Foto arhiv

Arhiv vabil - maj 2011

Sodelovanje na prireditvi »IGRAJ SE Z MANO« na Jesenicah


petek, 27. maj 2011, Trg Toneta Čufarja

Mednarodni festival »Igraj se z mano« v organizaciji Zavoda za usposabljanje Janeza Levca iz Ljubljane in Društva za kulturo inkluzije, ter vseh lokalnih organizatorjev, bo v letu 2011 izveden že petič. Osrednji festival se bo odvijal na Prešernovem trgu v Ljubljani od 24. do 27. maja, poleg tega pa še v Mariboru 25. in 26. maja, na Muti 26. maja in na Jesenicah 27. maja od 9. do 13. ure in od 14.30 do 18. ure.

Organizatorji prireditve na Jesenicah so: Osnovna šola Poldeta Stražišarja Jesenice, Tea-ter Samir Sula s.p. in Center za usposabljanje, delo in varstvo Matevža Langusa Radovljica. Z različnimi delavnicami, nastopi na odru in/ali prostovoljci se bomo v petek pridružile tudi druge organizacije, šole, vrtci, zavodi, društva, posamezniki…

Naš center se je MEDNARODNEMU FESTIVALSKEMU LETU »Igraj se z mano« pridružil v aprilu in sicer kot lokalni koordinator MEDNARODNE LIKOVNE POTUJOČE RAZSTAVE – na 8 lokacijah na Jesenicah smo postavili razstave 220 likovnih del prispelih na omenjeni mednarodni natečaj, ter ob otvoritvi razstave v naš center povabili na ustvarjalno druženje učence osnovne šole Poldeta Stražišarja in dijakinje 3. letnika vzgojiteljske usmeritve Srednje šole Jesenice.

V petek pa se bomo pridružili s tremi delavnicami, ki jih bodo izvajali naši dolgoletni zunanji »sodelavci« - prostovoljci. V dopoldanskem delu se nam bosta pridružila Tina Jakopič s plesno delavnico (v MCJ vodi plesne delavnice za otroke že 6. leto) in Jaka Srpčič z animacijskim programom za otroke v vlogi Klovna Jaka (prvič z nami kot Klovn že na Miklavževanju decembra 2007). V popoldanskem delu pa bomo s Simonom Zormanom iz Društva igranja namiznega nogometa UDARNI VAL (večletno sodelovanje), poskrbeli za prevoz naših miz na Trg Toneta Čufarja, kjer bodo imeli mladi priložnost naučiti se različnih trikov pri igranju namiznega nogometa in na dvoboj pozvati državnega prvaka Simona!

Vabljeni, da v petek v čim večjem številu obiščete Trg Toneta Čufarja in sledite pozivu organizatorjev in vseh sodelujočih: »IGRAJ SE Z MANO!«

NARCISNE POLJANE 2011

Vsi tisti, ki so vas sprehodi po narcisnih poljanah navdihnili in bi radi delili svoje fotografije narcis ali narcisnih poljan z drugimi, lahko to storite na Facebook strani Foto album Narcisne poljane 2011!

Tisti, ki jim morda fotografija ne gre najbolje od rok, pa lahko napišete kakšno misel ali verz, naslikate sliko ali napišete kratko zgodbo v zvezi z narcisami... Kar pogumno! Skupaj bomo ustvarili čudovit album!

v okviru Nacionalnega Mladinskega tedna
»TU pa TAM = krasen DAN«

v sodelovanju z Mladinskim svetom Slovenije

ponedeljek, 23. maj 2011, od 13. ure dalje, Trg Toneta Čufarja Jesenice

Nacionalni mladinski teden se pričenja 21. maja z vseslovensko mladinsko akcijo MladeFace!
Že nekaj dni prej pa se bodo po Sloveniji začeli odvijati različni mladinski dogodki: dnevi odprtih vrat, razstave, plesni in glasbeni nastopi, delavnice... Poleg pisane palete le teh bo na pot po Sloveniji krenil tudi TuPaTamBus z ekipo ustvarjalcev - animatorjev, ki bodo pripeljali mladinsko dogajanje tudi v različne kraje po Sloveniji, tudi k nam na Jesenice!

