Foto arhiv

Arhiv vabil - december 2011

PREDPRAZNIČNE USTVARJALNICE ZA MLADE »NEKI ZA POD SMREK'CO«

petek, 16. december, ob 17. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Prazniki prihajajo in ker ustvarjalnih delavnic nikoli ni dovolj, za vse mlade ustvarjalce pripravljamo še eno delavnico, kjer bomo izdelovali darilca in okraske, ki nam bodo prišli prav tako za božične kot novoletne dni.

Tokrat bo z vami Katja Žibrek, na voljo pa vam bodo različni materiali: prazne voščilnice, fimo masa, servietna tehnika, akrilne barve, mavec (po domače gips), tako da boste svoji domišljiji prepustili prosto pot!

Delavnica je brezplačna, prijave niso potrebne!

POTOPISNO PREDAVANJE »MEHIKA« z Majo Novak

MCJ v sodelovanju s Klubom jeseniških študentov
petek, 16. december 2011, ob 19. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

»Tokrat bomo pohajkovali po prečudoviti Mehiki, ki ima zaradi svoje raznovrstnosti ponuditi nekaj za vsakega popotnika. Sprva se bomo odpravili po sledeh mojega prvega popotovanja po Mehiki, po polotoku Jukatan, ki obiskovalcem ponuja vse od prelepih zapuščin starodavne civilizacije Majev, goste džungle in karibskih plaž, pa vse do skritih in malce bolj skrivnostnih kotičkov, ki jih je izoblikovala narava.
Nato pa še na drug konec Mehike, tokrat na polotok Baja California, kjer sem ob mojem drugem obisku Mehike doživela popolnoma drugačno izkušnjo in se pobliže seznanila o mehiškem življenju, kulturi, glasbi, kulinariki ter občutila kakšen je mehiški vsakdan.
Prisrčno vabljeni, nos vemos!«
Maja Novak

Vstop je prost!

Poziv k sodelovanju:
PRISPEVAJTE SVOJA LIKOVNA DELA ZA DOBRODELNO DRAŽBO

v organizaciji tatoo Studia Palma z Jesenic

V soboto, 17. decembra 2011, bo v tattoo studiu PALMA na Jesenicah potekala DOBRODELNA RAZSTAVA IN DRAŽBA USTVARJALNIH DEL.

Vsi, ki ustvarjate - rišete karkoli in kamorkoli, ste vabljeni, da se nam pridružite, pokažete javnosti svoje umetnine in jih prispevate za dražbo!

Izkupiček od prodanih del bodo v studiu PALMA namenili Zvezi društev prijateljev mladine Jesenice (ZDPM Jesenice) za obdaritev otrok ob prihodu Dedka Mraza, ki bo 27. decembra v Športni dvorani Podmežakla!

Svoje izdelke oddajte najkasneje do sobote, 10. decembra 2011.
Za oddajo del in informacije
pokličete na telefon 041 510 027 (Sašo Dudič), ali do petka, 9.12. povprašate na MCJ na 5884 680/681.

DOBRODELNA RAZSTAVA IN DRAŽBA UMETNIN

v organizaciji TATTOO STUDIA PALMA z Jesenic

sobota, 17. december 2011, od 15. do 20. ure, Tattoo studio PALMA, Titova 18a, Jesenice

Sašo Dudič in Mirko Leskovar sta s pobudo za dobrodelno akcijo pritegnila k sodelovanju že precejšen krog likovnih ustvarjalcev, od takih, ki rišejo bolj „za veselje” do takih, ki so že vešči ustvarjanja bodisi s svinčnikom, ogljem, akvarelnimi barvami ali kakšne druge likovne tehnike!

Dobrodelno akcijo podpira tudi naš center, zato tudi mi k sodelovanju pozivamo vse občane. Ni vam potrebno likovno ustvarjati, le na sobotno popoldne ali zgodnji večer se oglastite v tattoo studiu PALMA, kjer si boste nastala likovna dela ogledali, izbrali tistega (ali tiste), ki se bodo vašim očem in srcu najbolj prikupili in jih seveda tudi kupili.

