Foto arhiv

Arhiv vabil - maj 2012

Predstavitvena delavnica »MAGIČNOST GIBANJA«

Društvo Magičnost gibanja v gosteh v Mladinskem centru Jesenice
sreda, 30. maj 2012, ob 18. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Pridružite se nam na drugi letošnji predstavitveni delavnici, mogoče tudi vi odkrijete novo pot za krepitev svojega telesa in duha!
Izvajamo kombinacijo tehnik kot so indijanske magične kretnje, tai chi, kung fu, Oshove tehnike, rebirthing, dihalne tehnike, meditacije, kreativne vizualizacije, plejadske tehnike... Tehnike učinkujejo na vsa naša telesa, zdravijo boleča čustva, pomlajujejo telo, vračajo pogum, odločnost, radost do življenja itd. Vljudno vabljeni, vstop prost!

Več o delavnicah na 040 673 338 (Mitja) in na www.duhovna-praksa.si

»EkO MeDo« - delavnice šivanja plišastih medvedkov v dobrodelne namene

Aprilski in majski četrtki so minili v znamenju šivanja unikatnih plišastih medvedkov, ki bodo vsem skupaj še dolgo ostali v zelo lepem spominu. Vsega skupaj se je delavnic udeležilo 30 udeleženk in udeležencev, ki so na šestih srečanjih sešili kar 14 prisrčnih kosmatincev.

Izdelke smo prodajali na Stari Savi v okviru Festivala učenja, 17. maja, in prodali kar enajst od štirinajstih medvedov. Prav kmalu so bili prodani tudi zadnji trije in skupaj smo zbrali kar 270 € sredstev za dobrodelne namene. Predali smo jih Zvezi društev prijateljev mladine za letovanje socialno ogroženih otrok na morju. Tako delavnice kot končni izdelki so bili med obiskovalci izjemno lepo sprejeti. več »

MEDNARODNI DNEVI V MCJ - drugo druženje z EVS prostovoljci

Mladinski center Jesenice v sodelovanju z Zavodom Manipura - v okviru Meseca narcis
četrtek, 31. maj, ob 18. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Prvo druženje v mladinskem centru so zaokrožile cvetoče narcise, ki so še bolj pomladno obarvale že tako dobro razpoložene udeležence. Naslednje EVS srečanje, ki ga ne smete zamuditi, bo v četrtek in za nikogar še ni prepozno, da se nam pridruži. Naučite se lahko angleškega jezika, spoznate značilnosti Fincev, Italijanov in Bolgarov, se pozanimate o prostovoljstvu v tujini, odigrate kakšno socialno ali klubsko igro in se skratka prav dobro zabavate. Se vidimo!

Majski klepet staršev z Zinko Ručigaj:
JEZA, ŽALOST, JOK, STRAH, RAZBURJENOST, NASILJE … KAJ mi moj otrok sporoča? KAKO naj mu pomagam?

ponedeljek, 28. maj 2012 ob 17. uri, Mladinska točka Center II, Titova 41, Jesenice (pri A banki)

Ko je naš otrok žalosten, pa ne vemo zakaj, smo pogosto negotovi in zaskrbljeni tudi mi. Če ga je strah, mu želimo nuditi varnost. Če je jezen, razburjen ali nasilen, ga želimo pomiriti. Včasih nam uspe, drugič spet podvomimo v svoja ravnanja.

A če bomo poskušali ugotoviti, ZAKAJ otrok občuti določena čustva, mu bomo lahko bolje pomagali, ne le v trenutni situaciji, temveč tudi za naprej! KAKO? Več staršev – več izkušenj! Pomagajte si med seboj, delite izkušnje, hkrati pa prisluhnite dolgoletnim izkušnjam pri delu z otroci in iskrenim nasvetom Zinke Ručigaj! Vabljeni!

CAC HRUŠICA 2012 - 13. državna razstava psov vseh pasem z mednarodno udeležbo razstavljavcev in sodnikov

nedelja, 27. maj 2012, od 9. ure dalje, vadišče ŠKD Fido Hrušica

Iz Športno kinološkega društva FIDO Hrušica sporočajo, da letos pričakujejo okoli 500 razstavljavcev najrazličnejših pasem štirinožnih ljubljenčkov iz vse Evrope. Za obiskovalce razstave vstopnine ni! Vljudno vabljeni na ogled! Vsi, ki želite svojega kosmatinčka prijaviti na razstavo, pa najdete spletno prijavnico na http://www.kd-fido-hrusica.com

organizator: Športno kinološko društvo Fido Hrušica
Informacije na kdfido@gmail.com, 031 301 918 ali 040 694 026!

