Foto arhiv

»EkO MeDo« - ekološke delavnice šivanja plišastih medvedkov v dobrodelne namene

»EkO MeDo« - ekološke delavnice šivanja plišastih medvedkov v dobrodelne namene

Aprilski in majski četrtki so minili v znamenju šivanja unikatnih plišastih medvedkov, ki bodo vsem skupaj še dolgo ostali v zelo lepem spominu.

Delavnice so potekale med 15.30 in 18.00 v mladinskem centru, vendar so marljive in energične udeleženke različnih generacij (enkrat so se nam pridružili tudi učenci podaljšanega bivanja OŠ Polde Stražišar) največkrat pričele že ob 15. uri, veliko dela pa je bilo storjenega tudi doma.

Izdelava medveda je potekala v naslednjem vrstnem redu: izbor in priprava primernega kroja, izrez in krojenje blaga, strojno šivanje, polnjenje medveda, ročno šivanje oči, … , štrikanje medvedjih dodatkov (naša »pletilja« Majda je bila polno zaposlena), nazadnje pa smo sestavili še kratke zgodbice.

Vsega skupaj se je delavnic udeležilo 30 udeleženk in udeležencev, ki so na šestih srečanjih sešili kar 14 prisrčnih kosmatincev. Med izdelovanjem ni manjkalo smeha in dobre volje, glasbe, pa tudi kakšnega sladkega prigrizka ne, tako da so medvedki narejeni z veliko mero ljubezni in pozitivne energije.

Izdelke smo prodajali na Stari Savi v okviru Festivala učenja, 17. maja, in prodali kar enajst od štirinajstih medvedov. Prav kmalu so bili prodani tudi zadnji trije in skupaj smo zbrali kar 270 € sredstev za dobrodelne namene. Predali smo jih Zvezi društev prijateljev mladine za letovanje socialno ogroženih otrok na morju. Tako delavnice kot končni izdelki so bili med obiskovalci izjemno lepo sprejeti.

Hvala vsem udeležencem in udeleženkam, vsem, ki ste prispevali blago ali kako drugače pomagali, predvsem pa vsem ponosnim lastnikom pliškotov, ki ste enemu otroku omogočili letovanje v Pinei in mu polepšali počitnice! Lep medvedji pozdrav!

»EkO MeDo« - ekološke delavnice šivanja plišastih medvedkov v dobrodelne namene, 17. maj 2012