Na Trgu Toneta Čufarja bodo tako potekale naslednje delavnice: Tolkalska delavnica, Delavnica stripa, Delavnica ročnega tiska na tekstil in Delavnica žongliranja (čim prej se prijavite!), pričakujte pa tudi še kak izziv in presenečenje!

Hkrati vam bodo »domači« mladi iz banda Na Off ponudili možnost vključitve v akustično glasbeno delavnico (prijave niso potrebne), ki bo potekala v okviru Projekta MVA "Utrip Ulice - Znamo in zmoremo".

Za več informacij o vseh delavnicah in pa za prijavo čim prej pokliči na 04 5884 680!

ŠPORTNO ZABAVNO POPOLDNE

v sodelovanju z Osnovno šolo Koroška Bela

sreda, 25. maja 2011, od 13.30h dalje, Mladinska točka Javornik - Koroška Bela, igrišče za Osnovno šolo Koroška Bela (v primeru dežja v telovadnici šole)

Ti je dolgčas, ne veš kam se dat? Pridi na igrišče za osnovno šolo, povabi še prijatelje!

Kaj se bo dogajalo?

 • Različne štafetne igre,
 • spretnostna vožnja s kolesi in skiroji,
 • skakanje z zavezanimi nogami,
 • streljanje 7. metrovk,
 • met vortex-a!
 • Program je zabaven in pester, zato vabljeni v čim večjem številu.

KULTURNA MAVRICA JESENIC 2011

petek, 20. maj 2011, ob 18. uri, Športna dvorana Podmežakla

V sodelovanju s kulturnimi društvi

 • KUD Triglav Slovenski Javornik - Jesenice
 • Kulturno športno društvo Bošnjakov BISER Jesenice
 • Makedonsko kulturno društvo ILINDEN Jesenice
 • Kulturno, prosvetno in športno društvo Vuk Karadžić Radovljica

vas z veseljem vabimo na že 5. prireditev KULTURNA MAVRICA JESENIC!

Tudi tokrat bodo kulturna društva s svojimi mladimi člani predstavila svoje kulturno izročilo plesov in glasbe, mize pa bodo obložene s tradicionalnimi predmeti in seveda tudi jedmi!

Tokrat pa bomo skupaj z mladimi iz društev prireditev še posebej "začinili" in to s predstavitvijo skupnega projekta »DOBROTE IZ KUHINJ NAŠIH BABIC«, katerega korenine segajo v lansko prireditev, ko je bilo od marsikaterega obiskovalca ob mizah različnih dobrot slišati vzdihe "Le kako se to pripravi?".

Za nekaj tipičnih jedi, katere recepte so izbrali mladi iz društev, vam bomo brezplačno ponudili knjižico, foto razstava in utrinkov z DVD-ja pa vas bodo prepričali, da je bilo na aprilskih medgeneracijskih kuharskih delavnicah zabavno in poučno, predvsem pa prijetno, dišeče in okusno!

Od 21. ure dalje si rezervirajte čas za dober žur s skupino MAMBO KINGS!!

Se vidimo!