MLADI NA OBISKU: druženje skupine mladih in MCJ mentorja s stanovalci Doma upokojencev Franceta Berglja Jesenice

v okviru Tedna vseživljenjskega učenja 2012
sreda, 23. maj 2012, ob 15. uri,
prostori Doma upokojencev Franceta Berglja Jesenice

Leto 2012 je razglašeno za Evropsko leto aktivnega staranja in medgeneracijske solidarnosti. V ta namen smo se tudi v Mladinskem centru skupaj z mladimi odločili, da obiščemo stanovalce Doma upokojencev, kjer so našo pobudo toplo pozdravili.

Z mladimi kitaristi in harmonikarji bomo skupaj s stanovalci doma zapeli domače »viže«, nato urezali še kakšno bolj poskočno in se v aktivnem ritmu tudi »zavrteli«. Skupaj se bom pomerili v zimzelenih družabnih igrah »človek ne jezi se, kartanje in balinčkanje«. Seveda pa bomo v »debatnem krožku« radi prisluhnili tudi različnim modrostim naših starejših someščanov.

ČETVORKA JESENIŠKIH MATURANTOV 2012

v sodelovanju s Srednjo šolo Jesenice, Gimnazijo Jesenice in Plesno šolo STUDIO RITEM
četrtek, 24. maj, od 11.30 ure dalje, parkirišče za Občino Jesenice
V primeru dežja usodo Četvorke še sporočimo!

Tudi letošnji jeseniški maturantje obljubljajo, da jim po sprehodu skozi Jesenice in nazaj do občinske stavbe ne bo zmanjkalo energije. Da bo na parkirišču vse pripravljeno, bomo poskrbeli skupaj z ekipo Plesne šole STUDIA RITEM. Maturantje pa nam bodo vsem zbranim majski dan polepšali s tradicionalnim - slavnostnim plesom Četvorko!
Bodite z nami tudi vi!

ZDRAVO NA ZABAVO, spretnostne zabavne igre za osnovnošolce in "igrala napihala"

MCJ gostje: Dežela zabave s Hrušice in Projekt Natura z Jesenic

četrtek, 24. maj 2012, ob 16. uri,
igrišče pri Kulturnem domu na Hrušici »na Placu«

Neutrudno nadaljujemo z majskimi potepi po različnih krajevnih skupnostih jeseniške občine. Tokrat vas vabimo na »Plac« na Hrušici, kjer vas skupaj z zunanjimi sodelavci pričakujemo z obilico spretnostnih zabavnih preizkušenj.
Otroci in starši in vsi zainteresirane občani, vljudno vabljeni, da se nam pridružite na zdravi zabavi!

Program:

 • DEŽELA ZABAVE - IGRALA NAPIHALA z najvišjim napihljivim toboganom na Gorenjskem,
 • PROJEKTNATURA – izvedba spretnostnih iger s kolesi in skiroji,
 • MESEC NARCIS – nariši svojo narciso,
 • slackline – učenje hoje po vrvi.

MEDNARODNI DNEVI V MCJ - Majsko druženje z EVS prostovoljci na temo »NARCISA SE PREDSTAVI«

Mladinski center Jesenice v sodelovanju z Zavodom Manipura - v okviru Meseca narcis

četrtek, 24. maj, ob 18. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Naslednje tri četrtkove popoldneve si rezervirajte za MCJ! K nam namreč ponovno prihajajo EVS prostovoljci. Tokrat boste imeli priložnost spoznati navade, zanimivosti in način življenja na Finskem, v Bolgariji in Italiji. Prav tako boste lahko še malo izpilili svoje pogovorno znanje angleščine. Druženje bo kot vedno zabavno in sproščeno, tokrat pa bo še posebej pomladno in cvetoče obarvano. Pripravljamo namreč različne aktivnosti, s katerimi bomo na zanimiv način predstavili najbolj prepoznavno cvetlico na Jesenicah, narciso. Vabljeni!

