Foto arhiv

Predavanje dr. Viljema Ščuke »RAJSKO OTROŠTVO - PEKLENSKO MLADOSTNIŠTVO« napolnilo dvorano Kolpern

25. november 2013, najava

Da je tematika današnje vzgoje otrok še kako aktualna, je pokazal odziv staršev, starih staršev in različnih strokovnih delavcev, ki se pri svojem delu srečujejo z otroci in mladostniki.

Predlog Mladinskega centra Jesenice, da bi bil v okviru Meseca boja proti odvisnostim naš gost dr. Viljema Ščuka, šolski zdravnik in terapevt z dolgoletnimi izkušnjami, je podprla skupina LAS Jesenice, k sodelovanju pa so pristopile še osnovne šole Toneta Čufarja Jesenice, Koroška Bela in Prežihovega Voranca Jesenice in tako omogočile, da smo preko učencev z vabili laže dosegli starše. Za pomoč pri obveščanju javnosti smo se obrnili tudi na druge različne organizacije - med drugim so nam pomagale vse enote Vrtca Jesenice, Center za socialno delo Jesenice in Radovljica, Društvo Žarek, oš Fran Saleškega Finžgarja Lesce, TIC Jesenice in seveda mediji, od Radia Triglav, Jeseniških novic do ATM TV Kranjska gora.

Tudi to skupno obveščanje je pripeljalo do neverjetnega odziva - okoli 170 obiskovalcev je z veliko pozornostjo spremljalo uro in pol dolgo predavanje, katerega glavno sporočilo je bilo, da otroci potrebujejo dve stvari: to sta ljubezen in odgovornost!

Gospod Viljem Ščuka je s svojim načinom prepletanja izkušenj, zgodovinskega razvoja človeka in stroke zagotovo dal besedi ‘predavanje’ novo in privlačno dimenzijo, in ravno zaradi tega bodo njegova razmišljanja oz ‘priporočila’ v nas zaživela vsakič, ko se bomo znašli v situacijah, ki nam jih je tako slikovito ponazoril.

Več informacij o dr. Viljemu Ščuki, in njegovem delu pa lahko poiščete na:
http://www.sola-osebnosti.si/sola-osebnosti.html

Lili Tkalec, vodja MCJ

Predavanje dr. Viljema Ščuke »Rajsko otroštvo - peklensko mladostništvo«, 25. november 2013