Izvedba projekta "DOBROTE IZ KUHINJ NAŠIH BABIC" - program MLADI V AKCIJI, akcija 1: MLADI ZA EVROPO, podakcija 1.2: MLADINSKE POBUDE, je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

Sodelujte v prostovoljni akciji MladeFace!

sobota, 21. maja 2011

Mladinski center vas vabi, da v soboto, 21. maja 2011, s skupnimi močmi naredimo nekaj dobrih del za svoje domače okolje! Gre za prostovoljno iniciativo mladih v okviru projekta MladeFace, kjer bomo pokazali vsem okoli sebe, da smo mladi aktivni, kompetentni in družbeno odgovorni. Akciji se lahko pridružite tako, da v svojem okolju ponudite pomoč v obliki "dobrih del", kot so npr.: prekopavanje vrta starejši gospe, organizacija dobrodelne dražbe za družino v socialni stiski, … vse, kar vam pride na misel. Če potrebujete kakšen posvet, pomoč pri organizaciji ali dodatne informacije, se obrnite na Mladinski center Jesenice in z veseljem bomo priskočili na pomoč!
več o projektu »

Mladinska točka Center II v znamenju akcije »MESEC NARCIS NA JESENICAH«

Mladinska točka Center II , Titova 41, Jesenice

Poleg ostalih akcij, katere bomo v mesecu maju posvetili najžlahtnejši jeseniški cvetlici - NARCISI, vabimo vse mlade, mlajše in starejše, da se nam pridružite na mladinski točki v Centru II tri četrtkove popoldneve med 17. in 19. uro in sicer:

 • 5. maja pri risanju naris in izdelovanju narcis iz papirja, s katerimi bomo okrasili izložbeno okno točke,
 • 12. in 19. maja pri izdelovanju narcis iz krep papirja za okrasitev prizorišča na prireditvi KULTURNA MAVRICA JESENIC - 20. maja !!!

ČETVORKA JESENIŠKIH MATURANTOV 2011

v sodelovanju z Gimnazijo Jesenice, Srednjo šolo Jesenice in Plesno šolo STUDIO RITEM

četrtek, 19. maja 2011, od 11.30 ure dalje, parkirišče za Občino Jesenice
V primeru dežja usodo Četvorke še sporočimo!

Če se boste ta dan nekje po 10. 30 uri zadrževali na Jesenicah, ne boste mogli zgrešiti mladih v pisanih majicah in predirljivega glasu piščalk. Slavnosti maturantski sprevod bo krenil od Srednje šole Jesenice do Gimnazije Jesenice, do Upravne enote Jesenice in se nato nazaj vrnili na parkirišče za Občino Jesenice. Da bo tu živahno in tudi slavnostno bomo poskrbeli iz Zavoda za šport – Mladinskega centra Jesenice in Plesne šole STUDIO RITEM.

Vljudno vas vabimo, da si ogledate slavnostni ples letošnje generacije jeseniških maturantov in da jim skupaj zaželimo uspešno maturo in veliko sreče na novih študijskih in življenjskih poteh!

ULIČNA DELAVNICA ŽONGLIRANJA IN HOJE PO VRVI - VABILO - Projekt MVA »Utrip ulice - Znamo in Zmoremo«

program »Mladi v akciji«:
projekt »Utrip ulice - Znamo in Zmoremo«

ponedeljek, 16. maja 2011, od 17h do 19h, igrišče pri Kulturnem domu na Hrušici.

Vsi mladi in odrasli - lepo vabljeni na ulično delavnico žongliranja in hoje po vrvi, kjer bodo mladi pogumni fantje predstavili Slackline - hojo po vrvi in vse čare žongliranja. Žonglirali bodo z različnimi rekviziti, zato bo pestro in zelo zanimivo.

Vabljeni!

POTOPIS MALO DRUGAČE ali KAKO PO SVETU Z ODPRTIM SRCEM IN OB TEM ZASLUŽITI DOLAR ALI DVA

v sodelovanju s Klubom jeseniških študentov

petek, 13. maj 2011, ob 19. uri, dvorana Mladinskega centra Jesenice

Dandanes je svet postal tako dostopen in veliko mladih si želi delati v tujini, a jim mogoče manjka konkretnih informacij o takšnem delu. Maja Novak je popotnica, ki rada na svoji poti zasluži kakšen dolar ali dva in si tako lahko malce okrepi popotniški račun. Iz prve roke vam bo predstavila, kako poteka prijava, pridobitev vize in nato tudi življenje samo v ZDA ter na Novi Zelandiji. Prav tako pa še nekaj informacij o nekaterih drugih možnostih zaslužka po svetu, ki ne temelji na tem, da služimo milijone, temveč da spoznamo drugačen način dela ter ob tem ogromno novih ljudi in se nato domov vrnemo z neprecenljivimi izkušnjami in spomini!

