel. št. 040 652 482 ali mail: nucic.maja@gmail.com. Število prostih mest je omejeno, zato pohiti.

Ob 8. februarju, obeleženje Prešernovega dne, slovenskega kulturnega praznika

torek, 4. februar: INFO točka na Srednji šoli Jesenice, med 10. in 12. uro
sreda, 5. februar: INFO točka na Gimnaziji Jesenice, med 10. in 12. uro

Prešernov dan, slovenski kulturni praznik je osrednji slovenski kulturni praznik in državni praznik - dela prost dan v Republiki Sloveniji, ki ga praznujemo na 8. februar, obletnico smrti največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna.

Na ta dan poteka osrednja državna proslava, na kateri podelijo Prešernove nagrade in nagrade Prešernovega sklada za vrhunske dosežke na področju umetnosti v Sloveniji. Proslava ob obletnici pesnikove smrti je prvič postala vseslovenska po sklepu osvobodilnega gibanja leta 1941, med drugo svetovno vojno, vendar je bil tedaj to praznik vseslovanske enotnosti in so ga praznovali 7. februarja. 8. februar se kot praznik slovenske kulture praznuje od leta 1945 naprej.

Najbolj znane njegove pesmi, različne fotografije in simbole, boste vsi dijaki lahko videli na naši info točki na vaši šoli! Pridruži se nam!

Razpis za mlade neuveljavljene glasbene skupine Natečaj botečaj

Mladinski center Velenje, Šaleški študenski klub, Klub eMCe plac, Mladinski Center Krško in Mladinski Center Slovenj Gradec obveščajo vse MLADE NEUVELJAVLJENE GLASBENE SKUPINE o razpisu NATEČAJ BOTEČAJ 5, ki že peto leto zapored daje priložnost tistim mladim glasbenim skupinam, ki imajo ideje pa še niso imeli prave priložosti, da jih pokažejo publiki. Tokrat spet v razširjeni obliki, s še več koncerti in priložnostmi!
Nagrade:
1. nagrada (Velenje): snemanje demo posnetka
1. nagrada (Krško): snemanje demo posnetka
1. nagrada (Slovenj Gradec): snemanje demo posnetka
1. – 8. nagrada: nastop na enem izmed velikih odrov (Festival mladih kultur Kunigunda, Festival Dnevi Mladih in Kulture, Generator Festival, Medkulturni dnevi Slovenj Gradec, Festival Proštok, Nastop v Ilirski Bistrici)

Prijave do 17.2.2014.
več informacij »

Usposabljanje za trenerje v mladinskem delu - razpis za udeležence

Mladinski svet Slovenije pripravlja intenzivno 4-dnevno usposabljanje za trenerje v mladinskem delu, ki bo potekalo od 27. februarja do 2. marca 2014 v MC Hostlu Brežice.
Pogoji, ki jih morajo izpolnjevati udeleženci:
- izkušnje s kontinuiranim vodenjem skupin mladih,
- izkušnje z vodenjem mladinskih projektov,
- interes za opravljanje vloge trenerja v lastni organizaciji ali na MSS.

Prijave na usposabljanje sprejemamo do srede, 12. februarja 2014, na elektronski naslov prijave@mss.si.
več informacij »

EU SI TI natečaj: Natečaj za logotip, slogan in video

V okviru projekta EU SI TI je izšel razpis za natečaj za izdelavo logotipa, slogana in videa, namenjen mladim med 15. in 25. letom starosti. Išče se idejna rešitev, ki bo prispevala k dvigu volilne udeležbe mladih na volitvah v Evropski parlament maja 2014.

V natečaju lahko sodelujete tako, da skupaj z izpolnjeno prijavnico svoj predlog oddate do vključno 18. februarja 2014 (do polnoči) po elektronski pošti na naslov eusiti@pina.si, z zadevo »ZA NATEČAJ EU SI TI« in pripisom Logotip/Slogan/Video. Petčlanska strokovna komisija bo nato izmed vseh pravilno prispelih idejnih rešitev izbrala tri zmagovalce in prejemnike nagrad v skupni vrednosti 750,00 EUR.
Več o pravilih in pogojih natečaja, prijavnica.

Mladi, ustvarite filmček o strpnosti in bodite del Festivala dokumentarnega filma!

Mladi, ustvarite filmček o strpnosti in bodite del Festivala dokumentarnega filma! Vzemite žlico ustvarjalnosti, pest kritičnega mišljenja in posnemite podobe strpnosti v svojem okolju!

Zveni kot zanimiv izziv? Potem pa kar na delo – mladi med 10 in 20 let imate do 28. februarja 2014 čas, da sodelujete v natečaju kratkih dokumentarnih filmov o strpnosti. Nagrajene filmčke bodo prikazali na zaključni prireditvi Festivala dokumentarnega filma v Cankarjevem domu, kjer bodo ustvarjalci dobili simbolične nagrade in priznanje. Kasneje jih bomo uporabljali za svoje delo z mladimi v okviru našega učenja človekovih pravic.

Za vse informacije so vam na voljo na naslovu ana.cemazar@amnesty.si in telefonski številki 01/426 93 77.
več informacij »