Foto arhiv

Projekt »Mlade Face«

21. maj 2011, najava

Projekt »MLADE FACE«, 21. maj 2011

Mlade Face na Jesenicah

21. maja je Mladinski center Jesenice na pobudo mladih pomagal pri izvedbi projekta Mlade Face, katerega namen je bil spodbujanje medsebojnega in medgeneracijskega povezovanja s pomočjo dobrih del. V občini Jesenice je skupina 13 mladih poskrbela za to, da so se starejši občani v domu upokojencev dr. Franceta Berglja posladkali z izvrstnimi muffini, ki so jih mladi prostovoljci spekli kar sami! OŠ Koroška Bela nam je prijazno odstopila svoje gospodinjske prostore, kjer smo lahko v dobrih treh urah napekli kar 180 muffinov po receptih mladih! Približno 100 muffinov smo prenesli starejšim občanom, ostale pa odnesli v trgovski center Mercator, kjer smo pogostili vse tiste zaposlene, ki so na sobotni dan prav tako marljivo delali kot mi. Odzivi so bili različni – od začudenja, nejevere (a so muffini res zastonj?), pa vse do presenečenja in navdušenja nad akcijo. Z gotovostjo pa lahko rečemo, da smo marsikomu polepšali dan in s tem obogatili tudi naša srca in utrdili prijateljske vezi, iz česar so se ob prijetnem druženju na koncu akcije v prostorih MCJ porodile nove pobude za dobra dela!

In kakšni so vtisi mladih prostovoljcev o akciji?

Bilo je odlično, fantastično, polnih prelepih vtisov, prijetnih nasmehov, ... Ko to doživiš, ostaneš brez besed. Tisti, ki se nam niste pridružili, vam je lahko žal. Toliko lepega v enem dnevu pa še ni bilo. Kako je lepo videti nekoga, ki mu polepšaš dan samo s prijazno besedo.

Matej Razpet

Pričakovala sem, da bomo na ta dan naredili dobro delo, ki bo ostalo zgolj na simbolični ravni. Kot neka gesta, ki jo bodo ljudje sprejeli, vendar se jim bo zdela čudna ali pa bodo do nje ravnodušni. Ko pa sem doživela odzive starejših občanov na muffine in na našo družbo, me je kar malo zaskelelo ob spoznanju, da so nas bili res veseli in smo naredili nekaj resnično dobrega. Ta občutek je neprecenljiv.

Katja Žibrek