DAN LJUBEZNI, tematski medgeneracijski družabni večer o izkazovanju ljubezni "skozi čas"

v sodelovanju s KŠD Hrušica - v okviru TVU 2012
petek, 18. maj, od 18. ure dalje, Hrušica, na »PLACU«

Ljubezen ljudi medsebojno zbližuje, povezuje, dopolnjuje in osrečuje. Ker je maj mesec ljubezni, smo se v Mladinskem centru skupaj s KŠD Hrušica odločili, da najtoplejšemu od vseh čustev namenimo prav poseben dogodek. Ljubezen bo tako v petek popoldne oz. zvečer odmevala po vsej Hrušici.

Ker pa imajo 'vsake oči svojega malarja', tudi srčnih zadev ne kažemo vsi enako. Zato boste na dogodku lahko spoznali najrazličnejše načine izkazovanja ljubezni vseh generacij (mlajše, srednje in starejše) skozi čas, in sicer skozi ples, zgodbe, anekdote, pesmi, šalo, in še kako drugače! Morda izveste kakšen nov trik za osvajanje ali pa preskoči kakšna nova iskrica. Z veseljem pa bomo prisluhnili tudi vaši zgodbi.

Iz srca vabljeni, da se vrtincu cvetoče, pozitivne energije pridružite tudi vi!

POT DO ZAPOSLITVE,
informativna delavnica v izvedbi Zavoda RS za zaposlovanje

Mladinski center Jesenice in Klub jeseniških študentov

petek, 18. maj, ob 17. uri
- za jeseniško občino: Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22, Jesenice
- za kranjskogorsko občino: Dom krajanov, Zgornje Rute 85, Gozd Martuljek

Zaključujete srednjo šolo, s katero si boste že pridobili poklic? Ali pa zaključujete študij in bi se radi čim hitreje zaposlili?
Pridite po informacije, da boste lažje in čim hitreje našli svojo POT DO ZAPOSLITVE. Podporo Zavoda RS za zaposlovanje na tej poti vam bo na Jesenicah predstavila Dubravka Furar, v Gozd Martuljku pa Irena Rems, obe svetovalki ZRSZ – Območne službe Kranj.

Na delavnici boste izvedeli:
- kje lahko najdete vašega bodočega delodajalca,
- kje dobite informacije o prostih delovnih mestih,
- kako napisati učinkovito prijavo in življenjepis,
- kako potekajo zaposlitveni razgovori in kako se lahko nanje dobro pripravite,
- o možnih virih štipendij.

V kolikor bi radi izvedeli še kaj več, vprašanja sporočite vnaprej na miha.vahcic@gmail.com (Klub jeseniških študentov).

ZDRAVO NA ZABAVO, spretnostne zabavne igre za osnovnošolce in "igrala napihala" - MCJ gostje: Dežela zabave s Hrušice

sreda, 16. maj 2012, ob 17. uri, Mladinska točka Center II, Titova 41, Jesenice
zaradi dežja odpade - nov termin bomo objavili naknadno

Topli majski popoldnevi so ravno pravšnji za izvajanje različnih vragolij na prostem. Tokrat vas vabimo, da se nam pridružite v športno zabavnem popoldnevu, kjer bomo skupaj z vami izvajali različne spretnostne in zabavne igre. Ravno tako smo k sodelovanju povabili tudi zunanje akterje, ki bodo še dodatno popestrili celotno dogajanje. Otroke in mlade, starše in ostale občane vabimo, da se nam pridružite na zdravi zabavi!

Program:

 • dežela zabave - igrala napihala z najvišjim napihljivim toboganom na Gorenjskem,
 • mesec narcis – nariši svojo narciso,
 • slackline – hoja po vrvi,
 • spretnostne zabavne igre za osnovnošolce.

JAVNI RAZPIS za sofinanciranje mladinskih programov / projektov v letu 2012

14. april 2012 - 14. maj 2012

Mlade med 15. in 29. letom (neformalne skupine mladih, mladinska društva, sekcije…) vabimo, da izkoristite enkratno priložnost in prijavite svoje programe oz. projekte na razpis!

