Foto arhiv

Arhiv najav - maj 2013

RAZSTAVA likovnih del dijakinj Srednje šole Jesenice

Pod mentorstvom prof. Marise Monti na srednji šoli mladi ustvarjajo različna likovna dela, v katerih se zrcalijo ustvarjalnost, domišljija, mladost, unikatnost...

S pestrimi kreacijami mladih so na novo zaživele stene male dvorane našega centra. Vabljeni na ogled vsak delovni dan med 12. in 16. uro, v petkih do poznih večernih ur ali pa po dogovoru na 04 5884 681!

ŠAH - kraljevska igra

vsak ponedeljek v maju od 17. do 19. ure, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

»Šah imenujemo kraljevska igra, ne zato ker v njej nastopa kralj in ne zato ker so jo igrali kralji, temveč zato, ker je s svojo poštenostjo, neizčrpno vsebino in lepoto stvaritev igra nad igrami, v vzgojnem in kulturnem pomenu.« (Milan Vidmar)

Skozi zabavo spoznaj kraljevsko igro ter hkrati spodbudi svoj intelektualni razvoj (logično razmišljanje, urjenje spomina, ustvarjalno mišljenje,…).

Pridruži se nam ne glede na izkušnje! Skupaj se bomo učili osnov igre ter skozi strategijo in taktiko nadgrajevali znanje. Druženje ob šahu je namenjeno vsem generacijam, ki vas igra privlači, zato starost ni ne pogoj ne ovira!

UČNA POMOČ MLADIM

po dogovoru, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Vsakdo se v šoli sreča z različnimi učnimi izzivi, s katerimi se je potrebno slej kot prej soočiti. Izzivi lahko nastanejo zaradi nerazumevanja snovi, preobilice učnega gradiva, ipd. V Mladinskem centru Jesenice vam nudimo možnost brezplačne učne pomoči ali brezplačnega najema prostora za skupinsko učenje. Premagajmo izzive skupaj!

Učna pomoč je namenjena vsem osnovnošolcem od 7. razreda dalje ter dijakom, v mesecu maju jo bomo izvajali po predhodnem dogovoru z zainteresiranimi (04 5884 681)!

MINI KLUB

vsak četrtek v maju, od 15.30 do 17. ure, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Če ne veš, kaj bi počel po šolskih dejavnostih, se ob četrtkih oglasi v MINI KLUBU, kjer se bomo skupaj podružili in poveselili ob različnih namizno športnih, družabnih igrah ter drugih aktivnostih po dogovoru.

MINI KLUB je odprt za osnovnošolce od 7. razreda dalje.
Pred prvim obiskom se o tem pogovori s starši. Če soglašajo, da obiskuješ MINI KLUB, starši izpolnijo IZJAVO STARŠEV, katero prineseš potem s seboj.

LOUNGE CLUB MCJ

petki v maju, od 20. ure dalje

Lounge club nadaljuje svoje aktivnosti tudi v pomladanskem času. Namenjen je vsem mladim, ki bi radi preživeli prosti čas v prijetnem ambientu. Ob zanimivih pogovorih se bomo skupaj pogreli s kakšno pijačo, toplimi napitki (chai, kakav,…) ter sprostili ob prijetni, predvsem pa raznoliki glasbi.

Delavnice »MAGIČNOST GIBANJA«

Društvo za osebno in duhovno rast »Magičnost gibanja«
vsaka sreda ob 19. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Na delavnicah učijo in izvajajo energijske in meditacijske tehnike, ki prihajajo iz vsega sveta in so praktično uporabne v našem vsakodnevnem življenju: magične kretnje, rekapitulacija, rebirthing, oshove tehnike, tai chi, kung fu, vizualizacijske in meditativne tehnike in mnoge druge dihalno - gibalne samozdravilne tehnike.

Več informacij: www.magicnost-gibanja.si, ali pokličite 040 673 338 - Mitja Vidic.

PRAVA VADBA!

ob torkih, četrtkih, sobotah in nedeljah, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Pomlad počasi trka na vrata, poletje pa je še daleč! Ni še prepozno, da se nam pridružiš in počasi ter zdravo izoblikuješ svoje telo. Različne vrste aerobik bomo izvajali v mali dvorani, za oporo pa nam bo služila projekcija na velikem platnu. S seboj prinesi telovadno opremo, brisačo in (po želji) blazino.

