Foto arhiv

JAVNA PREDSTAVITEV ZAKONA O PROSTOVOLJSTVU

Vabilo

četrtek, 24. marec, ob 18. uri, dvorana Mladinskega centra Jesenice, Kejžarjeva 22, Jesenice

Evropsko leto prostovoljstva je nevladnim organizacijam prineslo dolgo pričakovani Zakon o prostovoljstvu, ki predstavlja pomemben mejnik v procesih organiziranja prostovoljstva, prinaša spodbude, opredeljuje pojme in postavlja minimalne standarde organiziranja prostovoljstva.

SLOVENSKA FILANTROPIJA, Združenje za promocijo prostovoljstva, v različnih krajih Slovenije že uspešno izvaja predstavitve omenjenega zakona, njegove pozitivne posledice pa tudi nove administrativne izzive, za katere so že pripravili rešitve!
Predstavitev v našem centru je namenjena vsem nevladnim organizacijam in drugim zainteresiranim s celotne Zgornje Gorenjske regije! Vljudno vabljeni!

Zgodilo se je...

Poleg najav prek medijev, plakatov, spletne strani… smo za omenjeni dogodek poslali preko 120 vabil različnim organizacijam Zgornje Gorenjske, za katere menimo, da se bo omenjeni zakon prej ali slej dotaknil njihovega delovanja. Slabemu odzivu (odzvali so se predstavniki 10 organizacij oz. društev) verjetno botruje tudi dejstvo, da je omenjeni zakon v veljavi šele od 5. marca letos! Prisotni pa so se strinjali, da bo dobro poznavanje zakona še kako pomembno! Zato vas obveščamo, da bomo skupaj s Slovensko filantropijo z veseljem ponovili predstavitev Zakona ali pripravili nadgradnjo le te, glede na predloge organizacij – društev lahko tudi posebej, in sicer po področjih dela, problematiki ipd.

Zato vse, ki ste 24. marca zamudili predstavitev Zakona o prostovoljstvu vabimo, da stopite v stik z našim centrom (04 5884 680, Lili Tkalec) ali pa se obrnete na Slovensko filantropijo (01 430 1288, Primož Jamšek)!