To pomeni, da boste sami načrtovali, ustvarjali in ne nazadnje tudi uporabljali programe, ki jih boste pripravili in seveda prijavili. Le ti so lahko iz različnih področij, od inovativne in kulturne ustvarjalnosti, medkulturnega učenja do aktivnega državljanstva mladih, in se bodo zgodili v jeseniški občini. Skupna vrednost razpisa je 10.000 EUR. Zadnji dan oddaje vlog na razpis je 14. maj 2012.
- razpisna dokumentacija, vzorec pogodbe

Če ste 25. aprila zamudili INFORMATIVNI DAN, na katerem smo razpisno dokumentacijo (besedilo, pogodbo, obrazec) podrobneje predstavili in posredovali dodatna pojasnila, nas za več informacij lahko pokličete med 7. in 11. majem, med 10. in 16. uro na 04 5884 680 (Lili Tkalec).

PRVI KORAKI NA BORZNEM PARKETU, osnovna delavnica

Klub jeseniških študentov in Mladinski center Jesenice
petek, 11. maj 2012, ob 19. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Delavnico bo vodil Alan Gregorec, ki je aktivni trgovalec in vodi področje izobraževanja pri borzni hiši Brokerjet Sparkasse d.d.. Trgovanje v živo bo potekalo na brokerjetovi »webtrader« platformi.

Na delavnici boste lahko spoznali:
- kako trgujemo preko on-line platforme,
- vrste finančnih inštrumentov in različnih trgov,
- vrste naročil (Stop loss, Take profit…),
- lastnosti gibanja cen v trendih,
- borzni triki za uspešno trgovanje na surovinskih trgih,
- oddajanje naročil v živo (delnice in ETF-i).

Udeležba je brezplačna! Vabljeni!

ZDRAVO NA ZABAVO - spretnostne zabavne igre za osnovnošolce

- v sodelovanju z Osnovno šolo Koroška Bela - Blejska Dobrava
četrtek, 10. maj 2012, od 13. ure dalje, igrišče za Osnovno šolo Blejska Dobrava; dež, v dvorani Kulturnega doma

Skupaj z mladimi bomo tokrat obiskali osnovnošolce na Blejski Dobravi, za katere smo pripravili različne spretnostno zabavne igre. Skupaj se bomo pomerili v različnih spretnostnih igrah, uživali ob igri s padalom, na koncu pa se preizkusili v skupinskem plesu.
Se vidimo!

VEČER MUSICALOV s Petro Čebulj

četrtek, 10. maj 2012, ob 20. uri, dvorana gledališča Toneta Čufarja Jesenice

Petra Čebulj je študentka glasbe, svoj prosti čas pa namenja glasbenemu gledališču oziroma musicalu. Svoje prve izkušnje si je nabrala v vlogi Liesl v musicalu 'Moje pesmi, moje sanje', znanje pa že nekaj let nadgrajuje na različnih seminarjih in delavnicah pri domačih in tujih mentorjih.

Petra pravi, da musicalov res nikoli ne zmanjka. Zato se je odločila, da po lanskem zelo uspešnem prvem večeru, ponovno pripravi podoben večer z isto zasedbo gostov: z Ano Stopar na klavirju ter pevcema Urško Bakovič in Klemenom Torkarjem, z še bolj atraktivnim izborom skladb, vendar tokrat na odru jeseniškega gledališča.

Slišali boste lahko skladbe iz musicalov: Briljantina, Mary Poppins, My fair lady, Jesus Christ Superstar... in še iz drugih znanih, pa tudi malo manj znanih musicalov. Prav slednji naj ostanejo skrivnost, da se boste še bolj veselili prihajajočega koncerta. Vljudno vabljeni!

9. MAJ - DAN EVROPE: GREMO NA SPREHOD PO EVROPSKI UNIJI!, spoznavanje držav Evropske unije in njihovih značilnosti za vse generacije

- v okviru TVU 2012
sreda, 9. maj, od 16. ure dalje, Mladinska točka Center II, Titova 41 (pri A-banki)

V Mladinskem centru Jesenice prav dobro vemo, kako pomemben je rek: Združeni smo močnejši. Zato tudi letos ob Dnevu Evrope pripravljamo nadvse zanimiv dogodek za vse generacije, na katerem bomo združili pomembne informacije o Evropski uniji in njenih članicah ter sproščeno vzdušje in druženje.

Aktivnosti bodo sestavljene iz raznolikih interaktivnih dejavnosti, pri katerih boste dodobra zmigali tako telo kot tudi možgančke:

 • Sestavimo Evropo (igra s puzzlami in spomin z zemljevidom in zanimivostmi EU)
 • Združeni v raznolikosti (interaktivne, športne in poučne igre na temo Evrope)
 • Vse o Evropski uniji (promocijsko gradivo, s pomočjo katerega se lahko naučite osnov katerega od evropskih jezikov, izveste zanimivosti o članicah, itd.)
 • … in še kaj se bo našlo!

