Foto arhiv

ZAKLJUČEK USPEŠNE SEZONE NAMIZNIH NOGOMETAŠEV

10. september 2011, najava

V soboto, 10. 9. 2011 se je na Jesenicah z Državnim prvenstvom zaključila 5. sezona tekmovanj v namiznem nogometu v Sloveniji. Tekmovalci, ki so se preko celega leta izkazali z dobrimi igrami in si tako priborili nastop na zaključku sezone, so se pomerili v disciplinah: posamično, dvojice, ženske posamično, ženske dvojice in junior posamično, za konec pa je sledilo še razburljivo klubsko tekmovanje.

V posamični disciplini je kljub celoletni prevladi Simon Zorman moral priznati premoč Eriku Saboliču, ki si je brez poraza priboril naslov državnega prvaka 2011. Tretje mesto si je priigral vedno boljši Matej Vidergar.

Letos še posebej izenačeno tekmovanje dvojic sta zasluženo osvojila Matevž Jeras in Rok Šoštarič, ki sta tako dodala piko na i odličnim predstavam skozi celotno sezono. Zmagovalca sta v finalu nadigrala dvojico Bizjak – Toman. Matej Vidergar je tudi v dvojicah potrdil odlično formo in s soigralcem Davidom Preslom osvojil bron.

V klubskem tekmovanju so največ želje pokazali igralci kluba Bela tema iz Kopra, ki so v finalu ugnali klub Blisk iz Lukovice. Lukovčani so v finalu že vodili z 2:0 v setih in zapravili nekaj žogic za zmago (igra se namreč na tri dobljene sete), nato  pa je sledil preobrat in končno slavje Koprčanov s 3:2 v setih. Tretje mesto so osvojili Splavarji iz Maribora, ki so v polfinalu po izenačenem boju izgubili z Bliskom in oslabljeni domačini iz Jesenic, ekipa Udarnega vala.

Najboljši tekmovalci bodo januarja 2012 odpotovali na Svetovno prvenstvo v Francijo, kjer bodo zastopali barve Slovenije.

DRŽAVNO PRVENSTVO V NAMIZNEM NOGOMETU - finale, 10. september 2011

Vsi rezultati

Odprto posamično
1. Erik Sabolič (Udarni val)
2. Simon Zorman (Udarni val)
3. Matej Vidergar (Bela tema)

Odprto dvojice:
1. Rok Šoštarič, Matevž Jeras (Blisk)
2. Franci Bizjak, Boštjan Toman (Blisk)
3. Matej Vidergar, David Presl (Bela tema)

Ženske posamično:
1. Jana Rožac (Bela tema)
2. Tamara Gerdej (Udarni val)
3. Tjaša Kogovšek (Bela tema)

Ženske dvojice:
1. Jana Rožac, Tamara Gerdej (Bela tema / Udarni val)
2. Tjaša Kogovšek, Maja Šumrada (Bela tema)

Junior posamično:
1. Tjaša Kogovšek (Bela tema)
2. Erik Istenič (Udarni val)

Klubsko:
1. Bela tema
2. Blisk
3. Udarni val
3. Splavar
5. 5R

Vir: http://www.znns.si/index.php/tekmovanja/drzavnoprvenstvo/110-zakljuek-uspene-sezone-namiznih-nogometaev