Izkupiček od prodanih del bodo v studiu PALMA namenili Zvezi društev prijateljev mladine Jesenice (ZDPM Jesenice) za obdaritev otrok ob prihodu Dedka Mraza, ki bo 27. decembra v Športni dvorani Podmežakla!

MEDGENERACIJSKA PREDPRAZNIČNA DELAVNICA »IZDELOVANJE NOVOLETNIH OKRASKOV« IZ ODPADNIH MATERIALOV

petek, 9. december 2011, ob 17. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Delavnica, na kateri bomo ustvarjali praktična darilca, okraske in pripomočke za praznične dni, bo potekala na pobudo Deje Dudič, diplomantke likovne umetnosti, ki vam bo z veseljem pomagala pri ustvarjanju! S seboj prinesite kakšne nogavice brez para ali odvečno blago ter veliko dobre volje!

Na delavnice vljudno vabimo mlajše osnovnošolce v spremstvu staršev ali starih staršev, pa starejše osnovnošolce, dijakinje in dijake ter ostale zainteresirane občane!

Delavnica je brezplačna, prijave niso potrebne!

MIKLAVŽEV SEJEM in PROGRAM ZA OTROKE

od sobote do ponedeljka, od 3. do 5. decembra 2011, Trg Toneta Čufarja, Jesenice

Zavod za šport Jesenice in Občina Jesenice tudi letos vabita občane na letošnji Miklavžev sejem. Med 10 in 18. uro bo potekala prodaja na stojnicah. Med 16. in 18. uro boste na svoj račun prišli tudi tisti, ki želite razstaviti – zamenjati – podariti rabljeno športno opremo (npr smuči, drsalke, sani..)!

Vsako popoldne od 16.30 ure dalje pa bo Čufarjev trg oživel v glasbi za otroke. S svojimi vragolijami nas bo nasmejal Klovn Jaka, skupaj bomo zaplesali in zapeli! Seveda pa bomo vsi skupaj nestrpno pričakali prvega izmed treh dobrih decembrskih mož, MIKLAVŽA, ki nas bo obiskal skupaj z angelčki in parkljem. Baje bo tudi tokrat s sladkim priboljškom nagradil vse pridne otroke!

V primeru dežja sejem odpade, program za otroke s prihodom Miklavža pa bo v tem primeru v ponedeljek, 5. decembra, ob 16.30 uri v dvorani Kolprn na Trgu na Stari Savi!

Vljudno vabljeni!

»KAJ TI BO ANTIFRIZ« - trojni koncert

petek, 2. december 2011, ob 20h, dvorana v Mladinskem centru

V decembru se bo zopet dogajalo. Vabljeni na trojni koncert, ki se bo odvijal v dvorani Mladinskega centru Jesenice!

Tokrat bodo samo za vas nastopali:
- Era of Hate (www.facebook.com/eraofhate)
- Red Sky (www.facebook.com/pages/Red-Sky/133861740000794)
- Black Dynamite (www.facebook.com/pages/Black-Dynamite/312523000173)

Vljudno vabljeni vsi metalci, metalke, firbci, zdolgočaseni ljudje, ter njihovi ljubljenčki!

Vstop prost!!

MEDGENERACIJSKA PREDPRAZNIČNA DELAVNICA
»Izdelovanje novoletnih okraskov« iz odpadnih materialov

petek, 2. december, in petek, 9. december 2011, ob 17. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Imate doma kup starih revij in voščilnic? Se vam po kotih valjajo neparne nogavice?

Potem jih prva dva petka v decembru lahko prinesete s seboj na medgeneracijsko predpraznično delavnico IZDELOVANJE NOVOLETNIH OKRASKOV iz odpadnih materialov, ki jim bomo vdahnili novo življenje.

Delavnice bodo potekale na pobudo DEJE DUDIČ, diplomantke likovne umetnosti, ki je pripravila program delavnic in vam bo z veseljem pomagala pri ustvarjanju !

Na delavnice vljudno vabimo mlajše osnovnošolce v spremstvu staršev ali starih staršev, pa starejše osnovnošolce, dijakinje in dijake ter ostale zainteresirane občane!

Prijave so obvezne in sicer do 1. decembra do 15. ure na tel. 5884 680 ali na mail dmcj@siol.net!

