Foto arhiv

Arhiv najav - september 2013

Mednarodni dnevi v MCJ - zadnje druženje v letu 2013 z EVS prostovoljci

MCJ v sodelovanju z Zavodom Manipura
četrtek, 3. oktober, ob 18. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Prav ste uganili - spet so z nami EVS prostovoljci iz tujine - in to letošnja zadnja skupina! Obetajo se nam trije prijetni četrtkovi večeri druženja in spoznavanja, tokrat mladih s Finske, Irske in Srbije!

Kot ponavadi bomo odigrali nekaj partij namiznih klubskih iger, se nasmejali ob igranju socialnih družabnih iger in spoznavali medsebojne podobnosti in razlike v navadah, v možnostih za mlade, razlike v kulturi, tradiciji, …

Ne zamudite zanimive priložnosti za druženje in zabavo!

TA PRAV' ŽIV ŽAV - prireditev za otroke in starše ob Tednu otroka

četrtek, 10. oktober, ob 17. uri, Dvorana Kolpern, Jesenice

Dragi otroci in starši!

Tudi letos vas bomo ob Tednu otroka povabili na nepozabno razigrano popoldne, polno glasbe in smeha! Poleg mladih animatorjev bo letos z nami tudi Gornjesavski muzej Jesenice z zanimivimi ustvarjalnimi delavnicami.

Kaj več izdamo kmalu, za sedaj pa vas vabimo, da si ogledate nekaj utrinkov z lanske prireditve… SE VIDIMO!

Delavnice »Magičnost gibanja«

v izvedbi Društva za osebno in duhovno rast Magičnost gibanja
sreda, 25. september, ob 19. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Namen društva je širiti znanje o samozdravljenju in o uresničevanju vseh možnosti, ki nam jih življenje ponuja. Zato vas vabimo, da se seznanite z različnimi energijskimi in meditacijskimi tehnikami, ki se jih v sklopu rednih sredinih delavnic lahko naučite tudi vi.
več informacij »

Theros Prerelease turnir

Pobuda mladih: Žiga Rožič
nedelja, 22. september 2013, ob 14:30, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Prihaja nova edicija na temo grške mitologije. Vsak igralec bo ob prijavi prejel izbran "Path" prerelease pack (izberete eno izmed barv mane, ki potem nakazuje vašo izbrano pot do zmage). V paketu je 5x Theros booster in 1x "Path" booster, ki ste si ga izbrali. Če želite igrati željeni prerelease paket, se morate predprijaviti preko e-maila: slohero@hotmail.com, kamor napišite svoje ime, DCI številko in željeni paket. V primeru premajhnega števila prijavljenih igralcev, turnir odpade.

Prijave na dan turnirja ob 14.30 uri. Začetek ob 15.00 uri. Nagrade: 2 boostra/igralca. Cena: 25€. Za več informacij lahko pokličete na tel.: 040 912 618 (Žiga). Vabljeni!

Klepeti staršev z Zinko Ručigaj: »Vzgoja s pohvalo, vzpodbudo, iskanjem dobrega v otroku in postavljanjem meja«

ponedeljek, 16. september 2013, ob 17. uri, Mladinska točka Center II, Titova 41, Jesenice (pri A banki)

»Klepeti staršev z Zinko Ručigaj« bodo potekali tudi v šolskem letu 2013/14. Na srečanjih bomo spregovorili o vzgoji otrok, katera pripomore k dobrim odnosom med starši in otroki, istočasno pa otroci odrastejo v zdrave osebnosti. Teme na srečanjih se dopolnjujejo, tako da lahko postopoma tudi v vaši družini vzgajate na način, ki je prijazen vam in vašim otrokom.
Srečevali se bomo vsak tretji ponedeljek v mesecu, razen v mesecu decembru. Na srečanjih bomo iskali tudi konkretne rešitve za vaše vzgojne probleme. Če boste želeli, se bomo srečali tudi osebno.