Obvezne prijave - število mest je omejeno! Za več informacij pokličite 040 260 098 – Maruša Rezar.

MAGIC THE GATHERING Casual turnir

Pobuda mladih: Žiga Rozič
vsak petek, ob 18. uri

Vabljeni vsi stari in novi igralci znamenite igre Magic the Gathering. Vsak petek igramo Friday Night Magic, največkrat formate Modern in Standard. Kaj točno bomo igrali najdete na spodnjem linku. Novim igralcem bomo podarili veliko novih kart za začetek igranja.

Prijave vsakič ob 17:45. Za več informacij pokličete 040 912 618 (Žiga) ali kliknite http://tinyurl.com/PWJesenice najdete nas tudi na Facebook strani.

»IGRAJ SE Z MANO«, druženje in postavitev razstave likovnih del 6. mednarodnega likovnega natečaja »Igraj se z mano«

ZŠJ - Mladinski center Jesenice v sodelovanju z osnovno šolo Poldeta Stražišarja Jesenice, Zavodom za usposabljanje Janeza Levca (Ljubljana) in Društvom za kulturo inkluzije
četrtek, 30. maja 2013, ob 13. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

V šolskem letu 2012/13 je potekal že 6. Mednarodni likovni natečaj »Igraj se z mano«, katerega osrednja tema poleg že znane, 'Igraj se z mano', je bila tudi 'Evropa, moj dom', posvečena Evropskemu državljanstvu.

Povabilu k sodelovanju se je odzvalo preko 270 organizacij in ustanov iz Slovenije in tujine, na natečaj pa je prispelo več kot 4900 del na papirju v najrazličnejših tehnikah. Po otvoritveni razstavi, ki je bila v februarju v Cankarjevem domu, sedaj »delčki« te razstave potujejo po Sloveniji; moč si jih je ogledati v galerijah, šolah, vrtcih, mladinskih centrih in knjižnicah.

Pridružil se jim bo tudi naš center in skupaj z učenci osnovne šole Poldeta Stražišarja bomo takšno razstavo postavili v naših prostorih in prostorih šole.

Vabimo vas, da nam ob prijetnem druženju na pomoč priskočite tudi vi!

Pojdi z nami na Ljubljanski grad na Mladinstival!

petek, 31. maj 2013

Mladinstival - festival mladinskega dela, bo potekal v okviru 6. evropskega tedna mladih, pripravljajo pa ga Zavod Movit, nacionalna agencija programa Mladi v akciji v sodelovanju z Uradom RS za mladino, Mladinsko mrežo MaMa, Mladinskim svetom Slovenije, Mladinskim svetom Ajdovščina, EPM Maribor in uradom MOL za mladino.
Namen prireditve je promocija mladinskega dela in pomena neformalnega učenja, tako v lokalnih okoljih kot na nacionalnem in mednarodnem nivoju. Festival bo potekal v sproščenem, mladinskem vzdušju, soustvarjali pa ga bodo prav mladi s svojimi idejami. več »

Del zabavnega in dinamičnega dogajanja postani tudi ti in se skupaj z MCJ ekipo podaj na Ljubljanski grad na raznolike delavnice, didaktične igre, razpravo z evropskimi poslanci, na koncerte in zabavo… Še posebno pa bomo spodbujali nastop Staša Hreniča, ki bo MCJ »zastopal« na velikem odru!

Ker bomo šli v Ljubljano na »skupinsko karto« z vlakom, pokliči najkasneje do četrtka do 14. ure na 04 5884 680/681.

»Ejga, BASKET bo!«, promocija EuroBasketa 2013 na Koroški Beli

sreda, 29. maj 2013, ob 17. uri , športno igrišče za osnovno šolo Koroška Bela
zaradi dežja odpade!

