Foto arhiv

Veselo Miklavževanje - ko mladi razveselijo otroke in njihove starše

4. in 5. december 2013, najava

Vsekakor si prireditev, na kateri so otroci in starši kar dva dni zapored napolnili dvorano Kina Železar, naslov »VESELO« še kako zasluži! Seveda teče beseda o našem letošnjem MIKLAVŽEVANJU za otroke.

Oba dneva je izvabila veselje na obraze in otroški smeh skupina mladih, ki je pod okriljem našega centra sestavljala scenarij, plesno animacijo in igrico o Anici, Tomažu, Piki Nogavički in snežnih vilah. Iskali so materiale za sceno in jo tudi »sešili« (Pikino hišo) oz »ovili« (darila), se domenili za zaporedje otroških pesmic in si porazdelili vloge. Kar 15 jih je sodelovalo v pripravi in na obeh dneh Miklavževanja. Nekateri od njih v Mladinskem centru že več let soustvarjajo program za otroke, drugi so se nam pridružili prvič.

Na pomoč so nam priskočili tudi v Gledališču Toneta Čufarja, saj smo se pred mrazom lahko umaknili v dvorano Kina Železar, priskrbeli so nam kostime za igrico in Miklavževo spremstvo ter poskrbeli za tehnično podporo.

Obiskovalci, predvsem pa otroci, so zavzeto sodelovali v programu, in hkrati potrpežljivo čakali prihod Miklavža. Napetost v dvorani je stopnjeval »že večkrat naš« animator Janez Tušar - Kača. Skupaj z mladimi so Miklavža končno priklicali na oder, kamor je prišel v spremstvu snežnih vil, treh angelčkov in parklja.

Miklavž je zbranim spregovoril o skromnosti in pomenu srčne dobrote. Angelčki in snežne vile so med otroke razdelile sladka darilca, roladice in bombone. Kljub skromnosti darilc so jih bili otroci zelo veseli. Veselje otrok pa prelepo darilo za vse, ki smo z združenimi močmi poskrbeli za letošnje Miklavževanje za najmlajše.

Mladi, ki so soustvarili letošnje Veselo Miklavževanje, so: Jaka Srpčič, Karmen Novak, Lea Lukek, Klara Triplat, Meta Pirc, Medeja Tomaževič, Tamara Štros, Sabina Kovačevič, Alma Mahmutovič, Maja Vengar, Katarina Valant, Maša Kocjančič, Eva Berguš, Katja Češnjak in Špela Pšenica. Čestitke vsem!

Lili Tkalec, vodja MCJ

4. december 2013

Veselo Miklavževanje, 4. december 2013

5. december 2013

Veselo Miklavževanje, 5. december 2013