Foto arhiv

Arhiv najav - julij, avgust 2013

Predstavitev in razprava - NACIONALNI PROGRAM ZA MLADINO 2013-2022

Zavod za šport Jesenice - Mladinski center Jesenice, Mladinski svet Jesenice in Klub jeseniških študentov

torek, 27. avgust 2013, ob 18. uri, Kolpern - konferenčna dvorana (1. nadstropje, vhod s Trga na Stari Savi), Jesenice

Vabimo vas na predstavitev Nacionalnega programa za mladino, ki ga organiziramo v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Uradom RS za mladino. Gre za pomemben strateški dokument, ki osvetljuje perečo problematiko mladih v Sloveniji in predlaga možne rešitve z ukrepi s področij, ki so v pristojnosti različnih ministrstev.

Nacionalni program za mladino nam bodo predstavili:

  • Damjana Košir, generalna direktorica Direktorata za trg dela in zaposlovanje na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enakost možnosti,
  • Jan Škoberne, svetovalec ministra na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport,
  • Andraž Zgonc, podsekretar na Uradu RS za mladino.

Kakšno prihodnost naša država načrtuje za mlade, je za celotno državo in vse generacije izrednega pomena, a najbolj neposredno jo boste občutile sedanje in prihajajoče mlade generacije. Vsi skupaj pa imamo priložnost, da tudi iz naše lokalne skupnosti oz regije sporočimo kar največ konstruktivnih mnenj in pobud za spremembe in/ali dopolnitve vladnega predloga.

Obetamo si zanimivo razpravo! Vljudno vabljeni!

"REACtoROCK" - brezplačni mladinski tabor v Krškem

Mreža MaMa (organizacija, ki povezuje in zastopa mladinske centre v Sloveniji) v okviru projekta za razvoj socialnega podjetništva - MCH Turizem vabi mlade na brezplačni mladinski tabor pod naslovom "REACtoROCK", ki bo potekal v MCH Krško od 6. do 8. septembra.

Prijave pošljite do 24.8.2013 na e-mail naslov mch.marketing@mreza-mama.si.
Več informacij, Prijavnica, Facebook.
Vir: Mreža MaMa

Najem gostinskih lokalov v Športni dvorani Podmežakla

Zavod za šport Jesenice, daje v najem 4 prostore v Športni dvorani Podmežakla, od 15.8.2013 do 12.9.2013. V prostorih se lahko vrši gostinska dejavnost prodaje pijač izven gostinskega lokala. Gostinski prostori so locirani na severni tribuni, vzhodni tribuni, južni tribuni –vzhod in južni tribuni-zahod.

Več informacij: besedilo razpisa, pogodba. Ponudbe do 2. avgusta 2013.

Turnir v namiznem nogometu, Jesenice Open

Zavod za šport Jesenice in MCJ v sodelovanju z Društvom namiznega nogometa Udarni val in Zvezo namiznega nogometa Slovenije

sobota, 27. julij 2013, ob 12. uri, Kopališče Ukova, Jesenice

miza: Garlando

kategorije: odprto posamično, odprto dvojice, ženske posamično, junior posamično, senior posamično

prijavnina: odprto posamično, odprto dvojice: 6€; ženske, junior odprto: 3€; senior, ženske, junior posamično: brezplačno

Za udeležence turnirja prost vstop na kopališče z možnostjo kopanja in skakanja s stolpa. Hrano in pijačo bo možno kupiti v Baru Kopališče.

Več informacij na 041 291 338, Simon Zorman.

M14 Prerelease turnir

nedelja, 14. julij 2013, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Prihaja nova edicija in tudi na Jesenice prihaja prerelease. Igral se bo format Sealed. V Sealed formatu dobi vsak igralec šest boosterjev, iz katerih si nato sestavi čim boljši deck s vsaj 40 kartami, pri čemer lahko seveda doda poljubno število basic landov, če nimate basic lande, jih dobite pri nas.

Mesta so omejena in se zato predprijavite! Prijave in vprašanja pošljite na slohero@hotmail.com. Za več informacij pokličete 040 912 618 (Žiga).

Prijave ob 13:30, začetek ob 14:00, nagrade: 2 boostra/igralca, cena: 25€. Vabljeni!

