Foto arhiv

Arhiv vabil - februar 2012

Predstavitvena delavnica »MAGIČNOST GIBANJA«

Društvo Magičnost gibanja v gosteh v Mladinskem centru Jesenice

sreda, 29. februar, ob 19. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Člani Društva za osebno in duhovno rast Magičnost gibanja vam bomo predstavili nekatere od mnogih energijskih tehnik, ki jih izvajamo. Tehnike učinkujejo na vsa naša telesa, zdravijo boleča čustva, pomlajujejo telo, vračajo pogum, odločnost, radost do življenja itd. Na delavnicah ‘Magičnost gibanja’ izvajamo kombinacijo tehnik kot so indijanske magične kretnje, tai chi, kung fu, Oshove tehnike, rebirthing, dihalne tehnike, meditacije, kreativne vizualizacije, plejadske tehnike...
Vljudno vabljeni, vstop prost!

Več o delavnicah na 040 673 338 (Mitja) in na www.duhovna-praksa.si

RAZSTAVA LIKOVNIH DEL Slikarske šole Brina Torkar

do 28. februarja 2012

Vljudno vas vabimo na ogled likovnih del udeležencev jesenskega sklopa Slikarske šole Brina Torkar.

15 udeležencev različnih starosti je od oktobra do decembra 2011 ustvarjalo slikarska in risarska dela pod strokovnim vodstvom akademske slikarke Brine Torkar, 'bivše' Jeseničanke. Nastala so čudovita dela, vredna tudi vašega ogleda. več »

Ogled razstave je možen med 10. in 15. uro, v petkih in sobotah med 17. in 19. uro, od drugih urah pa po vnaprejšnjem dogovoru!

KAKO NAPISATI DOBER CV?

petek, 24. februar, ob 18. uri, Mladinski center Jesenice
delavnica z nasveti za iskalce zaposlitve, počitniških del, študentske prakse…

Kot nadaljevanje okrogle mize Mladi in iskanje zaposlitve prirejamo delavnico, v kateri boste dobili koristne nasvete pri ustvarjanju kontakta s potencialnimi delodajalci ali ponudniki študijske ali počitniške prakse ter izvedeli nekaj koristnih napotkov pri pisanju življenjepisa.
S seboj lahko prinesete tudi kakšno prošnjo, ki ste jo že napisali. Delavnico bo vodila psihologinja Katja Žibrek.

MEDNARODNI DNEVI V MCJ - večer z mladimi EVS prostovoljci iz Estonije, Litve in Irske

Mladinski center Jesenice v sodelovanju s Kriznim centrom za mlade Kresnička ter Zavodom Manipura
četrtek, 23. februar, ob 18. uri, Mladinski center Jesenice

Po uspešnih mednarodnih dnevih v oktobru 2011, se k nam ponovno vračajo mladi prostovoljci iz drugih držav, ki vam bodo na zabaven način poskušali približati svojo kulturo in različne teme po njihovem izboru.

Imeli boste priložnost z njimi poklepetati in s tem preizkusiti svoje znanje angleščine, če pa ste bolj sramežljivi v pogovoru, lahko z njimi odigrate kakšen biljard, namizni nogomet ali namiznem tenisu!

TORKOVO PUSTOVANJE v stanovanjski soseski Center II

torek, 21. februar, ob 16.30 uri, pri Mladinski točki na Titovi 41, Jesenice

Plesna animacija, skupinske igrice, sladki krofi za maškare…

PUSTNI ROCK KONCERT - LastDayHere, MiT, JohnDoe in Zaštihana kopulca

petek, 17. februar, ob 20. uri, Dvorana gasilskega in kulturnega doma Blejska Dobrava

Da bo tudi tokrat na odru resnično »hudo« smo za vas v goste povabili že dodobra uveljavljene bende. Nastopili bodo LastDayHere, MiT, JohnDoe in Zaštihana kopulca.

Ne zamudite poštene doze žive rock glasbe! Se vidimo na Dobravi!

VESELO SOBOTNO PUSTOVANJE za otroke in starše

sobota, 18. februar, ob 16. uri, na osnovni šoli Toneta Čufarja, Jesenice

Po enkratnem lanskem pustovanju v dvorani Kolpern tokrat žalostna novica, da prireditve s tako velikim obiskom žal dvorana ne more več gostiti. A kljub temu vas ne bomo razočarali, saj nas bo v svoje tople prostore letos sprejela osnovna šola Toneta Čufarja!
Ponovno bo z nami nepogrešljivi animator Janez Tušar, mnogim veliko bolje poznan pod umetniškim vzdevkom 'KAČA'!

