Foto arhiv

Kulturna mavrica Jesenic 2013

14. junij 2013, najava

7. kulturna mavrica Jesenic je za nami, a še dolgo jo bomo nosili v srcu!

Težko je z besedami opisati vso raznovrstnost, atraktivnost in enkratnost nastopov, s katerimi je okoli 180 nastopajočih z nepopisno energijo in življenjem preplavilo Trg na Stari Savi, poln obiskovalcev vseh starosti in narodnosti. Po takem doživetju se zdi nemogoče, da bi katerokoli kulturno izročilo zbledelo. Ravno nasprotno! Toliko otrok in toliko mladih, ki s tolikšnim zanosom sledijo svojim starejšim članom, pa naj si gre za zapletene korake folklornih plesov, za igranje tradicionalnih glasbil, ljudske oz narodne pesmi, poezijo…

Za piko na i so člani društev poskrbeli še na stojnicah, kjer so lično razstavili »tipične« predmete in pa raznolike kulinarične poslastice. Tako je po skupinskem fotografiranju vseh nastopajočih, skupni točki, »venčku« kol in rašple, ter skupni jeseniški himni »Na Golico« okoli stojnic nastala prava gneča. Večer se je nadaljeval v prijetnem klepetu in druženju ob glasbi Yuhubande.

Skratka, bilo je enkratno, in vsem sodelujočim društvom, ki ste nam pripravili nepozaben mavričen večkulturni večer, vse čestitke in iskrena hvala. Naj omenimo še, da so še posebej na svoj račun prišli najmlajši, saj so lahko zaplesali, se fotografirali in celo »pocrkljali« z Lipkotom, maskoto EuroBasketa. Zahvala tudi Občini Jesenice za sofinanciranje prireditve v okviru projekta »Poletje na Stari Savi« ter Gornjesavskemu muzeju Jesenice za tehnično pomoč na dogodku.

vodja projekta:
Lili Tkalec, ZŠJ - Mladinski center Jesenice

foto: Miha Horvat

Kulturna mavrica Jesenic, 14. junij 2013