Na Koroški Beli bo torej naša druga postaja košarkarskega ogrevanj pred septembrskim EuroBasketom na Jesenicah. Otroke, mlade in starejše vabimo, da skozi igre skupaj z nami preverite in nadgradite spretnosti s košarkarsko žogo, izveste kako zanimivost o državah, katerih reprezentance bodo tekmovale na Jesenicah, da rečemo besedo ali dve o »fer navijanju«... Skratka, dogajalo se bo:

 • Tekmovanje v košarkarskih trojkah: + 12 let / +18 let
 • Tekmovanje v metanju prostih metov: od 12 do xy let
 • Animacijske IGRE za OGREVANJE (spoznajmo države, ki gostujejo na Jesenicah)
 • 5 minut za FAIR PLAY NAVIJAČE
 • Igra SPRETNA 'KOŠARKAČA'
 • 5 minut za PRAVILA IGRE V KOŠARKI
 • Napovedujemo »jeseniškega« PRVAKA!

Naj se torej košarkarsko ogrevanje začne! Ogrevajte se tudi z nami!

Predstavitvena delavnica »MAGIČNOST GIBANJA«

v izvedbi Društva za osebno in duhovno rast 'Magičnost gibanja'
sreda, 29. maj, ob 19. uri, mala dvorana Mladinskega centra Jesenice, Kejžarjeva 22

Energijske tehnike se izvajajo z namenom samozdravljenja in širjenja zavesti o sebi, o odnosih in življenju nasploh. Z rednim delom na sebi spoznamo sebe do potankosti, kar pa nam predstavlja resničen izziv.

Namen društva je širiti znanje o samozdravljenju in o uresničevanju vseh možnosti, ki nam jih življenje ponuja, zato vljudno vabljeni na majsko predstavitveno delavnico!

Spoznali boste energijske in meditacijske tehnike, ki prihajajo z vsega sveta in so praktično uporabne v našem vsakodnevnem življenju: magične kretnje, rekapitulacija, rebirthing, oshove tehnike, tai chi, kung fu, vizualizacijske in meditativne tehnike in mnoge druge dihalno-gibalne samozdravilne tehnike.

Za več informacij pokličite na 040 673 338 - Mitja Vidic!

CAC Hrušica 2013 - 14. državna razstava psov vseh pasem

nedelja, 26. maj 2013, od 9.30 dalje, vadišče ŠKD Fido Hrušica

Za vse ljubitelji majhnih ali velikih štirinožnih prijateljev, ponovno posredujemo prijazno povabilo Športno kinološkega društva FIDO Hrušica!

Na svojem vadišču namreč ponovno organizirajo s strani razstavljavcev izredno dobro obiskano razstavo psov najrazličnejših pasem, ponovno z mednarodno udeležbo.

Nabor različnih pasem, od malih 'kužkov' do velikih 'psov', bo torej ponovno pester, zato vljudno vabljeni, da si razstavo ogledate tudi vi! Vstop je prost!

Predavanje o presni prehrani, biološki pridelavi, zdravju in bolezni...

petek, 24. maj 2013, ob 18.00, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva

Milan Hervol z ženo že več kot 20 let živi izključno na presni hrani, v popolnem stiku z naravo in proučuje njene zakone. Poučuje z lastnim primerom ter z brezplačnimi predavanji in individualno pomočjo nesebično pomaga ljudem preprečevati vzroke za bolezni in težave, saj je mnogim pomagal zdraviti t.i. »neozdravljive bolezni« ter pomagal odpraviti težave in izboljšati rezultate posameznikov na tako rekoč vseh področjih; zdravstvenem, ustvarjalnem, fizičnem in subtilnem. Presne dobrote in predavanje vas ne bo pustilo ravnodušne. Vljudno vabljeni, vstop prost.

8. četvorka jeseniških maturantov 2013

v sodelovanju s Plesno šolo Studio ritem, Gimnazijo Jesenice in Srednjo šolo Jesenice
četrtek, 23. maj, okoli 11. ure, parkirišče za Občino Jesenice

Če boste okoli 11. ure na Jesenicah, nekje med železniško postajo in rondojem, ne boste mogli preslišati žvižga piščalk letošnje generacije jeseniških maturantov.

Vzemite si čas in pridite tudi vi na parkirišče za stavbo občine, da sprevod maturantov in profesorjev pričakamo skupaj, z živahno glasbo in tudi slavnostno, za kar bomo poskrbeli iz Zavoda za šport – Mladinskega centra Jesenice in Plesne šole STUDIA RITEM.