Vljudno vabljeni!

Punk metal koncert »JESENICE HARDCORE«

petek, 13. maja 2011, ob 20h, dvorana v Gasilskem domu na Blejski Dobravi

Vsi ljubitelji dobrega »žura« POZOR! Petek je dan za Hardcore. Predstavile se vam bodo metalsko/punkerske glasbene skupine, ki že igrajo avtorsko glasbo z nekaj priredbami za razvedritev. Zaigrali vam bodo Zaštihana kopulca (punk/metal), Red Sky (punk/hardcore), Within Destruction (melodeath/metalcore), kot premierno pa v goste prihajata tudi dve glasbeni skupini iz Izole; Frame ter Burn To Die. Vabljeni ne bo vam žal!

Vstopnine ni!

okrogla miza: »PROSTOVOLJSTVO V LUČI NOVEGA ZAKONA O PROSTOVOLJSTVU«, predstavitev Zakona o prostovoljstvu in osvetlitev pozitivnih vidikov prostovoljstva za družbo kot celoto


v okviru Evropskega leta prostovoljstva
in v okviru Tedna vseživljenjskega učenja

četrtek, 12. maj 2011, ob 18. uri, dvorana Kolpern, Trg na Stari Savi, Jesenice

Le kakšno bi bilo življenje v našem mestu in naši deželi brez različnih športnih društev, kulturnih društev, prostovoljnih gasilskih društev, različnih človekoljubnih organizacij, društev za pomoč živalim… Kam bi vpisali svojega m alčka na treninge nogometa, kje bi imeli priliko spoznati dediščino folklornih plesov, kdo bi nam pomagal ob požarih in poplavah, kdo bi poskrbel za izgubljenega kužka…

Vsa ta in mnogo drugih društev v svojih vrstah združujejo ljudi, ki ne le za društva, temveč posledično za širšo skupnost opravijo ure in ure prostovoljnega dela, s čimer bogatijo družbeni vsakdan na raznoterih področjih.

Državni zbor je ZAKON O PROSTOVOLJSTVU sprejel 3. februarja letos. Zaradi pomena poznavanja zakona smo se odločili, da ga ponovno javno predstavimo. Kaj zakon prinaša društvenim organizacijam? Katere obveznosti bo potrebno v skladu z zakonom izpolnjevati? Na kaj morajo biti društvene organizacije še posebej pozorne?

Hkrati pa želimo skupaj s predstavniki društev - organizacij ter prostovoljci osvetliti pozitivne vidike prostovoljstva tako za društva in organizacije, kakor tudi (ali še sploh?!) za družbo kot celoto!

Moderator okrogle mize bo Primož Jamšek (Slovenska filantropija, organizacija za promocijo prostovoljstva), ki ima kljub mladosti obilo izkušenj na področju prostovoljstva!

brezplačni tečaj DESETPRSTNO SLEPO TIPKANJE

prvo srečanje: torek, 10. maja 2011, ob 18. uri, Mladinski center Jesenice
drugo srečanje 17. maja, tretje srečanje 24. maja, četrto srečanje 31. maja

Se želiš izogniti dolgočasnemu tipkanju? Pridobiti dodatno znanje, medtem ko iščeš službo? Lažje dobiti počitniško delo? Popraviti oceno?

Štirje torki po tri šolske ure bodo dovolj, da osvojiš spretnosti tipkanja z desetimi prsti. Osvojili bomo tipkovnico računalnika, se naučili tipkati hitreje, se naučil pisanja po nareku in prepisovanja besedila. Na voljo ti bo poseben program, ki omogoča trening in hitrejše učenje!

