Foto arhiv

Arhiv najav - februar 2013

UČNA POMOČ MLADIM

vsaka sreda v februarju (do vključno 20.2.), od 16. ure do 17.30, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Vsakdo se v šoli sreča z različnimi učnimi izzivi, s katerimi se je potrebno slej kot prej soočiti. Izzivi lahko nastanejo zaradi nerazumevanja snovi, preobilice učnega gradiva, ipd. V Mladinskem centru Jesenice vam nudimo možnost brezplačne učne pomoči ali brezplačnega najema prostora za skupinsko učenje. Premagajmo izzive skupaj?

Učna pomoč je namenjena vsem osnovnošolcem od 7. razreda dalje ter dijakom!

MINI KLUB

vsak četrtek v februarju (do vključno 21.2.), od 15.30 do 17. ure, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Če ne veš, kaj bi počel po šolskih dejavnostih, se ob četrtkih oglasi v MINI KLUBU, kjer se bomo skupaj podružili in poveselili ob različnih namizno športnih, družabnih igrah ter drugih aktivnostih po dogovoru.

Dobrodošli tvoji predlogi za počitniške aktivnosti! Oglasi se!

MINI KLUB je odprt za osnovnošolce od 7. razreda dalje.
Pred prvim obiskom se o tem pogovori s starši. Če soglašajo, da obiskuješ MINI KLUB, starši izpolnijo IZJAVO STARŠEV, katero prineseš potem s seboj.

LOUNGE CLUB MCJ

petki v februarju, od 18. ure dalje

V mesecu februarju bomo v Mladinskem centru Jesenice odprli vrata Lounge club-a. Lounge club je namenjen vsem mladim, ki bi radi preživeli prosti čas v prijetnem ambientu. Ob zanimivih pogovorih se bomo skupaj pogreli s toplimi napitki (chai, kakav,…) ter sprostili ob prijetni, predvsem pa raznoliki glasbi. Z vami bom Vladimir Radić.

INFORMATIVNI DAN za Javni razpis za sofinanciranje mladinskih projektov v letu 2013 v občini Jesenice

ponedeljek, 25. februar 2013, ob 17. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Vse zainteresirane mladinske organizacije, mladinske sekcije v okviru društev, neformalne skupine mladih in drugih neprofitne organizacije vabimo na informativni dan, na katerem bomo podrobneje predstavili razpisno dokumentacijo, opozorili in pojasnili posamezne potrebne opredelitve projekta v okviru razpisnega obrazca ter hkrati razjasnili vsa morebitna vaša vprašanja.

Skupna vrednost razpisa je 8.000 EUR. Rok za oddajo vlog je 11. marec 2013. razpisna dokumentacija »

Delavnice izdelave mask »Sile narave«

ponedeljek, 25. februar 2013, ob 16. uri

Če ne veš kaj bi delal v ponedeljek, 25.2.2013, te z velikim veseljem sprejmemo v našo družbo. Pridruži se nam na delavnici izdelave mask s sloganom »SILE NARAVE«, saj je še vedno na voljo nekaj prostih mest. Delavnica se prične ob 16. uri v prostorih Mladinskega centra Jesenice.

Lounge Club MCJ

petek, 22. februar 2013, ob 18. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Obeta se nam »klasičen« večer, saj bomo druženje posvetili velikemu poljskemu skladatelju in pianistu Frédéric-François Chopinu. Ogledali si bomo film 'Chopin: Desire of love' ter uživali ob delih enega izmed največjih skladateljev za klavir.

GUITAR SOCK - multi koncert za mlade

petek, 22. februar 2013, od 20h dalje, Kulturni dom Blejska Dobrava

Vsi zabave željni vabljeni v dvorano na Blejski Dobravi, kjer se bo tudi tokrat odvil nepozaben multi koncert.

Tokrat prihajajo štiri že uveljavljene glasbene skupine (Arthem, T.M.S.Crew, Supersunset, Caosstar) iz pretežno gorenjske regije. Njihovi ritmi zajemajo punk, metal, hip-hop, funk in rock alternativ. Vse skupaj smo združi pod skupnim imenovalcem rock'n'rol! :)

ŠAH - kraljevska igra

prvič: torek, 19. februar 2013, od 15h do 16.30, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

»Šah imenujemo kraljevska igra, ne zato ker v njej nastopa kralj in ne zato ker so jo igrali kralji, temveč zato, ker je s svojo poštenostjo, neizčrpno vsebino in lepoto stvaritev igra nad igrami, v vzgojnem in kulturnem pomenu.« (Milan Vidmar)

Skozi zabavo spoznaj kraljevsko igro ter hkrati spodbudi svoj intelektualni razvoj (logično razmišljanje, urjenje spomina, ustvarjalno mišljenje,…).

Pridruži se nam ne glede na izkušnje! Skupaj se bomo učili osnov igre ter skozi strategijo in taktiko nadgrajevali znanje. Druženje ob šahu je namenjeno vsem generacijam, ki vas igra privlači, zato starost ni ne pogoj ne ovira!