Zbrane bo poleg ravnateljev obeh šol slavnostno nagovoril tudi župan jeseniške občine, Tomaž Tom Mencinger. Maturantje pa bodo vsem skupaj majski dan polepšali s tradicionalnim plesom, Četvorko, in parkirišče napolnili z nepozabno energijo ob zvokih jeseniške Golice!

Skupaj jim zaželimo uspešno maturo in veliko sreče na novih življenjskih preizkušnjah!

»Ejga, BASKET bo!«, promocija EuroBasketa 2013 na Jesenicah

sreda, 22. maj 2013, od 17. do 19. ure, Soseska Center II – pred Mladinsko točko na Titovi 41

Da bomo tudi Jeseničani »na red« do septembrskega EuroBasketa - in to od najmlajših do najstarejših - vas vse skupaj vabimo na serijo naših dogodkov, v okviru katerih bomo skupaj preverili in nadgradili nekaj spretnosti s košarkarsko žogo, spoznali pravila za dobre navijače in se hkrati družili in zabavali! Prva naša »postaja« bo soseska Center II.

In kaj vse bomo počeli?

 • Tekmovanje v košarkarskih trojkah: + 12 let / +18 let
 • Tekmovanje v metanju prostih metov: od 12 do xy let
 • Animacijske IGRE za OGREVANJE (spoznajmo države, ki gostujejo na Jesenicah)
 • 5 minut za FAIR PLAY NAVIJAČE
 • Igra SPRETNA 'KOŠARKAČA'
 • 5 minut za PRAVILA IGRE V KOŠARKI
 • Napovedujemo »jeseniškega« PRVAKA!

Naj se torej košarkarsko ogrevanje začne! Ogrevajte se tudi z nami!

Društvo Žarek: »Šola za življenje«

sreda, 22. maj 2013, ob 19. uri, prostorih Društva Žarek, Titova

Tudi letos so v Društvu Žarek k sodelovanju povabili družinskega psihoterapevta Andreja Debeljaka. Pod njegovim vodstvom se boste udeleženci sestajali v štirinajstih delavnicah, vsako sredo ob 19. uri, v prostorih Društva Žarek.

Med drugim boste lahko spoznavali povezanost razuma in čustev v življenju, odnose med vrstniki, vpetost mladih v družbeno in socialno življenje, ter kako izbirati in dosegati življenjske cilje. To je le nekaj namigov, vabljeni torej v »Šolo za življenje«!

»Projekt je sofinanciran s strani Občine Jesenice v okviru Javnega razpisa za mladinske projekte 2013, razpisovalca Zavoda za šport Jesenice – OE Mladinskega centra Jesenice«

Lounge club

petek, 17.5.2013 ob 20.00, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

V tokratnem Lounge club-u se bomo podružili in pozabavali v vročih ritmih sodobne brazilske glasbe. V primeru lepega vremena bomo »kulirali« na svežem zraku ob zabavnih aktivnostih.

Se vidimo!

http://www.youtube.com/watch?v=eZBbBbkNtRM&list=PL8B68DDEC7BB37A04

Mladinski center Jesenice na »PARADI UČENJA 2013«

sreda, 15. maj 2013, od 14. ure dalje, Trg na Stari Savi, Jesenice

S sodelovanjem na »Paradi učenja« se bo lepo število jeseniških organizacij v koordinaciji Ljudske univerze Jesenice pridružilo Tednu Vseživljenjskega Učenja 2013.

Dogajanje bo s vsebinami namenjeno prav vsem generacijami, zato se nam pridružite v kar največjem številu! Organizacije bomo na stojnicah predstavljale svoje dejavnosti in mogoče odkrijete kaj, kar bi radi počeli tudi vi! Aktivno boste lahko sodelovali na številnih zanimivih delavnicah ter uživali v raznovrstnih glasbenih, plesnih in dramskih nastopih. Za zabavni zaključek pa bo poskrbela glasbena skupina ČUKI.

Vabimo vas, da se oglasite tudi na stojnici našega centra in se nam pridružite na delavnicah, ki bodo potekale vse od 14. do 18. ure:

Starši pa boste o dilemah s področja vzgoje svojih najmlajših lahko v živo poklepetali z našo zunanjo sodelavko, Zinko Ručigaj, sicer avtorico člankov o vzgoji otrok, objavljenih v Jeseniških novicah, in avtorico knjig »Otroško srce je zaklad« in »Vzgoja kot drevo v zdravi rasti«. Vljudno vabljeni!