1. december - SVETOVNI DAN BOJA PROTI AIDS-U

torek, 29. november, od 11. do 13. ure, INFO točka na Srednji šoli Jesenice
sreda, 30. november, od 11. do 13. ure, INFO točka na Gimnaziji Jesenice
četrtek, 1. december od 13. ure dalje, ulična akcija

Zavod za zdravstvemo varstvo Kranj, Gorenjske lekarne in Vzajemna zdravstvena zavarovalnica nam bodo tudi letos omogočili, da se bomo med in z mladimi pridružil akciji v okviru svetovnega dneva boja proti Aidsu. Akcijo bomo izvajali med dijaki na obeh srednjih šolah jeseniške občine ter občani Jesenic.

Na INFO točkah bomo s plakati, rdečimi pentljami, različnimi zgibankami in kondomi opozarjali na pomen osveščenega ravnanja. Opozarjali pa jih bomo tudi, da ni le virus HIV tisti, ki ogroža zdravje, saj se z nezaščitenimi odnosi prenašajo mnoge okužbe, ki lahko zagrenijo mladost ali celo vse življenje!

V okviru akcije posredujemo tudi nagradno igro, ki poteka od 14. novembra do 1. decembra, kjer si lahko z odgovori na 4 vprašanja prislužite 200€: http://www.stop-aids.si/

Ponovitev poziva za sodelovanje na natečaju »Najboljši blog aktivnega državljana«

Zavod PIP v okviru projekta Aktivendržavljan.si ponovno objavlja poziv za sodelovanje na natečaju »Najboljši blog aktivnega državljana«! Zaradi majhnega odziva mladih blogerjev na prvi poziv, se je ocenjevalna komisija odločila, da natečaj ponovi. Napiši tri različne bloge na temo aktivnega državljanstva v EU, za nagrado pa lahko odpotuješ v Bruselj in z evropskimi poslanci zastopaš interese mladih. Sodelujejo lahko mladi od 15. do 29. let. Rok oddaje: 19. 12. 2011

Več: http://www.aktivendrzavljan.si/

Literarni natečaj 2012

Revija Mladika razpisuje 40. nagradni literarni natečaj za izvirno še neobjavljeno črtico, novelo ali ciklus pesmi. Rokopise je treba poslati v dveh čitljivo pretipkanih izvodih (format A4) na spodnji poštni naslov.. Rokopisi morajo biti opremljeni samo z geslom ali šifro. Točni podatki o avtorju in naslov naj bodo v zaprti kuverti, opremljeni z istim geslom ali šifro. Teksti v prozi naj ne presegajo deset tipkanih strani (oziroma 25.000 znakov), ciklus poezije pa naj predstavlja samo izbor najboljših pesmi (največ deset). Tekste in šifre lahko pošljete tudi po elektronski pošti na spodnji elektronski naslov.

Rok prijave je 1. 12. 2011.
Info: Mladika, Ul. Donizetti 3, 34133 Trst, Izaly, +39 040 3480818, redakcija@mladika.com
Vir: Artservis

Štipendije za študijske obiske slovenskih dijakov in študentov v tujini

Predmet javnega razpisa je štipendiranje kratkoročne mednarodne mobilnosti (študijskih obiskov) slovenskih dijakov in študentov v tujino v letih 2010 in 2011.
Na razpis se lahko prijavijo dijaki in študentje, ki so slovenski državljani in odhajajo v tujino na študijski obisk za namen izobraževanja ali za namen praktičnega usposabljanja v neprofitnih organizacijah.
Štipendije so namenjene študijskim obiskom, ki se bodo izvedli v obdobju med 1.9.2010 in 31.12.2011.

Več o razpisu: http://www.sklad-kadri.si/si/razpisi-in-objave/razpis/n/stipendije-za-studijske...

Javni natečaj »Mladi lokalni aktivisti 2011«

Ponovno je odprt javni natečaj »Mladi lokalni aktivisti«, ki mlade spodbuja, da razmišljajo in dajejo predloge, kako izboljšati okolje v katerem živijo.

Natečaj je odprt do petka, 30. decembra 2011.
Več informacij: http://www.cnvos.info/sl/index/article/id/3045/cid/97