Foto arhiv

Arhiv vabil - marec 2011

21. marec: SVETOVNI DAN STRPNOSTI

Ob Svetovnem dnevu strpnosti (21. marec) smo se odločili, da mladim predstavimo različne stopnje v razumevanju drugačnosti pri ljudeh. Ker se ljudje razlikujemo na veliko načinov, je dobro poznati, kaj so skupne značilnosti strpnosti in kakšni so mehanizmi v ozadju, ki nam pomagajo pri razumevanju in sprejemanju drugačnosti. V te namene je Mladinski center pripravil akcijo na info točkah Srednje šole Jesenice (22. marec) in Gimnazije Jesenice (23. marec) v obliki informativnih zgibank in plakatov ter delavnice na temo strpnosti za dijake Srednje šole Jesenice (23.marec).

Informativno brošuro si lahko ogledate tu: zgibanka_strpnost_20110322-2.pdf

Prva pomoč pri IZDELAVI SEMINARSKIH NALOG

prvo srečanje: torek, 22. marca 2011, ob 14. uri, Mladinski center Jesenice
drugo srečanje 29. marca, tretje srečanje 5. aprila

Trije torki po tri šolske ure bodo dovolj, da boš osvojil/a želeno - dodatno znanje in spretnosti, kako hitro in kvalitetno oblikovati seminarsko nalogo in pripraviti atraktivno predstavitev le te!
Oglasi se v Mladinskem centru, pomoč je brezplačna! Z vami bo diplomantka upravnih ved, Tina Jakopič!

Prijave do zasedbe mest (5) ali najkasneje do 21. marca do 14. ure na telefon 5884 680 ali dmcj@siol.net!

Word 2003 - napredno oblikovanje dokumentov
glava/noga, prelom strani/odsekov, oštevilčenje strani, slogi, izdelava kazala, vstavljanje slik, zamiki in razmiki odstavkov, postavitev strani, tabulatorji, izdelava tabel, stolpci in še marsikaj …

Power Point - elektronske prosojnice
Priprava atraktivne predstavitve seminarske naloge za zagovor!

JAVNA PREDSTAVITEV ZAKONA O PROSTOVOLJSTVU

četrtek, 24. marec, ob 18. uri, dvorana Mladinskega centra Jesenice, Kejžarjeva 22, Jesenice

Evropsko leto prostovoljstva je nevladnim organizacijam prineslo dolgo pričakovani Zakon o prostovoljstvu, ki predstavlja pomemben mejnik v procesih organiziranja prostovoljstva, prinaša spodbude, opredeljuje pojme in postavlja minimalne standarde organiziranja prostovoljstva.

SLOVENSKA FILANTROPIJA, Združenje za promocijo prostovoljstva, v različnih krajih Slovenije že uspešno izvaja predstavitve omenjenega zakona, njegove pozitivne posledice pa tudi nove administrativne izzive, za katere so že pripravili rešitve!
Predstavitev v našem centru je namenjena vsem nevladnim organizacijam in drugim zainteresiranim s celotne Zgornje Gorenjske regije! Vljudno vabljeni!

Akcija MCJ ob TEDNU MOŽGANOV

za dijake na INFO TOČKAh
torek, 15. marec, od 11. do 13.30 ure, INFO TOČKA na Srednji šoli Jesenice
sreda, 16. marec, od 11. do 13.30 ure, INFO TOČKA na Gimnaziji Jesenice

za vse občane na Jožefovem sejmu za Gledališčem Toneta Čufarja
torek, 15. marec, od 15.30 do 16.30, na Jožefovem sejmu
četrtek, 17. marec, od 15.30 do 16.30, na Jožefovem sejmu

V okviru Tedna možganov 2011 pripravljamo za različne zabavne aktivnosti na temo treninga možganov! Predstavili vam bomo preproste naloge in igrice, s katerimi boste lahko razgibali svoje možganske celice!
Več informacij o letošnjem Tednu možganov pa lahko dobite na spletni strani:
http://www.sinapsa.org/tm/program/2011

NAGRADNA IGRA OB PRAZNIKU JESENIŠKE OBČINE

torek, 15. marec, od 11. do 13.30 ure, na INFO TOČKI na Srednji šoli Jesenice
sreda, 16. marec, od 11. do 13.30 ure, na INFO TOČKI na Gimnaziji Jesenice

Dijaki Srednje šole Jesenice in Gimnazije Jesenice pozor!

Ob prazniku jeseniške občine se vam ponovno obeta nagradna igra, v kateri bomo preverili, kako dobro poznate jeseniške trge! Za srečne izžrebanke oz. izžrebance bomo poskrbeli s sladkimi nagradami!