Spomladanski piknik

sobota, 11. maj 2013, od 13. ure dalje, Mladinski center Jesenice

Teta Zima nas je zapustila in prvi pravi, vroči sončni žarki nas opozorarjajo na prihajajoče poletje. Vabimo vas, da se v soboto, 11. maja 2013 od 13-ih dalje, pridružite na spomladanskem pikniku, ki bo pred in v prostorih KJŠ, MCJ in MSJ.

Zabavali se bomo ob hoji po slack-linu, igranju namiznega tenisa, nogometa na ročke, balinčkov ter ostalih družabnih iger. V večernih urah (20.00) pa bo Barbara predavala o svojem potovanju po Pakistanu. Za hrano in pijačo bo poskrbljeno. Vljudno vabljeni. ;)

Potopisno predavanje Barbare Marič: PAKISTAN

v sodelovanju s Klubom jeseniških študentov
sobota, 11. maj 2013, ob 20.00,
Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Čez mejo v PAKISTAN. Tu je zagotovo združeno bogastvo narave in neverjetnih ljudi. Kot bi se nekdo igral s čopičem in narisal prelepa gorovja, jezera, doline…Domačini pa z veseljem pristopijo in polepšajo pot. Svet te vrže med prisrčne in umirjene prebivalce, med navihane hribovce in neverjetno tople in iskrene duše z odprtim srcem. Na poti ne boste srečevali skupin popotnikov, ampak domačine, ki vam bodo večno hvaležni, da ste prišli med njih. Ljudje so v svojem svetu preprosti, veseli in pravi humoristi. Drugačno, ki za vedno ostane v prelepem spominu.

Vljudno vabljeni, vstop prost!

PS: V primeru dobrega vremena, se bo potopis odvijal na prostem pred prostori Mladinskega centra Jesenice.

Lounge club MCJ: GLASBENI POTEP PO EVROPI

petek, 10. maj 2013, od 20. ure dalje, Mladinski center Jesenice

Tokrat se bomo skozi raznoliko, vendar zelo prijetno glasbo »potepali« po Evropi ter delili svoja izkušnje in mnenja o Evropi oziroma njenih državah. Ne bo manjkalo niti družabnih iger, s pomočjo katerih bomo lahko kaj novega izvedeli o drugem najmanjšem kontinentu.

http://www.youtube.com/watch?v=K3SUPPeuRdU
http://www.youtube.com/watch?v=7TpVD7sZUbY
http://www.youtube.com/watch?v=urrbhgC8PB0

EVROPA MALO DRUGAČE, informiranje dijakov o dnevu Evrope...

torek, 7. maj, INFO točka na Srednji šoli Jesenice
sreda, 8. maj, INFO točka na Gimnaziji Jesenice
četrtek, 9. maj, Trg Toneta Čufarja

Informiranje dijakov o dnevu Evrope, Evropski uniji in o Evropskem letu državljanov.

GREMO NA SPREHOD PO EVROPI, spoznavanje Evropske unije skozi različne igre za vse generacije

sreda, 8. maj, ob 17. do 19. ure, Mladinska točka Center II, Titova 41 (pri A-banki)

Evropa, Evropska unija, Svet Evrope, Evropsko leto državljanov, Teden Evrope, … in v septembru še EuroBasket, tudi na Jesenicah!

Vse to je na nek način »evropsko«! In tudi mi se bomo med 7. in 10. majem »obarvali« Evropsko. Pridružili se bomo različnim dogodkom po Sloveniji in Evropi ob praznovanju 9. maja, dneva Evrope, in hkrati dogodek posvetili Evropskemu letu državljanov 2013.

Kaj sploh praznujemo 9. maja: je to dan zmage ali dan EU; iz česa je zrasla EU, kaj imamo od tega, da smo »evropski« državljani…

Vendar dogodek ne bo zgolj »suhoparno informativne narave« z različnimi info gradivi, temveč tudi možnost za prijetno druženje različnih generacij! Zato bomo poskrbeli z različnimi razgibanimi igrami, kjer boste tako otroci, mladi, starši in star starši lahko spoznali ali nadgradili svoje poznavanje Evropske unije in njenih članic! Vljudno vabljeni!