Vabimo male, srednje in ta velike maškare, da se nam pridružite na mega pustni zabavi, kjer ne bo manjkalo dobre glasbe, plesne animacije in sladkih krofov za vse maškare!
Vstopnina: otroške maškare vstop prost, ostali 1€!

VESELO NEDELJSKO PUSTOVANJE za otroke na Hrušici

KŠD Hrušica v sodelovanju z Mladinskim centrom Jesenice
nedelja, 19. februar, ob 16. uri, Kulturni dom na Hrušici

Na nedeljsko otroško pustovanje vas vabimo iz KŠD Hrušica. Maškare bodo zaplesale skupaj z Indijanko Tino! Po animaciji pa sledi še drsanje v maskah. Vabljeni!

okrogla miza »VROČA TEMA: MLADI IN ISKANJE ZAPOSLITVE«

četrtek, 16. februar, ob 18. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Problematika iskanja zaposlitve pri mladih postaja vedno bolj pereča tema, pri čemer narašča število brezposelnih mladih tudi v našem lokalnem okolju. V želji, da bi mladim širše osvetlili trenutno situacijo na trgu dela, jim predstavili njihove pravice, konkretne nasvete in podporo pri iskanju zaposlitve, bomo organizirali okroglo mizo na temo mladih in iskanja zaposlitve.

Gostje okrogle mize bodo:
- Goran Lukič, strokovni svetovalec ZSSS in predstavnik Sindikata študentov, dijakov in brezposelnih mladih Mladi plus,
- Iva Matjašič in Urša Sazonov, svetovalki Kariernega centra Univerze v Ljubljani ter
- Dubravka Furar, svetovalka Zavoda za zaposlovanje, območna služba Kranj 

Vabljeni predvsem mladi brezposelni ter študentje in dijaki, ki prihajate na trg dela!
Vabljeni tudi vsi ostali, ki vas tema zanima!

»PRVI PLESNI KORAKI«, plesna delavnica Tine Jakopič za predšolske otroke

razpis začetne skupine: 6. februar ob 16. uri, dvorana Mladinskega centra Jesenice, Kejžarjeva 22

Od oktobra do decembra 2011 so v našem centru potekale Plesne delavnice za predšolske otroke in sicer v dveh skupinah: začetna skupina in nadaljevalna skupina za tiste otroke, ki so plesno delavnico že obiskovali pomladi. Obe skupini s programom nadaljujeta tudi v januarju 2012.

Zaradi povpraševanja staršev ponovno razpisujemo začetne plesne delavnice, ki se bodo pričele v mesecu februarju!
Na začetnih delavnicah se bodo otroci ob pesmicah Biba leze, Hiško zidamo, Žabje kopalke, Palačinke… učili plesno-ritmičnih plesov, v nadaljevalni delavnici pa ponovili že naučene koreografije in se seveda učili novih. Plesne delavnice pa ne pomenijo le osvajanja plesnih korakov in koreografij, temveč razvijanje koordinacije, gibčnosti, hitrosti, ravnotežja ter čutnega zaznavanja, hkrati se otroci družijo, spoznavajo in zabavajo!

  • Delavnice potekajo v dvorani Mladinskega centra Jesenice na Kejžarjevi 22.
  • Plesna delavnica obsega 8 vaj po 45 minut in nastop za starše, cena je 21 € (poravna se ob prvem obisku).
  • Otroci naj imajo s seboj copatke in stekleničko z vodo.

Za prijave pokličite najkasneje do 3. februarja na telefon 041 514 925 oz. pišite na tinajakopic@gmail.com!

Vljudno vabljeni!

Razpis SLIKARSKE DELAVNICE BRINE TORKAR

od ponedeljka do četrtka, od 20. do 23. februarja, od 10. do 13. ure
za otroke nad 9 let in za mlade do 29. leta

Če se zanimate za slikanje, risanje, modno in grafično oblikovanje ali strip in želite svoj risarski talent nadgraditi z novimi znanji, vas v času zimskih počitnic vabimo na intenzivni slikarski tečaj pod vodstvom akademske slikarke Brine Torkar.
Spoznali boste osnove risanja portreta in glave, tonskega slikanja, se seznanili z osnovami likovne teorije, perspektive, kar služi kot osnova za širše možnosti in nadaljnje oblikovanje samostojnega likovnega izraza ter kot priprava na sprejemne izpite (umetniška gimnazija, ALU, NTF, …).
Cena tečaja je 55,00€ in vključuje vse potrebne materiale in pripomočke! Brina Torkar vsakega udeleženca obravnava individualno.
Število mest je omejeno. Prijave so obvezne do 15. februarja na 04 5884 680 ali na mail dmcj@siol.net.