JANEZ ZMAZEK ŽAN - Koncert solista DON MENTONY BAND-a

četrtek, 17. marec, od 18. do 21. ure,
šotor za Gledališčem Toneta Čufarja

Gotovo ste si tudi vi že kdaj mrmrali ali prepevali »Dobra mrha«, »Dodatkn se me z očutkom«, »Brez veze« in še kup drugih dobrih rockerskih komadov!

Tokrat lahko mrmrate ali pa glasno zapojete skupaj z Žanom, ki bo naš četrtkov gost v šotoru na Jožefovem sejmu! Vstop prost!

KVIZ »Zgodovina mesta Jesenice«

organizatorji: Občina Jesenice, Gornjesavski muzej Jesenice, Gledališče Toneta Čufarja Jesenice, Zavod za šport Jesenice in Mladinski center Jesenice

ponedeljek, 14. marec 2011, ob 17. uri, dvorana Kina Železar

Letošnja tema o zgodovini našega mesta govori o PODMEŽAKLI. Starejši Jeseničani poznajo ta predel predvsem kot KURJO VAS. In le najboljši učenci in dijaki s šolskih tekmovanj so se uvrstili na finalno tekmovanje - KVIZ. Z vsake osnovne šole se uvrsti po ena ekipa druge in po ena ekipa tretje triade, oš Poldeta Stražišarja sodeluje z ekipo v prvi triadi, 4. uvrščene osnovnošolce zadnje triade pa povabimo v ekipo našega centra! S Srednje šole Jesenice in Gimnazije Jesenice se med seboj pomerijo po 2 ekipi z vsake šole!

Vabimo vas, da tekmovalcem spodbujate tudi vi in hkrati spoznate delček zgodovine jeseniške Kurje vasi!

Vljudno vabljeni, vstopnine ni!

potopis: KATHMANDU in CHO-OYU TREKING preko treh sedel in vzpon na 6189 m visok Island Peak

v sodelovanju s Klubom jeseniških študentov
petek, 11. marec 2011, ob 19.00 v dvorani MCJ

Aleš Nagode nas bo s svojo zgodbo popeljal po poti, ki nas bo vodila od Katmanduja, glavnega mesta Nepala, do vzpona na 6189 m visok Island Peak v Himalaji. Spoznali bomo posamezne šerpovske vasi, samostane in se seznanili z načinom življenja domačinov. Pot nas bo vodila daleč stran od komercialnih poti, preko treh sedel, treh dolin, mimo ledenikov in ledeniških jezer, ter nas navduševala s čudovitimi razgledi nad sedaj še neokrnjeno naravo veličastnih gora.

Vljudno vabljeni, vstop prost!

OBJEKTIVČEK - Fotografski tečaji in izleti

četrtek, 10. marec 2011, ob 17. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Vabimo vas na tečaj, kjer se bomo fotografiranja lotili celostno. Med drugim bomo spregovorili tudi o razvoju fotografije skozi čas, razvoju fotografske opreme, tehnologiji modernih fotoaparatov in objektivov ter o teoriji fotografije.

Seznanili pa se boste tudi s praktičnem fotografiranjem, obdelavo slik na računalniku ter z izdelavo knjig in tiskom fotografij.

Tečaj bo potekal v treh delih po 3 ure, in sicer 10., 17. in 24. marca 2011 v prostorih Mladinskega centra Jesenice!

Cena tečaja: študenti, dijaki in upokojenci 50€, zaposleni 60€!

Več informacij na www.objektivcek.si ali v Foto studio K-FOTOGRAFIJA - C. Železarjeva 4.b, - v 1. nadstropju TUŠ centra Jesenice!

8. marec - DAN ŽENA - mednarodni praznik žensk

torek, 8. marec 2011

8. marec je dan praznovanja ekonomske, politične in socialne enakopravnosti in dosežkov žensk.

Prvič so ga praznovali leta 1911 v Avstriji, Nemčiji, Švici in na Danskem, takrat še na 19. marca. Mednarodni dan žensk se praznuje na dan 8. marca od leta 1917.

Vsem ženskam ob tej priložnosti čestitamo tudi mi!

Vidimo se v torek na jeseniških ulicah, že tukaj pa si lahko preberete nekaj zanimivosti, ki smo jih s spletnih strani uredili tudi za vas!

PUSTNO RAJANJE za otroke in starše

torek, 8. marec 2011, ob 16.30 uri,
plato v stanovanjski soseski Center II, pred Mladinsko točko na Titovi 41

Dragi otroci in starši!

Izkoristite tudi torkovo priložnost in se nam v pustni preobleki pridružite na pustnem rajanju pred A banko - Center II na Jesenicah.