In še nekaj misli o prvi napovedani temi: Vzpodbuda, ljubezen in pohvala je pri otrocih tisto, kar otroku pokaže, da ga imajo starši radi in mu s tem pokažejo njegovo vrednost, ki se je zaveda kot otrok in kasneje kot odrasel človek. Na ta način se zaveda svojih sposobnosti, vidi dobre strani drugih ljudi, zato so tudi njegovi odnosi dobri.

Spremljajmo EuroBasket 2013!

sreda, 18. september 2013, ob 16.30 uri , Mladinska točka Center II, Titova 41, Jesenice (zraven A-banke)

V maju in juniju smo v sklopu naših potepanj »Ejga, BASKET bo!« v Centru II, na Koroški Beli in Hrušici skupaj na zabaven način spoznavali značilnosti Litve, Latvije, Srbije, Bosne in Hercegovine, Črne Gore in Makedonije.

Hkrati pa ste ugibali, kdo bo »jeseniški« prvak – torej katera ekipa bo na vrhu lestvice predtekmovanja na Jesenicah. Vsi, ki ste v svojem odgovoru napovedali SRBIJO, boste udeleženi v sredinem žrebanju, trije srečneži pa boste prejeli tudi nagrado – košarkarsko žogo!

Po žrebanju bomo spoznavali še športne, kulinarične in druge značilnosti držav, ki se bodo uvrstile v četrt-finale. Na koncu pa se bomo vsi skupaj pomerili še v metanju prostih metov. Bodi z nami, zagotovo bo zabavno!

Društvo Žarek: Šola za življenje

sreda, 18. september 2013, ob 19. uri, Društvo Žarek, Titova 78a, Jesenice

Po poletnem oddihu Društvo Žarek ponovno vljudno vabi mlade na nadaljevanje srečanj Šola za življenje z Andrejem Debeljakom. Srečanja bodo vsako sredo ob 19.00 uri v prostorih Društva Žarek.

"Projekt je sofinanciran s strani Občine Jesenice v okviru Javnega razpisa za mladinske projekte 2013, razpisovalca Zavoda za šport Jesenice – OE Mladinskega centra Jesenice"

5. Lubetov memorial »Večni derbi«!

4. LUBETOV MEMORIAL »Večni derbi«!, 31. avgust 2012

petek, 13. september 2013, ob 17. uri, telovadnica Osnovne šole Koroška Bela

Mladinski center Jesenice v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Javornik – Koroška Bela v okviru praznika Krajevne skupnosti, organizira športno aktivno popoldne. Tudi tokrat se bo odvila nogometna tekma, kjer se bodo v spomin na Lupča Filipova pomerili večni rivali iz Javornika in Koroške Bele. Najboljši prejmejo pokale.

Program:

 • ob 17:00 - zbor igralcev in žrebanje
 • ob 17:30 - nogometna tekma večnih rivalov Javornik proti Koroški Beli v spomin na Lupča Filipova
 • ob 19:00 - vlečenje vrvi Javornik proti Koroški beli
 • ob 19:30 - podelitev pokalov in družabni zaključek

Vabljeni!

EuroBasket!

V času EuroBasketa 2013, ki bo na Jesenicah potekal od 3. do 9. septembra, tudi naš mladinski center sodeluje v spremljevalnih podpornih aktivnostih športnega in zabavnega programa. Skratka, tako kot celotno mesto, bomo tudi mi v tem času »dihali« s košarko.

Dogodek Evropske dimenzije se ne zgodi ravno vsak dan, zato tudi vas vabimo, da prosti čas preživite na športen in zabaven način, naj si bo v okviru Uradne navijaške cone na Stari Savi, kjer bo na voljo raznovrsten zabavni program, ali pa na košarkarskih tekmah v prenovljeni Športni dvorani Podmežakla.

K obisku MCJ dnevnega kluba pa ponovno vabimo od 11. septembra dalje!

Potopisno predavanje TAJSKA

petek, 6. september 2013, ob 20. uri, mladinski prostori na Kejžarjevi 22

V sodelovanju s Klubom jeseniških študentov vas bomo v septembru ponovno začeli razvajati z zanimivimi potopisi.

Naša gosta bosta Urška Kalan in Urban Potočnik, ki bosta govorila o veličastnih templjih Bangkoka, čudoviti naravi, ki obdaja Chiang Mai, sanjskih otokih ter o vsem, kar paše zraven…

Vljudno vabljeni, vstop prost!