Mednarodna mladinska izmenjava »Homemade Home«

Te zanima druženje in umetniško ustvarjanje (fotografija, gledališče, glasba, kreativno pisanje, izdelovanje unikatnih ročnih izdelkov,...) z mladimi iz Portugalske, Španije, Italije, Romunije, Nizozemske, Irske, Poljske ter Slovenije? Če je odgovor DA in si star/a od 18-25 let, se pridruži 10 dnevni mladinski izmenjavi, ki jo organizira McB. Izmenjava bo potekala v mesecu juliju, v Brežicah. Prijavnina 20€/osebo. Nastanitev in hrana za udeležence brezplačna.

Več info in prijave na e-tocka@mc-brezice.si ali na spletni strani http://www.mc-brezice.si/homemade-home.htm (prijavo najdete na spletni strani, zavihek prijava).

Potrdilo za opravljene ure obveznih izbirnih vsebin

Dijaki, pozor! Kot veste, potrdilo nujno potrebujete, da vam razrednik na koncu šolskega leta sploh izda spričevalo. Gre za ure, ki jih ne opravljate v šoli, temveč si vrsto aktivnosti in kje jih opravite, izberete sami. No, sicer vemo, kako to gre - nekateri se znajdejo in dobijo potrdilo kar tako, za nič.

MCJ pa vam ponuja možnost, ki se bo na »dolgi rok« izkazala za veliko boljšo - pridobite si OIV potrdilo tako, da se nam pridružite:

  • pri pripravi in izvedbi prireditev za otroke ali za mladino,
  • na zabavnih in uporabnih mladinskih tečajih, delavnicah…
  • na popoldansko - večernih tematskih dogodkih
  • in predlagate aktivnosti, ki bi jih vodili sami ali z našo pomočjo.

Poleg tega, da boste pridobili nove izkušnje z različnih področij, vpogled in prakso iz projektnega dela, se boste hkrati družili, zabavali, sklepali nova poznanstva in širili svojo socialno mrežo, pa še kak drug »plus« se bo našel!

Ne odlašajte preveč! Izognite se junijski stiski, kako do potrdila v zadnjem hipu!

EVS Gana

V majhno vasico v Gani se bo s prvim novembrom za 6 mesecev odpravila skupina treh prostovoljcev znotraj EVS projekta “Communities development through activities of volunteers”. EVS prostovoljci bodo pomagali pri vodenju neformalnih izobraževanj ter delavnic namenjenih socialnemu vključevanju otrok iz Busue ter okoliških vasi.

Če vas zanima sodelovanje v projektu pošljite prijavnico ter CV v angleščini do 30.08.2013 na programi@zavod-voluntariat.si! Več informacij: http://www.zavod-voluntariat.si/?p=3068

Glasuj z razlogom: ZA PRIPRAVNIKE

Mreža MaMa (organizacija, ki povezuje in zastopa mladinske centre v Sloveniji) se je uvrstila v finale Simobilovega Žura z razlogom s projektom PRIPRAVNIKI. Za zmago nujno potrebujejo čim več glasov - torej tudi vašo pomoč!

Projekt PRIPRAVNIKI lahko podprete enkrat na dan, s klikom na PRIPRAVNIKI na http://www.orto.si/zurzrazlogom/ (do 29.8.2013).
S projektom želijo mladim ponuditi enomesečno praktično mentorirano izkušnjo dela v podjetjih, da lažje premestijo obdobje preskoka med izobraževanjem in trgom dela.
Vir: Mreža MaMa

Nacionalni izobraževalni program Kompas

Razpis za 5-dnevno uspodabljanja za pridobitev licence "nacionalni trener/ka učenja človekovih pravic po programu Sveta Evrope KOMPAS 2013" je objavljen tukaj.

Motivirane prijave sprejemajo do 1.9.2013. Usposabljanje bo izvedeno v Mariboru od petka, 25. oktobra do torka, 29. oktobra 2013. 25 izbranih udeležencev se bo usposabljanja lahko udeležilo brezplačno (štipendija Sveta Evrope), za ostale bo udeležba možna ob plačilu ekonomske cene izobraževanja.