Prijave do zasedbe mest (5) ali najkasneje do 9. maja do 14. ure na telefon 5884 680 ali dmcj@siol.net!

»BRATISLAVA - KOŠICE 2011« svetovno prvenstvo v hokeju malo drugače

v maju 2011, na Mladinski točki v Centru II

Predvidene aktivnosti:

 • torek, 10.5., od 17h do 19h, izdelava plakata naj reprezentance, naj-igralci in napoved svetovnega prvaka.
 • torek, 17.5., od 17h do 19h, predstavitev aktualnih reprezentanc in izdelava plakata, prvih treh reprezentanc; izjave mladih po prvenstvu.

Vabljeni vsi navdušenci hokeja na ledu in seveda vsi ostali, da se nam pridružite.

»9. MAJ - DAN EVROPE« ulična informativna akcija

ponedeljek, 9. maja 2011, od 12h dalje, Trg Toneta Čufarja

Kaj je dan Evrope?
Morda ste naleteli na referenco v dnevniku ali nekje drugje prišli do dejstva, da je 9. maj „dan Evrope“, in ste morebiti vprašali za njegov pomen.
Morda se sprašujete kakšne simbole ima Evropa? Kakšna je valuta Evropske unije? Morebiti veste zakaj je na zastavi Evropske unije 12 zvezdic?

Vse to in še mnogo več zanimivih podrobnosti boste izvedeli na informativni stojnici na Trgu Toneta Čufarja, kjer vam bodo mladi v okviru obeleženja Dneva Evrope pokazali in povedali česar mogoče še niste vedeli. Izvedena bo tudi nagradna igra, najboljše čakajo osvežilne praktične nagrade.

ODPRTI TURNIR DRUŠTVA NAMIZNEGA NOGOMETA UDARNI VAL

turnir bo štel tudi za veliko število točk na slovenski jakostni lestvici (kategorija maks 70)

sobota, 7. maj 2011, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22, Jesenice

Osnovni podatki:

 • miza Garlando - 5 do 6 miz
 • žogica: rumena (Speedplay)
 • discipline: OS, OD, WS, JS
 • prijavnina!
 • nagrade!
 • več informacij »

Urnik:

 • 11:00 - DYP (direktno izpadanje, ena igra do 7 zadetkov)
 • 12:00 - Odprto posamično (repasaž na dve dobljeni tekmi do 5 zadetkov)
 • 14:00 - Junior posamično in Ženske posamično (odvisno od števila prijavljenih)
 • 16:00 - Odprto dvojice (repasaž - zmagovalna stran na na tri dobljene, poražena stran na dve dobljeni tekmi do 5 zadetkov)

Vabljeni na ponovno zanimive in napete obračune, saj so najavljeni tako igralci iz Avstrije ter Hrvaške.

Info: 041291338 Simon Zorman ali simonzorman@yahoo.com

DANCEHALL PLESNA DELAVNICA - VABILO - Projekt MVA
»Utrip ulice - Znamo in Zmoremo«

program »Mladi v akciji«:
projekt »Utrip ulice - Znamo in Zmoremo«

petek, 6. maja 2011, od 17h do 19h, dvorana Mladinskega centra Jesenice

Fantje, punce, ženske, moški in nasploh: otroci, mladi in odrasli - vsi lepo vabljeni na prvo plesno delavnico, kjer bodo mlade pogumne punce predstavile lepote in čare trenutno najbolj atraktivnega skupinskega plesa DANCEHALL?

Dancehall je zvrst urbanega plesa in glasbe, ki izvira iz Jamajke. Pri dancehallu sta ples in glasba neločljivo povezana, saj je ples osnovan na specifičnih korakih, ki imajo svoj ime, pomen in skladbo na katero se pleše.