EU Si ti. Tudi na Jesenicah.

sreda, 4. september 2013, več info »

Predstavništvo Evropske komisije v Republiki Sloveniji, Urad Vlade RS za komuniciranje in Informacijska pisarna Evropskega parlamenta za Slovenijo, vas vabijo na sedmi tematski dan v okviru projekta "EU dogodki po Sloveniji", ki se bo v sodelovanju z našim mladinskim centrom in v izvedbi Mreže MaMa dogajal na Jesenicah.

Če želite razširiti svoje znanje in s tem tudi poznavanje svojih pravic kot Evropskih državljanov, vas vabimo na dva od sicer treh dogodkov tega dne:

 • Interaktivno v svet športa
  ob 14. uri, Uradna navijaška cona EuroBasket 2013, Stara Sava
  Vsi, ki boste zavrteli kolo EU sreče, boste osvojili simpatične nagrade, povezane z mobilnostjo v EU. Napisali boste lahko tudi razglednico in sporočili, v kakšni EU si želite živeti.
 • Aktivni EU državljani in zdravstvena oskrba
  ob 16.30, Društvo upokojencev Jesenice, Pod gozdom 13
  O pravicah in možnostih bomo spregovorili tudi s starejšimi EU državljani in državljankami, zato bodo v DU Jesenice z nami tudi:
  - Jana Huč Uršič, Evropski potrošniški center, tema: Pozitivne strani in pasti zdravstvene oskrbe »čez mejo«
  - Zdenka Kramar, pomočnica direktorja Splošne bolnišnice Jesenice, tema: Zdravstvena nega in oskrba slovenskih in evropskih državljanov
  - Mateja Kožuh, vodja službe za nadomestila, povračila in mednarodno zavarovanje, Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, Območna enota Kranj, tema: Zdravstveno zavarovanje in koriščenje pravic v drugih EU državah
  Program pa bomo dodatno razgibali z glasbenim programom mladih.
 • »Družabno informativni dogodek za mlade z EU interaktivno igro« pa bo že dopoldne potekal med dijaki na Gimnaziji Jesenice, kjer jim bo možnosti in priložnosti v EU predstavila tudi predstavnica EuropeDirect Gorenjska, Nives Zalar. Dijake pa bodo pozdravili tudi člani HD Jesenice mladi.

Več informacij o celotnem dogajanju »EU Si Ti. Tudi na Jesenicah« najdete v uradnem povabilu, pokličete na 041 804 069 - Mreža MaMa ali pa obiščete spletno stran www.eu-dogodki.si.

6. športne igre Jesenic in drugi razpisi

Zavod za šport Jesenice in Športna zveza Jesenice razpisuje 6. športne igre Jesenic: razpis lige v odbojki, razpis lige v namiznem tenisu.

Poleg tega pa je mesec september mesec odprtih vrat Taiji-ja na Jesenicah.

Natečaj »No Hate Speech Movement«

Sodeluj v nagradnem natečaju in naloži avtorsko sliko/podobo, ki izraža solidarnost do družbenih skupin, ki so tipične žrtve sovražnega govora, s tem pa se tudi zoperstavi tistim, ki sovražni govor generirajo in ga spodbujajo. Sodelujejo lahko mladi med 13. in 30. letom, rok za oddajo je 12. september 2013!

Več informacij: http://www.lmit.org/za-mlade/natecaj-no-hate-speech-movement.html

Usposabljanje European Citizenship in Youth work, Bolgarija

SALTO Training & Cooperation RC organizira usposabljanje na temo evropskega državljanstva - 9.-15. december 2013, Bolgarija.

Namen usposabljanja je profesionalni razvoj mladinskih delavcev in mladinskih vodij s širitvijo kritičnega razumevanja evropskega državljanstva, s preučevanjem in preizkušanjem njegovega potenciala ter omogočanje prepoznave evropskega državljanstva in njegovega vključevanja v mladinsko delo. Razpis in prijavni postopek. Rok za prijavo 8. september 2013!