Pričakujemo vas z veliko plesne animacije, igricami za vse starosti in seveda z obveznimi sladkimi krofi za maškare. Vi pa nas lahko presenetite s pesmicami, ki jih boste zapeli na mikrofon, z lastno plesno koreografijo, pobudo za skupinsko igrico…

Pridružila se nam bo tudi Arkademija z novim arkadnim plesom Simdance! Simdance je nova oblika aerobike za skupine od 4 do 8 udeležencev hkrati, zabavna za vse generacije. To popoldne se boste lahko preizkusili v različnih težavnostnih stopnjah in to brezplačno!

VESELO PUSTOVANJE za otroke in starše

sobota, 5. marec 2011, ob 15.30 uri, dvorana KOLPERN, Trg na Stari Savi
letak - veselo pustovanje

Dragi otroci in starši!
Letošnjo pustno soboto sploh ne bo pomembno, ali imate drsalke ali ne, saj se po nekaj letih poslavljamo od pustovanja na ledu!

In še enkratna novica! Naš glavni animator bo KAČA! Pa brez strahu, to je Janez Tušar, enkratni napovedovalec z jeseniških hokejskih tekem in Pustnega smuka za trofejo svinjska glava!
Veselo pustno rajanje, skupinske zabavne igre, karaoke, sladki pustni krofi za vse maškare… in še kaj!

Se vidimo na mega pustni zabavi za male maškarce in velike maškare!
Za maškare vstop prost, za ostale 1€!

Natečaj za glasbene skupine za skladbe proti korupciji!

Mlade glasbene skupine, katerih člani so stari med 18 in 35 let, so vabljene k sodelovanju na natečaju, tako da oddajo originalne skladbe na temo protikorupcije.
Za nagrado lahko dobijo potovanje v Kenijo, kjer bodo sodelovali na drugem globalnem protikorupcijskem forumu in v živo nastopali v Nairobiju.

Rok za prijavo je 20. marec 2011!
Več informacij je na voljo na: http://www.anticorruptionmusic.org

Mednarodni nagradni stripovski natečaj: conflicts, War baloons!

Tema natečaja je vojna v vseh svojih pojavnih oblikah ne glede na prostor in čas. Sodelujejo lahko posamezniki ali skupine, katerih člani so stari med 18. in 35. letom starosti.

Rok prijave je 14.3.2011 do 16.30 (datum in ura poštnega žiga).
Več: LMIT: http://www.lmit.org/popup.php?id=6604

2. mednarodni fotografski natečaj EKO Drava 2011: REKA – ŽIVLJENJE

Potapljaško Društvo Maribor in Fotoklub Maribor, pod pokroviteljstvom Fotografske Zveze Slovenije, te v sklopu 19. Ekološke akcije Drava 2011vabita, da sodeluješ na mednarodnem fotografskem natečaju  “EKO Drava 2011: REKA – ŽIVLJENJE”, ki vsebuje tri kategorije. Natečaj bo potekal od 1. 2. do 9. 3. 2011. Odprt je za vse fotografe, tako profesionalne, kot amaterske. Nagrajene fotografije bodo predstavljene na 14-dnevni razstavi, ki jo bomo odprli na 19. Ekološki akciji 19. 3. 2011. Za dodatne informacije ali pomoč pišite na elektronski naslov: ekodrava2011@gmail.com

rok oddaje je 9.3.2011
Info: Potapljaško Društvo Maribor, ekodrava2011@gmail.com
Vir: www.pdmb.net

Izbor najboljše študentske ali dijaške glasbene rock skupine »ŠOUROCK ’11«

Študentska organizacija Univerze v Mariboru je izdala razpis za izbor najboljše študentske/dijaške glasbene rock skupine »ŠOUROCK ’11«. Na ta način želi pomagati mladim glasbenikom pri njihovi afirmaciji in jih nagraditi za ustvarjalnost.

Razpis poteka do 10.3.2011.
Info: Študentska organizacija Univerze v Mariboru, Lidija Novak, 02 234 20 90, lidija.novak@soum.si
Vir: infopeka@infopeka.org

Foto in video natečaj na MMC

Na spletni strani RTV Slovenija lahko v okviru Mojega spleta objaviš lastne (avtorske) fotografije in s tem omogočiš njihov ogled vsem obiskovalcem portala .Ob koncu natečaja bodo izbrali najboljšo avtorsko fotografijo, katere avtor bo prejel 200 evrov nagrade. Najboljše fotografije po izboru komisije bodo vsak teden predvajane tudi po TV-programih Infokanala.

Natečaj traja do 20.3.2011.
Info: mmc@rtvslo.si, www.rtvslo.si
Vir: MMC

MVZT objavil razpis štipendij za študij v Flandriji!

Na podlagi ponudbe Flamske vlade je MVZT objavil razpis štipendij za vpis/sprejem na visokošolske institucije, priznane s strani Flamske vlade, za podiplomski ali doktorski študij. Prijave morajo prispeti na MVZT najkasneje do 14. marca 2011. več »