Foto arhiv

VETER V LASEH, vseslovenska akcija Športne unije Slovenije

Festival Veter v laseh je v sklopu tedna otroka potekal v številnih slovenskih mestih, med drugim tudi na Jesenicah, kjer je za organizacijo in koordinacijo poskrbel naš zavod - Zavod za šport Jesenice. Iz enote MCJ smo se pridružili sodelavcem športnega programa in skupaj smo čez teden obiskali učence treh osnovnih šol naše občine.

V torek, 2. oktobra, smo bili med četrtošolci osnovne šole Prežihovega Voranca Jesenice. Zanje smo pripravili 4 spretnostne naloge, ki so temeljile na nogometu, košarki, štafetnih igrah ter improviziranem biatlonu. Iger se je udeležilo 64 učencev.

V četrtek, 4. oktobra, smo na športnih igriščih osnovne šole Toneta Čufarja Jesenice pripravili razgibane vadbe na sedmih postajah, na katerih je spretnosti preizkusilo več kot 140 učencev tretjih in četrtih razredov.

V petek pa smo s spretnostnimi preizkusi gostovali še med učenci na osnovni šoli Koroška Bela.

Zanimivost letošnjega festivala je bila tudi ta, da so se učenci na samem začetku razdelili v skupine po 5 in skupini izbrali ime, kar se jim je zdelo imenitno in jih je že v začetku povezalo. Skupina je prejela »točkovalni listič« in vsak učenec je na vsaki delovni postaji prispeval točke k skupnemu rezultatu skupine. In najboljše je bilo, da so se učenci medsebojno spodbujali in drug drugemu tudi odpuščali majhne nerodnosti. In tako je tudi prav! Zmagovalci spretnostnih preizkusov so bili prav vsi udeleženci, ne glede na rezultat oziroma točke, saj se je vsak od njih kar najbolje potrudil!

Vsi udeleženci akcije so prejeli silikonsko zapestnico, poleg tega pa imajo možnost, da bo prav njihova skupina izžrebana, kar pa bi jim prineslo nagrado s strani krovnega organizatorja akcije - Športne unije Slovenije.