Na delavnici bomo pobližje spoznali dancehall. Ne uide nam zabava ob ritmih, ki jih do sedaj le redki poznate.

12. DRŽAVNA RAZSTAVA PSOV VSEH PASEM - CAC HRUŠICA 2011

nedelja, 29. maj 2011, vadbišče društva na Hrušici

Že dobro leto je od tega, ko so člani društva FIDO s svojimi kužki popestrili našo prireditev ŠportŠpas 2010 v Športni dvorani Podmežakla! Obiskovalcem so prikazali več vaj poslušnosti in tudi agility.

Tokrat pa z veseljem sporočamo, da Športno kinološko društvo Fido Hrušica vljudno vabi vse ljubitelje štirinožnih prijateljev, da obiščejo 12. državno razstavo psov vseh pasem, ki bo potekala na vadbišču društva na Hrušici. Prireditev društva sofinancira Občina Jesenice.

Ocenjevanje bo potekalo od 10. ure dalje!

Vabljeni na ogled najbolj negovanih in »najlepših« psičkov in psov v naši državi!

Poletne univerze AEGEE

Vas mika preživeti poletje ali kakšen teden v tujini in se poleg tega izobraževati? AEGEE ponuja nekaj izvrstnih programov za mlade!

Rok za prijave: 24. april 2011
Več informacij: http://www.projects.aegee.org/suct/su2011/

Nagrada za mladinske medije Sveta Evrope 2011:
Vsak ima pravico do svobode izražanja

Letošnja tema je medijska svoboda. Tekmovanje bo potekalo na 4 področjih: fotografija, radio, video in novinarstvo.

Rok za prijave: 3. maj 2011
Več informacij: http://www.youthpress.org/news/

Razpis za delovne štipendije za področje filma 2011

Predmet razpisa so tri štipendije za vrhunske ustvarjalce, tri potovalne štipendije in dve štipendiji za perspektivne ustvarjalce.

Rok za prijave: 30. april 2011
Več informacij: http://www.cnvos.info/sl/index/article/id/3040/cid/92

Srečanje mladinskih centrov, članic Mreže MaMa, in 7. redni zbor Mreže MaMa

7. in 8. april 2011, Novo Mesto, Zavoda LokalPatriot

Na srečanju mladinskih centrov, članic Mreže MaMa, je bilo prisotnih kar 34 od 38 članic Mreže MaMa oziroma predstavnikov posameznih mladinskih centrov iz Slovenije, med njimi tudi naš center.
več »

Večer muzikalov - samostojni koncert študentke Petre Čebulj

ponedeljek, 18. april, ob 19. uri, Linhartova dvorana v Radovljici

Doživite najboljše muzikale v enem večeru. Sliši se nemogoče, ampak možno je. Ne boste videli celih predstav, boste pa slišali in uživali ob najbolj znanih napevih, kot so: Memory iz muzikala Cats, All that jazz iz Chicaga, Over the rainbow iz Čarovnika iz Oza, pa The Phantom of the opera in še mnoge druge uspešnice iz zakladnice tega, v slovenskem prostoru še ne tako razširjenega žanra.

Izvajalka bo mlada Radovljičanka Petra Čebulj, študentka glasbene pedagogike. Družbo na odru ji bo delala pianistka Ana Stopar, v goste pa je povabila še pevko Urško Baković in tenorista Klemna Torkarja. več »

Natečaj za digitalno fotografijo »Gozdovi«, organizator Gimnazija Jesenice

Natečaj za digitalno fotografijo »GOZDOVI« za osnovnošolce in srednješolce,
organizator Gimnazija Jesenice

Gozd je najvišje organizirana in pestra življenjska skupnost rastlin in živali. Uspeva povsod, kjer mu to dopuščajo ekološki dejavniki in človek. Leto 2011 je pri UNESCO zaznamovano z gozdovi!
- namig za fotografe: gozd - rastline - živali - človek
- koliko fotografij: največ 5
- pošiljanje: do 8. maja 2011
Več informacij si poglej na: www.gimjes.si!