II. javni razpis za sofinanciranje mladinskih projektov 2013

15. april 2013 - 3. maj 2013

Zavod za šport Jesenice - OE Mladinski center Jesenice objavlja II. javni razpis za sofinanciranje mladinskih projektov v občini Jesenice v letu 2013. Na prvo objavo razpisa je bilo s strani mladinskih organizacij in neformalnih skupin mladih vloženih 6 veljavnih vlog za mladinske projekte, med katere smo razdelili vseh 8.000 € sredstev javnega razpisa. Pogodbe s predlagatelji oz izvajalci projektov so že podpisane, z izjemo za projekt, kjer je neformalna skupina mladih od podpisa pogodbe oz projekta odstopila.

Tako razpis objavljamo še drugič, tokrat v skupni vrednosti 1.000 €. Rok za oddajo vlog je 3. maj 2013. razpisna dokumentacija »

dodatne informacije: 04 5884 680/681, e-mail dmcj@siol.net ali mcj-info@siol.net.

Prvomajska slikarska kolonija Brina Torkar

od 1. do 4. maja 2013, Bungalovi Burja, Seča nad Portorožem

KOMU JE NAMENJENA?
Slikarska kolonija Brine Torkar je namenjena vsem, ki jih zanima kakršnokoli kreativno delo, pa naj bo to modno ali grafično oblikovanje, slikanje ali risanje, delanje kolažev, modeliranje, moduliranje ali ustvarjanje po domišljiji. Posameznik skozi ustvarjanje izrazi sebe, svoje občutke, misli in poglede na svet, zato je slikanje priporočljivo vsem, ki se želijo iz hitrega tempa vsakdanjika umakniti v naravo in se posvetiti sebi.
Kolonija je primerna za vse starostne skupine (otroci starejši od 8.let... več »

Prijave možne do 30.3.2013 na email naslov brina.torkar@slikarska-sola.si. prijavnica »

Natečaj Zavoda Movit na temo evropskega državljanstva

Zavod MOVIT (Nacionalna agencija programa Mladi v akciji, Informacijska pisarna programa Evropa za državljane in Infoservis Eurodesk) organizira natečaj na temo evropskega državljanstva v dveh kategorijah: fotografija in kratek razmislek.

V vsaki kategoriji bodo izbrali po en najboljši prispevek in ga nagradili z darilnim bonom za potovanje z InterRailom v vrednosti 120 €, drugo-uvrščeni pa bodo prejeli bon za popust za potovanje z vlakom za dve osebi… Rok za prijavo je 9. maj 2013! več informacij »

Filmski teden Evrope 2013

Zdaj že tradicionalni filmski festival je eden izmed dogodkov in prireditev, ki po vsej Sloveniji potekajo v dneh okoli 9. maja, Dneva Evrope.
Obiskovalci kinematografov si boste lahko med 5. in 12. majem v različnih mestih, tudi v Radovljici, brezplačno ogledali 18 posebej izbranih evropskih filmov, med katerimi so tudi prejemniki nagrade Evropskega parlamenta LUX, nagrajenci najvidnejših evropskih festivalov, tudi festivala v Cannesu in Berlinu, ter prejemniki nagrade ameriške filmske akademije Oskar… več »

Natečaj za digitalno fotografijo na temo voda

Generalna skupščina Združenih narodov je na 69. plenarnem zasedanju decembra 2010 z resolucijo 65/154 leto 2013 razglasila za Mednarodno leto sodelovanja na področju voda.

Na omenjeno temo vas k sodelovanju na fotografskem natečaju vabi tudi Gimnazija Jesenice, rok oddaje je 27. maj 2013! več »

Eurodeskovo usposabljanje za izvajanje delavnic za mlade

Eurodeskovo usposabljanje za izvajanje delavnic za mlade na temo Evropskega parlamenta, 28.-29. maj, hotel Creina, Kranj
K sodelovanju mladinski voditelji, delavci, informatorji, predstavniki društev, organizacij ter vsi, ki delate z mladimi in bi jim radi na zabaven in interaktiven način predstavili Evropski parlament in volitve v Evropski parlament… več »