Razpis POČITNIŠKE KUHARSKE DELAVNICE

ponedeljek, 20. februar, ob 10. uri
za mlade med 15. in 29. letom starosti

Da ti med počitnicami ne bo »grozil« dolgčas, se lahko na prvi dan počitnic pozabavaš s kuhanjem, seveda ne sam / sama!
Na oš Koroška Bela nam bodo zaupali gospodinjsko učilnico, sestavine pa bomo priskrbeli mi. Ostane le še to, da ob prijavi predlagaš, kaj bi skuhali ali spekli in seveda svoj izbor utemeljiš ?, nato pa bomo skupaj s tabo in ostalo kuharsko ekipo izmed predlogov izbrali naj-naj-naj jed oz pecivo!
Lahko bi skuhali in spekli kaj dobrega tudi za dobrodelni namen!? Možnosti je veliko, uresničiti se da marsikaj, odvisno pa je samo od vaše dobre volje!
Torej, če bi radi kuhali, se prijavite do vključno srede, 15.2., na 5884 680 ali na dmcj@siol.net (ime, priimek, starost, telefon). Delavnice so brezplačne, število mest pa omejeno!

Razpis PLESNE DELAVNICE za osnovnošolce, KŠD Hrušica in MCJ

KŠD Hrušica v sodelovanju z Mladinskim centrom Jesenice vabi na plesne delavnice, in sicer v ponedeljek (20.2.), sredo (22.2.) in petek (24.2.) ob 11. uri v dvorano Kulturnega doma na Hrušici. Delavnice bodo v primeru zadostnega števila prijavljenih izvedene v dveh starostnih skupinah, vsaka po 1 uro. Prijave so obvezne na naslov ksd-hrusica@gmail.com ali na telefon 041 455 541 do četrtka, 16. februarja!

Delavnica o izvajanju Zakona o prostovoljstvu in prvi oddaji letnega poročila o prostovoljstvu

Slovenska filantropija in Ministrstvo za javno upravo vas vljudno vabita na delavnico, katere namen je usposobiti predstavnike prostovoljskih in drugih nevladnih organizacij o uporabi Zakona o prostovoljstvu, sprejetega v letu 2011.

Na usposabljanju bodo predstavljena navodila za izpolnjevanje letnega poročila o prostovoljstvu za leto 2011 in postopek oddaje le-tega; prikazalo pa se bodo tudi, kako se uporabljajo določila Zakona o prostovoljstvu - katera so osnovna načela procesa organiziranja prostovoljstva, postopek vpisa v vpisnik prostovoljskih organizacij, način vodenja evidenčnih listov prostovoljcev ,…

Usposabljanje bo potekalo v torek, 14. februarja 2012 med 12. in 15. uro v konferenčni dvorani Ministrstva za javno upravo, vhod iz Langusove 4, v Ljubljani.

Delavnica je namenjena predstavnikom prostovoljskih in drugih nevladnih organizacij. Število udeležencev je omejeno, zato prosimo za izpolnitev priložene prijavnice najkasneje do torka, 7. februarja 2012.

Prosimo vas, da si pred udeležbo preberete Zakon o prostovoljstvu (Uradni list RS, št. 10/2011 z dne 18.2.2011 in 16/2011 popr. z dne 07.03.2011) in podzakonski akt Pravilnik o področjih prostovoljskega dela in vpisniku (Uradni list RS, št. 48/2011 z dne 24.06.2011), da boste lažje sledili temam.

KOŠČEK SONCA IN MORJA S KLAPO SOL

petek, 3. februar, ob 19.30, Gledališče Toneta Čufarja Jesenice

Ko slišimo za otok Pag, verjetno večina od nas pomisli na poletje, vroče sonce in peščeno plažo Zrče, adrenalinski bungee jumping, zabavne vodne športe in seveda na tamkajšnje klube in zabave pozno v noč ob svetovno znanih DJ-jih kot so Armin van Buuren, Swedish House Mafia, Tiesto, Niki Belucci, Paul Van Dyk...

Tokrat pa vas vabimo, da otok Pag in njegove lepote spoznate še malo drugače, skozi klapsko pesem!
Z otoka Pag na Jesenice namreč prihaja klapa Sol, katere člani nam bodo z dalmatinskimi skladbami, med katerimi se kar nekaj njihovih (avtorskih) skladb ponaša z nagradami različnih festivalov, sredi zimskih dni pričarali okus po morju in poletju!

Za več informacij pokličite Gledališče Toneta Čufarja (04 5833 100)!