Zabavno ponovno združujemo s koristnim, pridite in se prepričajte na lastne oči. Tisti najbolj dejavni pa bodo prejeli tudi zanimive nagrade z motivi Evrope in Evropske unije.

Če slučajno še ne poznate pomena Dneva Evrope, lahko kaj več izveste tukaj.

Turnir košarkarskih trojk in MAJSKI ŽIVŽAV - v okviru Meseca narcis 2012

petek, 4. maj, od 16. ure dalje, Mladinska točka Center II, Titova 41, Jesenice

Preživi tudi ti petkovo popoldne z nami. Kaj bo dogajalo?

Za vse se bo nekaj našlo, saj smo za vas pripravili:

 • delavnico narcis iz krep papirja za otroke in starše - v okviru Meseca narcis 2012
 • različne spretnostne igre na prostem
 • hoja po vrvi
 • turnir košarkarskih trojk
 • tekmovanje v metanju prostih metov.

Skratka, program je pester in raznolik, manjkaš samo še ti in tvoji »frendi«. Vabljeni!

razpis: PRVOMAJSKI MLADINSKI TURNIRJI V MALEM NOGOMETU IN KOŠARKARSKIH TROJKAH

V prvih dneh meseca maja »športni tipi« ne boste imeli razloga za dolgčas. Lahko se boste družili, zabavali in merili moči ali v igranju malega nogometa ali košarkarskih trojkah, ali pa kar v obeh disciplinah!

Turnirji bodo potekali vsak dan na drugi lokaciji in sicer:

 • sreda, 2. maj, Hrušica - na 'PLACU', ob 16. uri
 • četrtek, 3. maj, Koroška Bela - igrišče za osnovno šolo, ob 16. uri
 • petek, 4. maj, Jesenice - soseska Center II (plato pri A banki), ob 16. uri
 • sobota, 5. maj, Blejska Dobrava, igrišče za Kulturnim domom, ob 16. uri

Prijavite se lahko v dveh starostnih kategorijah:

 • I. kategorija: od 13 do 15 let,
 • II: kategorija: od 16 do 29 let.

Ob prijavi je potrebno za vse člane ekipe navesti: ime in priimek, datum rojstva, bivališče, poleg tega pa še ime ekipe, vodjo ekipe in njegov kontakt (gsm številko).
- mali nogomet: najmanj 5 in največ 7 članov ekipe
- košarkarske trojke: najmanj 3 in največ 6 članov ekipe

Prijavite se lahko najkasneje do torka, 24. aprila, na elektronski naslov mcj-info@siol.net. Turnirji bodo izvedeni na lokacijah z zadostnim številom prijavljenih ekip! Prijavnine ni, najboljši pa bodo prijeli praktične nagrade!

Radio Študent razpisuje natečaj za Klubski maraton 2012

Karavana Klubskega maratona Radia Študent vozi novi krog in išče nove ustvarjalne moči. Pred vami je Klubski maraton 2012! Nanj se lahko prijavijo vsi manj uveljavljeni glasbeni izvajalci širokega žanrskega razpona, mladi, zagnani, ustvarjalni, inovativni, drzni, radikalni in manj radikalni, elektronski producenti, hiphoperji, džezerji, rokerji, pankerji, metalci, in vsi tisti, ki ste nekje drugje, vmes ali povsod … Komisija glasbene redakcije Radia Študent bo na podlagi razpisa izbrala šest obetavnih bendov ali posameznikov, z majhno koncertno in studijsko kilometrino ter opazno naravnanostjo k iskanju kreativnih in svežih izraznih možnosti. Izbranim bomo omogočili izvedbo radijskega koncerta v živo na Radiu Študent, snemanje dveh skladb za kompilacijo Klubski maraton 2012 v studiu Radia Študent, koncertno turnejo po aktivno delujočih mladinskih klubih in centrih širom Slovenije, nastop na zaključni prireditvi v Ljubljani ter izdatno promocijo pred, med in po maratonu.