Klepet staršev z Zinko Ručigaj na temo vzgoje »POSTAVLJANJE MEJA«

ponedeljek, 18. februar 2013 ob 17. uri, Mladinska točka Center II, Titova 41, Jesenice (pri A banki)

Ali je potrebno otroku postavljati meje? Zakaj naj mu jih postavimo? Kdaj in kako naj mu jih postavimo? Kakšna je razlika med postavljanjem meja in prepovedjo? Ali lahko postavimo meje, da bo otrok le te čutil in razumel kot oporo, varnost in pozornost?

Pogovorite se z Zinko Ručigaj, ki ima pri delu z otroci dolgoletne izkušnje. Vljudno vabljeni!

LOUNGE CLUB MCJ

petek, 15. februar 2013, ob 18. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Tokrat bomo »kulirali« ob predvajanju nemega filma Samsara, ki je bil posnet kar v 25 različnih državah. Za dodatno sprostitev, bodo s svojo instrumentalno glasbo poskrbeli Portico Quartet ter Waldeck.

YouTube - Portico Quartet - Knee-Deep in the North See
YouTube - Wladeck - Memories
YouTube - trailer Samsara

TORKOVO PUSTNO RAJANJE v soseski Center II

torek, 12. februar 2013, od 16.30 dalje,
Mladinska točka Center II (zraven A-banke), Titova 41, Jesenice

Vabimo vas, da se nam pridružite na pustni torek, kjer bomo v ritmu pustnih norčavih melodij zaplesali, se šalili in tudi kakšno zapeli.

Male maškare bomo na koncu nagradili tudi s slastnimi pustnimi krofi.

Vabljeni!

VESELO PUSTOVANJE za otroke in starše

sobota, 9. februar, ob 16. uri, na osnovni šoli Toneta Čufarja, Jesenice

Da bomo tudi iz našega mesta čimprej pregnali zimo in priklicali tople pomladne žarke, vabimo vse male in velike maškare, da pustno popoldne ponovno preživimo in preplešemo skupaj!

Za veselo pustno in plesno vzdušje bodo skrbele mlade animatorke, vse skupaj pa bo z dobro voljo povezal še Janez Tušar - KAČA! In kot se za pusta spodobi, na male maškare bodo čakali tudi pustni krofi!

Vstopnina: maškare vstop prost, ostali 1€

Obeleženje Prešernovega dne, slovenskega kulturnega praznika

sreda, 6. februar: INFO točka na Gimnaziji Jesenice in Srednji šoli Jesenice,
četrtek, 7. februar: ulična akcija

PREŠERNOV DAN je osrednji slovenski kulturni in državni praznik, z 8. februarjem pa je obeležena obletnica smrti največjega slovenskega pesnika, Franceta Prešerna… več »

Na Franceta Prešerna, njegove poezije in napredne ideje, ki jih je vsem bodočim rodovom zapustil kot neprecenljivo dediščino, bomo v dneh pred slovenskim kulturnim praznikom spomnili tako mlade kot ostale občane.

PUSTNA POSLIKAVA OBRAZA z Alenko Peternel - na prijave!

četrtek, 7. februar 2013, ob 15. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Mlade med 15. in 30. letom vabimo na pustno ustvarjalno delavnico, kjer vas bo znana mojstrica poslikav naučila, kako s čopičem in barvami ustvariti enkratno pustno obrazno masko.

Brezplačna delavnica bo potekala 3 ure in bo zajemala:

  • spoznavanje osnovnih orodij in materialov za poslikavo,
  • predstavitev osnovnih tehnik poslikave obraza,
  • izbira določene »maske« in izdelava na modelu - poslikali se boste med seboj, zato je zaželeno, da na delavnice pridete v parih.

Zaradi omejenega števila mest so obvezne predhodne prijave na dmcj@siol.net ali na telefon 5884 680/681. Prijavite se lahko najkasneje do torka, 5. februarja, do 16.00 ure.

LOUNGE CLUB MCJ

petek, 1. februar, od 18. do 20.30 ure, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

V mesecu februarju bomo v Mladinskem centru Jesenice odprli vrata Lounge club-a. Lounge club je namenjen vsem mladim, ki bi radi preživeli prosti čas v prijetnem ambientu. Ob zanimivih pogovorih se bomo skupaj pogreli s toplimi napitki (chai, kakav,…) ter sprostili ob prijetni, predvsem pa raznoliki glasbi. Z vami bom Vladimir Radić.

V petek, 1. februarja, pričnemo prvi »chill-out session«, kjer se bomo prepustili zvokom malijskih glasbenikov kot so Vieux Farka Toure, Ali Farka Tour ter Toumani Diabate with Balllako Sissoko. Hkrati bo v ozadju predvajan nemi film Baraka.

Kaj imamo v mislih, lahko preveriš tukaj:

PUSTNO USTVARJANJE: izdelovanje obraznih mask

torek, 5. februar 2013, ob 16. uri, Mladinska točka Center II Titova 41, Jesenice (zraven A-Banke)

Pridružite se brezplačni ustvarjalni pustni delavnici, na kateri boste izdelali svojo obrazno pustno masko in jo lahko uporabili s svojim pustnim kostumom. Naši gostje prihajajo iz Gledališča Bičikleta, skupaj z njimi pa boste risali, barvali, lepili… Izdelali bomo različne pustne maske: take, ki strašijo ali nasmejijo, predvsem pa preženejo zimo in nam prinesejo pomlad, toplo sonce in vesel nasmeh!

Delavnice so primerne za otroke v starosti od 7. leta dalje! Vabljeni!