Foto natečaj »Jesenice brez meja«, organizator BMK-Klub brez meja

BMK - Klub brez meja med 1. marcem in 17. majem 2011 v okviru prireditve "GOr na GOlico" (in Dneva mladosti 2011) organizira foto natečaj "Jesenice brez meja" na temo inovativnih turističnih idej v jeseniški občini. K sodelovanju vabijo vse aktivne, amaterske, profesionalne in druge mlade (pa tudi starejše in tiste vmes) fotografske entuziaste in "lokalpatriote". Več o natečaju, pravilih in pogojih si lahko preberete na spletni strani www.bmk.si - pod rubriko Fotonatečaj.

Iz našega centra pa pozdravček vsem BMK-jevcem, še sploh našim »bivšim«, ki pravijo: »Jesenice so res brez meja, vse kar si zmisl'š, se početi da!«

Očistimo Slovenijo za vedno!

Mladinski center Jesenice poziva vse prostovoljce, da se udeležijo Slovenske akcije Popis divjih odlagališč 2011. Akcija bo potekala okvirno do polovice aprila, v tem času imate možnost, da prijavite vsa divja odlagališča, ki jih poznate v svoji okolici in jih prijavite na spletni strani www.očistimo.si ali sporočite po e-mailu sukr_goingdown@hotmail.com ali na telefon 041 212 424 - Matic.

Z vašo pomočjo se bo lahko dogradil register že znanih divjih odlagališč v Sloveniji, leta 2012 pa se bo organizirala akcija, kjer se bodo odlagališča očistila.

Obvestilo BMK - Kluba Brez Meja:
Podaljšanje roka foto natečaja "Jesenice brez meja"

BMK - Klub Brez Meja obvešča vse fotografske entuziaste, da so podaljšali rok za oddajo fotografij za natečaj »JESENIC EBREZ MEJA«. Zato pohitite in ujemite v objektiv še zadnje spomladanske motive v jeseniški občini in jih posredujte do vključno nedelje, 22. maja 2011, na bmk@bmk.si.

Najboljše tri fotke čakajo zanimive nagrade:

 • 1. mesto: unikatni pokal, bon za razvijanje fotografij v vrednosti 50€ (Foto Triglav) in darilni paket presenečanja
 • 2. mesto: unikatni pokal, bon za razvijanje fotografij (K-Fotografija) in darilni paket presenečenja
 • 3. mesto: unikatni pokal in darilni paket presenečenja

Za več informacij poglejte na spletno stran BMK - Klub brez Meja!

Risarski natečaj na temo enakosti med spoloma 2011

Letošnja tema je, kako lahko dekleta in fanti, ženske in moški, skupaj spremenijo svet na bolje. Natečaj želi povečati zavedanje otrok in odraslih o temah, ki se dotikajo enakosti med spoloma.

Rok za prijave: 20. maj  2011
Več informacij na: http://ec.europa.eu/europeaid/what/gender/drawing-competition-2011_en.htm

Natečaj U4energy: ti si na vrsti za varčevanje z energijo!

Šole iz držav članic EU, Hrvaške, Norveške, Islandije in Liechtensteina so vabljene k sodelovanju na natečaju, katerega namen je povečati energijsko učinkovitost v šolah.
Natečaj je razdeljen na tri kategorije: ukrepi za energijsko učinkovitost v šolah, najboljši pedagoški ukrepi za dvigovanje ozaveščenosti o učinkoviti energetski rabi in najboljša kampanja za dvigovanje ozaveščenosti o energijski učinkovitosti.
Učitelji in učenci se lahko odločijo za sodelovanje v eni ali več kategorijah, ob upoštevanju pogojev sodelovanja.

Rok za oddajo prispevkov je 16. maj 2011!
Navodila za prijavo so na voljo na: http://www.u4energy.eu