Rok je 9. maj. Več o letošnjem Klubskem maratonu si lahko preberete na tukaj.
Več informacij najdete na e-mail.
Vir: Infopentlja

Natečaj za evropsko nagrado za e-vključenost (e-Inclusion Awards)

Evropska komisija je objavila natečaj za evropsko nagrado za e-vključenost (e-Inclusion Awards), namenjen posameznikom, podjetjem in organizacijam, ki so dokazali, da znanje in spretnosti na področju informacijskih in komunikacijskih tehnologij spreminjajo življenja ljudi. Nagrade bodo podeljene posameznikom in/ali organizacijam, ki so na najboljše in najbolj domiselne načine izkazali podporo uporabnikom pri prvem stiku s svetovnim spletom, ter uporabnikom, ki so že sodelovali v projektih e-vključenosti in prepoznali prednosti uporabe informacijskih in komunikacijskih tehnologij.

Rok za oddajo prijave je petek, 4. maj 2012.
Informacije najdete na: http://www.e-inclusionawards.eu/.
Vir: Aktivendržavljan

Natečaj za digitalno fotografijo

Gimnazija Jesenice razpisuje natečaj za digitalno fotografijo. Sodeluje lahko osnovnošolska in srednješolska mladina, in sicer vsak fotograf z največ petimi digitalnimi fotografijami. Tema fotografij je prosta, pošljete pa jih lahko do ponedeljka, 28. 5. 2912, po elektronski pošti na naslov: andrejmezik@gmail.com.

Izbrane fotografije bodo razstavljene v avli Gimnazije Jesenice in na spletu. Avtorji treh najboljših fotografij prejmejo diplomo in majico. Vsi avtorji izbranih in razstavljenih fotografij prejmejo priznanje.
Več si lahko preberete tukaj.

G-fest vabi filmske in foto ustvarjalce

G-rajski festival se bo odvijal od 24. do 26. maja letos na gradu v občini Grad na Goričkem. V treh dneh bodo predstavljeni izbrani filmi o naravi in kulturi. Vrsta festivalskih dogodkov bo na zanimiv način promovirala trajnostne smernice.

Rok prijave: 30. 4. in 10. 5. 2012
Festival poziva k filmskem razpisu (do 30. aprila) in fotografskem natečaju (do 10. maja).
Več informacij o razpisih najdete tukaj.
Vir: Infopentlja

Program za prostovoljce v Kerubin Art Centru v Aurovillu, Indija

Kerubin Art Center v mednarodnem mestu Aurovillu, ki ga je decembra lani opustošil ciklon Thane, vabi k sodelovanju v programu za prostovoljce. Več o programu si lahko preberete tukaj, za vse nadaljnje informacije pa se obrnite na e-mail.
Vir: Infopentlja

Filmski natečaj: Solidarnost med generacijami

V okviru Evropskega leta aktivnega staranja in solidarnosti med generacijami Evropska Ljudska stranka in skupina Evropske ljudske stranke pri Odboru regij organizirata filmski natečaj na temo leta aktivnega staranja in medgeneracijskega sodelovanja.
K sodelovanju so vabljeni mladi, stari pod 30 let iz držav članic EU in Hrvaške. Vabljeni so, da posnamejo 60 sekundni film na temo “Solidarnosti med generacijami”.
Najboljši trije ustvarjalci bodo prejeli iPad in izlet v Bruselj, kjer bodo predvajani njihovi filmi.

Rok za prijavo je 15. maj 2012!
Več informacij je na voljo na: http://www.eppcompetition.eu
Vir: Eurodesk

Fotografski natečaj »EU posnetki tvojega življenja«

Dansko predsedstvo EU organizira fotografski natečaj z naslovom »EU posnetki tvojega življenja«. S fotografijami pokažite, kako EU vpliva na vaše življenje, s tem pa se tudi potegujete za tablični računalnik ter in da bo vaša fotografija natisnjena na plakatu danskega predsedstva.

Edini pogoj za sodelovanje je, da ste državljani EU. Fotografije naj prikazujejo, kakšno vlogo ima EU v vašem vsakodnevnem življenju, oddate pa jih lahko kolikor želite. Prijavljene fotografije bodo tekmovale v treh kategorijah: najbolje ocenjena fotografija, najbolj ustvarjalna fotografije, najboljša povezava med fotografijo in komentarjem in najbolj smešna fotografija.

Rok za oddajo prispevkov je 31. maj 2012!

Več podrobnosti o natečaju, vključno s tehničnimi specifikacijami, je na voljo na: http://snapshots.eu2012.dk